Λίγα πράγματα για τα costum e-mails

Επειδή αρκετοί με ρωτάνε πως να δημιουργήσουν τα δικά τους e-mails με το domain name του blog τους και όχι τα κλασικά Gmail, Outlook, Yahoo και Aol, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο ώστε να μην χρειάζεται να απαντάω στον καθένα ξεχωριστά με e-mails.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις πως για να δημιουργήσεις ένα e-mail με την ονομασία του domain name σου, π.χ. [email protected], πρέπει να έχεις ένα δικό σου domain (δε παίζει ρόλο η κατάληξη) και όχι ένα έτοιμο subdomain name όπως .blogspot.gr ή .wordpress.com. Αν έχεις ήδη αγορασμένο domain, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω, αν όχι, ρίξε μια ματιά στην GreekHost.

Δημιουργία e-mail μέσω της υπηρεσίας

Με την αγορά ενός domain name, η εταιρεία σου παρέχει έναν Πίνακα Ελέγχου μέσω της ιστοσελίδας της. Από τον Πίνακα Ελέγχου κάπου θα υπάρχει η επιλογή για τη δημιουργία e-mails απ’ όπου και θα μπορείς να τα δημιουργήσεις, να αλλάζεις τις ρυθμίσεις κ.τ.λ. Το πόσα μπορείς να δημιουργήσεις είναι ανάλογα με το πακέτο που έχεις αγοράσει από την εταιρεία.

Αξίζει να ενημερώσω πως δεν παρέχουν όλες οι εταιρείες αυτή την επιλογή, μερικές απαιτούν να έχεις και server, σε αυτή την περίπτωση αγοράζεις έναν Eco server ο οποίος βγαίνει στα μόλις 0.99€ μηνιαίως.

Δημιουργία e-mail μέσω του server (Plesk, cPanel, CWP κ.τ.λ.)

costum-emails-plesk-inkstory

Αν μαζί με το domain name έχεις αγοράσει και server (για να εγκαταστήσεις κάποια blogging πλατφόρμα όπως το WordPress ας πούμε), τότε σου παρέχετε ένα Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) από το οποίο θα έχεις την ικανότητα να κάνεις εγκατάσταση διάφορα πακέτα, να δημιουργείς e-mails και άλλα πολλά. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ το Plesk Control Panel με ένα VPS server που έχω από την GreekHost, και για να δημιουργήσω ένα e-mail είναι θέμα μερικών δευτερολέπτων (παράδειγμα στην φωτογραφία παραπάνω).

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Επιστροφή Επάνω
Κλείσιμο