Το AliExpress είναι φθηνό, αλλά είναι ασφαλές να ψωνίζεις από εκεί;

Το AliExpress, μια υπηρεσία της κινέζικης εταιρείας Alibaba, έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα, έχοντας φτάσει στο σημείο να πουλάει εκατομμύρια προϊόντα και να είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο. Αλλά είναι ασφαλές να αγοράζεις από εκεί; Αξίζει να εμπιστευτείς το AliExpress και να μην στραφείς σε γίγαντες όπως η Amazon και το eBay;

Δεν ήταν λίγες οι φορές που έψαχνα να βρω ένα καλό δερμάτινο παλτό, κι ενώ η στάνταρ τιμή του έφτανε τα 300-400 ευρώ, στο AliExpress υπήρχε με μόλις 30-50 ευρώ. Πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό, έτσι; Αυτό σκέφτηκα κι εγώ και ξεκίνα να μελετώ την ιστοσελίδα, τους χρήστες της, τους πωλητές της και πάει λέγοντας.

Τι είναι το AliExpress;

Αν είσαι από τους λίγους που δεν την ξέρουν, ή αν την ξέρεις απλά δεν έχεις παραγγείλει ακόμα από εκεί, είναι καλό να γνωρίζεις πως το AliExpress είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό κατάστημα που ανήκει στον όμιλο Alibaba, μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ξεκίνησε αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να μπαίνουν και να πουλάν ή να αγοράζουν μέσω αυτού. Το AliExpress έχει επεκταθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε καταναλωτές, παρέχοντας διάφορους μεθόδους πληρωμής και εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές.

Για να σου δώσω μια ιδέα ως το πόσο μεγάλο είναι το Alibaba: Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως είχε βγάλει 14 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μόλις ημέρα (11 Νοεμβρίου του 2015).

Το AliExpress λοιπόν είναι ένα online marketplace του Alibaba που απευθύνεται κυρίως σε διεθνείς αγοραστές. Επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις της Κίνας να πωλούν προϊόντα σε πελάτες απ’ όλο τον κόσμο, και όπως και στο Amazon, έτσι και στο AliExpress μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα.

Γιατί είναι το AliExpress τόσο φθηνό;

Αν κάνεις μια σύντομη αναζήτηση στα προϊόντα της ιστοσελίδας, κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσεις πως οι τιμές είναι εξωφρενικά πολύ χαμηλές, κάτι το οποίο πολύ πιθανόν να σε κάνει να αναρωτιέσαι πως και γιατί. Άλλωστε το ίδιο αναρωτήθηκα κι εγώ, γι ‘αυτό και ξεκίνησα να ψάχνω.

Γιατί είναι το AliExpress τόσο φθηνό
Το ίδιο κοστούμι κοστίζει 187 ευρώ στα καταστήματα της πόλης μου.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές υποθέσεις για τις χαμηλές τιμές:

Η πρώτη υπόθεση αναφέρει πως τα προϊόντα αγοράζονται απευθείας από τους κατασκευαστές, κάτι το οποίο μειώνει το κόστος της πώλησης για τους χρήστες. Γενικά, το κόστος για την παραγωγή στην Κίνα είναι αρκετά πιο χαμηλό απ’ ότι σε άλλες χώρες, ενώ η κακή νομοθεσία της χώρας περί πνευματικής ιδιοκτησίας βοηθάει επίσης στους κατασκευαστές να χαμηλώσουν τις τιμές.

Η δεύτερη υπόθεση για τις τόσο χαμηλές τιμές αναφέρει πως όλα είναι πλαστά ή δόλια (ή ημι-δόλια, όπως στην περίπτωση του GooPhone I5). Η Κίνα είναι γνωστή ως φυτώριο παραγωγής πλαστών εγγράφων, αποδείξεων κ.τ.λ., και το AliExpress δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορείς να βρεις κάθε είδους προϊόντων, από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι και ρούχα, και κάποιοι πωλητές έχουν γίνει αρκετά γνωστοί επειδή εξαπατούσαν τους αγοραστές τους ζητώντας απευθείας πληρωμή προτού στείλουν το προϊόν, και στη συνέχεια εξαφανιζόντουσαν με τα χρήματα.

Φυσικά, το να είσαι σε θέση να καταλάβεις τη διαφορά σε όλο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας.

Ευπάθειες ασφάλειας στο AliExpress

Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, μόνο ένα υψηλού προφίλ θέμα ευπάθειας ασφάλειας (δεν ξέρω αν κατάλαβες) έχει αποκαλυφθεί στην ιστοσελίδα του AliExpress. Το 2015, ανακαλύφθηκε πως υπήρχε μια ευπάθεια με ένα cross-site scripting (XSS) – το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και το eBay την ίδια χρονική στιγμή. Αυτή η ευπάθεια επέτρεπε στους hackers να βρίσκουν τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, και σύμφωνα με μια αποκάλυψη κάποιων υπηρεσιών, αν το AliExpress δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πολύ γρήγορα, ένας τεράστιος αριθμός δεδομένων από προσωπικά στοιχεία θα είχαν κλαπεί σε ένα πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα, δεν κατάφερα να βρω αναφορές για τυχόν άλλα προβλήματα ή σημεία ευπάθειας στην ιστοσελίδα. Φυσικά, μπορεί να υπήρξαν αλλά να μην βγήκαν στη δημοσιότητα, κάτι το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά συχνό τα τελευταία χρόνια. Αλλά το πιο πρόσφατο πρόβλημα με το XSS που αποκαλύφθηκε, φαίνεται πως το AliExpress το πήρε στα σοβαρά, κάτι το οποίο αναδεικνύει πως η εταιρεία ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των χρηστών της.

Δυστυχώς, κάποιοι ερευνητές (οι οποίοι αποκάλυψαν και το παραπάνω πρόβλημα ευπάθειας) αναφέρουν πως τους πήρε πολύ χρόνο έως ότου κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με τους τεχνικούς του AliExpress, κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη μιας και την επόμενη φορά (αν υπάρξει) ίσως η ευπάθεια είναι μεγαλύτερη.

Από την άλλη πλευρά, το AliExpress στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο Alipay, ένα διεθνές σύστημα πληρωμών του Alibaba. Το συγκεκριμένο σύστημα πληρωμών φαίνεται πως ανησυχεί πάρα πολλούς, αλλά η εταιρεία φαίνεται να είναι αρκετά ασφαλισμένη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, Alipay, κατάφερε να αποτρέψει μερικά in-app phishing πριν από λίγο καιρό, αλλά το ζήτημα διήρκεσε για περίπου έξι εβδομάδες.

Ο πραγματικός κίνδυνος: Οι απατεώνες

Το AliExpress και το Alipay είναι σταθερά συστήματα όταν πρόκειται για την ασφάλεια. Δεν είναι αόρατα, αλλά τίποτα δεν είναι – και οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικές, με αποτέλεσμα να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να σου κλέψει τα προσωπικά σου στοιχεία. Για την ακρίβεια, έχουν τόσο καλό σύστημα ασφάλειας, που θα μπορούσες άνετα να το συγκρίνεις με αυτά της Amazon ή του eBay (θυμήσου: μέχρι και το eBay είχε μια τεράστια διαρροή δεδομένων).

Ωστόσο, υπάρχει μια “μαύρη τρύπα” στο AliExpress: η διαδικασία έγκρισης. Δεν μπορώ να σου πω τι είδους διαδικασία είναι αυτή, μιας και μόνο οι έμποροι στην Κίνα την γνωρίζουν γιατί μόνο σε αυτούς επιτρέπετε η επιλογή της πώλησης προϊόντων, αλλά έχουν υπάρξει πάρα πολλές απάτες τα τελευταία χρόνια. Τόσες πολλές μάλιστα, που στην πραγματικότητα το ίδιο το AliExpress έφτιαξε μια Security Center σελίδα από την οποία παρέχει συμβουλές για το πως να αποφευχθεί μια απάτη κατά τη διάρκεια αγορών από την ιστοσελίδα.

Οπότε, πως θα σιγουρευτείς ότι θα παραμείνεις ασφαλείς από τους απατεώνες όταν κάνεις αγορές; Με τον ίδιο τρόπο που μένεις ασφαλείς και στις υπόλοιπες ιστοσελίδες. Παρακάτω έχω παραθέσει τέσσερις συμβουλές, τις οποίες αν ακολουθήσεις, λογικά δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

1. Αν η τιμή ακούγεται πολύ καλή για να ‘ναι αληθινή, πιθανός να είναι

Οι απατεώνες από πάντα προσπαθούσαν να σε πείσουν πως έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις κάτι πάρα πολύ φθηνό για να ‘ναι αληθινό. Το ίδιο άλλωστε γίνεται και στο eBay. Όταν βρίσκεις ένα προϊόν που θέλεις να αγοράσεις άλλα είναι υπερβολικά πάρα πολύ φθηνό, ρίξε μια ματιά και σε άλλες ιστοσελίδες να σιγουρευτείς πως η τιμή του δεν είναι παρανοϊκά πολύ χαμηλή. Αν είναι, τότε πολύ πιθανόν να έχεις μπροστά σου έναν απατεώνα.

2. Χρησιμοποίησε την υπηρεσία Escrow του Alipay

Το AliExpress είναι φθηνό, αλλά είναι ασφαλές να ψωνίζεις από εκεί

Το καλό είναι πως προστατεύεσαι από κάποια πράγματα χάρη στο Escrow. Πρώτον, τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας δεν δίνονται στον πωλητή, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς στην περίπτωση κλοπής των στοιχείων σου. Δεύτερον, η πληρωμή δεν δίνεται στον πωλητή έως ότου έχεις επιβεβαιώσει πως έλαβες το προϊόν σου. Οπότε αν πέσεις σε απατεώνα, το ίδιο το AliExpress σου επιστρέφει τα χρήματα και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον πωλητή.

3. Να κοιτάς πάντα τις αξιολογήσεις των προϊόντων προτού αγοράσεις το οτιδήποτε

Εάν ένας πωλητής έχει κακή φήμη για την εξαπάτηση των αγοραστών του, πιθανότητα θα υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία στη φόρμα αξιολογήσεων του. Να είσαι επιφυλακτικός με τους πωλητές, να διαβάζεις πάντα τις αξιολογήσεις που τους δίνουν οι αγοραστές τους, τις πληροφορίες αποστολής, προϊόντων κ.τ.λ. Έχω κάνει πάρα πολλές παραγγελίες από το AliExpress και το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν από ένα μπλουζάκι το οποίο μου ήταν πολύ μικρό (έπρεπε να δω τις αξιολογήσεις που το έγραφαν εκεί, δικό μου φταίξιμο).

4. Έλεγχε την παραγγελία σου προσεχτικά όταν την παραλάβεις

Επειδή το σύστημα Escrow σου επιτρέπει να κάνεις παρακράτηση των πληρωμών έως ότου παραλάβεις την παραγγελία σου, προτού πληρώσεις βεβαιώσου πως πήρες αυτό που παράγγειλες. Αν το προϊόν είναι ψεύτικο, δεν είναι αυτό που παράγγειλες ή λείπουν πράγματα, τότε γύρνα το και ζήτα τα χρήματα σου πίσω.

Το AliExpress είναι ασφαλές μόνο αν προσέχεις και ξέρεις πως να αγοράζεις σωστά. Άλλωστε την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθείς από όποιο ηλεκτρονικό κατάστημα κι αν αγοράζεις. Εσύ έχεις πέσει ποτέ πάνω σε απατεώνα; Και αν ναι, σε ποια ιστοσελίδα και τι έγινε; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Επισκέψου την ιστοσελίδα.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης είναι ο διαχειριστής του Inkstory και ειδικεύεται στη γραφή αναλυτικών οδηγών για το Blogging, το Vlogging, το Podcasting, το SEO και το WordPress. Το πάθος του για το blogging ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2006, όπου άνοιξε το πρώτο του blog και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Web Designing και Development.
Social Media:

54 σκέψεις στο “Το AliExpress είναι φθηνό, αλλά είναι ασφαλές να ψωνίζεις από εκεί;”

 1. Γειά σας! Εχω κάνει εκατοντάδες αγορές απο το aliexpress και τείνω να συμφωνήσω με όσα γράφετε! Προσέχω πάντα τις αξιολογήσεις και το feedback που δίνουν άλλοι αγοραστές και μετά απο 500+ αγορές έχω μάθει να ξεχωρίζω ποια προιόβτα θα έρθουν και θα είναι ακριβώς οπως τα περιγράφει ο πωλητής και ποια όχι. Γενικά είμαι πολυ ευχαριστημενη με το συγκεκριμενο σαιτ. Είχα γραψει και εγω σχετικό άρθρο για τις αγορές μέσω ιντερνετ και συγκεκριμένα απο το aliexpress.
  Littleboxofluv.wordpress.com

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρίνα και καλώς ήρθες στο Inkstory! Για να έχεις κάνει 500+ αγορές σημαίνει πως έχεις άπιαστη εμπειρία στο AliExpress, χαίρομαι που ακούω ότι ξέρεις πως να ξεχωρίζεις τους απατεώνες από τους σωστούς πωλητές. Θα ήταν εύκολο να αφήσεις ένα σχόλιο με το σύνδεσμο που οδηγεί απευθείας στο άρθρο που έγραψες;

   Απάντηση
    • Πολύ ωραίο το άρθρο σου Μαρίνα, σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας! Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα με τα Capital Controls; Γιατί προσπάθησα να παραγγείλω εχθές αλλά μου ακύρωσε την παραγγελία κατευθείαν (υποθέτω πως είναι λόγο Capital Controls, αλλά δε το δένω και κόμπο).

     Απάντηση
     • Καλημερα! Κύπρο μένω οπότε δεν αντιμετώπισα τέτοιο προβλημα! Μετά απο συζήτηςεις που είχα με κάποιες κοπέλες για το κείμενο μου, μου ειπαν ότι δεν μπορούν να παραγγείλουν απο σαιτ τους εξωτερικού λόγω capital controls οπότε μαλλον για αυτό δεν σε αφήνει. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτό!

     • Είχα γράψει ένα άρθρο στο Tsouk.gr για το πως μπορεί ένας Έλληνας να παρακάμψει (νόμιμα) τα Capital Controls και να κάνει αγορές. Στην περίπτωση που οποιαδήποτε φίλη σου αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορεί να αγοράσει λόγο Capital Controls, στείλε της αυτό το άρθρο:

     • Με την άδεια σου θα χρησιμοποιησω το άρθρο σου για να ενημερωσω όσες ενδιαφέρθηκαν για αγορες από το aliexpress και δεν μπορούσαν λόγω capital control.

    • Καλησπερα. Θα ηθελα να αγορασω απο aliexpress κινητο 140 ευρω. Υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο? Εχω ξαναπαρει ηλεκτρονικα ηδη μικροτερης αξιας και δεν περασαν ποτε

     Απάντηση
     • Αν δεν κάνω λάθος δεν περνάει τελωνείο εκτός αν η τιμή υπερβεί τα 300-400 ευρώ, αλλά μη το δένεις και κόμπο γιατί δεν είμαι σίγουρος.

      Προσοχή, ωστόσο, με τα smartphones και τα tablets από το Aliexpress γιατί τα περισσότερα δεν αξίζουν τα λεφτά τους και στο τέλος μένεις με μια συσκευή απίστευτα αργή. Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις το σύνδεσμο από το κινητό που θέλεις να αγοράσεις και ευχαρίστως να σε ενημερώσω για το τι πας να πληρώσεις.

     • Θέλω να αγοράσω για φίλο το xiaomi redmi note 4 . ο πωλητής φαίνεται μια χαρά 98% positive και τα λοιπά. Σε ενα άρθρο έλεγε να φοβάστε dhl όμως στο Αλί με την στάνταρ μεταφορική εχεις θέμα; 145 ευρώ κάνει το κινητό. Ευχαριστώ

     • Πολύ καλή επιλογή με το μοντέλο! Κοίταξε, δεν είμαι σίγουρος αν θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο ή όχι, πάντως μπορείς να παραγγείλεις το προϊόν και στην περίπτωση που δεχτείς τηλεφώνημα από το τελωνείο επικοινώνησε με τον πωλητή στο Aliexpress και πες του είτε να καλύψει τα έξοδα είτε να σου στείλει πίσω τα χρήματα σου.

      Γνωρίζω δύο άτομα που είχαν το ίδιο πρόβλημα αλλά για προϊόντα που ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ και τους δύο τους κάλυψαν τα έξοδα του τελωνείου.

     • Μάλλον δεν θα χει θέμα. Εγώ έχω κανει μικρές αγορες με κάτι παλιούς επεξεργαστές των 10 και 20 ευρώ και όλα ήταν μια χαρά. Ευχαριστώ πάντως

     • Αν το παραγγείλεις πάντως και σου έρθει, άσε το σχόλιο σου και πες μου τι έγινε για να γνωρίζω κι εγώ αλλά και οι αναγνώστες για μελλοντικές αγορές.

    • θα μπορουσες να με βοηθήσεις; Αν και έχω διαβάσει για τις αγορές από Κίνα , δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να επιλέξω και τι πρέπει να προσέξω. Τα πράγματα που θέλω να αγοράσω είναι από 15 διαφορετικούς πωλητές και είναι όλα ρούχα και κοσμήματα συνολικής αξίας 350 ευρώ. Ως επιλογή έχουν China Post Registered Air Mail και 2 το AliExpress Standard Shipping γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο ως επιλογή. Θα υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο εαν τα παραγγείλω όλα μαζί καθώς είναι πολλά ; Θα πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο ; ( EMS Και DHL είναι πολύ ακριβά ,για προϊον 15 ευρω το DHL το βάζει 63 ευρώ.. ) Δεν έχω θέμα να περιμένω 2-3 μήνες ώσπου να μου έρθουν τα προϊόντα αρκεί να μην πληρώσω το τελωνείο 300 ευρώ έξτρα. Άν παραγγείλω τα προϊόντα λίγα-λίγα είναι καλύτερα ; Μερικά ξεπερνάνε τα 22 ευρώ όμως. τι γίνεται τότε με το τελωνείο ; Τι πρέπει να κάνω; Πώς να παραγγείλω ; Η πληρωμή θα γίνει με κάρτα MasterCard – Emoneysafe. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     Απάντηση
 2. Πολύ καλό το άρθρο πιστεύω να με βοηθήσει στις μελλοντικές μου αγορές. Εμένα το θέμα που με απασχολεί τώρα είναι οτι θέλω να πάρω κινητό απο το aliexpress, αλλά δεν ξέρω ποσο αληθινό θα ερθει το κινητό παρα και απο τα τοσα πολλά θετικά σχόλια απο τους αγοραστές. Τι μου προτείνετε;;

  Απάντηση
 3. Πολύ καλό το άρθρο πιστεύω να με βοηθήσει στις μελλοντικές μου αγορές. Εμένα το θέμα που με απασχολεί τώρα είναι οτι θέλω να πάρω κινητό απο το aliexpress, αλλά δεν ξέρω ποσο αληθινό θα ερθει το κινητό παρα και απο τα τοσα πολλά θετικά σχόλια απο τους αγοραστές. Τι μου προτείνετε;;

  Απάντηση
  • Κινητό; Δεν ήξερα ότι πουλούσαν και κινητά εκεί. Εφόσον όμως ακολουθήσεις τις οδηγίες του άρθρου και θεωρείς πως το κινητό που πας να αγοράσεις έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, τότε θα σου πρότεινα να πραγματοποιήσεις την αγορά. Αν και, σε ιστοσελίδες όπως το Skroutz.gr μπορείς να βρεις πολύ ωραία και φθηνά κινητά (εγώ πήρα με 100 ευρώ Windows Phone και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με την αγορά μου).

   Επίσης, μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο , πουλάνε πάρα πολύ φθηνά κινητά εδώ. Βρες ένα καλό με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και πάρτο. Αυτή η σελίδα είναι σαν το Aliexpress αλλά με τεχνολογικά προϊόντα και έχουν παραγγείλει αρκετοί φίλοι μου και έμειναν ευχαριστημένοι (αν και αργούν έως ότου έρθουν).

   Απάντηση
 4. Καλησπέρα, πολύ ωραίο και χρήσιμο άρθρο, θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Έχω παραγγείλει από το aliexpress ένα κινητό το οποίο με τα μεταφορικά κοστίζει 143 ευρώ, απλά από ότι είδα σήμερα στην σελίδα ΕΛΤΑ το κινητό βρίσκεται στο τελωνείο, υπάρχει περίπτωση να πληρώσω κάτι παραπάνω?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Βίκυ, αμφιβάλω αν σου ζητηθεί να πληρώσεις κάτι. Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, ζήτα από τον πωλητή που αγόρασες την συσκευή να σου καλύψει τα έξοδα του τελωνείου. Εναλλακτικά, αν ο πωλητής δεν καλύψει τα έξοδα του τελωνείου και το ποσό είναι μεγάλο, ζήτα να σου στείλουν τα χρήματα πίσω και να επιστραφεί η συσκευή.

   Γνωρίζω άτομα που αγόρασαν κινητά με 160 ευρώ από το AliExpress και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα με το τελωνείο. Έχε κατά νου, πως οι συσκευές που πωλούνται στο AliExpress μπορεί να είναι οικονομικές, αλλά το 80% αυτών των συσκευών είναι στην κυριολεξία για πέταμα.

   Απάντηση
   • κα MeymiGrou Mey, λετε πράγματα χωρις να εχετε πειρα και γνωση… Αυτα που λετε δεν γινονται και δεν ισχυουν…
    Για να το επιστρεψει θα πρεπει να αναγραφεται ο λογος και το κόστος ειναι μεγαλο ενω δεν καταβαλεται ποτε απο τον προμηθευτη… ΠΟΤΕ…

    Απάντηση
    • Μου φαίνεται πως ο μοναδικός άνθρωπος εδώ ο οποίος δεν έχει πήρα είσαι εσύ. Πρώτα απ’ όλα έγραψα “αμφιβάλλω” στο παραπάνω σχόλιο μου, δεν ξέρω αν ξέρεις να διαβάζεις ή όχι. Δεύτερον, η φίλη μου αγόρασε δύο κινητά και της ζήτησαν από το τελωνείο ένα σωρό φράγκα, επικοινώνησε με τον πωλητή του AliExpress και της έστειλε τα χρήματα πίσω και το προϊόν επιστράφηκε χωρίς επιπλέον έξοδα.

     Την επόμενη φορά που θα πας να αφήσεις ένα σχόλιο και να αποκαλέσεις παραπλανητικές τις πληροφορίες ενός blogger, κάτσε και να διάβασε προσεχτικά τι έγραψε και σταμάτα να κάνεις δικές σου προσωπικές υποθέσεις.

     Απάντηση
   • MeymiGrou Mey, λετε ξανα απιστευτα και ασχετα πραγματα και παραπλανατε το κοσμο εδω…
    Τα αντικειμενα απο το aliexpress (μεσαζοντα – πλατφόρμα αγορων οπως το Amazon.com, co.uk, de κλπ. ) και οχι προμηθευτη, ειναι καλα εως πολυ καλα αναλογα με το τι πληρωσε ο αγοραστης… Εχω παρει τεσσερα τηλεφωνα και ηταν ολα εξαιρετικα… ΟΛΑ … Εχω κανει και αλλες 60 αγορες και πάνω απο 1.000 στο amazon… και το alibris…) Αρα εχω καποια πειρα… Εδω και 20 χρονια αγοραζω διαδικτυακά…

    Απάντηση
  • ΝΑΙ αν το ελεγξουν θα το ανοίξουν και μετά θα σας ρωτήσουν ποσο το πήρατε… Ο φόρος ειναι 24% ΦΠΑ και θα σας φορτωσουν και περιπου αλλα τοσα σε εξοδα.. δυστυχως… Συνηθως δεν τα ανοιγουν αλλα ποτε δεν ξερεις… Μη κανετε το λαθος να το αφησετε σε εκτελωνιστες… Θα σας γδαρουν… Ειναι ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ…

   Απάντηση
 5. Σχολια καθαρα για ασχετους αλλα αν προκειται για ασχετους πολυ χρησιμα…

  Ο αρθογραφος εχει μαλλον περιορισμενη πειρα και οσα ξερει τα ξερει απο αλλους και οχι απο προσωπικη πειρα…

  Απάντηση
 6. Γειά σας και από μένα.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν παραγγείλω από aliexpress και επιλέξω ταχυδρομική αποστολή,υπάρχει περίπτωση να περάσω τελωνείο? Γενικά από τελωνείο περνάνε μόνο ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκεύες?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Αλέξη, όπως μπορείς να καταλάβεις και από τους υπόλοιπες χρήστες που σχολίασαν στο άρθρο, σε κάποιους έτυχε να περάσουν οι παραγγελίες τους από τελωνείο, ενώ σε κάποιους άλλους όχι. Δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα (κυρίως αν η συσκευή είναι φθηνή), αλλά μη το δένεις και κόμπο.

   Μακάρι να είχα να σου δώσω μια απάντηση, αλλά προς το παρόν πραγματικά δεν γνωρίζω τι γίνεται. Όσοι γνωστοί μου αγόρασαν ηλεκτρονικές συσκευές πάντως δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

   Απάντηση
    • Γενικά έτσι όπως τα έχουν κάνει όλα δεν βγάζεις άκρη από πουθενά. Κάποιοι ολοκλήρωσαν αγορές με smartphones από AliExpress που ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ άλλοι με μικρότερα ποσά πέρασαν από τελωνείο.

     Απάντηση
 7. καλησπέρα και απο μένα,θέλω να ρωτήσω εαν παραγγείλω και θέλω η παραγγελία μου να έρθει με ταχυδρομείο περνάει τελωνείο? ευχαριστω.

  Απάντηση
 8. Γεια σας και συγγνωμη για τις ασχετες ερωτησεις που θα κανω αλλα απλα ειμαι εντελως καινουργια στην εφαρμογη οποτε δεν ξερω απολυτως τιποτα. Βεβαια αυτα που γραψατε πιο πανω με βοηθησαν απιστευτα αλλα και παλι εχω μερικες αποριες. Με ποιους τροπους μπορω να πληρωσω εκτος απο πιστωτικη καρτα; Ποσο κοστιζει η μεταφορα; Σε ποσες περιπου μερες ερχονται τα περισσοτερα προιοντα με βαση την εμπειρια σας; Θα ηταν ευχαριστηση μου αν μου απαντουσατε. Ευχαριστω.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρίνα και καλώς ήρθες στο Inkstory! Προς το παρόν το AliExpress δεν παρέχει αρκετούς τρόπους πληρωμής λόγο των Capital Controls, οπότε η πιστωτική/χρεωστική κάρτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις μια παραγγελία.

   Κάθε πωλητής παρέχει διαφορετικά μεταφορικά ανάλογα την χώρα. Ενώ οι περισσότεροι παρέχουν δωρεάν μεταφορικά, άλλοι σου βάζουν ένα μικρό κόστος (αυτό το βλέπεις στην περιγραφή του κάθε προϊόντος).

   Όσο για τις μέρες, συνήθως έρχονται σε 2-3 βδομάδες και κάποιες φορές ίσως και περισσότερο. Αν το προϊόν έχει δωρεάν μεταφορικά αργεί αρκετά, αλλά αυτά που σου βάζουν κόστος μεταφορικών συνήθως έρχονται πιο γρήγορα. Έχει τύχει φυσικά αρκετές φορές να παραλάβω ένα προϊόν με δωρεάν μεταφορικά μέσα σε μόλις 8-9 ημέρες, αλλά σπάνια.

   Απάντηση
 9. Γειά σας… χαίρομαι που σας βρήκα, από μια πρόχειρη ματιά εντόπισα αρκετά που θα διαβάσω.
  Το σημερινό γραπτό μου έχει να κάνει με καταγγελία πάνω στο άρθρο σας για το AliExpress. Είχαμε μια τραυματική εμπειρία (παραγγελία δική μου και φίλων). Ότι αγοράσαμε ήταν φθηνό μεν αλλά άχρηστο. Όταν σιγουρευτήκαμε ότι δεν φταίμε εμείς (!) που δεν δουλεύει κανένα από τα “mp3 fm radio” που είχαμε αγοράσει. Με ένα ευγενικό μέιλ παραπονεθήκαμε για το γεγονός και προτείναμε να μας αλλάξει αν όχι και τα τέσσερα τουλάχιστον τα δύο. Η απάντηση ήταν απίστευτη, κλαίγοντας μας παρακαλούσε να μην το δημοσιοποιήσουμε ότι είναι χρεωμένος και θα τον καταστρέψουμε ! ! !
  Ξέρω, ξέρω… δυσκολεύεστε να με πιστέψετε. Δεν ξέρω αν έχω κάπου την συγκεκριμένη απάντηση σαν απόδειξη… Πάντως μυθομανής δεν είμαι και έχω σώας τας φρένας.
  Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο σας θυμήθηκα όλη αυτή την άσχημη εμπειρία και σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να το μοιραστώ.
  Βέβαια για να μην είμαι άδικη, γενικότερα έχω αγοράσει αρκετά πράγματα από το διαδίκτυο ακόμα και για λογαριασμό φίλων που δυσκολεύονται με τη διαδικασία και με καταστήματα όπως το GearBest, το Geekbuying, το Banggood δεν προέκυψε ποτέ κανένα πρόβλημα.
  Σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δώσατε.
  Πολύ καλή προσπάθεια…

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την άτυχη εμπειρία σου. Η αλήθεια είναι πως έχω κάνει περισσότερες φορές απ’ ότι μπορώ να μετρήσω αγορές από το AliExpress και η χειρότερη εμπειρία μου ήταν με μια χαλασμένη SD κάρτα για την κάμερα μου, την οποία μου αντικατέστησαν κατευθείαν.

   Το AliExpress έχει πολύ καλή πολιτική επιστροφών και αντικατάσταση προϊόντων, είχες τη δυνατότητα να ζητήσεις για άμεση αντικατάσταση και των τεσσάρων προϊόντων και θα σου την έκαναν κατευθείαν. Το αν “κλαίγονται” ή όχι, αυτό δεν σε αφορά φυσικά και δεν είναι δική σου ευθύνη.

   Απάντηση
   • Γειά σας και πάλι, φαίνεται δεν ήμουν αρκετά σαφής.
    Αυτό ακριβώς ζήτησα, την άμεση αντικατάσταση και μάλιστα όχι και των τεσσάρων mp3 που είχα αγοράσει… αλλά έστω των δύο.
    Τότε είχα την απάντηση που σας περιέγραψα.

    Για του λόγου το αληθές αν ψάξω στα μέιλ μου ίσως να υπάρχει ακόμα η αλληλογραφία με το εν λόγω σάιτ. Ένιωσα απροστάτευτη και οργισμένη περισσότερο από την απάντηση παρά από το γεγονός ότι πέταξα 25 ευρώ περίπου.
    Δεν πειράζει είπα, ένα ακόμα “λαμόγιο” όμως δεν είναι σωστό γενικότερα για την “διαδικτυακή εμπορική αξιοπιστία”,αν μου επιτρέπεται αυτός ο δόκιμος τίτλος. Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνίαΚατερίνα

    Στις 8:35 μ.μ. Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, ο/η Disqus έγραψε:

    #yiv2971972047 #yiv2971972047 a:hover, #yiv2971972047 a:hover span {color:#1188d2!important;}#yiv2971972047 .yiv2971972047button-cta:hover {color:#ffffff!important;background-color:#1188d2!important;}#yiv2971972047 .yiv2971972047button-cta:hover span {color:#ffffff!important;}#yiv2971972047 #yiv2971972047 #yiv2971972047 #yiv2971972047outlook a {padding:0;}#yiv2971972047 body {width:100% !important;}#yiv2971972047 .yiv2971972047ReadMsgBody {width:100%;}#yiv2971972047 .yiv2971972047ExternalClass {width:100%;display:block;}#yiv2971972047 @media screen and ( _filtered_a ){#yiv2971972047 html {}#yiv2971972047 .yiv2971972047content {width:100%;}#yiv2971972047 table {border-collapse:collapse;}#yiv2971972047 h2.yiv2971972047headline {font-weight:700;font-size:20px!important;margin-bottom:5px;}#yiv2971972047 .yiv2971972047button-cta {display:block!important;padding:0!important;}#yiv2971972047 div.yiv2971972047header {padding-top:20px;}#yiv2971972047 div.yiv2971972047footer {padding-bottom:20px;}}#yiv2971972047 #yiv2971972047 p.yiv2971972047mod-tools a:hover {color:white!important;background:#8c989f!important;}#yiv2971972047 @media screen and ( _filtered_a ){#yiv2971972047 td.yiv2971972047avatar, #yiv2971972047 td.yiv2971972047spacer {width:38px!important;}#yiv2971972047 td.yiv2971972047avatar img, #yiv2971972047 td.yiv2971972047spacer img {width:28px!important;}}”Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την άτυχη εμπειρία σου. Η αλήθεια είναι πως έχω κάνει περισσότερες φορές απ’ ότι μπορώ να μετρήσω αγορές από το AliExpress και η χειρότερη εμπειρία μου ήταν με μια χαλασμένη SD κάρτα για την κάμερα μου, την οποία μου αντικατέστησαν κατευθείαν. Το AliExpress έχει πολύ καλή πολιτική επιστροφών και αντικατάσταση προϊόντων, είχες τη δυνατότητα να ζητήσεις για άμεση αντικατάσταση και των τεσσάρων προϊόντων και θα σου την έκαναν κατευθείαν. Το αν “κλαίγονται” ή όχι, αυτό δεν σε αφορά φυσικά και δεν είναι δική σου ευθύνη.” | |
    | |  Settings | |
    |   |

    | |

    | |
    |
    A new comment was posted on Inkstory
    |
    | |
    |
    | |
    MeymiGrou Mey
    Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την άτυχη εμπειρία σου. Η αλήθεια είναι πως έχω κάνει περισσότερες φορές απ’ ότι μπορώ να μετρήσω αγορές από το AliExpress και η χειρότερη εμπειρία μου ήταν με μια χαλασμένη SD κάρτα για την κάμερα μου, την οποία μου αντικατέστησαν κατευθείαν.Το AliExpress έχει πολύ καλή πολιτική επιστρ οφών και αντικατάσταση προϊόντων, είχες τη δυνατότητα να ζητήσεις για άμεση αντικατάσταση και των τεσσάρων προϊόντων και θα σου την έκαναν κατευθείαν. Το αν “κλαίγονται” ή όχι, αυτό δεν σε αφορά φυσικά και δεν είναι δική σου ευθύνη. 1:34 p.m., Sunday Jan. 14 | Other comments by MeymiGrou Mey |   |
    |
    |   | Reply to MeymiGrou Mey |   |

    |
    |   |

    |

    | MeymiGrou Mey’s comment is in reply to Katrinamat: |
    |   |
    | | Γειά σας… χαίρομαι που σας βρήκα, από μια πρόχειρη ματιά εντόπισα αρκετά που θα διαβάσω. Το σημερινό γραπτό μου έχει να κάνει με καταγγελία πάνω …Read more |
    |
    | |

    | |

    | |
    | You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to katrinamat. You can unsubscribe from emails about replies to katrinamat by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings. | | |

    | |

    | | Virus-free. http://www.avg.com |

    Απάντηση
    • Λυπάμαι που το ακούω αυτό, κυρίως από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που τόσο εμπιστεύομαι για τις αγορές μου τα τελευταία χρόνια. Έπεσες δυστυχώς σε σπάνια περίπτωση με κάποιον κακό-πωλητή.

     Απάντηση
 10. Kαλησπέρα @MeymiGrou Mey θέλω να σε ρωτήσω κάτι θέλω να πάρω απο το AliExpress μου προτείνεις αυτό https://www.aliexpress.com/

  αυτό https://www.aliexpress.com/

  η αυτό https://www.aliexpress.com/item/Original-Sony-Xperia-Z5-E6653-Unlocked-RAM-3GB-ROM-32GB-GSM-WCDMA-4G-LTE-Android/32850126352.html?spm=2114.search0204.3.5.272e6038NXgQOs&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_2_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_10084_10083_10618_10304_10615_10307_10302_10313_10059_10534_100031_10103_441_10624_442_10623_10622_10621_10620_10142%2Csearchweb201603_25%2CppcSwitch_7_ppcChannel&algo_expid=048eabfc-d35c-45df-8064-94df9a10b445-2&algo_pvid=048eabfc-d35c-45df-8064-94df9a10b445&priceBeautifyAB=5

  Και θέλω να μου πεις εαν είναι καλή επιλογή αυτή που πάω να κάνω και στο περίπου πόσα θα μου έρθουν τα χρήματα ευχαριστώ πολύ

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μιχάλη, δυστυχώς μου έστειλες δύο συνδέσμους από την αρχική σελίδα του AliExpress και έναν σύνδεσμο με το Sony Xperia Z5 E6653 – οπότε θα σου αφήσω την κριτική μου για το Sony Xperia και μπορείς να μου στείλεις τους σωστούς συνδέσμους για να σε ενημερώσω και για τις άλλες συσκευές.

   Αν και προτιμώ να αγοράζω smartphones και tablets αποκλειστικά από το Skroutz καθώς γνωρίζω πως δεν θα υπάρχουν έξοδα τελωνείου και έρχονται πάντα γρήγορα, πάντα πίστευα πως μπορείς να βρεις εξαιρετικές συσκευές και από ιστοσελίδες όπως το AliExpress.

   Το Sony Xperia Z5 E6653 έχει καλό επεξεργαστή και αρκετή μνήμη RAM για τα σημερινά δεδομένα. Παρόλα αυτά, δεν εμπιστεύομαι την κάμερα του, την μπαταρία του και που έχει γίνει unlocked από άλλη εταιρεία. Διάβασα αρκετές κριτικές από χρήστες που αγόρασαν την συγκεκριμένη συσκευή και είναι μικτά τα συναισθήματα. Αρκετοί αναφέρουν πως αντιμετώπιζαν προβλήματα με υπερθέρμανση και κολλήματα. Αν και, όπως κάθε εταιρεία, κάποιες φορές φέρνει ελαττωματικές συσκευές, η συγκεκριμένη μου φαίνεται πολύ φθηνή για να ‘ναι καλή.

   Η αλήθεια είναι πως, με λιγότερα χρήματα, μπορείς να αγοράσεις από Ελλάδα το Xiaomi Redmi Note 4 με Snapdragon επεξεργαστή, 4GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο μοντέλο το έχουν αρκετοί γνωστοί μου και έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Από εκεί και πέρα, με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις και το Huawei P9 Lite ή το Huawei Honor 6X. Όλα διαθέσιμα στο Skroutz.

   Απάντηση
 11. Καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με αγορές από ALIEXPRESS. Αν και έχω διαβάσει για τις αγορές από Κίνα , δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να επιλέξω και τι πρέπει να προσέξω. Τα πράγματα που θέλω να αγοράσω είναι από 15 διαφορετικούς πωλητές και είναι όλα ρούχα και κοσμήματα συνολικής αξίας 350 ευρώ. Ως επιλογή έχουν China Post Registered Air Mail και 2 το AliExpress Standard Shipping γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο ως επιλογή. Θα υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο εαν τα παραγγείλω όλα μαζί καθώς είναι πολλά ; Θα πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο ; ( EMS Και DHL είναι πολύ ακριβά ,για προϊον 15 ευρω το DHL το βάζει 63 ευρώ.. ) Δεν έχω θέμα να περιμένω 2-3 μήνες ώσπου να μου έρθουν τα προϊόντα αρκεί να μην πληρώσω το τελωνείο 300 ευρώ έξτρα. Άν παραγγείλω τα προϊόντα λίγα-λίγα είναι καλύτερα ; Μερικά ξεπερνάνε τα 22 ευρώ όμως. τι γίνεται τότε με το τελωνείο ; Τι πρέπει να κάνω; Πώς να παραγγείλω ; Η πληρωμή θα γίνει με κάρτα MasterCard – Emoneysafe. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, δυστυχώς τις προάλλες που παράγγειλα δύο απλά πουκάμισα για μια γνωστή μου, πέρασαν και τα δύο από εκτελωνισμό. Σου προτείνω να κάνεις από αλλού τις μελλοντικές σου αγορές, εναλλακτικά αγόρασε τα λίγα-λίγα, δες εδώ ένα σχετικό άρθρο που πιστεύω πως θα σε βοηθήσει:

   Απάντηση
 12. Όταν ένα προϊόν έχει την επιλογή αποστολής μέσω χώρας της Ευρωπαϊκής ένωσης όπως Γερμανία ή Ιταλία, υπάρχει πλέον πιθανότητα τελωνείου ;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιώργο, κατά 90% δεν θα περάσει το προϊόν από τελωνείο. Να προτιμάς πάντα τα προϊόντα που έρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά από Κίνα, Χονγκ Κονγκ και πάει λέγοντας.

   Απάντηση
 13. Καλησπέρα , έκανα τις προηγούμενες μέρες μια πληρωμή , μεσω χρεωστικής κάρτας , αλλά αυτό που με προβλημάτισε ήταν το οτι δεν χρειάστηκε να βαλω κάποιον κωδικό ασφαλείας. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να τραβηξουν χρηματα απο την κάρτα;

  Απάντηση
  • Απάντησα στην ερώτηση μέσω του Facebook Messenger, αλλά θα απαντήσω κι εδώ για τους αναγνώστες.

   Αν έχεις ολοκληρώσει μια παραγγελία, τότε θα σου τραβήξει το ποσό της παραγγελίας. Πάνω από αυτό το ποσό όμως όχι. Το AliExpress είναι πολύ γνωστή, επαγγελματική και ασφαλής ιστοσελίδα, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

   Απάντηση
 14. Γειά σας. Θα ήθελα να σας πω ότι η ιστοσελίδα του AliExpress είναι θαυμάσια και απόλυτα ασφαλή και αξιόπιστη. Οι παραγγελίες έρχονται στη ημερομηνία που αναγράφεται στο κάθε προϊόν και η ποιότητα των καθώς και η περιγραφή των προϊόντων είναι εξίσου καλή!!! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και θα δείτε ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι! Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη!!!

  Απάντηση

Σχολιάστε