Τεχνολογία

Τι να κάνεις αν δεν ανοίγει ξαφνικά το laptop σου

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 2 μήνες από τον/ην Παναγιώτης Σακαλάκης

Όπως και κάθε άλλο πρωινό, έτσι και σήμερα σηκώθηκα, έκανα γυμναστική, ντους και στη συνέχεια έφτιαξα το καφεδάκι μου και ετοιμάστηκα να ανοίξω το laptop για να πιάσω δουλειά. Δυστυχώς για εμένα και για άγνωστο τότε λόγο το laptop δεν έλεγε να ανοίξει – την πρώτη φορά έκανε πως πήγε να ανοίξει άλλα έσβησε κατευθείαν. Επειδή όμως δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πάει να δώσει κατευθείαν λεφτά για να του φτιάξουν το χαλασμένο laptop, υπολογιστή ή κινητό, ξεκίνησα να αναζητώ για λύσεις.

Μετά από αρκετή ώρα βρήκα τη λύση και μπορώ να πω πως όχι μόνο ήταν πανεύκολη, αλλά «στάνιαρε» και το laptop μου. Αξίζει να σημειώσω πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε μια φορά ο κολλητός μου και το διόρθωσε με τον ίδιο τρόπο. Αν λοιπόν το laptop σου δεν λέει να ανοίξει για άγνωστο λόγο (δηλαδή δεν σου έπεσε κάτω ή το χτύπησες κατά λάθος), ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Διάβασε επίσης: Αγορά λάπτοπ: Τι να προσέξεις προτού αγοράσεις

Επίλυση του laptop όταν δεν ανοίγει

Πάτα συνεχόμενα το κουμπί που ανοίγει το laptop για 60 δευτερόλεπτα χωρίς να το αφήσεις.

Μόλις περάσουν τα 60 δευτερόλεπτα άσε το κουμπί.

Αφού αφήσεις το κουμπί μετά από τα 60 δευτερόλεπτα που το είχες πατημένο, βάλτο στο ρεύμα, πάτα το κουμπί εκκίνησης και λογικά το laptop θα ανοίξει και θα μπει κανονικά στο λειτουργικό σύστημα. 

Μόλις ανοίξει, άφησε το να δουλέψει για περίπου ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια κλείστο. Μόλις το κλίσεις, βγάλ “το από τον φορτιστή, βάλε την μπαταρία και άνοιξε το κανονικά. Έτοιμος!

Πιο περιληπτικά

Βήμα πρώτο

Βγάλε τη μπαταρία από το laptop σου και αποσύνδεσε το από το ρεύμα.

Βήμα δεύτερο

Πάτα συνεχόμενα το κουμπί που ανοίγει το laptop για 60 δευτερόλεπτα χωρίς να το αφήσεις. – Μόλις περάσουν τα 60 δευτερόλεπτα άσε το κουμπί.

Βήμα τρίτο

Αφού αφήσεις το κουμπί μετά από τα 60 δευτερόλεπτα που το είχες πατημένο, βάλτο στο ρεύμα, πάτα το κουμπί εκκίνησης και λογικά το laptop θα ανοίξει και θα μπει κανονικά στο λειτουργικό σύστημα. Μόλις ανοίξει, άφησε το να δουλέψει για περίπου ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια κλείστο. Μόλις το κλίσεις, βγάλ “το από τον φορτιστή, βάλε την μπαταρία και άνοιξε το κανονικά. Έτοιμος!

Ελπίζω να βοήθησα και να άνοιξε το laptop σου, αν δεν άνοιξε ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, έλα σε επικοινωνία μαζί μου και θα σε βοηθήσω να το φτιάξεις. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα για κάτι το οποίο μπορεί να φτιαχτεί από εσένα τον ίδιο. Αν κατάφερες να διορθώσεις το πρόβλημα με τα παραπάνω βήματα, αφιέρωσε ένα λεπτάκι από το χρόνο σου και άφησε το σχόλιο σου παρακάτω ενημερώνοντας με, θα χαρώ πολύ να μάθω ότι οι σύντομες οδηγίες μου βοήθησαν κάποιον.

Ενημέρωση: Το παραπάνω πρόβλημα το είχα λύσει χάρη στο παρακάτω βίντεο:

Samsung laptops σφάλμα κατά την εκκίνηση

Στη περίπτωση που έχεις στην κατοχή σου Samsung laptop και σου βγάζει το παρακάτω σφάλμα:

“All boot option tried. Press f4 key to recover with factory image using recovery or any others key for next boot loop iteration.”

Κάνε το εξής: Μπες στα BIOS του υπολογιστή σου και πάνε στην καρτέλα Boot –> Disable Secure Boot  –> OS made selection –> CMS and UEFI OS –> Αποθήκευσε τις αλλαγές πατώντας F10 και είσαι good to go!

Αυτόματη επανεκκίνηση και μπλε οθόνη

Στην περίπτωση που η Windows συσκευή σου κάνει αυτόματα επανεκκίνηση και εμφανίζει μπλε οθόνη με κωδικό σφάλματος “bcmwl63a.sys“, παρακάτω είναι η λύση:

bcmwl63a

Κάνε δεξί κλικ στο μενού έναρξης και επέλεξε “Διαχείριση Συσκευών/Device Management“. Από εκεί, πάνε στα “Network Adapters” και κάνε δεξί κλικ και “Ιδιότητες/Properties” στην επιλογή “Broadcom 802.11n Network Adapter“. Μόλις εμφανιστεί το νέο παράθυρο, πάνε στην καρτέλα “Συσκευές/Drivers” και πάτα “Επαναφορά οδηγού/Roll Back Driver“. Πάτα αποθήκευση, κάνε επανεκκίνηση και είσαι κομπλέ.

Fix Dpc_Watchdog_violation

Στην περίπτωση που βλέπεις το σφάλμα “Fix Dpc_Watchdog_violation” κατά τη διάρκεια της μπλε οθόνης, πάνε στο Control Panel, κάνε κλικ στο Power Options, μετά στο σύνδεσμο που λέει ‘choose what the power button does‘ και απενεργοποίησε το ‘Fast Startup‘.

Ακολούθησα τα βήματα, αλλά το πρόβλημα παραμένει

Στην περίπτωση που ακολούθησες τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω και το πρόβλημα παραμένει, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο παρακάτω αναφέροντας τι ακριβώς κάνει το laptop σου και θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.

Διάβασε επίσης: Χύθηκε καφές στο λαπτοπ μου – τώρα;

Image Credits: Pixabay

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Avatar of Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Pin It