Τι να κάνεις αν δεν ανοίγει ξαφνικά το laptop σου

Όπως και κάθε άλλο πρωινό, έτσι και σήμερα σηκώθηκα, έκανα ένα ντους, και στη συνέχεια έφτιαξα το καφεδάκι μου και ετοιμάστηκα να ανοίξω το laptop για να πιάσω δουλειά. Δυστυχώς, για εμένα, και για άγνωστο τότε λόγο, το laptop δεν έλεγε να ανοίξει. Επειδή όμως δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πάει να δώσει κατευθείαν λεφτά για να του φτιάξουν το χαλασμένο laptop, υπολογιστή ή κινητό, ξεκίνησα να αναζητώ για λύσεις.

Μετά από αρκετή αναζήτηση κατάφερα να βρω μια εύκολη και γρήγορη λύση, η οποία απ’ όσο μπορείς να δεις στα σχόλια στο τέλος του άρθρου, αλλά και στου βίντεο που έχουμε ανεβάσει στο YouTube Κανάλι μας, τα περισσότερα είναι θετικά. Αν το laptop σου δεν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, τα παρακάτω βήματα πιθανότατα να επιλύσουν το πρόβλημα, ανοίγοντας το laptop σαν να μην έκλεισε ποτέ.

Διάβασε επίσης:

Τι να κάνεις αν δεν ανοίγει το laptop σου

Μπορείς να δεις το παρακάτω αναλυτικό βίντεο με τα βήματα. Θα βρεις ωστόσο τα βήματα γραμμένα και παρακάτω.

Δείτε το βίντεο με τα βήματα..

Βασικές οδηγίες που συνήθως επαναφέρουν το laptop στην περίπτωση που έκλεισε και δεν ξανά άνοιξε. Αν ωστόσο το laptop σταμάτησε να ανοίγει μετά από κάποιο πέσιμο ή χτύπημα, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί από έναν ειδικό.

Συνολικός χρόνος: 1 minute

 1. Αφαίρεσε τη μπαταρία από το laptop

  Αφαίρεσε τη μπαταρία από το laptop και αποσύνδεσε το από το ρεύμα.

 2. Πάτα παρατεταμένα το κουμπί εκκίνησης

  Πάτα παρατεταμένα το κουμπί που ανοίγει το laptop για 60 δευτερόλεπτα χωρίς να το αφήσεις. Μόλις περάσουν τα 60 δευτερόλεπτα άσε το κουμπί.

 3. Βάλτο ξανά στο ρεύμα και άνοιξε το

  Αφότου αφήσεις το κουμπί μετά από τα 60 δευτερόλεπτα που το είχες πατημένο, βάλτο στο ρεύμα, πάτα το κουμπί εκκίνησης και λογικά το laptop θα ανοίξει και θα μπει κανονικά στο λειτουργικό σύστημα. Μόλις ανοίξει, άφησε το να δουλέψει για περίπου ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια κλείστο. Μόλις το κλίσεις, βγάλ ‘το από τον φορτιστή, βάλε την μπαταρία και άνοιξε το κανονικά. Έτοιμος/η!

Ο παραπάνω οδηγός δεν μπορεί να επιλύσει μεγαλύτερα προβλήματα. Αν το laptop σου δεν ανοίξει αφότου ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, τότε το πρόβλημα πιθανότατα να βρίσκεται στο hardware, που σημαίνει πως θα πρέπει να ελεγχθεί από έναν τεχνικό.

Παρόλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις, τα παραπάνω βήματα θα καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη του laptop σου, με αποτέλεσμα να το επαναφέρουν, εφόσον το πρόβλημα δεν είναι μεγαλύτερο.

Δεν ανοίγει ξαφνικά το laptop: Διάφορα προβλήματα και λύσεις

Παρακάτω θα βρεις ορισμένα από τα πιο γνωστά προβλήματα που εμφανίζονται. Κάποια τα έχω περασμένα από μηνύματα που μου στείλατε και σχόλια που αφήσατε.

Samsung laptops: Σφάλμα κατά την εκκίνηση

Στη περίπτωση που έχεις στην κατοχή σου Samsung laptop και σου βγάζει το παρακάτω σφάλμα:

“All boot option tried. Press f4 key to recover with factory image using recovery or any others key for next boot loop iteration.”

Κάνε το εξής: Μπες στα BIOS του υπολογιστή σου και πάνε στην καρτέλα Boot –> Disable Secure Boot  –> OS made selection –> CMS and UEFI OS –> Αποθήκευσε τις αλλαγές πατώντας F10 και είσαι good to go!

Αυτόματη επανεκκίνηση και μπλε οθόνη

Στην περίπτωση που η Windows συσκευή σου κάνει αυτόματα επανεκκίνηση και εμφανίζει μπλε οθόνη με κωδικό σφάλματος “bcmwl63a.sys“, παρακάτω είναι η λύση:

bcmwl63a

Κάνε δεξί κλικ στο μενού έναρξης και επέλεξε “Διαχείριση Συσκευών/Device Management“. Από εκεί, πάνε στα “Network Adapters” και κάνε δεξί κλικ και “Ιδιότητες/Properties” στην επιλογή “Broadcom 802.11n Network Adapter“. Μόλις εμφανιστεί το νέο παράθυρο, πάνε στην καρτέλα “Συσκευές/Drivers” και πάτα “Επαναφορά οδηγού/Roll Back Driver“. Πάτα αποθήκευση και κάνε επανεκκίνηση.

Fix Dpc_Watchdog_violation

Στην περίπτωση που βλέπεις το σφάλμα “Fix Dpc_Watchdog_violation” κατά τη διάρκεια της μπλε οθόνης, πάνε στο Control Panel, κάνε κλικ στο Power Options, μετά στο σύνδεσμο που λέει ‘choose what the power button does‘ και απενεργοποίησε το ‘Fast Startup‘.

Το laptop κλείνει αυτόματα λίγα λεπτά αργότερα

Αν το laptop κλείνει αυτόματα κάθε λίγα λεπτά ή όποτε το χρησιμοποιείς για απαιτητικές εργασίες ή gaming, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει πρόβλημα με υπερθέρμανση. Όταν ένα laptop ή ένας υπολογιστής κλείνει αυτόματα κάθε λίγα λεπτά, αυτό σημαίνει πως οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και για να μην καεί το σύστημα κλείνει αυτόματα με το που φτάσουν το όριο που έχει ρυθμιστεί από τον κατασκευαστή.

Στη προκειμένη περίπτωση θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις την θερμική πάστα του laptop σου, η οποία πιθανότατα να είναι η αιτία του προβλήματος. Επιπλέον, η επένδυση μερικών χρημάτων σε ένα αξιόπιστο Cooler θα μειώσει σημαντικά τις θερμοκρασίες του laptop και θα το διατηρεί ακόμα πιο δροσερό.

Συχνές Ερωτήσεις

Αν έχεις κάποια ερώτηση ή αντιμετωπίζεις κάποιο άλλο πρόβλημα, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

 • Γιατί δεν ανοίγει ξαφνικά το laptop μου;

  Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους δεν ανοίγει ένα laptop. Τα παραπάνω βήματα κάνουν μια απλή επαναφορά στη προσωρινή μνήμη του laptop, αν αυτό έπαψε να ανοίγει ξαφνικά. Αν το laptop δεν ανοίγει μετά από κάποιο χτύπημα ή πέσιμο, τότε το πρόβλημα είναι προφανώς μεγαλύτερο και θα πρέπει να το πας σε κάποιο κατάστημα ή ειδικό.

 • Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες για ένα laptop που δεν ανοίγει;

  Οι συχνότερες αιτίες για τις οποίες δεν ανοίγει ένα laptop ξαφνικά, είναι λόγω της προσωρινής μνήμης, την οποία μπορούμε να επαναφέρουμε με τα παραπάνω βήματα του οδηγού. Παρόλα αυτά, μπορεί η αιτία να βρίσκεται σε εκατοντάδες άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα χαλασμένο hardware μετά από πέσιμο ή χτύπημα, ή ακόμα και μετά από υψηλή υπερθέρμανση.

 • Πως μπορώ να ζητήσω βοήθεια όταν δεν ανοίγει το laptop;

  Αρχικά, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου, παρέχοντας το μοντέλο του και αν εμφανίζει σημάδια ζωής όταν πατάς το κουμπί της εκκίνησης, όπως: Αν ακούγεται κάποιος χαρακτηριστικός ήχος, αν τα ανεμιστηράκια λειτουργούν και αν τα λαμπάκια είναι ανοιχτά ή σβηστά. Αν το laptop δεν δίνει κανένα σημάδι ζωής, τότε θα χρειαστεί να το ελέγξει ένα κατάστημα ή ένας τεχνικός.

 • Θα χάσω την εγγύηση αν ανοίξω το laptop μου;

  Κάθε κατασκευάστρια εταιρεία παρέχει διαφορετικούς κανονισμούς για την εγγύηση που παρέχει στα προϊόντα της. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας που κατασκεύασε το laptop σου, και να ελέγξεις τους όρους και της προϋποθέσεις της. Αν το laptop δεν έχει πλέον εγγύηση, τότε μπορείς να το ανοίξεις, εφόσον γνωρίζεις τι κάνεις.

 • Γιατί δεν ανοίγει το laptop μετά από ενημέρωση;

  Αν το laptop δεν ανοίγει μετά από ενημέρωση των Windows, αυτό σημαίνει πως η ενημέρωση είτε ήταν ασύμβατη με κάποιον driver, είτε κάτι πήγε στραβά και καταστράφηκαν σημαντικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος. Στη προκειμένη περίπτωση μπορείς να δεις τον οδηγό για το πως να κάνεις format τα Windows 10 ή format τα Windows 11. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια βήματα για να επαναφέρεις το laptop σου χωρίς να κάνεις format τα Windows, αλλά θα χρειαστείς ένα USB φλασάκι με τουλάχιστον 8GB χωρητικότητας.

 • Το laptop μου δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία τι να κάνω;

  Αν έχεις ένα laptop το οποίο δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία, τότε ακολούθησε τα ίδια βήματα χωρίς να την αφαιρέσεις. Αρκετοί χρήστες στα σχόλια του βίντεο στο YouTube έχουν αναφέρει πως τα ίδια βήματα λειτούργησαν στα laptops τους χωρίς αποσπώμενες μπαταρίες.

Ακολούθησα τα βήματα, αλλά το πρόβλημα παραμένει

Στην περίπτωση που ακολούθησες τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω και το πρόβλημα παραμένει, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο παρακάτω αναφέροντας περιληπτικά τις παρακάτω πληροφορίες:

 • Το μοντέλο του laptop σου.
 • Αν ακούς σημάδια ζωής όταν πατάς να ανοίξει (όπως κάποιο χαρακτηριστικό ήχο, ή τα ανεμιστηράκια να ξεκινάνε.
 • Τι έκανες με το laptop προτού σταματήσει να λειτουργεί;

Διάβασε επίσης: Χύθηκε καφές στο λαπτοπ μου – τώρα;

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης είναι ο διαχειριστής του Inkstory και ειδικεύεται στη γραφή αναλυτικών οδηγών για το Blogging, το Vlogging, το Podcasting, το SEO και το WordPress. Το πάθος του για το blogging ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2006, όπου άνοιξε το πρώτο του blog και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Web Designing και Development.
Social Media:

387 σκέψεις στο “Τι να κάνεις αν δεν ανοίγει ξαφνικά το laptop σου”

 1. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς είχα διορθώσει το λαπτοπ μου πριν περίπου ένα χρόνο όταν ξαφνικά ένα πρωινό δεν δούλευε ενώ το βράδυ ήταν μια χαρά. Το είχα δει από ένα βίντεο αν δεν κάνω λάθος, πάντως διορθώνει το πρόβλημα αρκεί να μην έχει σπάσει το λαπτοπ ή έχει πέσει κάτω.

  Απάντηση
  • Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστώ από καρδίας τους συντάκτες των οδηγιών για την επανεκκίνηση λαπτοπ που ξαφνικά είναι νεκρό και με κανένα τρόπο δεν αρχίζει να λειτουργεί. Οι οδηγίες είναι σαφείς και κατανοητές ακόμα και από έναν ογδοντα επτάχρονο όπως εγώ με ελάχιστη πείρα από κομπιούτερ. Με βάση αυτές καρόρθωσα μέσα σε λίγα λεπτά να θέσω σε πλήρη λειτουργία το λαπτοπ μου. Και πάλι συγχαρητήρια και ευχαριστώ

   Απάντηση
 2. Εμένα ανοίγει το laptop φορτωνει αρχικα τα windows(εχω win10) αλλά δε με αφηνει να πατησω τον κωδικο εισοδου. Γενικά δεν μπορω να χρησιμοποιήσω πληκτρολόγιο. Ο δείκτης του ποντικιού στην οθόνη κουνιέται πάντως. Τι συμβαίνει?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρία, τρεις λόγοι μου έρχονται στο μυαλό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ο πρώτος είναι ότι κάηκε το πληκτρολόγιο, μήπως θυμάσαι αν έπεσε νερό ή κάτι σε υγρή μορφή πάνω του; Ο δεύτερος λόγος μπορεί να ευθύνεται στο κούνημα, δηλαδή να ξεσυνδέθηκε το πληκτρολόγιο από το laptop (πολύ σπάνιο, αλλά όχι ακατόρθωτο). Ο τρίτος λόγος είναι μήπως είναι απενεργοποιημένο και μπορείς να το ενεργοποιήσεις πατώντας κάποιο κουμπί.

   Θα ήθελα να μου στείλεις το μοντέλο του laptop σου ώστε να ψάξω για το παρόν θέμα και να προσπαθήσω να σε βοηθήσω να επιλύσεις το πρόβλημα προτού το πας σε κάποιον τεχνικό.

   Απάντηση
    • Κάνε μια προσπάθεια και πάτα fn+f6. Δηλαδή ψάξε το πλήκτρο fn πάτα το και καθώς το κρατάς πατημένο πάτα και το f6 και δες στη συνέχεια αν λειτουργήσει. Μερικοί χρήστες ανέφεραν πως μερικά laptops της Dell μπορούν να απενεργοποιήσουν το πληκτρολόγιο για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και για να μην πατηθεί τίποτα κατά τη διάρκεια ενός βίντεο ή ταινίας κ.τ.λ.

     Αν το πληκτρολόγιο δεν ενεργοποιηθεί, τότε έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να το πας σε κάποιον τεχνικό να το δει καλύτερα, η δεύτερη είναι να το φτιάξεις μόνη σου ανοίγοντας το πληκτρολόγιο. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις βήμα προς βήμα πως ανοίγει το πληκτρολόγιο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ανοίξεις και να τσεκάρεις αν έχει βγει το καλώδιο του.

     https://www.youtube.com/watch?v=eEntPtdnw6Y

     Προσοχή: Στην περίπτωση που το laptop έχει εγγύηση, αν το ανοίξεις η εγγύηση του θα χαθεί. Αν δεν έχει, τότε προχώρα ελεύθερα. Αλλά αν έχει εγγύηση, τότε καλό είναι να το στείλεις για επιδιόρθωση μιας και δεν θα πληρώσεις τίποτα.

     Απάντηση
 3. Καλησπέρα… Εμένα το λαπτοπ μου σήμερα και χθες δεν ανοίγει.. Δηλαδή, το ανοίγω και η οθόνη είναι μαύρη.. Όχι εντελώς, δείχνει ότι άνοιξε και ότι λειτουργεί αλλά μου δείχνει συνέχεια το ποντίκι να αναβοσβήνει λες και εκεί κολλήσει…. Τι φταίει και τι να κάνω;;;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γωγώ, αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τα laptops αλλά ευτυχώς υπάρχει μια απλή τεχνική την οποία μπορείς να εφαρμόσεις για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Θα χρειαστεί να συνδέσεις το laptop σου με καλώδιο στην τηλεόραση σου. Αν η εικόνα παίζει κανονικά στην οθόνη της τηλεόρασης, τότε το πρόβλημα ευθύνεται στην οθόνη του laptop, αν δεν παίζει, τότε υπάρχει θέμα με το VGA (λογικά).

   Ρίξε μια ματιά και στο συγκεκριμένο άρθρο για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες: http://www.laptopfix.gr/blabes-Laptop/to-laptop-den-anabei-katholou-mavri-othoni.html

   Απάντηση
 4. Καλησπερα ειμαι η δορα το λαπτοπ μου ανοιγει αλλα μου λει system recovery options και επιλεγο τιν γλωσσα ελινικα ξεκιναει να κανει επανεκηνηση και μετα σβινει και δεν ανοιγει παταο το κουμπι για να ανοιγει ομος μου λει να κανο παλι το ιδιο

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Δώρα, δοκίμασε να το αλλάξεις στα Αγγλικά μήπως σκαλώνει στα Ελληνικά. Αν σου κάνει το ίδιο, τότε θα χρειαστεί να κάνεις recovery (ανάκτηση) των Windows χρησιμοποιώντας ένα φλασάκι (usb) ή ένα CD που περιέχει Windows.

   Ο πιο σωστός τρόπος για να φτιάξεις το πρόβλημα σου είναι αυτός που αναφέρει η Microsoft στην επίσημη ιστοσελίδα της: http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/what-are-system-recovery-options#what-are-system-recovery-options=windows-7

   Ελπίζω να σε βοήθησα! Αν το πρόβλημα συνεχίσει ή σου βγάλει κάτι νέο άσε το σχόλιο σου και θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.

   Απάντηση
 5. Καλησπερα το λαπτοπ μου xp windows σημερα δεν λεει να ανοιξει εκει που φωρτωνει η μπαρα των windows για δυο φορες την τριτη κολαει και για ενα δευτερολεπτο η οθονη γινεται μπλε και κανει επανεκινηση ξερετε γιατι και πως μπορω να το φτιαξω??? Σας ευχαριστω!!!

  Απάντηση
  • Τι μάρκα είναι το laptop σου; Κάποιοι χρήστες με Dell laptops αναφέρουν πως για να ανοίξει το laptop τους (προσωρινή λύση του προβλήματος) περιμένουν μέχρι η οθόνη να γίνει μαύρη μετά το Welcome των Windows και στη συνέχεια απλά κλείνουν την οθόνη από το laptop και την ανοίγουν μετά από λίγο δευτερόλεπτα και η οθόνη λειτουργεί.

   Άλλοι αναφέρουν πως έπρεπε να ανοίξουν το laptop τους και να μπουν στο safe mode (νομίζω με F2 μπαίνεις πριν βγει το Welcome) κι από εκεί να διορθώσουν τυχόν προβλήματα ή να ενημερώσουν το λειτουργικό τους.

   Μια άλλη εναλλακτική λύση (απλά για να ανοίξεις την οθόνη) είναι να βάλεις ένα VGA καλώδιο στο laptop και την τηλεόραση σου.

   Υ.Γ. Καλό είναι να αναβαθμίσεις το laptop σου σε Windows 10 για να λυθούν όλα τα προβλήματα και να τρέχει πιο γρήγορα.

   Απάντηση
 6. Καλησπερα εχω ενα netbook turbo x και δν ανοιγει πλεον εκανα αυτο που ειπατε με τα 60 δευτερολεπτα αλλα δν ανοιξε. Ανοιξε μονο μια φορα για λιγο εμφανισε την αρχικη οθονη που εγραφε turbo και μετα κολλησε

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Ελπίδα, ξανά κάνε τα ίδια βήματα απλά κράτα το κουμπί συνεχόμενα για περίπου 2 λεπτά. Αν ξανά κολλήσει στο άνοιγμα, τότε θα σου πρότεινα να το πας στο Πλαίσιο να το δουν γιατί μπορεί να φταίει η μητρική ή ο σκληρός δίσκος.

   Απάντηση
  • Το λαπτομ μας μερες που ειναι με τον κορωνοιο κρασαρε και δεν ανοιγε καθολου…τρελαθηκαμε…μπηκαμε στη μαγικη σου σελιδα και ωσ δια μαγειας εφτιαξε!ευχαριστουμε!απλα εχουμε την απορια γτ εσβησε εξαρχησ και ποιο προβλημα φτιαχτηκε με τον τροπο αυτο?ευχαριστουμε και παλι!πολυ καλο αρθρο μασ βοηθησε απιστευτα!μπραβο!

   Απάντηση
   • Καλησπέρα Χριστίνα και χαίρομαι πολύ που λύθηκε το πρόβλημα με το laptop σας. Ουσιαστικά, το “κολπάκι” που δείχνω στο άρθρο είναι για να επαναφέρεται η τροφοδοσία του laptop. Αν έχει φάει κάποιο σκάλωμα και έχει παραμείνει μέσα στην μπαταρία του, στο τροφοδοτικό και στην μητρική του πλακέτα έστω και λίγο ρεύμα το οποίο το εμποδίζει απ’ το να ανοίξει, με τις οδηγίες του άρθρου ουσιαστικά το επαναφέρεις.

    Απάντηση
 7. Καλημερα!! Το αρθρο αυτο με εχει ηδη σωσει μια φορα! Ευχαριστω! Σημερα ομως ερχομαι αντιμετωπη με το ιδιο προβλημα μαλλον. Ξαναδοκιμαζω αυτη τη διαδικασια και τπτ. Λεω μαλλον, γτ εβαλα το λαπτοπ στην πριζα (δεν το λειτουργω με τη μπαταρια) πατησα το κουμπι εναρξης και εφυγα, οποτε δεν ειδα αν συνεβη κατι αλλο. Απλα το βρηκα κλειστο. Μονο η ενδειξη της φορτισης ειναι αναμενη. Τι να κανω;; Το λαπτοπ ειναι toshiba satellite με windows vista. Ευχαριστω!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Ελένη, αν κατάλαβα σωστά, πάτησες το κουμπί της έναρξης, έφυγες και όταν γύρισες είδες ότι το λαπτοπ δεν λειτουργεί; Τα βήματα που γράφω παραπάνω μπορείς να τα εκτελέσεις όσες φορές θέλεις, οπότε αν δεν ανοίγει ξανά δοκίμασε να κάνεις το ίδιο και να δεις αν λειτουργήσει.

   Σημείωση: Οπωσδήποτε κάνε αναβάθμιση σε Windows 10 γιατί τα Vista δεν ενημερώνονται πλέον από την Microsoft πράμα που σε αφήνει στο έλεος των χακερ. Με τα Windows 10 θα λυθούν αρκετά προβλήματα, θα δεις διαφορά στην ταχύτητα, στην επίδοση και θα έχεις πολλά περισσότερα νέα χαρακτηριστικά.

   Απάντηση
   • Καλησπερα και παλι! Ναι σωστα καταλαβες, ετσι εγινε. Ειχα ηδη επαναλαβει πολλες φορες τη διαδικασια πριν στειλω το μνμ εδω. Το ειχα αφησει λοιπον εφοσον δεν ανοιγε, και ξαφνικα μετα απι μιαμιση ωρα περιπου ανοιξε μονος του! Σαν αναλαμπη. Και συνεχισε να λειτουργει κανονικα.
    Οσον αφορα τα windows, ανησυχησα λιγο γιατι το θεμα των χακερ ουτε που το σκεφτηκα. Σε ευχαριστω που το ανεφερες! Ομως πως θα το κανω αυτο; Απλα το κατεβαζω και ακολουθω τη διαδικασια;

    Απάντηση
    • Χαίρομαι που άνοιξε το λαπτοπ σου Ελένη, μακάρι να μην δημιουργήσει άλλο πρόβλημα. Από τις ενημερώσεις των Windows ή την ειδοποίηση που βγάζει, απλά κατέβασε τα Windows 10 και ακολούθησε τη διαδικασία που περιγράφει.

     Η διαδικασία είναι ΠΑΡΑ πολύ απλή αλλά μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρωθεί (ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λαπτοπ).

     Σημείωση: Όταν κάνεις ενημέρωση σε Windows 10 δεν θα χάσεις τα αρχεία σου, τις φωτογραφίες κ.τ.λ., αλλά καλού-κακού δεν είναι κακό να κρατήσεις αντίγραφα ασφαλείας σε κανένα φλασάκι.

     Με τα Windows 10 το λαπτοπ σου θα τρέχει πιο γρήγορα, θα είσαι πιο ασφαλής, θα μπουν τα πιο καινούργια drivers και θα γλυτώσεις από πολλά μελλοντικά προβλήματα που προκαλούν τα Windows Vista. Μόλις κάνεις την ενημέρωση, ενημέρωσε με αν όλα πήγαν καλά ή κόλλησες κάπου.

     Απάντηση
     • Καλησπερα! Αφου αποθηκευσα οτι ηθελα αλλου, για σιγουρια, αρχισα να ψαχνω για την αναβαθμιση. Οι ενημερωσεις windows ειναι σαν να εχουν σταματησει να λειτουργουν. Δεν βρισκουν καμμια ενημερωση. Ουτε καποια ειδοποιηση εχω δει. Μηπως αυτη εγινε η γινεται σε windows 7 και πανω; (το λεω γτ αυτο ετυχε σε μια φιλη μου και το παρατηρουσα μηπως εμφανιστει κ σε εμενα.) Γενικα ολες τις ενημερωσεις τις εκανα παντα κανονικα.
      Εψαξα λοιπον λιγο στο διαδυκτιο και αν καταλαβα καλα δεν μπορω να κανω αναβαθμιση απο vista, σε 10. Σαν επιλογες μου βγαζει αναβαθμιση σε 7 ή 8. Τι να κανω; Σκεφτηκα αρχικα να αναβαθμισω σε 7 και στη συνεχεια σε 10 αλλα δεν ξερω αν ειναι απλο η αν θα δημιουργησει θεματα. Τι μου προτεινεις;

     • Έχεις απόλυτο δίκαιο! Φαίνεται πως η αναβάθμιση από Vista σε Windows 10 δεν γίνεται απευθείας. Ωστόσο, αν προχωρήσεις στην αναβάθμιση των 7 και μετά στα 10 θα είσαι μια χαρά.

      Για την αναβάθμιση στα Windows 10 από τα Windows 7 ή Windows 8 και 8.1, μπορείς να δεις εδώ έναν οδηγό βήμα προς βήμα: http://www.pcsteps.gr/34523-εγκατάσταση-windows-10/

      Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

     • Αν και έχουν περάσει 6 μήνες από το ποστ σου, ελπίζω να μην έβαλες τα 10. Γιατί απ’ όσο ξέρω όσο διαρκούσε η δωρεάν αναβάθμιση, ήταν δωρεάν (μέχρι την ημερομηνία που λήγουν 2020 ή κάτι τέτοιο) μόνο για όσους είχαν windows 7 και πάνω. Δλδ 7, 8, 8.1. Οι υπόλοιποι δωρεάν μόνο για έναν χρόνο…Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

     • Από την πρώτη ημέρα που τα Windows 10 βγήκαν σε δοκιμαστική έκδοση τα είχα εγκαταστήσει στο laptop μου. Φανατικός μέχρι εκεί που δεν πιάνει μελάνι χαχα..

      Τα Windows 10 ήταν δωρεάν προς όλους τους χρήστες που είχαν εγκατεστημένα τα Windows 7, 8 και 8.1. Στις 29 Ιουλίου η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 έληξε, που σημαίνει ότι πλέον είτε θα τα κρακάρεις είτε θα τα αγοράσεις.

      Σύμφωνα με την Microsoft, θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις για τα Windows 10 μέχρι και το 2023. Αλλά δεν ξέρω για το κατά πόσο ισχύει αυτό μιας και η ίδια η εταιρεία ανέφερε πως τα Windows 10 είναι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα που θα κυκλοφορήσει. Δηλαδή από εδώ και στο εξής δεν θα κυκλοφορεί νέα Windows, αλλά παρά μόνο νέες ενημερώσεις για τα Windows 10 οι οποίες θα έχουν μικρές και μεγάλες αλλαγές.

 8. Kalispera file mou, exw ena laptop hp, to thema me to laptop mou einai oti an den exw tin mpataria sundemeni sto laptop den douleyei giati etsi einai sxediasmeno apo to ergostasio, opote den mporw na dokimasw to kolpo sou!! Ksereis ti mporw na kanw?? Tha ektimousa kathe voithia

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιάννη, δεν υπάρχει laptop το οποίο να μην δουλεύει μόνο με την μπαταρία. Όλα τα laptop είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, προφανώς η μπαταρία σου είναι χαλασμένη και χρειάζεται αντικατάσταση. Όπως και να ‘χει, όμως, μπορείς να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα ακόμα και με χαλασμένη μπαταρία, με τη διαφορά πως στο τέλος όταν αφήσεις το κουμπί δεν θα ανοίξει και θα χρειαστεί να το βάλεις στο ρεύμα. Δοκίμασε το και πες μου τα αποτελέσματα.

   Απάντηση
 9. Γεια σου φιλέ μου μήπως μπορείς να με βοηθισεις έχω ενα θέμα με το λάπτοπ το είχα αφήσει ανοιχτό κ έφυγα για λίγο μπήκε στην αδράνεια κ απο τοτε δεν ανοίγει η οθονη .μπαίνει κανονικά μέσα το ακούω αλλά η οθόνη παραμένει κλειστή.κ όταν το ανοίγω ακούγονται 3 μπιπ ενα μακρύ κ 2 μικρά.ξέρεις τι να κάνω πριν το πάω σε τεχνικό?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Αντώνη και συγνώμη για τη καθυστέρηση της απάντησης μου. Αυτό μπορεί να οφείλετε για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά, δοκίμασε να επαναφέρεις τα BIOS στα εργοστασιακά. Επίσης, δες αν υπάρχει κάποιο συνδεδεμένο φλασάκι ή DVD/CD στο laptop και προσπαθεί να ανοίξει από αυτό (αν έχει, αφαίρεσε τα).

   Μπορείς επίσης να ανοίξεις το laptop από πίσω και να βγάλεις τη μνήμη RAM. Αν έχει δύο, αφαίρεσε τη μια και προσπάθησε να το ανοίξεις. Αν κάνει τα ίδια, βάλτην ξανά πίσω και αφαίρεσε την άλλη.

   Αυτό με τα “μπιμπ” πάντως μου φέρνει την ιδέα πως κάτι τρέχει με τα BIOS σου ή την μνήμη RAM σου.

   Απάντηση
 10. Γεια σας θα ηθελα την βοήθεια σας . Το λαπτοπ μου εχει προβλημα εδω μαι δυο χρονια δεν δουλευει με την μπαταρια . Μου ειπαν πως η μπαταρια δεν εχει προβλημα (γτ στην αρχη το πηγα σε καποιον πουφτιαχνει λαπτοπ και μου ειπεειναι η μπαταρια ).αγορασα μπαταρια και οσο ηταν φορτησμενη η μπαταρια δουλευε ενω δεν φορτιζει καθολου .πηγα σε αλλον και μου ειπε οτι δεν ειναι η μπαταρια ειναι η τροφοδοσία γτ με το φορτιστη δουλευε μια χαρα και το πηρα αποφαση οτι το λαπτοπ οσο ειναι στη μπριζα θα δουλευει . Αλλα απο χτες ενω ο φορτιστης δουλευει (τον εχω στην μπριζα και διχνει το φοτακι πρασινο ) αλλα παω να ανοιξω το λαπτοπ και δεν ανοιγει με τιποτα και σκεφτομε αξιζει να δωσω λεφτα να φτοιαξω την οθονη η οχι . Ευχαριστω Πολύ για τον χρονο σας καιτην υπομονη σας περιμενω συντομα την απαντησησας

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, είναι σίγουρα το πρόβλημα στην οθόνη και όχι στην τροφοδοσία; Επίσης, αν μπορείς να μου στείλεις το μοντέλο του laptop σου, μπορώ να σου πω αν αξίζει να το φτιάξεις ή να αγοράσεις ένα καινούργιο. Πάντως αν ψάχνεις για ένα απλό laptop, στο Skroutz θα βρεις με λιγότερα από 200 ευρώ: http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html

   Απάντηση
 11. Καλησπέρα,και το δικό μου λάπτοπ παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα πριν από δύο μέρες και χτες ακολούθησα τις οδηγίες σου και έφτιαξε,έλα όμως που η χαρά μου δεν κράτησε πολύ γιατί και σήμερα το πρωί μου έκανε το ίδιο και με το ζόρι μου άνοιξε αυτήν την φόρα.Όταν βάζω την μπαταρία στην θέση της και ξανα ανοίγω το λάπτοπ πάλι βλέπω μαύρο.Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ εγώ να κάνω?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Αγγέλα, τσέκαρε σε παρακαλώ να δεις αν υπάρχει κανένα CD/DVD μέσα στο DVD room του λαπτοπ σου, ή κάποιο φλασάκι που το αποτρέπει να ανοίξει. Αν δεν υπάρχει κάτι ενσωματωμένο μέσα, δοκίμασε να το ανοίξεις χωρίς την μπαταρία (δηλαδή να έχεις μόνο τον φορτιστή συνδεδεμένο).

   Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει και συνεχίζεις να κάνεις το παραπάνω “κόλπο” και πάλι μένει με μαύρη οθόνη, τότε θα σου πρότεινα να το πας από ένα κατάστημα να το δουν. Πόσο καιρό έχεις να το κάνεις format και τι Windows έχεις;

   Απάντηση
   • Ούτε CD ούτε USB δεν υπάρχει.Δεν το έχω κάνει ποτέ Format γιατί δούλευε μια χαρά.Windows 7.
    Πριν λίγο έκανα αδρανοποίηση και το ξαναπάθε…έκανα το ”κόλπο” (κοντά 10 φορές) και ευτυχώς ξαναάνοιξε .Μήπως φταίει η μπαταρία του?

    Απάντηση
    • Για να καταλάβεις αν φταίει η μπαταρία του, δοκίμασε να το ανοίγεις χωρίς αυτήν (έχε το μόνο στο ρεύμα χωρίς τη μπαταρία). Θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις το laptop σου στα Windows 10, πολύ πιθανόν να λυθούν ότι προβλήματα υπάρχουν.

     Απάντηση
     • Πάλι το κάνει και χωρίς την μπαταρία.Θα το κάνω αναβάθμιση που προτείνεις.Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

     • Ελπίζω η αναβάθμιση να λύσει το πρόβλημα. Κράτα με ενημερωμένο ώστε αν κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα να βρει τη λύση από τα σχόλια του άρθρου.

     • Εκπληκτικά νέα! Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα σου. Για οτιδήποτε χρειαστείς μη δυστάσεις να με ενημερώσεις, καλή σου μέρα!

 12. Το δικο μου προβλημα ειναι πως η οθονη ειναι μαυρη και ενω εχω πατησει το κουμπι να ανοιξει, ακουω τον ηχο που κανει οταν ανοιγει αλλα στην οθονη δεν βλεπω τιποτα…

  Απάντηση
  • Δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία και να το αφήσεις μόνο με το ρεύμα, ειδάλλως προσπάθησε να κουνήσεις την οθόνη πάνω-κάτω για να δεις μπας και δεν κάνει καλή σύνδεση κάποιο καλώδιο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ μια φορά και τελικά ήταν το καλώδιο της οθόνης που δεν έκανε καλή επαφή (πως έγινε αυτό ακόμα δεν έμαθα).

   Απάντηση
   • καλησπερα εχω το ιδιο προβλημα με την μαρυ η διαφορα ειναι πως μου δειχνει το σημα aero ton win7 κ μετα μαυριζει η οθονη κ ακοθς τον ηχο εισοδου αλλα εχω μαυρη οθονη..
    σε safe mode μπενω κανονικα αρα αυτο δεν εχει να κανει με την συνδεσιμοτητα της οθονης με καπιο καλοδιο τι μπορει να ειναι??
    ευχαριστω

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Κώστα,

     Ακολούθησε λίγο τα παρακάτω βήματα μπας και φτιάξει το πρόβλημα σου:

     1. Μπες με safe mode, κάνε κλικ στην έναρξη των Windows, γράψε msconfig στο πλαίσιο αναζήτησης και στα αποτελέσματα που θα σου βγάλει επέλεξε το msconfig.exe.

     2. Αν σου ζητήσει να τρέξεις το πρόγραμμα ως διαχειριστής, επέλεξε ναι.

     3. Στο παράθυρο που σου έβγαλε, κάνε κλικ στην καρτέλα του Boot.

     4. Στην καρτέλα του boot, θα δεις ότι έχεις επιλεγμένο το Safe Boot. Απενεργοποίησε το, κάνε αποθήκευση τις ρυθμίσεις και στη συνέχεια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου.

     Λογικά ο υπολογιστής σου θα ανοίξει κανονικά τώρα. Αν δεν ανοίξει, θα ψάξω για άλλον τρόπο.

     Απάντηση
  • Πολύ πιθανόν να χάλασε η μπαταρία ή το κλιψάκι της τροφοδοσίας που περνάει το ρεύμα από την μπαταρία στην μητρική. Μπορείς να το ελέγξεις σε κάποιο κατάστημα ή δοκιμάζοντας μια παρόμοια μπαταρία, αλλά η πιο πιθανή λύση είναι με την αλλαγή της μπαταρίας.

   Απάντηση
 13. Καλησπέρα εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι το λαπτοπ και με μπαταρια και χωρίς μπαταρία ανοίγει για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει και δείχνει πως δεν φορτίζει.Τι μπορεί να φταίει.

  Απάντηση
  • Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα με την μητρική πλακέτα σου. Ειδάλλως, και αν είσαι αρκετά τυχερός, μπορεί να φταίει απλά το κλιψάκι από το οποίο φεύγει ρε ρεύμα προς την μητρική, αλλά αμφιβάλω.

   Απάντηση
  • Θα ήθελα να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το laptop σου. Έκανες κάποια αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα ή το έριξες κάτω και δεν ανοίγει τώρα; Γιατί αν ξαφνικά δεν ανταποκρίνεται καθόλου θα σου πρότεινα να το γυρίσεις με την εγγύηση του.

   Απάντηση
 14. Καλησπερα…ξαφνικα το λαπτοπ μου εσβησε…το ανοιγω και κολλαει κανενα 10λεπτο στην εκκινηση των windows και μετα κανει ενα τακ και σβηνει..προσπαθησα να κανω και επαναφορα και το ιδιο…εκανα και τα βηματα που προτεινεις και τιποτα…ετσι ξαφνικα…τι μπορει να φταει;ευχαριστω

  Απάντηση
  • Θέλω να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το laptop σου. Έκανες κάτι και ξεκίνησε να το κάνει αυτό; Τι Windows έχεις και όταν το ανοίγεις το έχεις στον φορτιστή ή με τη μπαταρία; Για να σου γλιτώσω χρόνο, αν έχεις Windows 7 θα σου πρότεινα να κάνεις αναβάθμιση σε Windows 8.1 ή 10 γιατί τα Windows 7 είναι πολλές φορές η αιτία για τέτοια προβλήματα.

   Απάντηση
 15. Καλησπέρα.Ξαφνικά άρχισε να μη λειτουργεί το ποντίκι του υπολογιστή και αναγκάστηκα να τον κλείσω από το κουμπί της εκκίνησης.Προσπάθησα να τον ανοίξω ξανά,αλλά δεν ανάβει κανένα λαμπάκι παρά μόνο ακούστηκε ένας ήχος σαν σειρήνα.Έκανα αυτό που λέτε με την μπαταρία αλλά δεν παίρνει μπρος.Είναι υπολογιστής 10 ημερών,δεν ξέρω τι φταίει,δεν μου έπεσε ούτε τον ζόρισα.Κάτι ακόμα είναι ότι ήταν συνδεδεμένος σε ένα ανεμιστήρα,σκέφτομαι μήπως δημιουργήθηκε κάποιο βραχυκύκλωμα.Είναι dell inspiron 5000.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Απάντηση
  • Εφόσον είναι μόλις 10 ημερών, σου προτείνω να το επιστρέψεις πίσω με την εγγύηση γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να είναι ελαττωματικό. Μην το πειράζεις και μην κάνεις τίποτα, έτσι κι αλλιώς η HP έχει πολύ καλή και γρήγορη τεχνική υποστήριξη.

   Μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία με την ελληνική τεχνική υποστήριξη της HP και να βρεις τα τηλέφωνα επικοινωνίας από εδώ: http://www8.hp.com/gr/el/contact-hp/phone-assist.html

   Αυτοί πολύ πιθανόν – αφότου τους εξηγήσεις το πρόβλημα – να σε βάλουν να κάνεις κάποια πράγματα (πολύ εύκολα) ή θα στείλουν άτομο να έρθει να το πάρει, χωρίς εσύ να πληρώσεις το οτιδήποτε.

   Απάντηση
 16. Καλησπερα. Το λαπτοπ μου Acer aspire 6530 χωρις να εχει προηγηθει κατι (πτωση ή οτιδηποτε μιας και δε μετακινειται καθολου απο το γραφειο του) δεν ανοιγει.Αναβει το φωτακι παροχης ρευματος και τα φωτακια του λαπτοπ,γυριζει ο ανεμιστηρας 2-3 δευτερολεπτα και μετα νεκρωνει χωρις να εχει μπει καν στο bios! Το λαπτοπ ειναι 7ετίας με win 7 ultimate. Καμμια ιδεα; υποψιαζομαι βραχυκυκλωμα στο ανεμιστηρακι..

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιάννη,

   Ακόμα κι αν το ανεμιστηράκι είχε βραχυκυκλώσει το laptop θα άνοιγε κανονικά, απλά δεν θα λειτουργούσε το ανεμιστηράκι και ίσως έκανε αυτόματες επανεκκινήσεις όταν η θερμοκρασία θα ανέβαινε.

   Δοκίμασε να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και πες μου αν κάποιο από αυτά διορθώσει το πρόβλημα ή όχι.

   1. Αφαίρεσε την μπαταρία από το laptop και βγάλε το από τη πρίζα. Στη συνέχεια, κράτα το κουμπί της εκκίνησης πατημένο για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Άστο περίπου 5 λεπτά και μετά βάλε τον φορτιστή ξανά πίσω στο laptop και σύνδεσε το με το καλώδιο στη πρίζα. Δες αν ανοίγει.

   2. Μέσα σε ένα φλασάκι (τουλάχιστον 6GB) εγκατέστησε κάποια διανομή Linux ή Windows και προσπάθησε να bootάρεις μέσω του USB να δεις μπας και συνεχίσει κανονικά την εκκίνηση (το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα CD/DVD).

   3. Δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη του laptop με μια εξωτερική οθόνη για να τσεκάρεις αν λειτουργεί ή όχι. Κάποιες φορές, χωρίς απόλυτα να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, τα laptops της Lenovo παθαίνουν blackout και ανοίγουν μόνο όταν τα συνδέεις με μια εξωτερική οθόνη (είδα να το αναφέρουν σε πολλά forum).

   4. Εφόσον κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος σου, αν έχεις τις βασικές γνώσεις, άνοιξε το laptop σου (μπορείς να δεις και βίντεο tutorials στο YouTube) και αφαίρεσε τον σκληρό δίσκο, της μνήμες RAM και την μπαταρία της μητρικής. Στη συνέχεια, βάλτα ξανά μέσα και ξανά δοκίμασε να το ανοίξεις.

   Η αλήθεια είναι, πως κάτι μου λέει ότι δεν έχεις αλλάξει ποτέ πάστα στο laptop σου. Αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ – ή δεν ξέρεις γενικά τι είναι η θερμική πάστα και τι ακριβώς κάνει – δες το άρθρο που έγραψα στο Tsouk:

   Πολύ πιθανόν με μια αλλαγή πάστας να διορθωθεί το πρόβλημα και το laptop να ανοίξει κανονικά (την θερμική πάστα πρέπει να την αλλάζουμε τουλάχιστον κάθε 12 μήνες για να κρατάμε το laptop σε χαμηλές θερμοκρασίες).

   Ελπίζω να σε κάλυψα! Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς μου λες.

   Απάντηση
   • Το 1ο και το 2ο τα δοκιμασα και δεν…! Το θεμα ειναι οτι η οθονη δε προλαβαινει να ανοιξει καν,παταω το κουμπι για να ανοιξει το λαπτοπ,αναβουν τα φωτακια,ξεκιναει το ανεμιστηρακι και σε 2 δευτερολεπτα κλεινει το ανεμιστηρακι και αμεσως μετα κλεινουν και τα φωτακια…δλδ νέκρα! Εχω προγραμμα για να παρακολουθω θερμοκρασιες και βαση cooler για το laptop,δεν εχει ανεβασει θερμοκρασιες τρελές ποτέ. Ναι η αληθεια ειναι οτι δεν εχω αλλαξει ποτε παστα.

    Απάντηση
    • Κανονικά οι οδηγίες που αναφέρονται στο laptop θα έπρεπε να διορθώσουν το πρόβλημα που περιγράφεις.

     Έκανα μια αναζήτηση στο ίντερνετ και όλοι αναφέρουν πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με τις οδηγίες που ανέφερα στο άρθρο, ειδάλλως θα χρειαστεί να αφαιρέσεις την/τις RAM και να τις ξανά προσθέσεις.

     Άστο όλο το βράδυ εκτός μπαταρίας και ρεύματος και ξανά δοκίμασε να ακολουθήσεις τις οδηγίες του άρθρο το πρωί. Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο εκτός ρεύματος; Περίεργο.

     Αν δεν γίνει, το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να υπάρχει hardware πρόβλημα. Όταν το laptop πάει να ανοίξει και βρίσκει πρόβλημα στο hardware κλείνει αυτόματα (ελπίζω βέβαια να μην είναι αυτή η υπόθεση).

     Η θερμική πάστα είναι σημαντική και δεν παίζει ρόλο αν έχεις το laptop με cooler ή όχι. Η θερμική πάστα βρίσκεται μεταξύ της ψήκτρας και του επεξεργαστή για να κρατάει χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς αυτήν, πολύ πιθανόν το laptop να ξεκινάει και να κλείνει αυτόματα.

     Θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα ρωτήσω και μερικούς τεχνικούς να δω μήπως βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου. Αν καταφέρεις με οποιονδήποτε τρόπο να επιλύσεις το πρόβλημα, άφησε ένα σχόλιο για να ξέρω και να ξέρουν και οι αναγνώστες πως τη βήματα ακολούθησες.

     Απάντηση
     • Μετά από δύο γρήγορα τηλεφωνήματα με δύο διαφορετικούς τεχνικούς, μου είπαν τα εξής:

      1. Το laptop πιθανόν ζεσταίνεται πολύ και έτσι σταματάει τη λειτουργία του μετά από 2-13 δευτερόλεπτα χωρίς να προλάβει να μπει στα BIOS ή στο Windows loading. Αρκετά συχνό πρόβλημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί καθαρίζοντας την σκόνη από το ανεμιστηράκι ή προσθέτοντας θερμική πάστα.

      2. Προσπάθησε το εξής: Με το που πατήσεις το κουμπί της εκκίνησης του laptop, πάτα συνεχόμενα το F8 και δες αν σε βάλει στα BIOS ή σε πετάξει στα Windows με Safe Mode.

      3. Αν κανένα από τα δύο παραπάνω δεν επιλύσει το πρόβλημα, άσε το laptop όλο το βράδυ εκτός μπαταρίας και πρίζας και ακολούθησε τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο για άλλη μια φορά.

      4. Ειδάλλως, αφαίρεσε και ξανά πρόσθεσε τις μνήμες RAM και στον σκληρό δίσκο.

 17. Καλησπερα..αντιμετωπίζω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα..το λαπτοπ μου δεν ανοιγει..κανω αυτο με τα 60″ αλλα μόλις αφήνω το κουμπί κανει ενα τςς και σβηνει το λαμπακι..εν τω μεταξύ όταν πατάω το κουμπί δεν ακούγεται κανένας θόρυβος ουτε ανεμιστηρακι ούτε τίποτα..τι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω εγώ χωρίς να χρειαστεί να το πάω κάπου??thanks..

  Απάντηση
  • Δυστυχώς, αν δεν ακούγεται κανένας θόρυβος από το ανεμιστηράκι ή κάτι που να αναδεικνύει ότι το laptop πάει να ξεκινήσει εκκίνηση αλλά διακόπτεται, τότε πολύ πιθανόν το πρόβλημα να ευθύνεται στο hardware. Στην προκειμένη περίπτωση, θα χρειαστεί να το δει ένας τεχνικός, μιας και δεν μπορώ να το δω εγώ από κοντά.

   Όταν αφήνεις το κουμπί και κάνει το “τςς” πάει να ξεκινήσει αλλά σταματάει; Τι ακριβώς κάνει θα ήθελα μερικές ακόμα λεπτομέρειες.

   Απάντηση
   • Ναι δεν ακουγεται κανενας θορυβος..αναβει μονο το φωτακι για 2-3 δευτερολεπτα και οταν σβηνει ακουγεται αυτο το τςς σα να προσπαθει να ανοιξει και να μην εχει δυναμη..
    Στις 2 Νοε 2016 5:16 ΠΜ, ο χρήστης “Disqus” έγραψε:

    Απάντηση
 18. Καλησπέρα.εχω και εγώ ένα ,lenovo g50 μερικών μηνών.σημερα που πήγα να το ανοιξω μου βγαίνει μία άσπρη παύλα πάνω δεξιά.ολα στο λάπτοπ δουλεύουν.τι μπορεί να φταίει;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Άννα και καλώς ήρθες στο Inkstory. Μήπως εννοείς πως η λευκή παύλα εμφανίζεται στην πάνω αριστερή πλευρά και όχι στην δεξιά πλευρά;

   Όπως και να ‘χει, έχεις 4 επιλογές σε αυτή την περίπτωση:

   1. Κάνε επαναφορά τα BIOS σου και προσπάθησε ξανά (σπάνια πιάνει).
   ή
   2. Βάλε ένα CD ή USB με τα Windows και κάνε επειδιόρθωση εκκίνησης.
   ή
   3. Βάλε ένα CD ή USB με Linux και κάνε boot-repair (https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair)
   ή
   4. Κάνε format το laptop.

   Δοκίμασε επίσης:

   1. Βεβαιώσου πως την ώρα που ανοίγεις το laptop δεν υπάρχει κάποιο CD/DVD, USB ή εξωτερικός σκληρός δίσκος συνδεδεμένος. Για την ακρίβεια, βγάλε οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο στο laptop (ακόμα και το καλώδιο του ίντερνετ).

   2. Ρίξε μια ματιά στα BIOS και δες μήπως για οποιονδήποτε λόγο άλλαξε το Boot Menu και αντί να τρέξει από τα Windows (δηλαδή τον σκληρό δίσκο) τρέχει από κάπου αλλού.

   3. Προσπάθησε να μπεις στα Windows με Safe Mode (https://support.microsoft.com/el-gr/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode).

   Απάντηση
 19. Γειά σας θα ήθελα να με βοηθήσετε με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έχω ένα hp probook πενταετίαςμε Windows 10 (αναβάθμιση)ξαφνικά μετά από αναστολή λειτουργίας δεν ανοίγει η οθόνη ακούγεται ο ανεμιστήρας να δουλεύει αλλά συνεχίζει να είναι μαύρη. Έκανα το κολπάκι αλλά τίποτα μόλις του συνδέω τη παροχή ανοίγει μόνο του σε αυτή τη κατάσταση και μπορεί να το αφήσω ώρες χωρίς να κάνει αδρανοποιηση ,ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας ούτε το ποντίκι δεν ανοίγει. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα @agnikatsoyda:disqus και καλώς ήρθες στο Inkstory.gr! Το πρόβλημα ίσως ευθύνεται στην οθόνη του laptop σου. Για να σιγουρευτείς, προσπάθησε να συνδέσεις το laptop με μια εξωτερική οθόνη (με την τηλεόραση για παράδειγμα) για να δεις αν λειτουργεί.

   Ειδάλλως, δοκίμασε μήπως έχει πατήσει κάποιο κουμπί και το laptop προσπαθεί να προβάλλει μέσω εξωτερικής οθόνης αλλά δεν βρίσκει καμιά. Για παράδειγμα, στο δικό μου laptop αν πατήσω 2-3 φορές το F4 προσπαθεί να βρει άλλες οθόνες (αλλά αμφιβάλλω αν βρίσκεται σε κάποια ρύθμιση το πρόβλημα).

   Αν λειτουργήσει με μια εξωτερική οθόνη, τότε είτε κάποιο καλώδιο θέλει αλλαγή ή δεν κάνει σωστή σύνδεση, είτε η οθόνη είναι καμένη είτε υπάρχει κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών.

   Απάντηση
   • Το δοκίμασα ήδη αυτό αλλά και πάλι τίποτα. Όσον αφορά τη καρτα ξερεις αν γίνεται αντικατασταση στο συγκεκριμένο μοντέλο και αν αυτό μετα θα έχει επιπτώσεις στα αρχεία μου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Απάντηση
    • Αν έχεις ανανεώσει την εγγύηση σου τότε μπορούν να σου αντικαταστήσουν το προβληματικό hardware με καινούργιο δωρεάν. Ειδάλλως θα χρειαστεί να πας σε κάποιον τεχνικό να δει που βρίσκεται το πρόβλημα και αν μπορεί να αντικατασταθεί.

     Απάντηση
 20. καλημερα..εχω ενα laptop toshiba το οποιο ειχε windows 10 και κολλουσε…πηγα να το κανω format με τα 7ρια αλλα κολλυσε κ τωρα ξεκηναει μεν στα 7 αλλα κολλαει στο logo…προσπαθω να κανω εκκινηση αποπ usb και cd αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι το κανει…ευχαριστω πολυ..

  Απάντηση
  • Θα είχες κάνει κάποιο λάθος γιατί τα Windows 10 είναι πιο γρήγορα, καταναλώνουν λιγότερη μνήμη RAM και απαιτούν λιγότερο χώρο στο δίσκο από τα Windows 7.

   Ξανά πρόσθεσε μέσα το USB/CD/DVD με τα Windows και από τα BIOS επέλεξε να τρέχει πρώτα το USB/CD/DVD και μετά ο σκληρός δίσκος για να κάνεις format.

   Απάντηση
 21. καλησπέρα…είχα το ίδιο πρόβλημα στον υπολογιστή μου. ακολούθησα τα βήματα και το λάπτοπ μου άνοιξε. το μόνο πρόβλημα είναι ότι το παθαίνει συχνά από τότε. τι μπορεί να φταίει?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα @disqus_VCD54tWXXz:disqus και καλή πρωτοχρονιά. Πολλά μπορούν να φταίνε που το laptop σου χρειάζεται συνεχώς αυτή την “τεχνική” για να ανοίξει. Καλό είναι να σιγουρευτείς πως:

   1. Το laptop δεν ζεσταίνεται πολύ.
   2. Τα ανεμιστηράκια είναι καθαρά και δεν υπάρχει σκόνη.
   3. Έχεις αλλάξει την θερμική πάστα στον επεξεργαστή.
   4. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρεύμα στο σπίτι.

   Είμαι στη διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς και οποιαδήποτε απορία έχεις! Αν έχεις την οποιαδήποτε απορία ή το οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείς να κάνεις σύνδεση με κάποιο κοινωνικό δίκτυο και να γράψεις την ερώτηση/πρόβλημα σου εδώ:

   Απάντηση
 22. Για σου φίλε! Έχω έναν vaio και με το που πάω να το ανοίξω αναβοσβήνει το πράσινο ledακι άκουγεται ο ανεμηστηρας λίγα δεύτερα αλλά τιποτα… Κάποιες φορές ανοίγει η οθόνη δείχνει το λογοτυπο και μου έχει την επιλογή συνεχείσης επαναφορας συστηματος όπου και πατάω και κλείνει κατευθείαν… δοκίμασα το παραπάνω κόλπο άνοιξε ο υπο λογιστής κανονικά όλα κομπλέ και πριν καν προλάβω να τον βγάλω απτό ρευμα και να βάλω μπαταρία έκλεισε και άρχισε τα ίδια πάλι τι λες να κανω;

  Απάντηση
  • Έτσι όπως μου τα λες φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα είτε με την τροφοδοσία του laptop είτε με την μητρική πλακέτα (προφανώς δεν παίρνει το ρεύμα που χρειάζεται για να παραμείνει ενεργή).

   Θα ήθελα να μου πεις αν γίνεται πόσο καιρό έχεις το laptop και αν του έχεις προσθέσει θερμική πάστα. Συχνά τα περισσότερα laptop δημιουργούν προβλήματα επειδή δεν αλλάζουμε μετά από 1-2 χρόνια την θερμική πάστα με αποτέλεσμα να ξεκινάει ο επεξεργαστής και να κλείνει μετά από μερικά δεύτερα.

   Απάντηση
 23. Καλησπέρα. Έχω ενα λαπτοπ της dell. Ενω τον άνοιξα κανονικα σημερα το πρωι, τωρα γυρνάω σπίτι και τιποτα. Πατάω το κουμπί και δεν κανει κανενα θόρυβο να ανοίξει και η οθόνη φυσικα παραμένει μαυρη. Εκανα την παραπανω διαδικασία αλλά τιποτα 🙁 . Μηπως θα μπορουσατε να με συμβουλέψετε τι αλλο να δοκιμάσω; Ευχαριστώ παρα πολύ εκ των προτέρων!

  Απάντηση
  • Από την στιγμή που δεν ανταποκρίνεται καθόλου δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ εφόσον δεν το έχω μπροστά μου. Θα μπορούσαν να φταίνε χίλια-δυο πράγματα για ένα laptop το οποίο δεν ανταποκρίνεται καθόλου.

   Εφόσον δεν ανοίξει ούτε για μερικά δεύτερα και η οθόνη παραμένει ανενεργή θα χρειαστεί δυστυχώς να το κοιτάξει κάποιος τεχνικός.

   Απάντηση
 24. καλησπέρα, έχω επίσης sony vaio με άδεια μπαταρία. χρειάστηκε να κάνω το “power reset” που περιγράφεις 1-2 φορές και δούλεψε.
  Απο προχθές όμως πατάω το power button ανάβει το πράσινο led του ρεύματος και της μπαταρίας και τπτ άλλο. ούτε ανεμιστήρας, ούτε σκληρός, ούτε ακούγεται κάτι. με το που αφήνω το κουμπί σβήνουν. φορτιστή δοκίμασα ενα άλλο αλλά τα ίδια.

  Απάντηση
 25. https://uploads.disquscdn.com/images/8d8cd97e8b5e0890631c3329e791031ff1a737c2fa1b55987167b8b3da848f30.jpg καλησπερα φιλε εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου (Lenovo g50-70). Χθες το βραδυ το χρησιμοποιουσα μεχρι της 10:00 περιπου και δουλευε κανονικα. το εχω δυο χρονια και δεν εχει παθει καμια ζημια ουτε καποιο προβλημα. Ειχε windows 8 και ειχα κανει την αναβαθμηση σε windows 10. σημερα το πρωι το ανοιξα και κατα την ωρα της εκινησης μου βγαζει το μυνημα “προετοιμασια αυτοματης διορθωσης” και μου εμφανιζει με μπλε οθονη που λεει οτι λειπει ενα προγραμμα απο το system. τραβηξα φωτογραφια την οθονη για να δειτε τι ακριβως εμφανιζεται για να μη σας μεταφερω λαθος πληροφοιες. τι πεπει να κανω

  Απάντηση
  • Καλησπέρα @disqus_nwhKAMEZWq:disqus και καλώς ήρθες στο Inkstory! Σύμφωνα με τον κωδικό σφάλματος που βλέπω στην οθόνη, το πρόβλημα ίσως προέρχεται από το Microsoft Visual C++ το οποίο θα χρειαστεί να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις ώστε να αντικατασταθούν τα παλιά αρχεία.

   Αν το laptop δεν ανοίγει καθόλου για να κάνεις αυτή την διαδικασία, τότε σου προτείνω:

   Είτε να κάνεις format τα Windows:

   Είτε να κάνεις επαναφορά τα Windows:

   Όπως και να ‘χει, το laptop χρειάζεται σίγουρα ένα καθαρό format ή μια επαναφορά για να έρθει στα ίσα του. Τέτοιου είδους μπλε οθόνες αναφέρονται σε προβλήματα με διάφορα εγκατεστημένα προγράμματα που έχεις ή σε drivers με κατεστραμμένα αρχεία (άσχετα αν εσύ τα πείραξες ή όχι).

   Απάντηση
 26. Καλημερα τι κανεις;
  Λοιπον εχω το εξης προβλημα εχθες ανοιξα το laptop κανονικα τον ακουμπαω δυο λεπτα στο τραπεζι, εκλεισε και δεν ξανανοιξε. Ελεγξα τροφοδοτικο ειχε καποιο σχυσιμο εβαλα αλλο που ειχα αναβουν τα λαμπακια φορτισης. Παταω να τον αναψω θελει αλλα σε 2 δευτερα σβηνει δεν εχει προλαβει να αναψει οθονη.Γνωριζεις τι μπορει να ειναι;

  Απάντηση
  • Θα μπορούσες να μου στείλεις το μοντέλο του laptop σου και την έκδοση των Windows που έχει περασμένα; Προτού σου εμφανίσει το πρόβλημα, έκανες κάποια αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, στο λειτουργικό σύστημα ή το έριξες κάτω;

   Απάντηση
 27. Καλησπερά ! Το λαπτοπ μου εκει που δουλευα εκλεισε κ απο τοτε δεν δινει σημεια ζωης αν και εκανα οσα λεει το αρθρο. Τι μπορω να κανω ; Θα μπορεσω να σωσω εστω τα αρχεια μου ; Ευχαριστω !

  Απάντηση
  • Αν το laptop έκλεισε ξαφνικά και δεν δίνει σημάδια ζωής τότε πολύ πιθανόν να κάικε η μητρική πλακέτα ή ο επεξεργαστής. Τα αρχεία σου μπορείς να τα σώσεις με δύο τρόπους:

   1. Αγοράζοντας μια εξωτερική θήκη σκληρού δίσκου. Αγόρασε μια θήκη, αφαίρεσε τον σκληρό δίσκο από το laptop, βάλε τον στην εξωτερική θήκη και με καλόδιο USB σύνδεσε τον σκληρό σε άλλον υπολογιστή ή laptop για να πάρεις τα αρχεία σου.

   Αγόρασα πριν από λίγο καιρό θήκη για σκληρό δίσκο laptop και έμεινα ευχαριστημένος με αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/7716530/Powertech-PT-198.html

   2. Προσθέτοντας τον σε κάποιο άλλο laptop ή πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα για να σου προσθέσουν όλα τα αρχεία από τον σκληρό δίσκο του laptop σε κάποιο φλασάκι ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

   Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιώργο, θα χρειαστώ περισσότερες πληροφορίες για να καταφέρω να σε βοηθήσω. Τι ακριβώς εννοείς όταν λες δεν ανοίγουν τα Windows; Όταν πατάς το κουμπί της εκκίνησης, κάνει κάποιο θόρυβο το ανεμιστηράκι; Ανοίγει κανένα φωτάκι; Θα ήθελα να δοκιμάσεις τη λύση που αναφέρεται στο άρθρο.

   Απάντηση
 28. Καλησπέρα, έχω ένα Sony Vaio VGN-FS315B, το οποίο ξαφνικά δεν ανοίγει. Είτε με μπαταρία, είτε με τον αντάπτορα φόρτισης, κανένα ίχνος ζωής. Ακολούθησα τα βήματα του video, καμία ανταπόκριση. Αρχικά, υποπτεύτηκα το βύσμα τροφοδοσίας(DC power jack), το οποίο αντικατέστησα προσωρινά με ένα ίδιο από laptop φίλου, που έχει ακριβώς το ίδιο μοντέλο, αλλά και πάλι δεν λειτούργησε. Το θέμα είναι ότι έχει καεί ο επεξεργαστής, η μητρική ή μέρος της μητρικής και ειδικά αυτό που δίνει ρεύμα για να ανάψει το laptop? Αξίζει τον κόπο και το κόστος να μπω σε διαδικασία επισκευής?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Απάντηση
  • Εξαιρετική ερώτηση Απόστολε, αν και πιστεύω πως εφόσον έχεις καταλάβει πάνω-κάτω από που προέρχεται το πρόβλημα, βρίσκεται στο χέρι σου και στην οικονομική σου άνεση για το πως θα προχωρήσεις.

   Για να είμαι ειλικρινής, εγώ θα αγόραζα ένα καινούργιο και δεν θα το επισκεύαζα. Είναι παλιό μοντέλο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σε λίγα χρόνια ούτε τον browser σου θα σηκώνουν (που λέει ο λόγος).

   Αν είναι να αλλάξεις ολόκληρη την μητρική πλακέτα ή τον επεξεργαστή (εφόσον μπορεί να αφαιρεθεί) και σου βγάζει κανένα εκατοστάρι, καλύτερα βάλε λίγα ακόμα και πάρε ένα καινούργιο. Εκτός, φυσικά, αν μπορέσεις να βρεις τα καμμένα κομμάτια μεταχειρισμένα και τα αγοράσεις πολύ φθηνά, τότε αξίζει ναι.

   Μια ερώτηση, θερμική πάστα έχεις αλλάξει; Γιατί τις προάλλες πήρα ένα laptop που δεν έδειχνε σημεία ζωής αλλά δεν είχα βρει κάτι καμένο πάνω. Καθάρισα την θερμική πάστα που είχε, πέρασα μια καινούργια και, όλος παραδόξως, άνοιξε.

   Απάντηση
 29. Eυχαριστώ για τις πληροφορίες/βηματα αλλά το δικό μου δεν άνοιξε. 🙁 Βασικά πρεπει να ειναι αλλο το θεμα του. Ολα τα φωτάκια και λαμπάκια οταν παταω το power αναβουν κανονικά εκτος της οθόνης που παραμενει μαυρη. Τις τελευταίες φορες πριν το κανει αυτό αργουσε παραπολυ να ανοιξει η οθόνη ειναι Hp compaqt 6735b ( δείχνει οτι δουλευει από τον ήχο και απο τα τεσσερα λαμπακια που εχει το τελευταιο αναβοσβήνει. Ευχαριστώ αν μπορείς να με βοηθησεις να ανοιξει θα το εκτιμουσα. Ματουλα

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Σταματία, έκανα αναζήτηση και βρήκα πως οι περισσότεροι κάτοχοι του HP Compact 6735b είχαν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις κι εσύ. Το 90% αυτών των ανθρώπων έλυσαν το πρόβλημα αλλάζοντας την μνήμη RAM.

   Αν η μνήμη RAM πάθει κάποια βλάβη, τότε το πιο πιθανό είναι να μην ανοίγει η οθόνη ή να βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο μπιπ-μπιπ. Ωστόσο, επειδή δεν είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος, καλό θα ήταν να πας σε κάποιον τεχνικό. Αν και κάτι μου λέει πως θα χρειαστεί να σου αλλάξει τη μνήμη RAM (κάτι το οποίο είναι σχετικά οικονομικό).

   Απάντηση
 30. Έκανα ότι λέει α λλα δεν δουλεψε! Το λαπτοπ μου μαρκας toshiba satellite pro l40 με windows vista έκλεισε μόνο του καποια στιγμή, ήταν σαν να μπηκε σε αναμονή. Ακουγόταν το ανεμηστηρακι αλλα δεν ανοιγε με τπτ. Το εκλεισα και το ξανα άνοιξα αλλα πάλι το ίδιο! Ανοιγε το φωτάκι και ακουγοταν το ανεμηστηρακι αλλά η οθόνη δεν ανοιγε ούτε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι λειτουργουσαν… Εβγαλα την μπαταρία 2,3 μετά από μερικές ωρες (το αφησα να φορτίσει τελείως) και μετα οταν το ανοιγα φαίνονται μονο το φωτάκι κι ο ανεμιστήρας δεν ανοίγεε! Τωρα που στελνω τον ειχα στην μπριζα και ξαναλειτουρησε το ανεμηστηρακι! Ομως η οθόνη δεν ανοίγει!

  Απάντηση
 31. Kalhspera. Exw ena acer 5738dzg. To anoiks kanonika kai meta mou apo ligo mou esvise h othoni. To ekleisa litourgouse kanonika ala h othoni mavri. Evgala thn mpataria kai to fis ala tipota. To anemistiraki doylevei kanonika ala den h othoni tipota. Ti mporw na kanw giauto

  Απάντηση
  • Στο επόμενο σχόλιο θα σε παρακαλούσα να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες και καθαρά γιατί με το ζόρι καταλαβαίνω τι μου γράφεις.

   Θα μπορούσε είτε να υπάρχει πρόβλημα με κάποιο καλώδιο της οθόνης (ή με την οθόνη γενικά), είτε χρειάζεται θερμική πάστα για να κατεβάσει θερμοκρασίες το laptop και να ανοίξει η οθόνη. Πόσα χρόνια έχεις το laptop;

   Απάντηση
 32. ACER ASPIRE 5920G….εκεί που έπαιζε, ξαφνικά έκλεισε…. νεκρό….ουτε καν ”σημάδια” εκκίνησης, ουτε κάποια ένδειξη….ακολουθησα τα βήματά σου….με έσωσες…Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!

  Ξέρεις που μπορεί να οφελείται αυτό το ”κλείσιμο”?
  αν ξανά συμβεί, σημαίνει κάτι?
  και πάλι σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Κατερίνα, χαίρομαι που διόρθωσες το πρόβλημα με το laptop σου! Ουσιαστικά, τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο και ακολούθησες, είναι για την εκφόρτιση του ρεύματος από την μητρική πλακέτα και το τροφοδοτικό του laptop σου.

   Για κάποιο λόγο κάποια laptops όταν τα έχεις συνέχως συνδεδεμένα στο ρεύμα με τον φορτιστή και τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα κάποια στιγμή τα παίζουν. Οπότε, ακολουθείς τα βήματα παραπάνω για να αφαιρέσεις το “λίγο” ρεύμα που τους απέμεινε (εκφόρτιση) στην μητρική πλακέτα και στο τροφοδοτικό ώστε να πάρουν ξανά μπρος.

   Αν έχεις πάνω από δύο χρόνια το laptop σου και δεν του έχεις αλλάξει ούτε μια φορά την θερμική πάστα, πάνε σε κάποιο κατάστημα για να σου την αλλάξουν (σχετικά φθηνή διαδικασία) ώστε να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα και η θερμοκρασία του laptop σου θα πέσει πολύ. Αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μεγαλύτερη ζωή του laptop σου 🙂

   Απάντηση
 33. Εγώ το είχα αφήσει σε αναμονή..Ανοίγω το καπάκι και δεν άνοιγε οπότε το έβγαλα από το ρεύμα και μετά το ξαναεβαλα πατάω το κουμπί να ανοίξει μου ανοίγει και μου βγάζει μόνο τη μάρκα lenovo χωρίς να συνεχίσει την έναρξη…Το έκανα αυτό που είπες αλλά τίποτα..Βοήθησε με σε παρακαλώ

  Απάντηση
 34. Έχω ένα toshiba satelite με windows xp,πριν 20 μέρες έπαιζε μουσική και έκλεισε σε αναμονή δεν έδωσα σημασία μιας και συχνά το κάνει όμως τότε δεν ξανά άνοιξε. Κάνει θόρυβο,το έκλεισα το ξανά άνοιξα αλλά τίποτε. Το έβγαλα από την πρίζα και τον άφησα. Μετά απο 2 μέρες άνοιξε. Όμως το έκλεισα για βράδυ και δεν ξανά άνοιξε. Το προσπάθησα πάλι μετά απο 10 μέρες στην τύχη και άνοιξε.Δουλεψε κανονικά και το πρωί πάλι. Μπήκε στην αναμονή και τέλος. Δεν ξανά άνοιξε παρότι εκανα τα βήματα που λες.Τι να φταίει;

  Απάντηση
  • Πόσα χρόνια έχεις το laptop; Από αυτά που μου αναφέρεις φαίνεται πως το laptop σου χρειάζεται θερμική πάστα στον επεξεργαστή γιατί πιθανώς ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες.

   Αν το πας σε κάποιο κατάστημα η αλλαγή της θερμικής πάστας είναι σχετικά φθηνή και γρήγορη διαδικασία. Αν το έχεις πάνω από δύο χρόνια και δεν έχεις αλλάξει τη θερμική πάστα, καλό θα ήταν να το κάνεις προτού κλείσει για πάντα.

   Απάντηση
    • Θα σου πρότεινα επίσης να αγοράσεις και ένα cooler για να κρατάει τη θερμοκρασία του laptop σου χαμηλή. Με 15 ευρώ μπορείς να βρεις ένα σχετικά καλό. Και ποτέ μην αφήνεις το laptop σε επιφάνειες που δεν είναι ίσιες (δηλαδή στο πάπλωμα, στο κρεβάτι ή σε μέρη με πολύ υγρασία και σκόνη).

     Απάντηση
 35. Καλημερα σας. Εχω ενα laptop hp windows 10 κ εχει χαλασει το κουμπι για το αναμα, σας παρακαλω πειτε μου πως να το κανω να αναβει με καποιο κωδικο. Ευχαριστω

  Απάντηση
  • Καλημέρα Βασίλη, για να εκκινήσεις ένα blog χωρίς να πατήσεις το κουμπί απαιτεί να ανοίξεις το laptop. Αν γνωρίζεις τη διαδικασία για να αφαιρέσεις το πληκτρολόγιο και στη συνέχεια τα επιπλέον πλαστικά, ώστε να έχεις μπροστά σου την μητρική, όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει.

   Μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το κουμπί και με κάποια οδοντογλυφίδα να πατήσεις το power button – στην περίπτωση που το πρόβλημα υπάρχει με το εξωτερικό κουμπί και όχι με το καλώδιο μέσα.

   Απάντηση
   • Το εχω βγαλει το κουμπι, ετσι το αναβω τωρα αλλα τελευταια, τωρα ποια ακομα κ με βελονα περνει πολυ δυσκολα. Μηπως μπορω να κανω κατι απο το control panel ωστε να αναβει με καποιο κουμπι.

    Απάντηση
    • Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις, εδώ το πρόβλημα δεν προέρχεται από το λειτουργικό σύστημα ούτε μπορείς να το ορίσεις να ανοίγει πιο εύκολα όταν έχεις στη διάθεση σου χαλασμένο/ελαττωματικό power button.

     Θα ήταν σοφή επιλογή αν αγόραζες ένα πληκτρολόγιο ή το πήγαινες σε κάποιο κατάστημα για να σου διορθώσουν το κουμπί ώστε να μην παιδεύεσαι άδικα.

     Απάντηση
 36. Καλημερα σας..
  Εχω ενα toshiba..σημερα πηγα να το ανοιξω στην αρχη κανει εναν νορμαλ ηχο το ανεμιστηρακι, επειτα ενα συντομο δυνατο κ μετα σβηνει..ολα αυτα με μαυρη οθονη..δοκιμασα το κολπο 2 φορες αλλα τιποτα..το θεμα ειναι πως εχω αρχεια πιυ θελω να σωσω..πως θα γινει?? Σε ευχαριστω.

  Απάντηση
  • Εφόσον έχεις αρχεία μέσα που θέλεις να σώσεις, τότε θα σου πρότεινα να το πας σε κάποιον τεχνικό ειδάλλως η διαδικασία είναι μεγάλη, δύσκολη και απαιτεί να έχεις ένα δεύτερο υπολογιστή και ένα δεύτερο σκληρό δίσκο για να σώσεις τα αρχεία σου.

   Απάντηση
 37. γεια σας…
  ακολουθησα τα παραπανω βηματα αλλα αναβει μονο το κουμπι της λειτουργίας
  αλλα η οθωνη ειναι μαύρη ακομα τι πρεπει να κανω;;;;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Δημήτρη, ανάβει μόνο το κουμπί της λειτουργίας και δεν κάνει τίποτε άλλο; Δηλαδή ακούς το ανεμιστηράκι να λειτουργεί;

   Αν όλα λειτουργούν εκτός από την οθόνη, δοκίμασε να συνδέσεις το laptop με μια εξωτερική οθόνη για να δεις αν λειτουργεί ή όχι και πες μου.

   Απάντηση
 38. Καλησπέρα.Εχω το ίδιο πρόβλημα με τον χρήστη δημητρης χαριτακης και διάβασα τη πρόταση σας. Το δικό μου λάπτοπ κάνει ηχο το ανεμιστήρακι. Το λάπτοπ μου δεν μόνο θύρα vga και η τηλεόραση μου θύρα hdmi. Οπότε δεν μπορώ να κάνω σύνδεση με κάποια οθόνη. Μου έχει εμφανίσει μετά από λίγη ώρα που ακολούθησα τα βήματα που προτείνετε μία μπλε οθόνη όπου μου ζητά να επιλέξω 1) Συνέχεια (έξοδος και συνέχει στα Windows 10) 2) Αντιμετώπιση (Επαναφορά του υπολογιστή σας ή προβολή επιλογών για προχωρημένους) και 3) Απενεργοποίηση του υπολογιστή.
  Τι να επιλέξω?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρία,

   Προσπάθησε να κάνεις αντιμετώπιση προβλημάτων με τα Windows. Πόσα χρόνια έχεις το laptop; Ίσως χρειάζεται αλλαγή θερμικής πάστας και ένα format για να στρώσει.

   Απάντηση
   • Το έχω από το 2010.Ειναι το dell inspiron 1545. επέλεξα την συνέχεια στα Windows διότι τίποτε άλλο δεν λειτουργούσε τελικά. Άνοιξε κανονικά μετά από λίγο και κάνω ένα πλήρες back up καλού κακου..

    Απάντηση
     • Ζήτημα είναι να έχω κάνει 2 φορες format.Οχι δεν έχω παρέμβει με κανέναν τρόπο στο υλικό του λάπτοπ μου. Η αλήθεια είναι ότι απ όταν εκανα αναβάθμιση​ σε Windows 10 άρχισε να σέρνεται.Λογική αντίδραση.Παλαιό λάπτοπ καινούρια προγράμματα.

     • Με την αναβάθμιση στα Windows 10 το laptop σου θα έπρεπε κανονικά να αποδίδει καλύτερα αφού μιλάμε για ένα ελαφρύτερο και γρηγορότερο λειτουργικό σύστημα.

      Καλό είναι να πας σε κάποιο κατάστημα και να τους ζητήσεις να σου αλλάξουν την θερμική πάστα. Η θερμική πάστα είναι αυτή που κρατάει τις θερμοκρασίες του laptop σου χαμηλές. Όσο πιο συχνά αλλάζεις τη θερμική πάστα (καλό είναι να την αλλάζεις ανά ένα χρόνο) τόσο πιο γρήγορα θα πηγαίνει το laptop σου αφού οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και τόσο πιο πολύ ζωή θα έχει.

      Η αλλαγή της θερμικής πάστας είναι σχετικά μια φθηνή και γρήγορη διαδικασία.

 39. Καλημέρα, έχω ένα laptop toshiba satellite a300 με windows 7 και απο το 2009 που το αγόρασα δυστυχώς δεν έχω αλλάξει ποτέ θερμική πάστα. Πριν κανα μήνα άρχισε να βγάζει προβλήματα. Ενώ είχα ανοιχτό κάποιο browser ξαφνικά “πάγωνε” η οθόνη (χωρίς να σβήσει) και η μόνη λύση που είχα ήταν να το κλείσω από το on/off (αυτό γινόταν κυρίως οταν έπαιζε κάποιο video στο facebook , youtube) .
  Εκτός αυτού του προβλήματος, κάποιες φορές ανοιγα το λαπτοπ και ακουγόταν μόνο το ανεμιστηράκι, η οθόνη μαύρη… έκανα ένα φορματ και παραδόξως η συχνότητα του προβλήματος μειώθηκε σημαντικά για 15-20 μέρες!! Εδω και 3 μέρες όμως άνοιξα το λαπτοπ καμια 15αρια φορές και μόνο μια φορά άνοιξε η οθόνη.. ξεκινησε η εγκατασταση καποιων ενημερωσεων και ξαφνικα μαυρισε παλι..

  Απάντηση
  • Το ότι δεν έχεις αλλάξει τη θερμική πάστα φαίνεται να είναι ο λόγος του προβλήματος. Αν δεν αλλάξεις για αρκετά χρόνια την θερμική πάστα, τότε ο υπολογιστής μετά από χρόνια ξεκινάει και παγώνει, κολλάει και κάποιες φορές δεν ανοίγει καν.

   Νομίζω πως η αλλαγή θερμικής πάστας θα διορθώσει κατευθείαν το πρόβλημα και το laptop θα ανοίξει κατευθείαν. Αλλά μη το δένεις και κόμπο, αφού θα μπορούσε να υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα (όπως για παράδειγμα πρόβλημα με την μητρική πλακέτα ή την οθόνη).

   Πάντως απ’ όσα μου είπες, ακούγεται σαν πρόβλημα με τον επεξεργαστή ο οποίος πλέον δεν έχει καν θερμική πάστα για να ανοίξει. Να ξέρεις πως, η θερμική πάστα είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και είναι ο πιο συχνός λόγος που ένα laptop κολλάει ή δεν ανοίγει καθόλου.

   Καλού-κακού, δες αν υπάρχει πρόβλημα με την οθόνη ή την μητρική πλακέτα, κι αν δεν υπάρχει, άλλαξε την θερμική πάστα. Μέχρι να την αλλάξεις όμως, μην ανοίγεις το laptop γιατί κάποια στιγμή απλά θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς.

   Απάντηση
 40. Μόλις το κλίσεις, βγάλ “το από τον φορτιστή, βάλε την μπαταρία και άνοιξε το κανονικά. Έτοιμος!τον φορτιση ποτε τον βαζουμε πισω ??μολις ανοιξει??..
  δεν θα με ανοιζε τοσο πολυ ολο αυτο το θεμα…………αλλα εχω ενα προγραμα φιλε μου στο πσ μου λεγεται χειν 4.5 ,ειναι για λαιβ στριμινγκ αμα το δεις θ βαρας το κεφαλι σ στο τοιχο μιλαμε….πρεπει να μαι ο μοναδικος στν ελλαδα π εχει αυτο το προγραμμα…δουλεβει με σιλβερ λαιτ,,,,εχει τελεια εικονα λεσ κ βλεπεισ απο δορυφορο….εχει 17 καναλια bein sportsκ 4 bein movies..μιλαμε για υπερθεαμα π δε φανταζεσαι……………..αμα ομως χαλασει το λαπτοπ η εικονα δεν ανοιγει θα χασω το προγραμμα…δε μπορω να το μεταφερω αλλου….ειναι κ διαδικασια να το ενργοποιησω παλι θελω ενα κψδικο μετα δηλαδη αγγαρεια αρκετη…αντε ξαναεγκατεστησε σιλβερ λαιτ ,rplayready run time….μετα πρεπει να ζητησω τον κοδικο απο το οφισιαλ φβ του χειν…..αν μου τον στειλουν ..να μπορεσω να το κανω να ξαναπαιξει τα καναλια..αφου εχει αρκετα κολπακια….π μπορει αν σε μπλοκαρουν αν δε ξερεισ…οπως να σκουπισεις το φακελο σιλβερ λαιτ…η να σκουπισεις %temp%γενικα μιλαμε για δυσκολια να το κανεις απ την αρχη…δε παλεβεται…οποτε θελω να φτιαχτει αυτο το προβλημα με την οθονη…ασε που φοβαμαι οταν κανω επαναφορα συστηματος μη χαθει το προγραμα τελειως…και σημερα σκεφτομαι να κατεβασω ενα αρχειο ωστε να δημηουργσω σημερινο σημειο επαναφορασ…ωστε να μην χρειαζεται καποια διαδικασια..μετα…να με βγαζει στη στμερινη μερα….

  Απάντηση
  • Όταν βγάλεις την μπαταρία, το βγάλεις και από το ρεύμα και κρατήσεις το κουμπί για περίπου 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια το ξανά βάζεις στο ρεύμα και (μόνο στο ρεύμα όχι με τη μπαταρία) και το ανοίγεις. Αν το laptop ανοίξει κανονικά, τότε ξανά κλείστο κανονικά από την Έναρξη και κλείσιμο και στη συνέχεια βάλε τη μπαταρία και είσαι κομπλέ.

   Αν έχεις τόσο σημαντικά αρχεία ή προγράμματα, καλό είναι να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας σε συχνά διαστήματα. Ωστόσο, το ότι μπορεί να χαλάσει η οθόνη σου αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα χαλάσει και ο σκληρός σου δίσκος, οπότε ακόμη κι αν η οθόνη δεν ανοίγει ή καεί η μητρική πλακέτα, θα μπορείς πάλι να πάρεις τον σκληρό δίσκο, να τον συνδέσεις σε ένα άλλο laptop ή desktop PC και να πάρεις τα αρχεία.

   Φυσικά, καλό θα ήταν αν χρησιμοποιούσες SSD σκληρό δίσκο αφού δεν έχει κινούμενα μέρη μέσα και έτσι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (λένε πως η ζωή του κυμαίνεται μεταξύ 8 με 15 χρόνια).

   Απάντηση
   • φιλε αν μου ξανασυμβει,κ κανω αυτο με την μπαταρια ειναι οριστικη λυση του ρποβληματος????σου ειπα κ πριν αναβουν ολες οι φωτεινες ενδειξεις..αλλα η οθονη παραμενει μαυρη,μηπως να περιμενεα κανα μισαωρο??περιμενα 13 λεπτα κ τπτ??τι να ακνω

    Απάντηση
    • Ουσιαστικά, αυτό είναι ένα απλό κολπάκι για να ανοίξει το laptop στην περίπτωση που υπάρχει αποθηκευμένο ρεύμα στην μητρική πλακέτα και το τροφοδοτικό. Αν συνεχίζει να το κάνει σημαίνει πως το πρόβλημα προέρχεται από αλλού και όχι από το ρεύμα.

     Θα σου πρότεινα να το πας σε έναν τεχνικό να στο κάνει μια ανάγνωση και να σου πει που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και τι πρέπει να κάνεις προτού είναι αρκετά αργά και πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

     Απάντηση
 41. Καλησπερα. Έχω ενα λάπτοπ lenovo και εδω και μέρες με το που το έβαζα να φορτίσει και ενώ ήταν ανοιχτό έκλεινε μόνο του. Και όσο το είχα στξν τροφοδοσία δεν άνοιγε. Πέταξα τον παλιό φορτιστή και Αφού πήρα καινούριο δοκίμασα σήμερα να το ξαναανοιξω.
  Βάζοντας το στο ρεύμα με την μπαταρία συνδεδεμένη μου άναβε την λυχνία ότι φορτίσει. Δοκίμασα να το ανοίξω μου έβγαζε το σήμα του lenovo και σε δευτερόλεπτα έκλεινε.
  Θεώρησα πως είναι από άδεια μπαταρία αν και μου έκανε εντύπωση πως δεν λειτουργεί μόνο με τροφοδοσία. Μετα απο επανελλειμενες προσπάθειες και Αφού το άφησα ώρες να φορτισει δοκίμασα το παραπάνω τρικ. Καμένα αποτέλεσμα. Help!!!

  Απάντηση
   • Καλησπέρα εμένα
    Το laptop μου βγάζει μια οθόνη στην οποία λέει προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης και από εκεί και πέρα τίποτα το άφησα όλο το βράδυ ανοιχτό αλλά παρέμεινε σε μια μαύρη οθόνη

    Απάντηση
    • Καλησπέρα @disqus_k8XoEL20NQ:disqus, έχεις την ικανότητα να μπεις με ασφαλή λειτουργία στα Windows ή δεν σου επιτρέπει να κάνεις καμιά κίνηση;

     Αν δεν σου επιτρέπει να κάνεις τίποτε, θα χρειαστεί να κάνεις επιδιόρθωση μέσω κάποιου USB ή CD/DVD που να περιέχει τα Windows. Εναλλακτικά, μπορείς να μπεις με ‘Ασφαλή Λειτουργία (ή safe mode) και από εκεί να κάνεις μια ανασυγκρότηση τον σκληρό σου δίσκο και ένα τεστ για να δεις μήπως αυτό διορθώσει το πρόβλημα.

     Απάντηση
   • Καλημέρα! 2 Χρόνια και κάτι το εχω το λάπτοπ. Στις φορές που προσπάθησα να το ανοίξω μου έβγαζε autorepair και μετα απο 2 δευτερόλεπτα έκλεινε.
    Προφανώς εξαντλήθηκε και το ρεύμα που κρατούσε στην μητρική. Γιατί τώρα που το βάζω να φορτίσει δεν ανάβει τπτ. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το βισμα της τροφοδοσιας; Πώς μπορώ να το ελέγξω πριν παραγγειλω ανταλλακτικο;

    Απάντηση
    • Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό να ελέγξεις αν την ώρα που βάζεις τον φορτιστή στο laptop σου ανάβει κάποιο λαμπάκι. Αν δεν ανάβει κανένα λαμπάκι, τότε είτε το βύσμα της τροφοδοσίας φταίει είτε μιλάμε για καμένη μητρική (ίσως ένα συγκεκριμένο σημείο της).

     Απάντηση
     • ΑναβεΆναβε η λυχνία της φόρτισης τις πρωτεπρώτες ώρες που ήταν συνδεμένος με το καλώδιο τροφοδοσίας. Μετα τπτ.
      Και προφανώς παρόλο που έδειχνε να φορτίσει δεν έκανε τπτ. Γιατί μάλλον από τις προσπάθειες να το ανοίξω εξαντλήθηκε και ότι είχε απομείνει από ρεύμα στην μπαταρία. Ελπίζω να είναι το βύσμα.

     • Ελπίζω κι εγώ να είναι το βύσμα και όχι η μητρική πλακέτα. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ εφόσον δεν έχω το laptop μπροστά μου, αλλά όταν μάθεις πες μου τελικά τι έφταιγε.

      Λογικά στο Skroutz ή σε κάνα AliExpress θα βρεις φθηνά βύσματα για να μην ξοδευτείς και στο τέλος φταίει κάτι άλλο.

  • Αν μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο που έχεις στη κατοχή σου και το πρόβλημα που σου παρουσιάζεται, θα προσπαθήσω. 🙂

   Απάντηση
   • Οκ. Λοιπόν έχω το Dell inspiron 3551
    Την παρασκευή στις 5 του μήνα ξαφνικά ξεκίνησε να μην με βαζει στα windows (τα 7 εχω) και να μου ζητάει να κάνω startup repair. Το έκανα και μέρα με έβαλε κανονικά στα windows. Το Σάββατο όμως μου τι ξανά ζήτησε. Ε αυτό ήταν, από κείνη τη μέρα δεν με βαζει καθολου στα windows. Κάνω srartup repair και τίποτα. Μου ζητάει να του κάνω επαναφορά αλλά δεν με αφήνει.. Η μόνη λύση είναι φορματ. Δεν θέλω όμως να χάσω τα αρχεία μου τι κάνω?? 🙁

    Εστάλει από Samsung tablet.

    ——– Αρχικό μήνυμα ——–
    Από: Disqus
    Ημερομηνία: 10/05/2017 00:35 (GMT+02:00)
    Προς: [email protected]
    Θέμα: Re: Comment on Τι να κάνεις αν δεν ανοίγει ξαφνικά το laptop σου
    “Αν μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο που έχεις στη κατοχή σου και το πρόβλημα που σου παρουσιάζεται, θα προσπαθήσω. :)” Settings A new comment was posted on Inkstory MeymiGrou Mey Αν μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο που έχεις στη κατοχή σου και το πρόβλημα που σου παρουσιάζεται, θα προσπαθήσω. 🙂 5:35 p.m., Tuesday May 9 | Other comments by MeymiGrou Mey Reply to MeymiGrou Mey MeymiGrou Mey’s comment is in reply to ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ: Καλησπέρα! Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με το λάπτοπ μου μήπως μπορείς να με βοηθήσεις? Read more You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_9YfRs88skx. You can unsubscribe from emails about replies to disqus_9YfRs88skx by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

    Απάντηση
    • Το format εδώ είναι απαραίτητο, αλλά μπορείς να σώσεις τα αρχεία σου πολύ εύκολα.

     Αν πας σε κάποιο κατάστημα για να σου κάνουν το format, τότε ζήτα τους να σου κρατήσουν ένα αντίγραφο ασφαλείας με όλα τα αρχεία σου.

     Αν κάνεις μόνη σου το format, τότε θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τον σκληρό δίσκο σου από το laptop σου και στη συνέχεια με ένα καλώδιο USB να το συνδέσεις σε κάποιο άλλο laptop ή υπολογιστή. Κάνε αντιγραφή όλα τα αρχεία από τον σκληρό σου δίσκο σε έναν φάκελο που θα δημιουργήσεις και στη συνέχεια ξανά πρόσθεσε τον σκληρό στη θέση του και ξεκίνα το format.

     Απάντηση
 42. Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα σου Χριστίνα! Για οτιδήποτε χρειαστείς μη δυστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου ή να επικοινωνήσεις μέσω e-mail. 🙂

  Απάντηση
 43. Καλησπερα οταν ανοιγω το λαπτοπ μου, εμφανιζει μαυρη οθονη με το μπλε σημα τον windows και απο κατω το σηματακι για το loading, μετα απο ωρα μαυριζει η οθονη και η μενει στην μαυρη οθονη η παει στην αρχικη σελιδα που επιλεγεις τον χρηστη και συνεχιζει και κανει loading. Εβγαλα την μπαταρια το εβαλα μονο στο ρευμα και παλι το ιδιο.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, αυτό είναι είτε πρόβλημα των Windows (που απαιτεί startup repair) είτε υπάρχει πρόβλημα στο hardware (σκληρός δίσκος, μητρική πλακέτα ή ακόμα και οι μνήμες RAM). Θα σας πρότεινα – εφόσον δεν ξέρετε πως να κάνετε format – να το πάτε σε κάποιο κατάστημα.

   Απάντηση
 44. Εχω συνδέσει το λάπτοπ μου μέσω vga μεανεξάρτητη οθόνη γιατί είχε χαλάσει η οθόνη στο λαπτοπ.Είναι δεκαετίας το λάπτοπ και νομίζω και μετα απο πολλές επισκευές τα έπαιξε τελείως. Δεν με νοιάζει αν φτιάχνεται. Ηθελα να ρωτησω αν μπορώ να πάρω τα αρχεία απο τον σκληρό?

  Απάντηση
  • Γεια σου Γιάννη, μπορείς είτε να πας τον σκληρό δίσκο σε ένα κατάστημα και να τους πεις να σου μεταφέρουν όλα τα αρχεία σε διαφορετικό σκληρό δίσκο, είτε να αγοράσεις μια θήκη HDD Sata, να κουμπώσεις τον σκληρό σου δίσκο στην θήκη και να μετατρέψεις τον σκληρό σου δίσκο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

   Σου προτείνω το δεύτερο καθώς θα έχεις τον σκληρό σου δίσκο όπου κι αν πας ως εξωτερικό δίσκο και κοστίζει μόλις 15 ευρώ (από Πλαίσιο για παράδειγμα): http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/apothikeusi/thikes-hdd-cases/Turbo-X-2-5-Sata-HDD-Case-to-USB-3-0-Chocolate-MYS323-3.htm

   Απάντηση
 45. Έχω λαπτοπ hp όταν το ανοίγω μου γράφει προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης, και μετά με βγάζει σε μια μαύρη οθόνη,χωρίς να κάνει τπτ. Τι μπορώ να κάνω;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Νίκο, θα χρειαστεί να βάλεις ένα USB στο laptop σου με τα Windows και από εκεί αντί για format να επιλέξεις ‘Επιδιόρθωση προβλημάτων κατά την εκκίνηση’. Περισσότερα θα βρεις στον οδηγό που έχω γράψει στο Tsouk:

   Απάντηση
 46. Καλησπερα, το λαπτοπ μου δεν εχει μπαταρια, το δουλευω με το τροφοδοτικο. Το τραβηξα κοντα μου οπως δουλευα και καπου πιαστηκε το καλωδιο, τραβηχτηκε και αποσυνδεθηκε απο το λαπτοπ. Το ξαναεβαλα αλλα δεν ανοιγει πια. Εκανα αυτο με τα 60 δευτερα που λες αλλα τιποτα. Φαινεται να εχει ρευμα αφου αναβει ενα λαμπακι στην υποδοχη του βισματος στο λαπτοπ, οπως και στο τροφοδοτικο. Τι να φταιει λοιπον?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Κώστα, αν δεν έπιασε το παραπάνω κόλπο (που θα ‘πρεπε) τότε καλό είναι να το πας σε κάποιο κατάστημα να κοιτάξουν την μητρική πλακέτα. Εφόσον δεν δίνει σημασία ζωής εκτός από τα λαμπάκια τότε ίσως υπάρχει μεγαλύτερο θέμα με το ρεύμα που περνάει από την μητρική.

   Απάντηση
 47. ανοιγω το λαπτο παιρνει ρεθμα μαυρη η οθονη και μετα απο λιγο σβηνει η ενδειξη του σκληρου τι να κανω ? turbo-x (αρκετα παλιο απο τα καλυτερα της εποχης του )

  Απάντηση
  • Όταν σβήνει η ένδειξη του σκληρού δίσκου το laptop συνεχίζει να λειτουργεί ή κλείνει κι αυτό; Δοκίμασες να συνδέσεις μια εξωτερική οθόνη για να ελέγξεις αν το πρόβλημα βρίσκεται στην δική σου οθόνη ή όχι;

   Απάντηση
 48. Καλησπέρα.εχω υπολογιστή acer,έκανα τα βήματα κανονικά αλλά δεν ανταποκρίθηκε όταν το σύνδεσα με ρεύμα για να λειτουργήσει..δεν αναβει καν το λαμπάκι του υπολογιστή.(ενώ με τη μπαταρία,απλά ανάβει)

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Αποστόλη, αν γνωρίζεις πως να ανοίξεις από πίσω το laptop σου δοκίμασε να αφαιρέσεις και να ξανά βάλεις τις μνήμες RAM. Ειδάλλως αν δεν ανταποκρίνεται καθόλου και ανάβουν ίσα-ίσα τα λεντ λαμπάκια κάτι μου λέει πως υπάρχει πρόβλημα με την μητρική πλακέτα του.

   Απάντηση
 49. Καλησπερα εχω λαπτοπ Toshiba και ειχε πεσει κοκα κολα στο touchpad του λαπτοπ πριν χρονια και σιγα σιγα αρχισε να μη δουλευει το touchpad μετα το πληκτρολογιο και στη συνεχεια ολος ο υπολογιστης. Δεν το πηγα νσ το φτιαξουν καθως το θεωρησα τελειως χαλασμενο. Επειτα απο κανα χρονο δοκιμασα να το ανοιξω και τελικα ανοιξε. Στη συνεχεια ομως το εβγαλα απο την μπριζα και δεν ξανα ανοιξε (να σημειωσω πως η μπαταρια του υπολογιστη ειναι χαλασμενη και χωρις να ειναι στην μπριζα κραταει καποια δευτερολεπτα). Το αφησα περασαν καποιοι μηνες, δοκιμασα παλι να το ανοιξω και ανοιξε αλλα με πηρε ο υπνος αυτο εμεινε ανοιχτο ολο το βραδυ και τελικα δεν ξανα ανοιξε. Επειτα απο παρα πολυ καιρο παλι και πολλους μηνες, τελικα προχθες αποφασισα να δοκιμαασω παλι να τον ανοιξω. Ο υπολογιστης ανοιξε κανονικά, τον εκλεισα απο το κουμπι, τον ανοιξα κανονικα την επομενη μερα, και οτα αποφασισα να τον μετακινησω σε αλλο χωρο του σπιτιου αναγκαστηκα να το βγαλω παλι απο την μπριζα, ετσι το εβγαλα και οταν το ξανα εβαλα δεν ξανα ανοιξε. Αν μπορεις βοηθησε με να ναθω τι φταιει .

  Απάντηση
  • Προφανώς και υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τροφοδοσία της μητρικής πλακέτας εδώ, αλλά για να είμαστε σίγουροι, δοκίμασε αρχικά να του αλλάξεις τη θερμική πάστα για να δεις μήπως ο επεξεργαστής δεν μπορεί να τρέξει για αρκετές ώρες λόγο θερμοκρασιών στο τσιπ:

   Απάντηση
 50. Καλησπέρα , έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα δηλ δεν ανοίγει ο υπολογιστής μου laptop
  Dell μόνο που δεν έχει την μπαταρία αλλά την έχει ενσωματωμένη , τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ; Ευχαριστω Μιλτος

  Απάντηση
  • Τι εννοείς την έχει ενσωματωμένη; Μπορείς να μου στείλεις μια φωτογραφία με τη μπαταρία του laptop σου; Δεν έχει κουμπώματα για να αφαιρεθεί;

   Απάντηση
 51. χω notebook.. Ειχε καει εσωτερικά η οθόνη αλλα αφου το πηγα στο τεχνικό μετά ηταν μια χαρα.. Αντι να πατήσω ομως τερματισμό το εβγαλα κατευθείαν απ την πρίζα ενω ειχε 0% μπαταρία και αυτόματα εσβησε. Προσπαθ ω να το ανοιξω αλλα η οθονη δεν ανοίγει με τιποτα.. τι πρεπει να κανω; ειναι tourbox

  Απάντηση
  • Καλησπέρα @disqus_wtti017b40:disqus, ακολούθησες τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο; Και αν ναι, δείχνει σημάδια ζωής το laptop; Δηλαδή ακούς το ανεμιστηράκι να λειτουργεί ή τα λαμπάκια να ανάβουν;

   Απάντηση
   • Εκανα τα παραπάνω βηματα αλλα και παλι η οθόνη δεν ανοιξε.. Τα λαμπανια ανάβουν κανονικα.. υπάρχει περίπτωση να ξανακαηκε η οθονη;

    Απάντηση
    • Έχει ξανά καεί στο παρελθόν; Καλό είναι να συνδέσεις το laptop σου με ένα καλώδιο σε μια εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση για να ελέγξεις αν λειτουργεί κανονικά. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα VGA καλώδιο για παράδειγμα (ανάλογα τι θήρες δέχεται το laptop σου).

     Απάντηση
 52. Καλησπεραα! Κι εμενα επιασε το κολπο και λειτουργησε ξανα πριν απο πολυ καιρο και τωρα επαθε το ιδιο μια φιλη μου και της το προτεινα αλλα αυτης δεν αναβει καν το λαμπακι οταν βαζει τον φορτιστη. Ειδα την λυση πιο κατω με της μνημες και την μητρικη και δεν μπορεσα να μην σχολιασω. Ευχαριστουμε πολυ!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Δέσποινα, σε ευχαριστώ που πήρες το χρόνο να με ενημερώσεις πως το πρόβλημα διορθώθηκε. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μη δυστάσετε να επικοινωνήσετε 🙂

   Απάντηση
 53. Το λαπτοπ μου δεν ανοιγει και μολις πατησεις το κουμπι ανοιγματος κανει ενα θορυβο κι δεν ανοιγει . Προσπαθησα να δοκιμασω αλλα δεν πετυχε

  Απάντηση
  • Αν κάνει περίεργο θόρυβο τότε το πρόβλημα βρίσκεται στο hardware, που σημαίνει πως ήταν θα χρειαστεί να ανοίξεις μόνη σου το laptop – εφόσον έχεις τις απαραίτητες γνώσεις – είτε να το πας σε έναν ιδικό. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω περεταίρω εφόσον δεν το έχω μπροστά μου να δω τι γίνεται.

   Ο θόρυβος μήπως γνωρίζεις από που έρχεται; Δηλαδή από το ανεμιστηράκι ή κάποιο άλλο σημείο του laptop;

   Απάντηση
    • Συνήθως τα laptops κάνουν τον χαρακτηριστικό ήχο “μπιπ” όταν κάτι δεν είναι συνδεδεμένο σωστά. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση μια από τις μνήμες RAM ή σκληρός δίσκος του laptop σου να έχει βγει από τη θέση του και έτσι δεν μπορεί να ανοίξει. Εφόσον δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις να το ανοίξεις, καλό είναι να το πας σε κάποιο κατάστημα.

     Θέλω να πιστεύω πως το πρόβλημα είναι αυτό και όχι κάποιο άλλο. Πάντως κατά 90% αυτό πρέπει να είναι (σχετικά συχνό φαινόμενο σε laptop που τα αφήνουμε λίγο δυνατά κάτω ή μας πέφτουν).

     Απάντηση
 54. Καλησπέρα το λαπτοπ μου δεν ανοίγει! Οταν το βάζω στην πρίζα ανοίγει μονο το φωτακι για την φόρτιση! Δεν κανει κανενα θόρυβο εχει νεκρώσει τελειως!δεν ξερω τι να κάνω!

  Απάντηση
  • Αρχικά ακολούθησε τις οδηγίες που περιγράφονται στο άρθρο, αν δεν ανοίξει αφοσον τις έχεις ακολουθήσει σωστά τότε άνοιξε μια ερώτηση στο Tsouk.gr και ένας τεχνικός θα σε εξυπηρετήσει για τη λύση του προβλήματος σου.

   Απάντηση
    • Εφόσον ακολούθησες τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο και το laptop συνεχίζει να μην δίνει σημάδια ζωής, τότε πάμε σε πρόβλημα της μητρικής πλακέτας το οποίο είναι και το πιο συχνό φαινόμενο.

     Εδώ, έχουμε να κάνουμε με το πόσο καλό και ακριβό είναι το laptop. Αν κοστίζει πάνω από 500 ευρώ (αυτή την στιγμή) τότε αξίζει να το φτιάξεις. Αν όχι, τότε δεν αξίζει αφού συνήθως η τιμή υπερβαίνει τα 100 ευρώ για μια καινούργια μητρική πλακέτα.

     Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να το πας σε ένα κατάστημα και να σου πουν τι έχει και πόσο θα κοστίσει για να στο φτιάξουν, εναλλακτικά αν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνεις κομμάτια και να το ελέγξεις εσωτερικά, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις τις μνήμες RAM (αφαιρείς μια, το ανοίγεις με την μια μόνο και το αντίστροφο). Αλλά μόνο αν έχεις βασικές γνώσεις.

     Απάντηση
     • Ρίξε μια ματιά στο άρθρο που έγραψα στο Tsouk.gr με φθηνά laptop κάτω από 300 ευρώ:

      Δεν είναι τα καλύτερα laptop που θα βρεις στην αγορά, αλλά για την τιμή τους κάτι κάνουν. Η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να αγοράσεις ένα καλό laptop, θα χρειαστεί να δώσεις τουλάχιστον 380 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση μου λες και σου προτείνω μερικά εξαιρετικά.

  • Αυτό σημαίνει πως το laptop δεν δίνει σημάδια ζωής και πάμε σε μεγαλύτερο πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα με την μητρική πλακέτα δυστυχώς.

   Απάντηση
 55. η μπαταρια του λαπτοπ μου δεν βγαινει. πατησα το κουμπι και εκλεισε. να το αφησω να αποφορτιστει και μετα να το φορτισω ή να προσπαθησω να το ξανανοιξω επιτοπου

  Απάντηση
 56. Συκγλονιστικό…προσπαθούσα να υπολογίσω πόσα χρήματα θα μου πάρουν.. .άνοιξε με βάση τις οδηγίες.. ..τέλεια.. ..Ευγνωμονώ όσοι με τη δυνατότητα του διαδικτύου βοηθούν για οτιδήποτε πια τους πολίτες.. ..Ευχαριστώ πολύ.. .!!!

  Απάντηση
 57. Καλημέρα!!! Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά τίποτα… Άνοιξα τον φορητό και βλέπω ότι με το power δουλεύει μόνο ο σκληρός, ούτε ανεμιστηράκι ούτε φωτίζουν τα caps – num lock. Τι προτείνεις? Thanks!!!

  Απάντηση
  • Καλημέρα Άννα! Αν σου πω ότι μου πέρασαν από το μυαλό και οι RAM αλλά λέω κάτσε να μου απαντήσει και θα της το πω στο επόμενο σχόλιο. Δοκίμασε να ξανά περάσεις τη RAM που αφαίρεσες, κάποιες φορές αφήνουμε τα laptop λίγο πιο δυνατά κάπου και δεν κάνουν καλή σύνδεση. Αν στο ξανά κάνει, αφαίρεση την. Αλλά μπορεί να μην χάλασε απλά να μην ήταν καλά κουμπωμένη.

   Απάντηση
 58. Καλημέρα, χθες ξαφνικά, ενώ ο φορητός λειτουργούσε, μαύρισε η οθόνη και σταμάτησαν να ανάβουν τα caps-num lock. Δοκίμασα να αποσυνδέσω μπαταρία – καλώδιο και κράτησα πατημένο το power (σύμφωνα με τις υποδείξεις) και τα επανασύνδεσα αλλά τίποτα. Έβγαλα το καπάκι και δοκιμάζοντας να τον ανοίξω από το power βλέπω ότι δουλεύει μόνο ο σκληρός δίσκος. Το ανεμιστηράκι παραμένει σβηστό. Εχεις ιδέα τι να κάνω? Ευχαριστώ!

  Απάντηση
  • Καλημέρα Άννα, πολύ περίεργο το πρόβλημα που αναφέρεις. Ενώ υποψιάζομαι πως το πρόβλημα ευθύνεται είτε στη μητρική πλακέτα είτε στο τροφοδοτικό, δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω μια σίγουρη απάντηση καθώς μου αναφέρεις πως ο σκληρός δίσκος λειτουργεί.

   Απάντησε μου λίγο στις εξής ερωτήσεις:

   1) Το laptop ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες όταν το έχεις ανοιχτό;
   2) Πόσα χρόνια το έχεις; Του έχεις αλλάξει ποτέ τη θερμική πάστα;
   3) Η μητρική πλακέτα και το τροφοδοτικό λειτουργούν;
   4) Ποια είναι η μάρκα και το μοντέλο του;

   Εφόσον ο παραπάνω οδηγός δεν βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος, ίσως με τις απαντήσεις σου καταφέρω να σου δώσω μερικές επιπλέον οδηγίες. Αν και, θα σου συνιστούσα να το πας σε κάποιον τεχνικό καθώς το πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται στο hardware.

   Απάντηση
   • Καλημέρα και πάλι!
    Η βλάβη αποκαταστάθηκε. Αλλά όμως κάτι περίεργο συμβαίνει. Είχε πάνω 2 RAm, η μία 4 γίγα και η άλλη 2. Τις δοκίμασα μόνη της τη καθεμιά και με την τεσσάρα δούλεψε κανονικά. Ήταν έτσι από την αγορά του. Η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι πόση ΡΑΜ μου έλεγε το σύστημα ότι είχε….
    Εν πάση περιπτώση, σε ευχαριστώ πολύ, μου αρέσει που μοιράζεσαι τη γνώση σου! Να είσαι καλά!!!

    Απάντηση
 59. Πολυ ενδιαφερον το αρθρο, ομως το δικο μου λαπτοπ, το οποίο ξαφνικά δεν ανοίγει,δεν εχεις προσβαση στην μπαταρια άν δεν ξςβιδώσεις την βάση του…οπότε τί κάνουμε στην περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Εδώ τα πράγματα είναι που γίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα, καθώς για να λειτουργήσει ο παραπάνω τρόπος, θα χρειαστεί αναγκαστικά να αφαιρέσεις τη μπαταρία από το laptop (ακόμη κι αν χρειαστεί να το κάνεις κομμάτια που λέει ο λόγος).

   Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με το laptop σου και ποιο είναι το μοντέλο;

   Απάντηση
   • Dell inspiron 15 7000 δεν ανοιγει εχει νεκρωσει τελειως, ουτε λαμπακια ουτε ανεμιστηρακια τιποτα ετσι στα ξαφνικα…η μπαταρια ειναι ενσωματωμενη και δεν εχεις πρόσβαση άν δεν ξεβιδώσεις το καπάκι από κάτω απτον υπολογιστή. Απλά φοβάμαι οτι αν παω να το κάνω δεν θα το καλύπτει η εγγύηση.

    Απάντηση
    • Δυστυχώς αν δεν ανάβουν τα λαμπάκια και το ανεμιστηράκι δεν ξεκινάει, τότε είτε το τροφοδοτικό είτε η μητρική πλακέτα τα ‘παιξαν εντελώς. Στη προκειμένη περίπτωση, το στέλνεις οπωσδήποτε με την εγγύηση, εναλλακτικά αν χρειαστεί να αλλάξεις ολόκληρη τη μητρική πλακέτα θα σου κοστίσει αρκετά.

     Απάντηση
     • Ευχαριστώ για την συμβουλή, θα το δωσω στην εταιρία μιας και ειναι ολοκαινουριο, μολις 4 μηνών και ειναι ακόμα στην εγγύηση απλά ήλπιζα να ηταν κατι πιο απλό και να μπορουσα να το κανω να παιξει

     • Υπάρχει περίπτωση να ήρθε και ελαττωματικό έτσι, γι ‘αυτό σου προτείνω να το στείλεις. Τα τελευταία πέντε χρόνια 3 laptop μου ήρθαν ελαττωματικά και αναγκάστηκα να τα επιστρέψω (εκ των οποίων τα δύο εμφάνισαν προβλήματα μετά τους πρώτους μήνες).

     • Κάθε εταιρεία έχει διαφορετική διαδικασία στην εγγύηση της. Για παράδειγμα, η Samsung κάνει ολική αντικατάσταση. Η HP συχνά σου αλλάζει όλα τα κομμάτια (τα ελαττωματικά) αλλά δεν σου κάνει αντικατάσταση. Για την Dell δε γνωρίζω, πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν έχει κακή φήμη σαν εταιρεία. Πες μου όταν με το καλό το δουν τι είχε και αν τελικά στο αντικαταστήσουν ή στο διορθώσουν.

     • Σημερα επικοινωνησα τ/φ με την DELL και ειπαν πτι επειδή είναι μεσα στην εγγύηση θα στειλουν τις επόμενες ημέρες τεχνικό στο σπίτι μου να το δεί για να το επισκευάσει. Μόλις έχω εξελίξεις θα σε ενημερώσω σ ευχαριστώ.

     • Καλημερα, σημερα ηρθε τεχνικός στο σπίτι και μου άλλαξε ολόκληρη την μητρική και τωρα λειτουργεί κανονικά! Ευχαριστώ για την βοήθεια !

     • Τέλεια, χαίρομαι που διορθώθηκε το πρόβλημα και σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Στη διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς 🙂

 60. Χαίρεται! Και με εμένα δεν άνοιγε το laptop,έκανα λοιπον το πατημα του κουμπιού για 60 δεύτερα τλκ ανοίγει Αλλά μου πετάει τρεις επιλογές όπου γράφουν 1.χρήση συσκευής 2.αντιμετώπιση 3.απενεργοποίηση

  Απάντηση
 61. Μετα απο ενημερωση των windows 10 τα εικονιδια ηταν λιγο μεγαλυτερα απο το συνηθισμενο. Κανω επανεκκινηση και απο τοτε εχω δεν ολοκληρωνεται η εκκινηση. Κανει οτι φορτωνει σε ,αλλα παραμενει μαυρη οθονη με τις μπαλλιτσες να κανουν κυκλους. Τι αλλο να κανω?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, θα χρειαστείς ένα USB με τουλάχιστον 8GB χωρητικότητας και έναν άλλον υπολογιστή που λειτουργεί για να περάσεις τα Windows 10 στο USB και να κάνεις format ή επιδιόρθωση εκκίνησης. Η διαδικασία περιγράφετε αναλυτικά εδώ:

   Απάντηση
 62. Καλησπερα,αλλαξα τον σκληρο δισκο του λαπτοπ επειδη ειχε χαλασει κ εβαλα εναν ssd της WD.Ομως τωρα δεν ανοιγει το λαπτοπ καθολου αναβει μονο το φωτακι διπλα στην τροφοδοσια κανενα αλλο.Δοκιμασα τη λυση αυτη αλλα δεν εγινε τπτ,γνωριζετε τι μπορει να φταιει;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιάννη, δοκίμασε να αφαιρέσεις και να ξανά προσθέσεις τις μνήμες RAM στο laptop σου. Δοκίμασε επίσης και με κάθε μια ξεχωριστά (δηλαδή να το ανοίξεις μόνο με τη μια RAM). Αν δεν λειτουργήσει, σιγουρέψου πως όταν περνούσες τον SSD δεν ακούμπησες κατά λάθος τη μητρική πλακέτα και πως είναι σωστά κουμπωμένος.

   Απάντηση
 63. Γεια χαρά! Έκανα την παραπάνω διαδικασία αλλά το λαπτοπ μου εξακολουθεί να μην ανοίγει. Το κακό είναι πως το χρειάζομαι άμεσα για την δουλειά μου, τι να κάνω; είναι lenovo G500 με επεξεργαστή i7

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Νίκο, θα χρειαστώ περισσότερες πληροφορίες. Όταν πατάς το κουμπί για να ανοίξει το laptop, κάνει κάποιο θόρυβο; Βλέπεις λαμπάκια να αναβοσβήνουν; Αν δεν δίνει καθόλου σημάδια ζωής, τότε το πιο πιθανόν να είναι να έχει πρόβλημα με την μητρική πλακέτα, όπου στη προκειμένη περίπτωση θα χρειάζεται αντικατάσταση.

   Απάντηση
 64. Καλησπέρα..έχω ένα laptop,dell(inspiron)..το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:όταν το ανοίγω η οθόνη παραμένει μαύρη κ κάνει συνέχεια έναν ήχο μπιπ μπιπ..οι λυχνίες ανάβουν κανονικά κ ακούγονται κ τα ανεμιστηράκια..έχω κάνει κ αποφόρτιση βγάζοντας το από μπρίζα κ την μπαταρία αλλά τίποτα..την πρώτη φορά που μου το κάνε είχε επανέλθει για καμιά εβδομάδα..τώρα δεν ανοίγει με τίποτα…μπορώ να κάνω κάτι?ή να το πάω σε τεχνικό?το θέμα είναι πόσο θα είναι το κόστος κ αν αξίζει..το έχω 7 χρόνια το laptop..αξίζει να επιδιορθωθεί ή είμαι για καινούριο? Σ ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων…

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιώργο, από αυτά που αναφέρεις μπορώ μόνο να ρίξω την ευθύνη στη μνήμη RAM. Μπορεί είτε να ξεκουμπώθηκε μια μνήμη ή να κάηκε. Όπως και να ‘χει, η αφαίρεση και προσθήκη μιας μνήμης RAM είναι συχνά πανεύκολη και υπόθεση δύο λεπτών.

   Τα περισσότερα laptop σου παρέχουν ένα μικρό άνοιγμα στο πίσω μέρος (θα πρέπει να βγάλεις τις βίδες φυσικά) στο οποίο συχνά υπάρχουν οι μνήμες RAM και ο σκληρός δίσκος. Κάνε το εξής:

   1. Άνοιξε το laptop από πίσω και σιγουρέψου πως και οι δύο μνήμες RAM είναι καλά κουμπωμένες και δεν έχει φύγει κάποια.

   2. Σιγουρέψου πως δεν υπάρχει σκόνη.

   3. Αν είναι και οι δύο κουμπωνένες σωστά, τότε αφαίρεσε τη μια και άνοιξε το laptop. Αν δουλέψει, τότε έχει πρόβλημα η μια μνήμη. Αν δεν λειτουργήσει, ξανά κούμπωσε τη μνήμη που έβγαλες και αφαίρεσε την άλλη και ξανά δοκίμασε.

   Απάντηση
   • Καλησπέρα κ πάλι..έκανα τα βήματα που μου είπες..οι δύο ραμ ήταν σωστά κουμπωμένες,επίσης σκόνη δεν είδα..ήταν οκ..τις έβγαλα κ τις ξανακούμπωσα κ το δούλεψα αλλά τίποτα..επίσης το δούλεψα κ με τη μία ραμ εναλλάξ αλλά κ πάλι μαύρη ή οθόνη.. βέβαια τις ραμ τις έβαζα στη θέση τους όπως ήτανε.μήπως έπρεπε να τις αλλάξω κ θέση?δηλαδή η από πάνω να μπεί κάτω κ το αντίστροφο?παίζει ρόλο αυτό? οπότε τί μπορούμε κάνουμε τώρα?ευχαριστώ..

    Απάντηση
    • Σε αυτή τη περίπτωση πάμε τότε σε πρόβλημα είτε της οθόνης (μπορεί να έχει ξεκουμπωθεί κάποιο καλώδιο ή να κάηκε), είτε υπάρχει πρόβλημα με την μητρική πλακέτα. Δυστυχώς, θα χρειαστεί να το πας σε έναν τεχνικό καθώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω εφόσον δεν έχω το laptop μπροστά μου.

     Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πας σε ένα κατάστημα και να τους πεις να το κοιτάξουν και να σε ενημερώσουν για το πρόβλημα που υπάρχει, χωρίς ωστόσο να το επιδιορθώσουν για να μάθεις πρώτα την τιμή.

     Το αν αξίζει να το επιδιορθώσεις βρίσκεται καθαρά στο χέρι σου και στην οικονομική σου άνεση. Αν πιστεύεις πως πάλιωσε αρκετά και δεν ανταποκρίνεται πλέον γρήγορα και έχεις την οικονομική άνεση να αγοράσεις ένα καινούργιο, τότε καλό είναι να το δώσεις για ανταλλακτικά (βάλτο στο insomnia.gr, στο car.gr και στο aggeliopolis.gr).

     Βέβαια, όπως προανέφερα, το πρόβλημα μπορεί να ευθύνεται απλά σε ένα καλώδιο, το οποίο μπορεί να μην κάνει πλέον επαφή. Το ίδιο είχα πάθε κι εγώ με ένα παλαιότερο HP laptop.

     Απάντηση
 65. Καλησπέρα…εχω ενα λαπτοπ Lenovo g50-80 i5 και εχω το εξής θεμα…πριν λιγο καιρο εκανε κατι σαν παράσιτα στην οθόνη και μετα απο λίγο έσβησε( ειχε μπαταρια κανονικά και το δοκίμασα και στην πρίζα). Εκανα επαναφορά το λάπτοπ μηπως ειχε καποιον ιο αλλα τίποτα…Εκανε παλι τα ίδια. Ανοιξα το καπακι και εκανα εναλαξ τις μνήμες Ram έφτιαξε για λιγο το πολυ 30 λεπτα αλλα και παλι έσβησε. Να σημειώσω οτι το λάπτοπ έσβηνε μονο του. Μετα απο κάποιες μερες ηθελα απο περιέργεια να δοκιμάσω παλι. Πήγα να το ανοίξω και δεν ανοιγε καθόλου. Απλα ακούγετε ενας ήχος οχι σαν “μπιπ” αλλα κατι σαν να παει να ξεκινήσει…λογικα ειναι ο σκληρός που ακούγετε ετσι. Δοκιμασα αυτο που έγραψες πανω με τα δευτερόλεπτα αλλα δεν εγινε κατι. Τι μπορει να ειναι?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Αλέξανδρε, συνήθως όταν ακούγεται αυτό το χαρακτηριστικό “μπιπ” υπάρχει πρόβλημα στις μνήμες RAM ή στην μητρική πλακέτα. Δοκίμασε να αφαιρέσεις τη μια μνήμη RAM και να δοκιμάσεις μόνο με την μια. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, αφαίρεσε αυτήν που είχε μέσα και δοκίμασε με την άλλη μόνη της και ξανά δοκίμασε. Μπορεί το πρόβλημα να υπάρχει μόνο στη μια RAM.

   Αν έχεις κάποιο διαθέσιμο σκληρό δίσκο, μπορείς να δοκιμάσεις να τον αλλάξεις κι αυτόν. Όσο αφορά τα παράσιτα στην οθόνη, κάτι δεν μου στέκει καλά, καθώς μπορεί να υπάρχει και άλλου το πρόβλημα, αλλά κάνε μια δοκιμή με τις RAM και τον δίσκο πρώτα. Στα BIOS μπορείς να μπεις;

   Απάντηση
   • Δοκιμασα και ραμ απο διαφορετικό λάπτοπ Lenovo και το αλλο και αλλαξα και τον σκληρό αλλα τιποτα. Παλι απλα ακούγεται σαν να παει να ξεκινήσει. Δηλαδή ακούγετε ο σκληρός. Οπότε τι μπορει να ειναι? Παω απευθείας σε μητρική? Αν ειναι καποιος πυκνοτης σε μητρική επισκευάζεται? Τα BIOS τι ειναι?

    Απάντηση
    • Το ότι δοκίμασες RAM από διαφορετικό laptop δεν λέει κάτι καθώς μπορεί να μην τις δεχτεί καν η μητρική σου αν δεν είναι συμβατές και να ακούς πάλι το μπιπ. Όπως και να ‘χει, ο σκληρός αμφιβάλλω αν εμφανίζει το παρόν πρόβλημα καθώς ακόμη κι αν είχε χαλάσει, θα έβγαζε διαφορετικά προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζεις τώρα.

     Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μητρική πρέπει να αντικατασταθεί με μια καινούργια (σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να διορθωθεί ένα πρόβλημα πάνω στη μητρική). Σου προτείνω να το πας σε ένα κατάστημα για να δουν που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Αν δεν αξίζει [οικονομικά] να διορθώσεις το laptop, κράτα το για ανταλλακτικά ή πούλα το μεταχειρισμένο κάπου, βάλε λίγα ακόμα και πάρε ένα καινούργιο.

     Απάντηση
 66. Καλησπερα..Μια φιλη μου μου εδωσε ενα λαπτοπ lenovo B570e το οποιο δεν φορτωνε τα windows μετα απο μια επαναφορα που προσπαθησε να κανει.Μετά απο τα πολλα που δοκιμασα αλλαξα σκληρο δισκο απο ενα λαπτοπ δικο μου παλιο ΗP.Το οποιο ειχε τα vista απο οταν το αγορασα μετα στα 8 και με αναβαθμιση στα windows 10.ΤΟ θεμα ειναι οτι βαζω το σκληρο στο lenovo ανοιγει κανονικα ομως πηγαινοντας στισ ρυθμισεις λεει οτι τα windows ΔΕΝ ειναι ενεργοποιημενα.Γιατι?τι πρεπει να κανω?Μηπως φταει ο λογαριασμος hotmail.com που εχω?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, δεν υποστηρίζεται πλέον η δωρεάν αναβάθμιση από τη Microsoft και το ότι αλλάζεις τον σκληρό δίσκο αυτό δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα μπορείς να βάλεις τα ίδια Windows σε οποιονδήποτε υπολογιστή θέλεις. Δυστυχώς, το λειτουργικό καταλαβαίνει πως το laptop δεν είναι το ίδιο και έτσι αφαιρεί το κλειδί κατευθείαν.

   Προσωπικά, αγόρασα νέο κλειδί των Windows 10 από το eBay με περίπου 3-5 ευρώ και έμεινα ευχαριστημένος. Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο, ή να βάλεις μια Linux διανομή οι οποίες παρέχοντα εντελώς δωρεάν:

   Απάντηση
   • Σε ευχαριστω για την απαντηση.ο υπολογιστης ειναι της ξαδερφης μου και νομιζω πως linux δε θα θελει.μπορω να βαλω τον σκληρο του λενοβο που εχει το προβλημα και να φορτωσω με usb τα windows 7 ή τα 10?ουτως η αλλως ο υπολογιστης εχει απο πισω κλειδι σε ετικετα για windows 7.

    Απάντηση
     • Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια.Να εισαι καλα.περασα τα 7 Home οπως ειχε το λαπτοπ εξαρχης.ολα μια χαρα!Το λαπτοπ ανοιγει και φορτωνει τα windows παλι!Συγχαρητηρια για τη βοηθεια που εχεις το χρονο να προσφερεις !ΑΞΙΟΣ!!

     • Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα σου και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Βρίσκομαι στη διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς!

     • Μη με ευχαριστεις να εισαι καλα!!Ειναι οτι ποιο σημαντικο υπαρχει να μπορεις να βοηθας απλους ανθρωπους!Αυτο δειχνει πολλα!Να εισαι καλα !

 67. Καλησπέρα. Έχω έναν υπολογιστή Dell Model Inspiron 3521-2338, μου εμφάνισε ένα παράθυρο να κάνω ανανέωση των windows και πάτησα ok. Από τότε μόλις ανοίγω των υπολογιστή προσπαθεί να φορτώσει και μου βγάζει μήνυμα ότι αυτός ο υπολογιστής δεν κατάφερε να κάνει εγκατάσταση των windows και αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα windows ξεκινήστε τη διαδικασία από την αρχή. Πατάω ok αλλά δεν φορτώνει τα windows και ξανά από την αρχή. Τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Προφανώς χρειάζεται να εισάγεις ένα USB ή CD με τα Windows για να μπορέσει να τα εγκαταστήσει. Για να το κάνεις αυτό, ακολούθησε αυτόν τον οδηγό (είναι στα ελληνικά και περιλαμβάνεται και βίντεο με οδηγίες):

   Απάντηση
 68. Καλημερα.. δεν μου απαντήσατε σε αυτο που σας ρωτησα. Ειναι ευκολο να μου πείτε τι μπορει να εχει παθει διότι εσεις ξέρετε πολλα παραπανω και φαίνεστε ψαγμένος.

  Απάντηση
 69. Καλησπέρα .. εχω ενα λαπτοπ asus το οποίο είχε κάποιο πρόβλημα με την υποδοχή του φορτιστή.. ανοίχτηκε λοιπόν για να δούμε αν μπορεί να διορθωθεί.. όταν πήγα να κάνω εκκίνηση ήταν νεκρό.. και εξακολουθεί να ειναι! Παρατήρησα επισης πως όταν βγάζω την μπαταρία δεν δέχεται να φορτίσει γι κάποιον λόγο. Έκανα τα παντα αλλα δεν βλέπω αποτέλεσμα.. η μητρική θα εχει ακουμπήθει σίγουρα δεν γνωρίζω τι πρόβλημα μπορεί να δημηουργησει αυτο ειμαι παντελώς άσχετη.. θα μπορούσατε να μου πείτε κάποια γνώμη ; ευχαριστω

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Δήμητρα, απ’ ότι μου αναφέρεις, μπορώ μόνο να φανταστώ πως έχει καεί η μητρική πλακέτα (σύνηθες φαινόμενο για τα laptops). Καλό είναι να το κοιτάξει ένας τεχνικός, αλλά κατά 90% με αυτά που μου αναφέρεις, κάηκε η μητρική δυστυχώς.

   Απάντηση
 70. καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω εχω ενα lenovo laptop το οποιο ειτε το εχω στην πριζα χωρις μπαταρια ειτε με μπαταρια οταν παταω το pawer αναβει το λαμπακι του power αλλα δεν αναβη το λαμπακι του επεξεργαστη και η οθονη, το βεντιλατερ του επεξεργαστη δουλευει και δεν κανει κανενα θορυβο (μπιπ) τι μπορει να φταιει? εχει ενσοματομενη καρτα γραφηκον

  Απάντηση
  • Το πρόβλημα θα μπορούσε να προέρχεται είτε από την μητρική πλακέτα, είτε από τον επεξεργαστή απ’ όσα μπορώ να καταλάβω από αυτά που μου ανέφερες. Δες βέβαια μήπως κάποια μνήμη RAM δεν είναι σωστά κουμπωμένη, γατί σε μερικά Lenovo laptops όταν αποσυνδέεται μια RAM για κάποιο λόγο δεν εμφανίζουν σημάδια ζωής (εκτός από το led λαμπάκι που ανάβει κανονικά).

   Απάντηση
   • ειτε εχω κουμπομενη την ram ειτε οχι μου κανει το ιδιο, αναβη λητουργη ο ανεμηστηρας αλλα ως εκει δεν λειτουργεί το λαμπακι του επεξεργαστη και η οθονη δεν αναβη καθολου. υπαρχη περιπτωση να ειναι απο την ram?

    Απάντηση
    • Ήθελα απλά να ελέγξεις για να σιγουρευτείς πως δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα προτού το πας σε κάποιον τεχνικό. Δυστυχώς, ωστόσο, είτε το πρόβλημα βρίσκεται στο τροφοδοτικό, είτε στην μητρική πλακέτα (συνήθως αυτά τα δύο πάνε μαζί γιατί στα περισσότερα laptops τα περισσότερα κομμάτια έρχονται ενσωματωμένα με την μητρική πλακέτα), θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό για να σου πει ακριβώς που βρίσκεται το πρόβλημα. Το αν αξίζει στη συνέχεια να το επιδιορθώσεις ή όχι θα το καταλάβεις ανάλογα με το κόστος.

     Απάντηση
  • Καλησπέρα Σοφία, ποιο Samsung Ultra Book έχεις και τι πρόβλημα ακριβώς σου εμφανίζει το laptop; Όσο πιο πολλές πληροφορίες μου δώσεις τόσο πιο πολύ θα μπορώ να σε βοηθήσω.

   Απάντηση
 71. Καλημέρα σάς, το δοκίμασα και εγώ αλλά δεν έγινε τίποτα.σαν να μην πατήσα το power…..ο φορτιστής επίσης φαίνεται να δουλεύει…. Αλλα το λάπτοπ εντελώς νεκρό…
  Sony vaio έχω.. Είναι παλιό αλλά μου αρέσει..

  Απάντηση
  • Καλημέρα, αν το laptop δεν εμφανίζει καθόλου σημάδια ζωής, τότε πάμε για (συνήθως) καμένη μητρική πλακέτα, όπου στη προκειμένη περίπτωση τις περισσότερες φορές δεν αξίζει να αντικατασταθεί με καινούργια. Όπως και να ‘χει, πρέπει να το δει ένας τεχνικός για να σου πει που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και ποια είναι η λύση του (και αν συμφέρει).

   Απάντηση
 72. Καλημέρα σας. Το laptop μου δεν ανοίγει εδώ και μια εβδομάδα. Το είχε πάθει άλλη μια φορά πριν 2 εβδομάδες αλλά άνοιξε μόνο του. Εφάρμοσα την παραπάνω τεχνική και μου έβγαλε στην οθόνη αυτό της φωτογραφίας και μετά τίποτα απλά παρεμεινε όπως ήταν πριν το κανω. Επίσης ανάβουν από τις κάτω αριστερες ενδείξεις το πρώτο από τα αριστερά σταθερά., το τρίτο αναβοσβήνει και το 6ο σταθερά.

  Απάντηση
 73. γεια σου αδερφε εχω ενα sony vaio παλιο 2010 με amd vision p360 διπυρηνο απο τοτε που εκανα update αυτοματα στα windows 10 μου συμβαινει αυτο το συμβαν προσφατα αλλαξα ρομ και ανοιγει οποτε γουσταρει το λαπτοπ μπορεις να μου πεις αν μπορω να κανω κατι γτ τελειωσα ηλεκτρικος στο επαλ και δεν εχω χρηματα για services ευχαριστω

  Απάντηση
 74. Εχω ένα μεγάλο προβλημα.Αντικατεστησα τον σκληρο δισκο στο λαπτοπ μου,τον βαζω κανονικα και οταν παω να ανοιξω το λαπτοπ δεν ανοιγει με τιποτα,τι να κανω?

  Απάντηση
  • Δοκίμασε να ελέγξεις πρώτα απ’ όλα αν ο σκληρός δίσκος είναι σωστά κουμπωμένος. Στη συνέχεια, σιγουρέψου πως το καλώδιο του Power κουμπιού είναι κι αυτό σωστά συνδεδεμένο (καμιά φορά δεν βλέπουμε ότι δεν κάνει σωστή σύνδεση). Εναλλακτικά, αν ακούμπησες με γυμνά χέρια την μητρική πλακέτα σε σημείο που δεν έπρεπε, μπορεί να την έκαψες.

   Ένα laptop ακόμη και με χαλασμένο σκληρό δίσκο (ή ακόμα και χωρίς σκληρό δίσκο) θα ‘πρεπε να ανάψει (αλλά δεν θα σε βάζει στο λειτουργικό σύστημα). Αν δεν εμφανίζει σημάδια ζωής, τότε είτε δεν έχει κουμπωθεί σωστά το καλώδιο που πάει στο κουμπί εκκίνησης, είτε κάηκε η μητρική πλακέτα.

   Απάντηση
 75. ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ! Έκανα αυτά που είπες βήμα-βήμα και άνοιξε! Βρίσκομαι στη Γερμανία και έπαθα σοκ μόλις διαπίστωσα ότι άνευ λόγου και αιτίας δεν ανοίγει το netbook μου που έχω μέσα ΟΛΕΣ τις σημειώσεις της διπλωματικής. Έτσι, έκανα αυτά που είπες και το netbook πήρε μπρος! Και το καρδιακό απέφυγα και τα έξτρα περιττά έξοδα! Danke!!

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και χαίρομαι που άνοιξε το laptop σου. Φρόντισε να κρατήσεις αντίγραφα ασφαλείας από τα σημαντικά σου αρχεία στην περίπτωση που κάποια στιγμή πάθει κάτι σημαντικότερο, να τα έχεις όλα κρατημένα.

   Απάντηση
 76. Καλησπερα προσπαθώ να ανοίξω το λαπτοπ μου κ μου βγαζει μαύρη οθόνη…Έχω κανει τα βήματα που αναγραφεανα αλλά τίποτα…Μου ανάβουν δύο λαμπακια στο πλάι που έχει κάτι λουκετα..Κ ένα φωτακι από κάτο από την αφή που ειναι σαν λάμπα…!!!Θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η βοηθεια σας…Σας ευχαριστώ..!!!

  Απάντηση
  • Εφόσον ανάβουν τα λαμπάκια τότε σίγουρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση το laptop. Λογικά είτε κάποια μνήμη RAM φταίει (όπου στη προκειμένη περίπτωση θα χρειαστεί να αφαιρέσεις την μια και να το ανοίξεις μόνο με την άλλη), είτε η οθόνη (κάηκε ή δεν κάνει σωστή σύνδεση κάποιο καλώδιο), είτε η μητρική πλακέτα. Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τη μια μνήμη RAM και δοκιμάσεις να το ανοίξεις μόνο με την άλλη και το αντίστροφο να δεις μήπως φταίει κάποια. Εναλλακτικά, εφόσον δεν το έχω μπροστά μου, θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό για να σε ενημερώσει ως το που βρίσκεται το πρόβλημα.

   Απάντηση
 77. Έχω Samsung λαπτοπ και μου έβγαλε ότι πρέπει να γίνει update στο defence του Windows 10 , πατησα εγκατάσταση. Μου λέει (όπως σε κάθε update ) ότι ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθει πολλές φορές και μην τον αποσυνδεσετε από την πρίζα.Τον αφησα να κάνει update αλλά κάποια στιγμή καθώς έκανε επανεκκίνηση μου βγάζει ένα πλαίσιο που λέει “ανεπιτυχης εγκατάσταση Windows , πατήστε ΟΚ για επανεγκατασταση , από κάτω είχε το ΟΚ και στη γωνία πάνω αριστερά το Χ όπως πάντα. Το προβλημα είναι ότι δεν εμφανίζεται το βελάκι για να πατήσω και όταν κουνάω το ποντίκι απλά τρέμει το φως της οθόνης.Το έβγαλα από την πρίζα , το άφησα να κλείσει το ξανανοιξα αλλά τίποτα. Τι μπορεί να επαθε και πώς θα το επαναφέρω?

  Απάντηση
  • Πρώτα απ’ όλα δοκίμασε να αλλάξεις την θύρα στην οποία συνδέεις το ποντίκι. Αν αυτό δεν πιάσει, άνοιξε τον υπολογιστή και όταν εμφανιστεί αυτή η οθόνη (το παραθυράκι δηλαδή), επέλεξε το “ΟΚ” ή το “Χ” πατώντας από το πληκτρολόγιο το κουμπί που βρίσκεται πάνω από το ‘CAPS LOCK’ (δεν θυμάμαι πως λέγεται, αλλά έχει δύο βελάκια συνήθως που κοιτάνε σε αντίθετες μεριές). Με αυτό το κουμπί ουσιαστικά επιλέγεις επιλογές στα λειτουργικά συστήματα, με το που δεις ότι επιλέχτηκε το “ΟΚ” ή το “Χ” (ανάλογα πιο θέλεις) απλά πάτα ENTER για να γίνει κλικ.

   Εναλλακτικά, βάλε σε ένα USB φλασάκι τα Windows 10 και κάντο ένα format (έχω γράψει έναν αναλυτικό οδηγό και με βίντεο στο Tsouk.gr):

   Απάντηση
 78. Καλησπέρα έκλεισε το λαπτοπ από μπαταρία Toshiba και τώρα που το βάζω στη πρίζα δεν ανοίγει ! Ανάβουν οι λυχνίες. Έβγαλα τη μπαταρία το δοκίμασα στη φόρτιση και χωρίς αυτήν και πάλι δεν ανάβει!!

  Απάντηση
  • Δοκίμασες να ακολουθήσεις τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω σωστά; Αν έκλεισε με αυτό τον τρόπο, τότε ο παραπάνω οδηγός θα ‘πρεπε να σε βοηθήσει με την επίλυση του προβλήματος.

   Απάντηση
 79. Καλημέρα. Έχω ένα acer 5920G το οποίο άναψα και μετά από λίγο μου εμφάνισε στην οθόνη χιονάκια, παρόμοια με αυτά των παλιών τηλεοράσεων. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που είδα την οθόνη να ανάβει, μεγάλη Παρασκευή. Μετά απ’ αυτό όταν πατάω το power button απλώς ανάβει το λαμπάκι χωρίς να bootαρει και αφού σβήσει κάνει επανεκκίνηση μόνο του χωρίς να bootaρει ομοίως και ο ανεμιστηρας λειτουργεί κανονικά αυξομειώνοντας και ταχύτητα λόγω θερμοκρασίας. Κοντεύω να τρελαθώ ! Τι είναι αυτό; Κάρτα γραφικών να υποθέσω;

  Απάντηση
  • Είτε είναι η κάρτα γραφικών, είτε η οθόνη σου, είτε η μητρική σου. Δυστυχώς μου είναι δύσκολο να σου απαντήσω με σιγουριά καθώς δεν το έχω μπροστά μου. Τα περισσότερα laptops έρχονται με ενσωματωμένες κάρτες γραφικών, οπότε αν χάλασε και είναι ενσωματωμένη, θα χρειαστεί να σου αντικαταστήσουν λογικά ολόκληρη τη μητρική πλακέτα.

   Δυστυχώς θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό για να το δει και να σου πει που υπάρχει το πρόβλημα. Αν και, απ’ ότι μπορώ να δω, έχεις πολύ παλιό μοντέλο, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να το επιδιορθώσεις ή να αγοράσεις ένα καινούργιο.

   Απάντηση
   • Αν ήταν η οθόνη λογικά θα bootαρε και θα άναβαν τα λαμπάκια του Wi-Fi. Τώρα όμως ούτε καν boot δεν κάνει. Η κάρτα είναι αφαιρούμενη mmx NVIDIA g force 8600gs 256 up to 1024. Οποτε με τη μέθοδο του αποκλεισμού η οθόνη αποκλείεται. Σωστά;

    Απάντηση
    • Χωρίς να σου υπόσχομαι πολλά, δοκίμασε να αφαιρέσεις την μια μνήμη RAM και δοκίμασε να το ανοίξεις μόνο με μια και όχι με δύο. Αν αυτό δεν βοηθήσει, ξανά βάλε τη RAM πίσω στην θέση της και αφαίρεσε την άλλη (υποθέτοντας πάντα πως έχει δύο RAM μέσα).

     Εναλλακτικά, δοκίμασε επίσης να αλλάξεις τη θερμική πάστα, καθώς αν το έχεις πολλά χρόνια μπορεί να μην “τρέχει” ο επεξεργαστής αρκετή ισχύ για την οθόνη ώστε να μην ανεβάσει μεγάλες θερμοκρασίες, ρίξε μια ματιά εδώ:

     Απάντηση
     • Τη θερμική πάστα την άλλαξα χθες. Την είχα αλλάξει και πέρυσι αλλά επειδή τα Acer ανεβάζουν θερμοκρασία, ξεράθηκε. Έχω κάνει αναβάθμιση στη ram από 3 σε 4 GB (το μέγιστο που μπορεί να αντέξει η μητρική) οπότε μπορώ να παίζω με αλλαγές μνήμης. Έχω βάλει ssd κι έτσι μπορώ να ελέγχω αν χάλασε ο σκληρός. Αυτό που δεν μπορώ να διαπιστώσω είναι αν χάλασε η mobo ή η gpu. Χθες έβγαλα ssd, μνήμες και gpu έξω και τον άναψα. Δεν θα έπρεπε να είχε τρελαθεί στα μπιπ; Μπήκα στο YouTube και είδα πως εάν είναι χαλασμένη η gpu μπουτάρει, πράγμα που εμένα δεν κάνει καν. Άρα; τι μου προτείνεις; μήπως να πάρω την αφαιρούμενη gpu για μέτρηση κι αν δεν είναι χαλασμένη να βρω μία από το e-bay?

  • Για να σε βοηθήσω θα χρειαστώ περισσότερες πληροφορίες. Πότε σταμάτησε να λειτουργεί; Όταν πατάς το κουμπί να ανοίξει, ανάβει κανένα λαμπάκι; Ακούς κανέναν ήχο (π.χ. από το ανεμιστηράκι);

   Απάντηση
   • Εδώ και μια βδομάδα είναι έτσι. Βλέπω ότι ανάβει ένα φωτάκι εκεί που δείχνει την ένδειξη για την φόρτιση ανάβει ένα πορτοκαλί και μετά ένα λευκό φως και μετά σβήνει. Και όταν το ανοίγω ακούω το ανεμιστηρακι να δουλεύει αλλά μετά σταματάει. Μήπως έχει πιο σοβαρό πρόβλημα;

    Απάντηση
    • Έτσι όπως το καταλαβαίνω, είτε έχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό (άρα πάμε στην μητρική πλακέτα), είτε η θερμική του πάστα έχει καεί εντελώς και χρειάζεται καινούργια. Όπως και να ‘χει, θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό να το δει από κοντά και να σου πει που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και ποιο είναι το κόστος κατασκευής του.

     Απάντηση
 80. Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη καθοδήγηση. Δεν έτυχε αλλά πέτυχε! Πραγματικά μου έλυσε τα χέρια σε στιγμή απελπισίας. Χίλια ευχαριστώ

  Απάντηση
 81. Καλησπέρα εγώ το είχα κάνει αυτο ανοίγει όλα καλά το βράδυ το κλείνω και το επόμενο πρωί πάλι τα ίδια με τα πολλα και με τα λίγα πάλι το ανοίγω και το βράδυ το ξανά κλείνω αλλά σήμερα Δν μπορώ να το ανοίξω με τίποτα …

  Απάντηση
 82. Καλησπερα, εχω ενα dell 7 χρονων πια και σημερα αποφασισε, μετα απο 20 μερες αχρηστιας, να το ανοιξω αλλα δεν. Εκανα αυτο με τα δευτερολεπτα αλλα τπτ. Οταν εχει τη μπαταρια πανω ανοιγει το φωτακι για 1 δευτερολεπτο κ ξανασβηνει ολο. Κανενας αλλος θορυβος τπτ. Τι ειναι γιατρε μου;

  Απάντηση
  • Καλημέρα Κάτια, κάτι μου λέει πως υπάρχει πρόβλημα με την μητρική πλακέτα του laptop σου (δεν μπορώ να ‘μαι σίγουρος βέβαια καθώς δεν το ‘χω μπροστά μου). Σου προτείνω να το πας σε ένα κατάστημα για να σε ενημερώσουν που βρίσκεται το πρόβλημα, καθώς επίσης και ποιο είναι το κόστος επισκευής του.

   Δυστυχώς αν ένα laptop δεν δίνει πολλά σημάδια ζωής, είτε το ανοίγεις και βρίσκεις που είναι το πρόβλημα εφόσον είσαι ειδικός, είτε το πας σε κάποιο κατάστημα.

   Απάντηση
 83. Καλησπέρα το λαπτοπ μου ανοιγει κανονικα μεχρι που βαζω τον κωδικο και μετα αντι να με βγαλει στην επιφανεια εργασιας μενει μαυρη η οθονη αλλα το βελακι απο το ποντικι μπορω και το βλεπω και το κουναω κανοβικα.

  Απάντηση
 84. Καλησπέρα, επειδή είχα αλλάξει κάποια πράγματα στις ρυθμίσεις του λαπτοπ μου έκανα μια επανεκκίνηση έτσι ώστε να επανέλθουν οι αρχικές ρυθμίσεις και να κρατήσω τα δεδομένα μου, έγινε μια χαρά η επανεκκίνηση και όταν πήγα να βάλω τον κωδικό για να ανοίξει το λαπτοπ μου έβγαζε ότι ο κωδικός είναι λανθασμένος, και που δεν ίσχυε,τέλος πάντων αποφασίζω να πατήσω εκεί που έλεγε αν ξεχάσαμε τον κωδικό μας και όντως τον αλλάζω όταν το άλλαξα και πήγα να ξαναμπώ πάλι δεν δεχόταν τον κωδικό έτσι ξαναδοκιμασα να αλλάξω κωδικό θεωρώντας ότι έκανα κάποιο λάθος,έτσι άλλαξα ξανά κωδικό και πήγα να ξαναδοκιμασω αλλα και πάλι μ έβγαζε ότι ο κωδικός είναι λανθασμένος,έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω από το κινητό να μπω στον λογαριασμό στο Microsoft με τον νέο κωδικό και μπήκε κανονικά, γτ δεν μπαίνει από το λαπτοπ όμως ; Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει ;

  Απάντηση
 85. Καλησπέρα…..το λάπτοπ μου ξεκίνησε να κάνει αναβάθμιση…..Κατά λάθος το απενεργοποίησα και τώρα δεν επανέρχεται…….αναφέρει επαναφορά προηγούμενης έκδοσης Windows αλλά δεν ανοίγει…..

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιάννη, για να κάνει επαναφορά θα χρειαστείς ένα φλασάκι (USB) που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows. Για να το κάνεις αυτό, ή για να κάνεις format, ακολούθησε τον οδηγό που έγραψα στο Tsouk:

   Απάντηση
 86. Καλησπέρα! Έχω λάπτοπ Vaio το άνοιξα πριν δύο μέρες το πρωί και η οθόνη ήταν μπλε και εγραφε οτι αντιμετωπιζει καποιο πρόβλημα και οτι θα κανει επανεκκινηση πιο κάτω έγραφε error bad system config info. Ενώ κάνει διάγνωση του πρόβλημα και προσπαθεί να το διορθώσει δεν κάνει τίποτα. Μετά μου εμφανίζει 3 επιλογές. 1η λέει να κάνει επανεκκίνηση και να μπω στα Windows 8.1 αλλά ποτέ δεν μπαίνει στα Windows , 2η γράφει troubleshoot και μετά έχει και εκεί κάποιες επιλογές αλλά οπότε τις πατάω μου ζητάει κωδικό ενώ έχω το λάπτοπ χωρίς κωδικό. Υπαρχει κατι που μπορω να κάνω ?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Έλενα, όποια έκδοση των Windows κι αν έχεις, μπορείς να ακολουθήσεις τον οδηγό που έγραψα στο Tsouk και να κάνεις μόνη σου format το laptop (η διαδικασία είναι πανεύκολη αρκεί να έχεις ένα φλασάκι τουλάχιστον 8GB):

   Απάντηση
 87. Καλησπέρα! Έχω ένα hp εδώ κ 3 χρόνια
  Εδώ κ 12 ώρες δεν ανοίγει. Βγάζει αρχικά μπλε οθόνη ότι κάνει εντοπισμό σφαλμάτων,μετά από λίγα δευτερόλεπτα άλλη οθόνη που λέει προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης κ μετά μαύρη οθόνη. Δοκίμασα όλα όσα προτείνεις αλλά τίποτα. Κάτι άλλο? Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Άλεξ, στείλε μου μια φωτογραφία από τη μπλε οθόνη να δω τι γράφει ή στείλε μου τον κωδικό σφάλματος που γράφει στο αριστερό κάτω μέρος της οθόνης (λογικά) για να σε βοηθήσω με την επίλυση του προβλήματος.

   Απάντηση
   • Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μόλις τώρα την είδα. Τελικά βρήκα έναν τεχνικό φίλο φίλου κ το κοίταξε. Έχει καεί ο σκληρός κ θα βάλω άλλον. Σ ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον

    Απάντηση
    • Εφόσον κάνεις αλλαγή σκληρού δίσκου, θα σου πρότεινα να βάλεις έναν SSD που είναι πολύ πιο γρήγοροι από τους κλασικούς σκληρούς δίσκους. Έτσι, θα ‘ναι μια πολύ καλή αναβάθμιση και οι SSD δεν ζεσταίνονται και δεν καίγονται εύκολα καθώς δεν έχουν μέσα κινούμενα μέρη.

     Απάντηση
 88. Καλησπέρα, χθες έκλεισα το λάπτοπ μου ενώ ήταν Ανοιχτό χωρίς να κάνω αποσύνδεση. Σήμερα δεν ανοίγει καθόλου δεν κάνει κανένα ήχο, τίποτα. Ακολούθησα τα βήματα και πάλι τίποτα. Το μόνο σημάδι ζώης ήταν όταν αφού έβγαλα την μπαταρία την ξαναέβαλα και το φόρτισα. Εκεί άναψε το λαμπάκι του για 2 δευτερόλεπτα. Μετά τίποτα. Κάθε φορά που το συνδέω με το φορτιστή ανάβει το λαμπάκι για λίγο και μετά τίποτα. Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  Απάντηση
 89. Καλησπέρα .έχω ένα λάπτοπ hp …κάποιες φορές ανάβει κανονικά.και κάποιες όχι.( Η λυχνία του power ανάβει αλλά όχι του σκληρού . Και η οθόνη ειναι μαυρη..

  Απάντηση
 90. Φίλε μου καλημέρα έχω το ίδιο πρόβλημα πολλές φορές τώρα τελευταια το λαπτοπ μου ανοίγει μετά από ώρα δυστυχώς έχει ενσωματωμένη μπαταρία και δεν μπορώ να το κάνω αυτό που λες υπάρχει κάποια άλλη λύση;

  To laptop είναι packard bell ☹️

  Απάντηση
  • Δοκίμασε να ακολουθήσεις τον οδηγό αλλά χωρίς να αφαιρέσεις την μπαταρία. Απλά πάτα παρατεταμένα το κουμπί που ανοίγει/κλείνει το laptop και δες μήπως αυτό διορθώσει το πρόβλημα. Αν όχι, θα χρειαστεί δυστυχώς να το πας σε κάποιον τεχνικό να το κοιτάξει.

   Απάντηση
 91. Καλησπερα εχω εναν υπολογιστη turbox μετα απο χτυπημα δεν ανοιγει. Εκανα τις οδηγιες που ανφερεις αλλα τιποτα. Εχω ανοιξει και τον υπολογιστη μηπως εχει βγει τιποτα απο την θεση του ολα ειναι οκ. Μπορω να κνω κατι αλλο? Παντως οταν παταω το power δεν κανει τιποτα σαν να μην περνει ρευμα.

  Ευχαριστω.

  Απάντηση
  • Υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να κάηκε η μητρική πλακέτα από το πέσιμο, αναγκαστικά θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό να σε ενημερώσει για το που βρίσκεται το πρόβλημα και ποιο είναι το κόστος επισκευής του.

   Απάντηση
 92. Καλησπέρα σήμερα το μεσημέρι έβλεπα κάποια βιντεακια στο λαπτοπ μου και αφού το έκλεισα κανονικά το μετέφερα σε ενα άλλο σημείο το σπιτιού και δεν ανοιγε στην αρχή πιστευα ότι δεν το είχα βάλει καλα ή ότι εφτεγε η Μπριζα για αυτό το έβαλα σε μια άλλη και ούτε τότε μου ανοιξε

  Παρεμπιπτόντως το λαπτοπ είναι Dell και πιο παλιά είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο το πήγα σε ειδικό και μου ειπε πως πρέπει να καηκε κάποιο σημείο του διότι τράβαγα το καλώδιο
  και έφευγε το βήσμα και απενεργοποιοταν το λαπτοπ απότομα. Τώρα όμως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο

  Απάντηση
 93. Καλησπέρα ,
  Έχω ενα λαπτοπ με ενσωματωμένη μπαταρία και από εχθες κόλλησε ενώ το είχα και έβλεπα ταινία στη τηλεόραση , αρχικά δεν αναγνώριζε το καλώδιο HDMI μετά είπα να το κάνω επανεκκίνηση και μετά άνοιξε το λαπτοπ μέχρι ενα σημείο. Κανονικά θα έπρεπε να μου ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης αλλα δεν βγάζει την σχετική μπάρα και ούτε τον κέρσορα στην οθόνη . Τα κουμπιά f και γενικά το πληκτρολόγιο δεν αποκρίνονται . Τι μπορει να έγινε Κα ι τι μπορω να κάνω; σ ευχαριστώ εκ των προτέρων ( μοντέλο laptop Asus F751S )

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Ελευθερία, αν το laptop έχει ενσωματωμένη μπαταρία και το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνεται, τότε δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά που μπορείς να κάνεις για να προσπαθήσεις να διορθώσεις το πρόβλημα. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να προσπαθήσεις να διορθώσεις την εκκίνηση του με ένα USB που περιλαμβάνει τα Windows, ή να προσπαθήσεις να το κάνεις ένα format (με τον ίδιο τρόπο). Και για τα δύο, έχω γράψει αναλυτικούς οδηγούς στο Tsouk.gr και σου παραθέτω παρακάτω τους συνδέσμους:

   Windows 10 Format – Καθαρή εγκατάσταση Windows 10 δωρεάν:

   Επαναφορά συστήματος στα Windows με λίγα κλικ:

   Δεν ανοίγουν τα Windows – Εύκολες λύσεις διόρθωσης για υπολογιστές και laptops:

   Απάντηση
   • Καλησπέρα και πάλι με έσωσες σ ευχαριστώ πολύ! Έκανα επαναφορά τον υπολογιστη και δεν έχασα και τα δεδομένα . Αρχικά πηγα σε ασφαλής λειτουργία και ακολούθησα τα βήματα
    Σ ευχαριστώ και παλι!!

    Απάντηση
 94. καλημέρα, έχω laptop dell inspiron n5010 , χθες το βράδυ το έκλεισα καλά και σήμερα το πρωί δεν ανοίγει , μιά μαύρη οθόνη ούτε στα bios μπαίνει ευχαριστώ αν μπορείς να με βοηθήσεις

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιώργο, όταν πατάς το κουμπί της εκκίνησης για να ανοίξει το laptop, ακούς το ανεμιστηράκι να λειτουργεί ή δεν δίνει σημάδια ζωής το laptop; Αν το ανεμιστηράκι λειτουργεί, αλλά η οθόνη παραμένει κλειστεί και δεν σε βάζει στα BIOS, τότε είτε θα ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τον οδηγό στο άρθρο είτε θα το πας σε κάποιο κατάστημα για να δουν τι πρόβλημα υπάρχει.

   Απάντηση
 95. γεια σου εχω : laptop lenovo idapad 110 και Μολις παταω το power….κολαει στην προετοιμασια αυτοματης επιδιορθωσης,,,δεν ανοιγει καν(kainoyrio toy λουτιου…alla agorasmeno apo makria)…καποια βοηθεια?

  Απάντηση
 96. Καλησπέρα.Εχω ένα λαπτοπ dell insiron 1545 και είχα λίγες μέρες να το ανοίξω και σήμερα απ το πρωί που προσπαθώ δν ανοίγει και δν ξερω γτ.Και προσπάθησα να κάνω αυτά που λες με την μπαταρία και το φορτιστή αλλά δν γίνεται τίποτα σε μενα γτ εδώ και χρόνια το λειτουργώ με το φορτιστη γτ θέλει καινούργια μπαταρία .Μόνο όταν πατάω μια να το ανοίξω σαν να ακούγεται θορυβος οτι ανοίγει και όταν πατάω συνεχόμενα με φορτιστή πάνω και μπαταρία αναβοσβήνει στο πλάι που βάζεις τα σιντι και που και που κάνει κάτι σαν μπιπ και δν ξέρω τι να κάνω .Ειναι μαύρη η οθόνη δν εμφανίζει κάτι.

  Απάντηση
 97. exw ena laptop mikro emachines .jupnhsa shmera to prwi to anoija kanonika to laptop kai ekana thn ergasia opou eixa argotera to ekleise h aderfh mou xwis na kanei apenergopoihsh kai twra pou phga na to anoijw den anoigei katholou ekana ola auta pou eipate all tipota to mono pou anoigei einai to led katw pou deixnei oti pataw to koumpi gia na anoijei.. den mou deixnei kan an to laptop pairnei fortish ti mporw na kanw gia auto?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Λούση, αν το laptop δεν διορθώθηκε με τον παραπάνω τρόπο (που συνήθως λύνει τέτοιου είδους προβλήματα), τότε θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό – και αυτό διότι δεν δίνει άλλα σημάδια ζωής εκτός από το led, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με την μητρική πλακέτα.

   Απάντηση
 98. Παιδιά πραγματικά κάνει δουλειά.εκλεισα το λάπτοπ Μ κ μετά δε μπορούσα με τίποτα να το ανοίξω έβγαλα μπαταρίες τροφοδοτικά τίποτα..έκανα αυτό με τα 60 Δευτέρα κ άνοιξε χίλια θενξ γιατί δεν είχα λεφτά για μαστορα

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ που πήρες τον χρόνο να σχολιάσεις στο άρθρο Αναστασία! Χαίρομαι που διορθώθηκε το πρόβλημα σου, αν χρειαστείς κάτι άλλο, μη διστάσεις να με ενημερώσεις.

   Απάντηση
 99. Γειά σας!! Η μητέρα μου έχει ενα dell inspiron 3521. Μου είπε σήμερα πως δεν δουλεύει. Το κοίταξα, πάτησα το κουμπί εκκίνησης χωρίς να το έχω στην πρίζα και άρχισε να αναβοσβήνει το φωτάκι της μπαταρίας πορτοκάλι. Έβγαλα μπαταρία το έβαλα στο ρεύμα, ανάβει για 1 δευτερόλεπτο και σβήνει μετά, η οθόνη μαύρη. Δοκίμασα και αυτό το κόλπο που γράφετε παραπάνω αλλά τίποτα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα αλλάξει το καλώδιο της οθόνης αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό επειδή δούλευε μια χαρά. Ξέρετε μήπως τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

  Απάντηση
  • Έλεγξε αρχικά μια ακόμα φορά για το καλώδιο αν είναι σωστά βαλμένο. Αν έχεις την δυνατότητα να το συνδέσεις και με μια εξωτερική οθόνη θα ήταν ότι πρέπει για να ελέγξεις αν φταίει η δική του ή όχι.

   Απάντηση
 100. Την πρώτη φορά που αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα στο λαπτοπ μου, ακολούθησα τις οδηγίες σου και bingo!
  Το πρόβλημα λύθηκε στη στιγμή. Σε ευχαριστώ! Σήμερα όμως… που το ξαναέπαθα… δεν φαίνεται να πιάνει!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Alex, αν το πρόβλημα συνεχίζει τότε θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό να το κοιτάξει καθώς κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο hardware. Μπορεί να είναι η μητρική πλακέτα, ο επεξεργαστής ή οι μνήμες RAM.

   Απάντηση
 101. Laptop Lenovo. Ξεκινάει να κάνει ενημερώσεις (μεγάλο πακέτο ήταν προφανώς) μετά από 3 ώρες είναι ακόμα στο 28%. Μετά από ολόκληρο βράδυ βλέπω απλά μαύρη οθόνη χωρίς να δείχνει κάποια πρόοδο. Το λάπτοπ είναι κανονικά ακόμα ανοιχτό αλλά μαύρη οθόνη. Το βγάζω από ρεύμα και το κλείνω με το κουμπί. Τώρα προσπαθώ να το ανοίξω, εμφανίζει το lenovo στην οθόνη, προσπαθεί να φορτώσει για μερικά δευτερόλεπτα, μετά πάει να ανοίξει ένα εικονίδιο το οποίο το κλείνει αμέσως και γράφει ότι προσπαθεί να κάνει recovery και undoing τις αλλαγές που έγιναν στο λάπτοπ. Το άφησα 15 ώρες ανοιχτό μπας και γίνει κάτι αλλά δεν άλλαξε κάτι. Καμία πρόταση;
  Το λάπτοπ δεν είχε λειτουργικό, βάλαμε τα 10αρια μη αυθεντικά όταν αγοράστηκε.
  Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, για να λύσεις το πρόβλημα θα χρειαστείς ένα laptop ή έναν υπολογιστή με Windows που να λειτουργεί και ένα USB φλασάκι με τουλάχιστον 4GB χωρητικότητας.

   1. Βάλε το USB φλασάκι στο laptop/PC και σιγουρέψου πως δεν έχει καθόλου αρχεία μέσα.
   2. Κατέβασε το εργαλείο λήψεων της Microsoft από εδώ: https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 κάνεις κλικ εκεί που λέει “Άμεση λήψη εργαλείου” και ΟΧΙ εκεί που λέει “Ενημέρωση τώρα”.
   3. Μόλις κατέβει το πρόγραμμα και το εγκαταστήσεις, ουσιαστικά σου επιτρέπει να κατεβάσεις τα Windows και να τα περάσει το πρόγραμμα αυτόματα στο φλασάκι (θα κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10). Επέλεξε μέσα από το πρόγραμμα να κατεβάσει τα Windows στο φλασάκι που επέλεξες.
   4. Με το που ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφαίρεσε το USB φλασάκι και βάλε το στο laptop που αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν ανοίγει. Το laptop θα πρέπει να είναι κλειστό. Με το που το βάλεις, άνοιξε το laptop και πάτα συνεχόμενα το F12 κουμπί. Θα σε βάλει μέσα σε ένα μενού στα BIOS, απλά επέλεξε από τις λίγες επιλογές που έχει το φλασάκι σου με τα Windows.
   5. Με το που σε βάλει στα Windows από το φλασάκι, πάτα συνέχεια έως ότου δεις κάποια στιγμή τέρμα κάτω αριστερά μια επιλογή που γράφει “Επιδιόρθωση εκκίνησης των Windows”. Πάτα εκεί και ακολούθησε τα απλά βήματα που αναγράφονται ώστε τα Windows να επιδιορθώσουν το πρόβλημα.

   Αν για οποιονδήποτε λόγο τα Windows δεν καταφέρουν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα, ο αμέσως επόμενος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον οδηγό για να φτιάξεις την εκκίνηση και να ανοίξουν: https://inkstory.gr/tech/provlima-dual-boot-windows-ubuntu-grub/

   Άσχετα που ο οδηγός αφορά κυρίως τα συστήματα που έχουν και Windows και Linux μαζί, ισχύει ακόμα και όταν έχεις μόνο Windows. Γενικά και οι δύο τρόποι είναι σχετικά εύκολοι, απλά θα χρειαστεί να είσαι υπομονετικός και να ακολουθείς βήμα προς βήμα τις οδηγίες.

   Βρίσκομαι στην διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

   Απάντηση
 102. Καλησπέρα. Χθες αποφάσισα να κάνω update τα drivers με το πρόγραμμα του driver navigator. Όταν ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις μου ζήτησε να κάνω reset και προφανώς το άφησα. Ωστόσο μετά δεν επανήλθε ποτέ, δηλαδή έχει κολλήσει σε μια μαύρη οθόνη η οποία έχει το βελάκι του ποντικιού και μπορώ να το κουνήσω αλλά κάνει μόνο αυτό. Έχω λαπτοπ dell Inspiron. Το λάπτοπ το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και το χρειάζομαι για την δουλειά μου. Ξέρεις κάποιον τρόπο που θα μπορούσα να το φτιάξω; Ευχαριστώ πολύ!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα, το laptop χρειάζεται format, γενικά προγράμματα τα οποία παρέχουν drivers δεν είναι καλό να τα χρησιμοποιείς. Αν δεν θέλεις να το πας σε κάποιον τεχνικό, το μοναδικό πράγμα που μπορώ να σου προτείνω είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο https://inkstory.gr/tech/provlima-dual-boot-windows-ubuntu-grub/. Κατά πάσα πιθανότητα θα διορθώσουν το πρόβλημα της εκκίνησης και το laptop θα ανοίξει, αλλά είναι ρυθμίσεις για ειδικευμένους.

   Απάντηση
 103. Καλησπερα πριν λιγο ανοιξα τον υπολογιστη μου, ειδα οτι δεν είχε πολυ μπαταρια και το εβαλα αμεσως για φόρτιση. Ενω το χρησιμοποιούσα κανονικα ξαφνικα εκλεισε και δεν ανοιγει. Στην αρχη ήταν μερικα λαμπακια αναμμένα τωρα όμως τίποτα. Τι να κανω;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρία, όταν πατάς το κουμπί να ανοίξει το laptop κάνει κάτι; Εννοώ, ακούς κάποιον θόρυβο; Βλέπεις κάποια λαμπάκια να αναβοσβήνουν; Επίσης, πες μου και την μάρκα του laptop και αν ακολουθήσεις τα βήματα που αναγράφονται στο άρθρο.

   Απάντηση
 104. Εχω ενα λαπτοπ turbox και δεν άνοιγε από τον διακόπτη on-off έβγαζα την μπαταρία και την ξαναέβαζα και άνοιγε χωρίς να πατήσω το κουμπί, όσπου μια μέρα δεν άνοιγε με τίποτα, ούτε με μπαταρία ούτε με τον φορτιστή. Εκανα αυτά τα βήματα που μας λες στο video και άνοιξε με τον φορτιστή χωρίς να πατήσω το κουμπί μετά από 2 λεπτά έβγαλα τον φορτιστή και έβαλα την μπαταρία αλλά δεν ανοίγει, σκέφτηκα ότι θα είναι η μπαταρία τελείως άδεια, έβαλα ξανά τον φαρτιστή και άνοιξε πάλι χωρίς να πατήσω το κουμπί. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι τα ενδεικτικά λαμπάκια είναι πράσινα σαν να φόρτισε η μπαταρία

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Παναγιώτη, απ’ ότι καταλαβαίνω έχει πρόβλημα η μπαταρία του laptop σου και θα σου πρότεινα να την αντικαταστήσεις το συντομότερο. Παρόλα αυτά, το laptop μπορείς να το χρησιμοποιείς και χωρίς την μπαταρία έως ότου αγοράσεις μια καινούργια. Μην βάζεις την τωρινή για να μην προκαλέσει κάποιο πρόβλημα με την τροφοδοσία του laptop.

   Απάντηση
  • καλησπέρα και από εμένα και καλή χρονιά!
   λοιπόν..
   λάπτοπ Lenovo G 40-30 μεταχειρισμένο και αγορασμενο πριν να χρόνο. μετά από ένα μήνα ξεκινάει περιοδικά να μην ανοίγει, να βγάζει γραμμές στην οθόνη κτλ.
   το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι πριν ένα μήνα περίπου χειρότερο. το πήρα 2 φορές σε τεχνικό. την πρώτη φορά το καθάρισε μου είπε, το πρόβλημα συνεχίστηκε. τη δεύτερη άλλαξε τη Εάν. συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα. η οθόνη μπορεί να ανοίξει κάποιες φορές μετά απο λίγο κλείνει. κάποιες άλλες δεν ανοίγει καθόλου. το δωράκι τροφοδοσίας δεν ανταποκρίνεται. μόνο όταν το πατάω.
   μόνο τώρα κάνοντας αυτή την διαδικασία συνεχίζει να αναβοσβηνει μόνο του, αλλά η οθόνη είναι μαύρη. έκανε μόνο ένα flash μετά τα 60δευτερα που ξαναπατήσω το κουμπί της εκκίνησης κ έκλεισε. το led τροφοδοσίας συνέχιζε αναβοσβηνει παρόλο αυτά. απλά η οθόνη δεν άνοιγε.

   Απάντηση
   • Καλημέρα και με συγχωρείς για τη τεράστια καθυστέρηση αλλά δυστυχώς τώρα είδα το σχόλιο σου καθώς πήγε στα ανεπιθύμητα. Μου ακούγεται σαν πρόβλημα στην οθόνη, στο καλώδιο ή στην μητρική πλακέτα. Για να σιγουρευτείς ωστόσο πως το πρόβλημα δεν προέρχεται από το λειτουργικό σύστημα (δηλαδή τα Windows), μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μια επαναφορά τα Windows 10 ή format τα Windows 11. Αν το πρόβλημα συνεχίσει, τότε θα χρειαστεί να το πας σε διαφορετικό τεχνικό, γιατί μάλλον ο συγκεκριμένος δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος.

    Απάντηση
 105. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΕΝΑ LAPTOP LENOVO 110 IDEAPAD.ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΛΑΒΩΝ.ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΛΙ.ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Κωνσταντίνε, αν ακολούθησες τις οδηγίες που αναγράφονται στο άρθρο κατά γράμμα και το laptop δεν κατάφερε να ανοίξει, τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο hardware του, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να το κοιτάξει κάποιος τεχνικός καθώς δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που θα μπορούσες να κάνεις από πλευράς σου. Όταν πατάς το κουμπί για να ανοίξει, δίνει σημάδια ζωής το laptop; Βλέπεις κάποιο φωτάκι να ανάβει ή ακούς κάποιο ανεμιστηράκι να λειτουργεί;

   Απάντηση