Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

F*ck! Χύθηκε καφές στο laptop μου – τώρα;

Share

Καταρχάς μην αγχώνεσαι, όλοι έχουμε ζήσει αυτή την τραγική στιγμή. Κάποιοι από εμάς έχουμε ρίξει καφέ πάνω στο laptop μας περισσότερες από μια φορές – έχουμε γίνει experts στο συγκεκριμένο θέμα βλέπεις.

Τα κακά νέα είναι πως δεν γνωρίζω για το αν το laptop σου θα αναστηθεί ή όχι, αλλά σίγουρα μπορείς να ακολουθήσεις μερικά βήματα για να βοηθήσεις την κατάσταση – χωρίς να αγχώνεσαι είπαμε.

1. Κλείσε το laptop σου

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αποσύνδεσε το laptop σου από το ρεύμα (εφόσον το έχεις συνδεδεμένο με το φορτιστή) και στη συνέχεια πάτα το κουμπί κλεισίματος για περίπου 10 δευτερόλεπτα έως ότου κλείσει εντελώς.

2. Μην το βάλεις σε κουτί με ρύζι

Επειδή έχω δει και έχω ακούσει πολλά, έχε κατά νου πως τα laptops δεν είναι σαν τα κινητά. Δεν χρειάζεται να βάλεις το laptop σου σε ένα κουτί με ρύζι για να στεγνώσει εντελώς, γιατί πολύ απλά μετά θα τρέχεις να βγάλεις το ρύζι μέσα από την μητρική πλακέτα – και πίστεψε με, δεν είναι και πολύ ευχάριστο.

3. Άστο για τουλάχιστον μια ημέρα κλειστό

Αν είσαι ανυπόμονος να δεις τα νέα σου e-mails και να γράψεις το επόμενο άρθρο σου, τότε μετά από τουλάχιστον ένα 12ωρο προσπάθησε να το ξανά ανοίξεις. Θα σου πρότεινα να το αφήσεις κάνα διήμερο, αλλά εσύ είσαι το boss.

4. Κάνε backup τα αρχεία σου

Ακόμη κι αν το laptop σου λειτουργήσει, αυτό δεν σημαίνει πως μετά από λίγες ημέρες δεν θα σου μείνει στα χέρια (φτου-φτου χτύπα ξύλο). Καλό είναι να κρατήσεις ένα backup με τα προσωπικά και σημαντικά σου αρχεία ώστε μια στο εκατομμύριο να γίνει κάτι, να τα έχεις όλα σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Αν το laptop σου εξακολουθεί να μην ανοίγει – εφόσον ακολούθησες τα παραπάνω βήματα – ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο. Αν και πάλι δεν ανοίγει, ή αν το πας σε τεχνικό και σου πει ότι κάηκε καμιά μητρική και όλα τα σχετικά, τότε θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα καινούργιο. Άλλωστε, όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Comment
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;