Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

9 Ερωτήσεις με την Πόπη Δημητροπούλου από το Kalifos.com

Share

Η Πόπη Δημητροπούλου από το Kalifos.com έχει ως στόχο να σε βοηθήσει να επιτύχεις κάνοντας αυτό που τόσο αγαπάς! Ως Career και Business Coach, βοηθάει ιδιώτες, επαγγελματίες και εταιρείες να ενδυναμωθούν, να εμπνευστούν και να ξεπεράσουν τα εμπόδια τους, διαδραματίζοντας τον ηγετικό ρόλο στη ζωή τους, στην προσωπική τους καριέρα και στις επιχειρήσεις τους, όπως αναφέρει και η ίδια.

Δεν ήταν λίγες οι φορές στη ζωή μου που χρειάστηκα βοήθεια από κάποιον επαγγελματία για να με βοηθήσει να φτάσω εδώ και που έφτασα σήμερα. Ειδικότερα στις δύσκολες στιγμές, όπου η καριέρα και η παραγωγικότητα σου βρίσκονται στα τάρταρα, ένας Career και Business Coach μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά, παρέχοντας σου όλες τις απαραίτητες συμβουλές και μελλοντικές κινήσεις.

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το blogging και το web designing, δεν είχα ιδέα τι ήταν οι business coaches και πόσο σημαντικοί ήταν για την καριέρα μου. Ως αυτοδίδακτος, μου πήρε αρκετά χρόνια για να φτάσω στο σημείο που είμαι τώρα.

Όταν ξεκίνησα να μελετώ και να μαθαίνω για το business coaching, τότε ήταν και η στιγμή που κατάλαβα πως αν είχα εξ ‘αρχής έναν/μια business coach, θα είχα γλυτώσει πολλά χρόνια προσπαθειών και θα είχα πάρει έναν εντελώς διαφορετικό και πιο οργανωμένο δρόμο.

Πόπη Δημητροπούλου / Kalifos.com

Και σε αυτό το σημείο λοιπόν, θα ήθελα να σου παρουσιάσω την Πόπη Δημητροπούλου, μια Career και Business Coach η οποία δέχτηκε με χαρά να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις μου που αφορούν το blogging και τους φόβους των περισσότερων bloggers.

Κάνε κλικ εδώ για να κλείσεις μια δωρεάν 30λεπτη online συνεδρία με την Πόπη Δημητροπούλου.

Αν θέλεις να μετατρέψεις το χόμπι σου σε επάγγελμα, δυσκολεύεσαι με την οργάνωση ή τις επόμενες κινήσεις σου, ή ακόμα και αν χρειάζεσαι έναν άνθρωπο για να σε καθοδηγήσει και να σε εμπνεύσει να συνεχίσεις, τότε οι απαντήσεις της Πόπης θα σε βοηθήσουν αρκετά.

Ε

Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου και τι ακριβώς κάνεις

Α

Είμαι η Πόπη Δημητροπούλου και ως Career και Business Coach δημιούργησα την Kalifos Coaching. Μια εταιρεία που προσφέρει σε ιδιώτες, επαγγελματίες και εταιρείες υπηρεσίες coaching με βασικό μου στόχο να ενδυναμώνω και να εμπνέω τους ανθρώπους να ξεπερνούν τα εμπόδια και να διαδραματίζουν τον ηγετικό ρόλο στη ζωή, στην προσωπική τους καριέρα και τις επιχειρήσεις τους.

Ε

Υπάρχουν πολλοί bloggers που φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα μέσω του blog τους γιατί φοβούνται την αρνητική ανταπόκριση του κόσμου. Ως εκ τούτου, δεν καταφέρνουν να πάνε εκεί που θέλουν. Τι συμβουλή θα τους έδινες;

Α

Θα τους πρότεινα να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που δεν τους επιτρέπει να εκφραστούν ελεύθερα;

Είναι η αρνητική ανταπόκριση που φοβούνται ή ότι δεν έχουν πίστη στον εαυτό τους;  Εάν ισχύει το δεύτερο, με βεβαιότητα σας λέω δεν υπάρχει τίποτα πιο μοναδικό και πρωτότυπο από το να είσαι ο εαυτός σου.

Αν θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν από το πλήθος πρέπει να ακολουθούν το δικό τους στιλ και να αποφεύγουν να κάνουν ό,τι κάνουν οι άλλοι. 

Στην ψηφιακή εποχή υπάρχουν εκατομμύρια blog που είναι κόπιες των ήδη πετυχημένων, με αποτέλεσμα οι followers να χάνουν το ενδιαφέρον τους γρήγορα. Εάν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό τότε να έχεις το θάρρος να εκφράζεις το ποιος/ποια είσαι και να σκέφτεσαι out of the box. Οι άνθρωποι πια αναζητούν την αυθεντικότητα σε συνδυασμό με την πρωτοτυπία.

Ε

Μιας και ένα blog μπορεί να πάρει από μήνες έως και χρόνια για να γίνει γνωστό, οι περισσότεροι bloggers υποφέρουν από το γεγονός πως γράφουν επί μήνες χωρίς καμία ανταπόκριση και χωρίς αναγνώστες να τους διαβάσουν. Στο τέλος, οι περισσότεροι τα παρατάνε λίγο πριν επιτύχουν. Τι συμβουλή θα τους έδινες για όλες τις μοναχικές ώρες που περνάνε;

Α

Να επιμείνουν. Η αφοσίωση, η επιμονή και η πίστη σε αυτό που κάνεις είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. 

Για τις μοναχικές ώρες και εκείνες τις στιγμές που αμφισβητούν τον εαυτό τους ή την ιδέα τους, θα πρότεινα να κάνουν μια παύση  για να αναρωτηθούν γιατί είναι σημαντικό για αυτούς και για τους προσωπικούς τους followers να υπάρχει ένα blog σαν το δικό τους.

Ε

Ένα blog μπορεί να πάει πολύ ψηλά, αλλά όταν πάει, οι περισσότεροι bloggers ανησυχούν και φοβούνται να πάνε στο επόμενο επίπεδο (έναρξη εταιρείας). Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνουν από μεγάλες συνεργασίες με brands, με αποτέλεσμα να μην βγάζουν άλλο εισόδημα και να χάνονται. Τι πιστεύεις πως φταίει και υπάρχει αυτός ο φόβος όταν η επιτυχία βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους;

Α

Οι άνθρωποι είμαστε πολύ λίγο εξοικειωμένοι με την επιτυχία. Η ζώνη άνεσης, το λεγόμενο comfort zone, συνήθως δεν περιλαμβάνει τον όρο είμαι επιτυχημένος/επιτυχημένη. 

Σύμφωνα με έρευνες, ο εγκέφαλός μας έχει μια φυσική τάση προς την αρνητικότητα. Αυτό συνδέεται μεταξύ άλλων με την εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου και με το ένστικτο της επιβίωσης. Με βάση τα τελευταία ευρήματα της νευροεπιστήμης, μπορούμε να ξεπεράσουμε τη φυσική «αρνητικότητα» του εγκεφάλου μας και να μάθουμε να εμβαθύνουμε βαθύτερα στις θετικές εμπειρίες. 

Με την πάροδο του χρόνου, οι εμπειρίες μας αναδιαμορφώνουν κυριολεκτικά το μυαλό μας και μπορούν να αλλάξουν τα νευρικά μας συστήματα, προς το καλύτερο ή το χειρότερο. 

Τώρα, μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτή την «πλαστικότητα» του εγκεφάλου για να καλλιεργούμε και να διατηρούμε θετικά συναισθήματα.

Συνεπώς, χρειάζεται να κάνεις ένα άλμα πίστης και έχοντας την κατάλληλη καθοδήγηση να πας στο επόμενο επίπεδο το blog που έχεις δημιουργήσει.

Ε

Τι συμβουλή θα έδινες σε μια mom blogger που έχει παιδιά και αμέτρητες υποχρεώσεις ενώ παράλληλα πολεμάει για να βρει λίγο χρόνο για το blog της;

Α

Επειδή γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για μία μητέρα να πρέπει να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει, αυτό που θα της πρότεινα είναι να κάνει ένα πολύ καλό time management και να οργανώνει τα θέματα του blog της πολύ σχολαστικά και νωρίτερα. Τέλος, να επικοινωνήσει σε όλη την οικογένεια ότι και η ίδια εργάζεται και θα πρέπει να την υποστηρίξουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Ε

Βλέπω πως στο Kalifos παρέχεις την δυνατότητα να κλείσει ο καθένας μια δωρεάν online συνεδρία μέσω Skype, ποιοι άνθρωποι πιστεύεις πως θα ‘πρεπε να κλείσουν αυτή την συνεδρία;

Α

Οι συνεδρίες business coaching απευθύνονται σε αυτούς που αγαπούν αυτό που κάνουν και θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Σκοπός τους είναι να να εξελίξουν την ιδέα τους σε μια βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση και δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν γιατί ακριβώς γνωρίζουν ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την αρμόζουσα στρατηγική και την ανάλογη ενδυνάμωση, μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ε

Πως αισθάνεσαι όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να επιτυγχάνει μετά την συνεργασία σας;

Α

Είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορώ να αισθανθώ, σε επαγγελματικό επίπεδο. Το να συνδράμεις έστω και λίγο στην επιτυχία κάποιου ανθρώπου δίνει πραγματικό νόημα σε αυτό που κάνω. Είναι για μένα η καλύτερη ανταμοιβή.

Ε

Να ακολουθείς τους άλλους ή την διαίσθησή σου; Να εμπνέεσαι από τους άλλους αλλά πάντα να ακολουθείς τη διαίσθησή σου.

Α

Να εμπνέεσαι από τους άλλους αλλά πάντα να ακολουθείς τη διαίσθησή σου.

Ε

Μπορεί το χόμπι να μετατραπεί σε επιχείρηση; Και αν ναι, πόση αφοσίωση χρειάζεται;

Α

Η πιο σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι, γιατί θέλεις να μετατρέψεις το χόμπι σου σε μια επιχείρηση; 

Το πιο βασικό στοιχείο που χρειάζεσαι για να χτίσεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, εκτός από το δημιουργικό σου ταλέντο ή την ιδέα, είναι να απαντήσεις στο γιατί κάνεις αυτό που κάνεις. Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

Το να γνωρίζεις το γιατί αποτελεί τον βασικό πυρήνα, που καθορίζει μια επιτυχημένη επιχείρηση ή όχι. «Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν αυτό που κάνεις -αγοράζουν το γιατί το κάνεις»αναφέρει o Simon Sinek. Το γιατί δεν μιλά για το κέρδος αλλά απαντά στον σκοπό σου, στην αιτία και σε αυτό που πιστεύεις βαθιά. Αν ξέρεις το Γιατί, θα καταλάβεις το Τι και το Πώς και θα αφιερωθείς με όλο σου το “είναι” σε αυτό.Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πόπη για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς coaches να μοιράζονται τις χρήσιμες συμβουλές τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι και μαθαίνω από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Kalifos.com είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;