Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

20 ερωτήσεις με την Τζίνα από το Love For Travel

Share

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Τζίνα Βαρότση από το Love For Travel, μια απίθανη travel blogger που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά πριν από λίγες ημέρες χάρη στο Fam trip που έκανε στην πόλη του Κιλκίς.

Ενημέρωση: Το άρθρο ενημερώθηκε με το νέο blog της Τζίνας το οποίο ονομάζεται πλέον LoveForTravel.gr. Το περιεχόμενο του EikonesKaiPsithyroi.gr παρέμεινε στο νέο blog και η θεματολογία έχει παραμείνει η ίδια.

Εδώ αξίζει να αναφέρω πως κατά τη συνάντηση μας μου έκανε δώρο ένα σαπούνι που πήρε από το προηγούμενο ταξίδι της στο Λονδίνο, το οποίο είναι τυλιγμένο με ένα υπέροχο περιτύλιγμα και από την πρώτη στιγμή που το έβαλα πάνω στο γραφείο μου, μοσχοβολάει ο τόπος. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν καταφέρω ποτέ να το ξετυλίξω, είναι πολύ καλό για να το χαλάσω – απλά δεν μου πάει η καρδιά.

20 ερωτήσεις με την Τζίνα από το Eikones kai Psithyroi
Soap Mstrand

Η Τζίνα, η οποία σε ταξιδεύει μέσα από τα άρθρα και τις εκπληκτικές της φωτογραφίες, παρέχει επίσης την επιλογή μέσα από το blog της για να γράψεις τα δικά σου guest άρθρα και να ανεβάσεις τις δικές σου ταξιδιάρικες φωτογραφίες.

Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Είμαι μητέρα τεσσάρων γιων, οι δυο μεγάλοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες ενώ οι δυο μικροί διανύουν την τρελή ηλικία της εφηβείας και τεστάρουν την υπομονή και τις αντοχές μου 🙂

Παράλληλα εργάζομαι στο λογιστήριο μιας προμηθευτικής εταιρείας. Ξεκίνησα το blogging τον Αύγουστο του 2007 με το blog “Άρες μάρες-Ημερολόγιο” το οποίο ήταν καθαρά προσωπικού χαρακτήρα. Ξέρεις μικρές ιστορίες από την καθημερινότητα της οικογένειας, ατάκες των παιδιών που τότε ήταν μικρά κλπ κλπ.

Το 2013 μπήκε στην ζωή μου η φωτογραφία. Ξεκίνησα παίρνοντας μαθήματα στον ελεύθερο χρόνο μου και κατέληξα να την λατρέψω. Με τον καιρό άρχισα να επιδιώκω να γράφω για ταξίδια ή μικρούς περιπάτους έτσι ώστε να μπορώ να συνοδεύω την κάθε ανάρτηση με πολλές φωτογραφίες. Ένα χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 2014, αποφάσισα πως έπρεπε πια να αλλάξω το όνομα του blog που έχανε σιγά σιγά τον προσωπικό του χαρακτήρα και γινόταν περισσότερο “φωτογραφικό”. Έτσι δημιουργήθηκαν οι “Εικόνες & Ψίθυροι”.”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καν στόχος. Όλα αυτά τα χρόνια έγραφα με έμπνευση την καθημερινότητα, τις περισσότερες με κάποια δόση χιούμορ. Έγραφα γιατί μου άρεσε, γιατί έκανα το κέφι μου και that’s all. Κάποια στιγμή όμως στις αρχές του χρόνου έτυχε να πέσω πάνω σε κάποιο άρθρο που ανέφερε το group των Travel Bloggers Greece. Aυτό ήταν! Μου άρεσε τρελά η όλη φιλοσοφία τους, αλλά και η ιδέα να γράφω για ταξίδια. Μην ξεχνάς πως ταξίδια και φωτογραφία είναι στενά συνδεδεμένα. Έτσι τους έστειλα ένα email ρωτώντας πως μπορούσε κανείς να γίνει μέλος τους. Ήταν, θυμάμαι, σαν να έδινα συνέντευξη για δουλειά. Συμπλήρωσα ένα ερωτηματολόγιο, μια αίτηση, έστειλα όλα τα αναλυτικά στοιχεία του blog, όλα όσα μου ζητήθηκαν και περίμενα.. Όταν πήρα το email με το οποίο μου ανακοίνωναν ότι γινόμουν δεκτή θυμάμαι πως χοροπηδούσα από την χαρά μου. Έτσι ξεκίνησε για μένα ο θαυμαστός κόσμος του travel blogging!”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Πολύ πρόσφατα ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την Linkwise τοποθετώντας διαφημίσεις που είναι σχετικές με το περιεχόμενο του blog μου, αλλά για να ισχυριστώ πως βγάζω χρήματα θα πρέπει μάλλον να περάσει καιρός..”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Πόσο σημαντικό είναι το στήσιμο του blog πάνω σε μια σωστή πλατφόρμα και πόσο αυτό βοηθάει την δουλειά σου.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“Tα blogs των άλλων Travel Bloggers είναι τα πρώτα που διαβάζω αλλά και blogs με θέμα τα ταξίδια. Παράλληλα δεν χάνω άρθρο για άρθρο του Inkstory το οποίο με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά λειτουργικά θέματα του blog. Μάλιστα τα περισσότερα άρθρα του που διαβάζω τα εφαρμόζω και άμεσα.. στο ένα “παράθυρο” η σελίδα του Inkstory και στο διπλανό η δική μου σελίδα όπου βήμα βήμα εκτελώ τις οδηγίες.. χαχαχαχα”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Το MailChimp, το StatCounter και το Social Warfare.”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Nα γράφει για πράγματα που του αρέσουν, να είναι αληθινός και μακριά από “κλοπές”.. γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται :)”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Η δικτύωση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικτυωθείς και να μπορέσεις να προβάλλεις το blog σου. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι το πρώτο μέλημα του blogger που δεν θέλει να διαβάζει μόνος τα άρθρα του..”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Δικό μου domain name και web hosting, γιατί τώρα που ξέρω καταλαβαίνω πόσο σημαντικά είναι.”

Ποια blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Είναι δυο μήνες τώρα που έχω μεταφερθεί στο WordPress και λυπάμαι που δεν το είχα κάνει νωρίτερα. Έχει απίστευτες δυνατότητες και μεγάλες ευκολίες για τον blogger.”

20 ερωτήσεις με την Τζίνα από το Eikones kai Psithyroi

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Επειδή είχα παντελή άγνοια ξεκίνησα λειτουργώντας παρορμητικά όσον αφορά το όνομα του blog ορμώμενη από χιουμοριστική διάθεση.. Το αποτέλεσμα ήταν να μου είναι για καιρό βραχνάς έως ότου πήρα την μεγάλη απόφαση της αλλαγής του.”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Φυσικά.. η γνωριμία μου με τους Travel Bloggers Greece μου άνοιξε την πόρτα σε τόσο όμορφα ταξίδια και προορισμούς που νιώθω ευλογημένη και τυχερή γι’ αυτό.”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Πολλές.. σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μου. Γιατί δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις που απαιτούν ώρες δουλειάς, καθημερινά ενημερώνομαι, διαβάζω και παρακολουθώ όλα όσα έχουν σχέση με το blogging και τα εργαλεία που το κάνουν πιο εύκολο και φυσικά είμαι ενεργή και στα κοινωνικά δίκτυα.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Εννοείται.. λατρεύω το blogging και θεωρώ πως μόνο θετικά έχει η ενασχόληση με αυτό. Το blogging ανοίγει νέους ορίζοντες, μαθαίνεις, γνωρίζεσαι, μοιράζεσαι και κυρίως επικοινωνείς!”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Μέχρι τώρα το blogging είναι χόμπι. Αν στην πορεία έρθουν επαγγελματικές προτάσεις δεν θα τις αρνηθώ. Εκείνο όμως που δεν θέλω να χάσω, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, είναι το κέφι γι’ αυτό που κάνω.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Και μιλάω γενικά κι όχι μόνο για το blogging. Θέλει δουλειά, επιμονή και υπομονή σε ό,τι κάνεις για να έρθει η στιγμή που θα αρχίσεις να έχεις έσοδα από αυτό.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Το blogging έχει απορροφήσει σχεδόν το 100% του ελεύθερου χρόνου μου. Προσπαθώ να το ελέγξω γιατί το θεωρώ λάθος. Συνήθως δίνω υποσχέσεις στον εαυτό μου ότι πχ σήμερα θα βγω να πάω μια βόλτα ή θα κάνω κάτι άσχετο αλλά συνήθως τα ξεχνάω όλα όταν ανοίξω το laptop..”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Ναι πολλούς. Μάλιστα έχω την αίσθηση πως όταν ασχολείσαι με το blogging δεν γίνεται να μην γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα.. Παράλληλα οι bloggers στην πλειοψηφία τους είναι δοτικοί. Αν μάλιστα είσαι καινούργιος και ζητήσεις βοήθεια τότε σίγουρα θα βρεις ανταπόκριση.”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Για μένα το Inkstory είναι οι απαντήσεις στις απορίες μου και μάλιστα με έναν απόλυτα σαφή και κατανοητό τρόπο. Με λίγα λόγια είναι το manual για την blogging πορεία μου.”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τζίνα για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Eikones & Psithyroi, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;