Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πως να καταχωρήσεις το Podcast σου στο Amazon Music

Share

Με περισσότερους από 55 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, το Amazon Music αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες on-demand μουσικές streaming πλατφόρμες, και τη νούμερο ένα στάση για εκατομμύρια καλλιτέχνες και podcasters.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Spotify for Podcasters και πως λειτουργεί;

Τι είναι το Amazon Music;

Το Amazon Music είναι μια μουσική streaming υπηρεσία με περισσότερα από 100 εκατομμύρια διαθέσιμα τραγούδια στην πλατφόρμα της, όλα σε HD και Ultra HD ποιότητα. Η υπηρεσία έρχεται με δύο διαφορετικά συνδρομητικά πακέτα, το Amazon Music Unlimited και το Amazon Music Prime. Το πρώτο πακέτο σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα τραγούδια της πλατφόρμας, ξεκινώντας από τα 8.99$ μηνιαίως. Με το δεύτερο πακέτο, θα έχεις πρόσβαση σε μόλις 2 εκατομμύρια τραγούδια, αλλά θα απολαμβάνεις όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των Prime μελών.

Για τους ενδιαφερόμενους, το Amazon Music παρέχει ένα μήνα δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης (ή τρεις μήνες, όπως παρέχεται με τη τωρινή προσφορά) και σου δίνει πρόσβαση στα Dolby Atmos και 360 Reality Audio χαρακτηριστικά της, καθώς επίσης και σε εκατοντάδες playlists με επιλεγμένα τραγούδια και Stations για να περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου. Επιπλέον, αν έχεις συσκευές της Amazon στο σπίτι σου, τότε παρέχεται πλήρης συμβατότητα με το Amazon Music, ενώ θα βρεις και εκατοντάδες χιλιάδες podcasts.

Καταχώρηση Podcast καναλιού στο Amazon Music

Η καταχώρηση ενός καινούργιου podcast καναλιού στο Amazon Music γίνεται μέσω του Amazon Music for Podcasters. Η διαδικασία είναι δωρεάν και μπορείς να ολοκληρώσεις την καταχώρηση του καναλιού σου σε λιγότερο από 5 λεπτά.

 1. Επισκέψου το Amazon for Podcasters

  Amazon Music for Podcasters - Καταχώρηση Podcast Καναλιού

  Για τους podcasters, το Amazon for Podcasters είναι η σελίδα μέσα από την οποία θα έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να καταχωρήσουν τα podcast κανάλια τους, αλλά και να παρακολουθούν τα στατιστικά με τις ακροάσεις των επεισοδίων τους. Επισκέψου το Amazon for Podcasters και κάνε κλικ στο κουμπί “Add Or Claim Your Podcast“. Στη συνέχεια, δημιούργησε ένα λογαριασμό στην Amazon ή κάνε σύνδεση με έναν υπάρχον.

 2. Εντόπισε τον RSS σύνδεσμο του Podcast σου

  RSS Feed Σύνδεσμος στο Anchor

  Κάθε Podcast Hosting πλατφόρμα σου παρέχει ένα μοναδικό RSS Feed σύνδεσμο για το Podcast κανάλι σου. Τον ίδιο σύνδεσμο μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά που θα καταχωρείς το κανάλι σου σε μια streaming πλατφόρμα ή online υπηρεσία. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς το Anchor, τότε θα βρεις το RSS Feed στις Ρυθμίσεις του καναλιού σου, ή στα εικονίδια κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το προφίλ του. Ο RSS σύνδεσμος είναι απαραίτητος για να μπορέσεις να καταχωρήσεις το Podcast κανάλι σου στο Amazon Music και σε κάθε άλλη streaming υπηρεσία.

 3. Καταχώρησε και Επιβεβαίωσε το Podcast σου στο Amazon Music

  Καταχώρηση Podcast στο Amazon Music

  Μόλις δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό ή συνδεθείς σε έναν υπάρχον, στη συνέχεια θα μεταφερθείς στην επόμενη σελίδα. Από εκεί, απλά επικόλλησε τον RSS σύνδεσμο που αντέγραψες προηγουμένως στο διαθέσιμο πεδίο, επέλεξε τη χώρα του podcast και κάνε κλικ στην επιλογή “Submit“.

 4. Διαχειρίσου το προφίλ του Podcast σου από το Amazon Music for Podcasters

  Στατιστικά Podcast στο Amazon Music

  Μόλις επιβεβαιώσεις το podcast κανάλι σου και συνδεθείς στο Amazon Music for Podcasters, στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να προσαρμόσεις το κανάλι σου στην streaming υπηρεσία και να δεις τα στατιστικά των ακροάσεων. Αν το κανάλι σου δεν υπήρχε προηγούμενος στην υπηρεσία, τότε τα στατιστικά θα είναι μηδενικά. Αν το κανάλι είχε καταχωρηθεί αυτόματα από την Podcast Hosting υπηρεσία που χρησιμοποιείς, τότε τα στατιστικά θα εμφανιστούν αυτόματα στο Dashboard σου.

Συχνές Ερωτήσεις

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις, απορίες ή προβληματισμούς, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και θα χαρώ να σου απαντήσω. Επιπλέον, θα χαρώ να ακούσω την εμπειρία σου με το Amazon Music for Podcasters και αν είχες άνοδο στις ακροάσεις των επεισοδίων σου μέσω της συγκεκριμένης streaming υπηρεσίας.

Αξίζει να καταχωρήσω το Podcast μου στο Amazon Music;

Το Amazon Music έχει αυτή την στιγμή περισσότερους από 55 εκατομμύρια μηνιαίους συνδρομητές, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 90 εκατομμύρια κομμάτια και podcasts. Για τους podcasters που θέλουν να καταχωρήσουν τα κανάλια τους στην streaming υπηρεσία, τους παρέχεται το Amazon Music for Podcasters, ένα περιβάλλον από το οποίο έχουν την δυνατότητα να καταχωρούν και να διαχειρίζονται τα podcast κανάλια τους. Κάθε podcaster έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει το κανάλι του εντελώς δωρεάν, ενώ η υπηρεσία θα τραβάει αυτόματα τα επεισόδια και τις πληροφορίες τους μέσω του RSS Feed συνδέσμου. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για να μην καταχωρήσει κάποιος το κανάλι του εκεί.

Τι είναι το RSS Feed στα Podcasts;

Το RSS Feed περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο (αλλιώς γνωστό και ως ‘ροή’) και χρησιμοποιείται από κάθε ιστοσελίδα και υπηρεσία που θέλει να τραβάει συγκεκριμένες πληροφορίες αυτόματα. Για παράδειγμα, τα blogs χρησιμοποιούν τα RSS Feeds για να διαβάζουν οι αναγνώστες τους τα άρθρα μέσω υπηρεσιών όπως το Feedly και το Flipboard, ενώ τα podcasts χρησιμοποιούν παρόμοια RSS Feeds για να μπορούν οι streaming υπηρεσίες να “τραβάνε” όλα τα επεισόδια και τις πληροφορίες τους στη βάση δεδομένων τους. Κάθε Podcast Hosting πλατφόρμα δημιουργεί και παρέχει ένα μοναδικό RSS Feed σύνδεσμο για κάθε podcast κανάλι που φιλοξενεί και συχνά θα το βρεις στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Θα πρέπει να καταχωρήσω όλα τα επεισόδια από την αρχή;

Όχι. Το Amazon Music θα εισάγει αυτόματα όλα τα επεισόδια από την Podcast Hosting πλατφόρμα που χρησιμοποιείς μέσω του RSS Feed που θα εισάγεις. Παράλληλα, θα καταχωρηθούν και όλα τα επεισόδια που είχες δημοσιεύσει στο παρελθόν. Η υπηρεσία θα εισάγει επίσης αυτόματα όλες τις πληροφορίες των επεισοδίων σου, συμπεριλαμβανομένων την φωτογραφία, την περιγραφή, τον αριθμό της σεζόν και του επεισοδίου και αν πρόκειται για trailer ή special επεισόδιο.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;