Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Google AdSense εναλλακτικές για να βγάζεις χρήματα

Share

Η Google AdSense είναι αναμφισβήτητα ο δημοφιλέστερος τρόπος για να βγάζεις χρήματα από την ιστοσελίδα σου προβάλλοντας τις διαφημίσεις από το δίκτυο της. Παρόλα αυτά, δεν είναι η μοναδική επιλογή για τους bloggers εκεί έξω, και σίγουρα δεν είναι πάντοτε και η καλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τους τελευταίους μήνες διακρίνω ολοένα και περισσότερα προβλήματα με νέους bloggers που θέλουν να δουν τα blogs τους να εγκρίνονται στο δίκτυο της εταιρείας, μόνο για να δουν ένα email απόρριψης λίγες ημέρες αργότερα. Άλλοι πάλι αντιμετωπίζουν ακόμα πιο περίεργα προβλήματα, όπως να μην λαμβάνουν ποτέ ταχυδρομικώς το PIN επιβεβαίωσης για την διεύθυνση κατοικίας τους, ξεπερνώντας το όριο των τεσσάρων φορών που μπορούν να ζητήσουν για επανάληψη αποστολής. Άλλα προβλήματα περιλαμβάνουν επίσης ορισμένους bloggers που βρισκόντουσαν στο Blogger, την πλατφόρμα της Google, οι οποίοι χωρίς να ολοκληρώσουν όλα τα απαραίτητα βήματα στο δίκτυο της AdSense, βρέθηκαν να μην μπορούν να αλλάξουν το domain name του blog τους.

Διάβασε επίσης: Google Adsense – Οδηγός για τη δημιουργία διαφημίσεων

Ίσως το χειρότερο απ’ όλα είναι το γεγονός πως η εταιρεία δεν παρέχει καμία επίλυση και κανέναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας. Είτε αναζητήσεις όλες τις σελίδες βοήθειας που παρέχει, είτε ψάξεις στην κοινότητα με τα μέλη της (forum), θα παρατηρήσεις πως εκατοντάδες χρήστες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, χωρίς ωστόσο να τους έχει δοθεί κάποια λύση. Όλο αυτό ξεκίνησε να οδηγεί αρκετούς bloggers να απομακρύνονται από την Google AdSense, αναζητώντας για εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις και να συνεχίζουν να βγάζουν εισόδημα.

Οι καλύτερες εναλλακτικές της Google AdSense

Ίσως αυτό που δεν γνωρίζουν αρκετοί bloggers, και κυρίως στην Ελλάδα, καθώς στο εξωτερικό οι παρακάτω υπηρεσίες είναι ήδη πασίγνωστες, είναι πως υπάρχουν ορισμένες εξαιρετικές εναλλακτικές της Google AdSense, που όχι μόνο παρέχουν όλα όσα παρέχει η εταιρεία, αλλά και ακόμα περισσότερα.

Διάβασε επίσης: Πόσο κόσμο πρέπει να έχει ένα blog για να βάλει AdSense διαφημίσεις;

Κάθε μια ξεχωρίζει για τον δικό της τρόπο λειτουργίας και τις διαφημίσεις που παρέχει στους χρήστες της, οπότε αφότου διαβάζεις το άρθρο, καλό είναι να τις κοιτάξεις μια προς μια και να επιλέξεις αυτή που καλύπτει τις ανάγκες του blog σου.

PropellerAds

Το Propeller Ads είναι η καλύτερη affiliate εναλλακτική της Adsense

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2016, είχα δημοσιεύσει στο Inkstory ένα άρθρο με τίτλο “Το Propeller Ads είναι η καλύτερη affiliate εναλλακτική της Adsense.” Μέχρι και σήμερα, συνεχίζω να υποστηρίζω τον τίτλο του άρθρου, ενώ συνεχίζω να χρησιμοποιώ το δίκτυο της Propeller Ads, είτε για να προβάλλω διαφημίσεις σε συγκεκριμένα σημεία του blog, είτε για άλλους λόγους προώθησης.

Το Propeller Ads έχει αυτή την στιγμή πάνω από 150 χιλιάδες publishers στο δίκτυο του και παρέχει την δυνατότητα να έχεις τα κλασικά banners διαφημίσεων, pop-under διαφημίσεις, in-page push διαφημίσεις, έξυπνους συνδέσμους, αλλά και γνωστές λειτουργίες όπως τις browser ειδοποιήσεις για νέα άρθρα που δημοσιεύεις.

Το δίκτυο παρέχει εβδομαδιαίες πληρωμές, ενώ μπορείς να ζητήσεις να πληρωθείς μόλις το ελάχιστο ποσό φτάσει τα 5 δολάρια και όχι τα 70 ευρώ όπως συμβαίνει με την Google AdSense.

Ezoic

Ezoic - Google AdSense εναλλακτικές για να βγάζεις χρήματα
Image Credits: Ezoic

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, το Ezoic είναι η καλύτερη εναλλακτική της Google AdSense, καθώς είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Google και της CloudFlare. Η υπηρεσία ισχυρίζεται πως μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του blog σου αρκετά παραπάνω, χάρη στο έξυπνο σύστημα που διαχειρίζεται τις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες.

Το Ezoic επιτρέπει στους bloggers να επιλέξουν τα μεγέθη και τους τύπους διαφημίσεων που θέλουν να δοκιμάσουν στις ιστοσελίδες τους, ενώ στη συνέχεια η “μηχανή εκμάθησης” του θα μαθαίνει (αυτόματα) πως οι διαφημιστές υποβάλλουν προσφορές σε διαφορετικά μεγέθη και τύπους διαφημίσεων για κάθε είδος επισκέπτη, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για να κλικάρει κάποιος πάνω σε αυτές.

Επιπλέον, το Ad Tester εργαλείο τους σου δίνει πρόσβαση στο Ad Exchange της Google, έχοντας διαφημίσεις από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σου δίνεται επίσης η δυνατότητα να συνδέσεις τον Google AdSense λογαριασμό σου για περισσότερα αποτελέσματα ή μεγαλύτερο ανταγωνισμό ανάμεσα στις διαφημίσεις που θα προβάλλεις.

Linkwise

Η Linkwise είναι το καλύτερο ελληνικό affiliate δίκτυο

Η λίστα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν δεν υπήρχε μέσα και η Linkwise, το μεγαλύτερο Affiliate δίκτυο στην Ελλάδα. Αν και οι διαφορές μεταξύ της Google AdSense και της Linkwise είναι αρκετές, καθώς η δεύτερη επιλογή λειτουργεί αποκλειστικά με το κέρδος ανά πώληση, το δίκτυο παρέχει εξαιρετικά banners από διαφορετικές (ελληνικές και ξένες) εταιρείες που μπορείς να προσθέσεις σε διάφορα σημεία του blog σου, ενώ σου παρέχει και συνδέσμους για τα άρθρα σου.

Διάβασε επίσης: Η Linkwise είναι το καλύτερο ελληνικό affiliate δίκτυο

Μιας και το δίκτυο περιλαμβάνει αρκετά μεγάλα και γνωστά καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων που εμπιστευόμαστε πολλοί από εμάς, είναι πιο εύκολο να προωθήσεις προϊόντα από ήδη γνώριμα ηλεκτρονικά καταστήματα. Η Linkwise σου δίνει επίσης την δυνατότητα να προσθέτεις και διάφορα feeds προϊόντων, ενώ το πρόσθετο που παρέχουν στο Chrome Web Store είναι ιδανικό για να βρίσκεις πάντα τον σωστό affiliate σύνδεσμο απ’ όποιο προϊόν και αν κοιτάς.

Η Linkwise πραγματοποιεί μια φορά τον μήνα τις πληρωμές στους χρήστες της (στις 15 του μήνα, ή την επόμενη εργάσιμη), ενώ το ελάχιστο όριο του ποσού που πρέπει να έχεις συλλέξει για να πληρωθείς είναι τα 20 ευρώ.

Google AdSense εναλλακτικές για να βγάζεις χρήματα - Skimlinks
Mockup PSD Credits: zlatko_plamenov στο Freepik

Το Skimlinks είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία θα έλεγα. Αρχικά, είναι γνωστή καθώς σου επιτρέπει να μετατρέπεις ένα σωρό λέξεις σε affiliate συνδέσμους, εντελώς αυτόματα. Οι διαφημίσεις που παρέχει στους χρήστες της είναι εξίσου πολύ προσεγμένες και προσεκτικά επιλεγμένες, οπότε ακόμα και τα banners μπορείς να τα προσθέσεις στα σωστά σημεία, ομορφαίνοντας το blog και όχι εκνευρίζοντας τους αναγνώστες σου.

Με περισσότερα από 48 χιλιάδες affiliate προγράμματα παγκοσμίως και με περισσότερους από 60 χιλιάδες publishers να χρησιμοποιούν το Skimlinks για να βγάζουν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους, μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως αναφέρομαι σε ένα σοβαρό και μεγάλο δίκτυο. Άλλωστε, η υπόθεση είναι τόσο αυτοματοποιημένη, που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις έναν JavaScript κώδικα στην ιστοσελίδα σου και είσαι έτοιμος. Αξίζει να αναφέρω πως το δίκτυο είναι πλήρως συμβατό με AMP σελίδες.

Τέλος, η υπηρεσία παρέχει αναλυτικούς οδηγούς για το πως να την ενεργοποιήσεις στο WordPress, στο Blogger, στο Joomla, Drupal, Squarespace και Weebly.

Amazon Native Shopping Ads

Amazon Native Shopping Ads
Image Credits: Amazon

Αν είσαι εγγεγραμμένος στο affiliate δίκτυο της Amazon, τότε πιθανότητα να γνώριζες ήδη για την ύπαρξη των Native Shopping Ads της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η Amazon σου δίνει πρόσβαση σε μια γκάμα από διαφορετικά “widgets” τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς για να προβάλλεις προϊόντα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό, με εκατοντάδες χιλιάδες bloggers να βγάζουν χρήματα προωθώντας τα προϊόντα της υπηρεσίας. Από αυτοματοποιημένα widgets που εμφανίζουν προτεινόμενα προϊόντα μέχρι και την δυνατότητα να αναζητούν οι αναγνώστες σου τα προϊόντα της ιστοσελίδας απευθείας μέσα από το blog σου, το Amazon Native Shopping Ads είναι μια ιδανική επιλογή για αρκετούς bloggers.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, σου παρέχεται φυσικά και η δυνατότητα να προσθέτεις συγκεκριμένα προϊόντα στα άρθρα ή σε συγκεκριμένα σημεία του blog σου, προωθώντας μόνο οτιδήποτε αφορά την θεματολογία για την οποία γράφεις. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τα widgets της Linkwise, στην Amazon θα έχεις μόνο δικά τους προϊόντα και αποκλειστικά όλα γραμμένα στα αγγλικά.


Εσύ ποιες θεωρείς πως είναι οι καλύτερες Google AdSense εναλλακτικές για να βγάζεις χρήματα και ποιες χρησιμοποιείς αυτή την στιγμή; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Featured Image Credits: Christian Dubovan στο Unsplash

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;