Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πως να δέχεσαι donates μέσω PayPal

Share

Είτε είσαι blogger, είτε podcaster, είτε vlogger, μπορείς εύκολα να ζητάς donates μέσω PayPal ώστε να σου στέλνουν χρήματα ως δωρεά.

Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο γνωστή γίνεται η τακτική με τα donates (δωρεές) μέσω PayPal. Προτού δούμε όμως έναν εύκολο και πρακτικό τρόπο για να ζητάς και να δέχεσαι donates μέσω PayPal, είτε από το blog σου, το podcast κανάλι σου ή το vlog σου, καλό είναι να γνωρίζουμε σε ποιες περιπτώσεις χρησιμεύουν αρκετά οι δωρεές.

Πότε είναι ιδανικά τα donates μέσω PayPal

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συναντάμε τα donates σε blogs, vlogs ή podcast κανάλια τα οποία δεν προβάλλουν διαφημίσεις. Αυτά μπορεί να είναι είτε προσωπικά / χομπιστικά, είτε από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι bloggers, vloggers η podcasters που δεν θέλουν να έχουν διαφημίσεις ή διαφημιστικά spotάκια, έχουν την δυνατότητα να ζητάνε donates για να βοηθήσουν οι αναγνώστες / ακροατές τους στα μηνιαία έξοδα, συμβάλλοντας και αυτοί στο να συνεχίσεις να τους παρέχεις μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Ίσως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα να είναι και η Wikipedia / Wikimedia, όπου για να βοηθήσουν οι χρήστες τους στο να κρατηθεί η ανεξαρτησία της ιστοσελίδας, κάνουν donates. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα, το 98% των αναγνωστών τους δεν έχουν κάνει ποτέ κάποια δωρεά για να συμβάλλουν στη διατήρηση της.

Ένας άλλος λόγος για να ζητάς δωρεές είναι αν παρέχεις κάποιο δωρεάν υλικό. Ας πούμε για παράδειγμα, πως έχεις γράψει ένα e-book και το παρέχεις εντελώς δωρεάν σε όλους τους αναγνώστες σου. Στη προκειμένη περίπτωση, το να ζητάς για donates μέσω PayPal, ή μέσω οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνεχίσεις να δουλεύεις και πάνω στο επόμενο e-book σου πιο άνετα. Άλλωστε, ο χρόνος και η δουλειά που έριξες σε αυτό είμαι σίγουρος πως δεν ήταν λίγη.

Γιατί μέσω της PayPal;

Η PayPal είναι αναμφισβήτητα μια από τις γνωστότερες, ασφαλέστερες και μεγαλύτερες online banking υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις μέρες μας, οι περισσότεροι έχουν PayPal και την χρησιμοποιούν συνεχώς για τις online αγορές τους.

Η υπηρεσία έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, το PayPal.com και το PayPal.me. Από το δεύτερο, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να παρέχουν έναν ασφαλές και αξιόπιστο τρόπο για τους αναγνώστες τους ώστε να συμβάλλουν με δωρεές.

Ουσιαστικά, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στο PayPal.me και αν συνδεθείς με τον λογαριασμό σου. Μόλις το κάνεις, θα σου δοθεί κατευθείαν ένας σύνδεσμος τον οποίο μπορείς να προσθέσεις σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμείς (blogs, vlogs, podcasts, social media, forums κ.α.) και με το πάτημα ενός κουμπιού, ο αναγνώστης θα έχει την δυνατότητα να κάνει μια δωρεά.

Ζωντανό παράδειγμα μπορείς να δεις εδώ.

Οι καταθέσεις θα γίνονται άμεσα διαθέσιμες στον PayPal λογαριασμό σου, ενώ οι χρήστες που δεν έχουν λογαριασμό στην PayPal, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να σου κάνουν μια δωρεά χρησιμοποιώντας την χρεωστική / προ-πληρωμένη ή πιστωτική τους κάρτα (άσχετα με την τράπεζα που χρησιμοποιούν).

Πως να προσθέσεις donates μέσω PayPal

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να προσθέσεις donates μέσω PayPal στο blog σου, ή σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα χρησιμοποιείς. Ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος είναι φυσικά να προσθέσεις σε κάποιο σημείο τον σύνδεσμο, ο οποίος μεταφέρει τους αναγνώστες απευθείας στο PayPal.me προφίλ σου.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις ένα PayPal Button (κουμπί), το οποίο μπορείς να διαμορφώσεις με ευκολία από την σελίδα Donate Button της PayPal. Το εργαλείο της υπηρεσίας σου επιτρέπει να βάλεις μερικούς λόγους για τους οποίους θέλεις να σου κάνουν δωρεές, να επιτρέπεις συγκεκριμένα ποσά χρημάτων ή όσα θέλει ο αναγνώστης, να δέχεσαι μηνιαίες πληρωμές από τα ίδια άτομα, καθώς επίσης και να κάνεις μικρές βασικές αλλαγές στο κουμπί της υπηρεσίας.

Ζωντανό παράδειγμα:

Μόλις διαμορφώσεις το PayPal button σου, θα έχεις την δυνατότητα είτε να αντιγράψεις τον συγκεκριμένο σύνδεσμο που θα μεταφέρει τους αναγνώστες στην σελίδα σου, είτε να τους παρέχεις ένα QR Code, είτε να αντιγράψεις τον HTML κώδικα (embed κώδικας) τον οποίο θα έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις στην ιστοσελίδα σου.

Ο τρίτος τρόπος αφορά τους χρήστες του WordPress, όπου έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα από τα εκατοντάδες διαθέσιμα plugins για να δέχονται δωρεές μέσω του WordPress site τους. Πολλά plugins που αφορούν τα donates μέσω PayPal μπορείς να τα βρεις στον κατάλογο προσθέτων του WordPress. Πολλά από αυτά τα plugins σου παρέχουν την δυνατότητα να προσθέτεις με εύκολο τρόπο κουμπιά της PayPal για δωρεές, ενώ σου επιτρέπουν επίσης να τα διαμορφώσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.


Εσύ ήξερες πως υπήρχε αυτή η δυνατότητα μέσω της PayPal; Και αν ναι, χρησιμοποιείς τα donates για να παρέχεις έναν εύκολο τρόπο ώστε οι αναγνώστες σου να συμβάλλουν στα μηνιαία έξοδα του blog / vlog / podcast σου; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Featured Image Credits: Marco Verch στο Flickr

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

5 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
5 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;