Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Αν και υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λίγες είναι αυτές που παρέχουν πολλές θέσεις εργασίας και επιλογές ή δυνατότητες για να βρίσκεις γρήγορα και εύκολα όλες τις πληροφορίες για μια επιχείρηση στην οποία θα ήθελες να εργαστείς.

Μια καλή ιστοσελίδα για αναζήτηση εργασίας θα πρέπει αρχικά να σου παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης ώστε να μπορείς να περιηγήσε με ευκολία και να βρίσκεις γρήγορα όλες τις ανοιχτές θέσεις εργασίας. Θα πρέπει επίσης να σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείς προτού επικοινωνήσεις μαζί τους, όπως αναλυτική περιγραφή της θέσεις, το εισόδημα, τα μπόνους κ.ο.κ.

Μιας και υπάρχουν εκατοντάδες υπηρεσίες για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να γλιτώσεις αρκετό χρόνο, παρακάτω έχω δημιουργήσει μια λίστα με τις καλύτερες, δημοφιλέστερες και πιο αξιόπιστες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας. Αυτές οι ιστοσελίδες ανανεώνονται συνεχώς με νέες θέσεις εργασίας και παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε επιχείρηση.

Προτού όμως ξεκινήσεις να επισκέπτεσαι κάθε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες, να θυμάσαι πως κάποιες σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργείς τον δικό σου λογαριασμό, εισάγοντας έτσι το βιογραφικό σου και στέλνοντας το με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ άλλες λειτουργούν ως μηχανές αναζήτησης. Συνήθως, οι ιστοσελίδες που λειτουργούν ως μηχανές αναζήτησης για θέσεις εργασίας, παρέχουν αποτελέσματα από άλλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες, μεταφέροντας κάθε χρήση σε κάποιον τρίτο, γλιτώνοντας έτσι αρκετό χρόνο.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα site για δωρεάν δημιουργία βιογραφικού

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας

Η παρακάτω λίστα θα ανανεώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, αφαιρώντας όσες ιστοσελίδες δεν λειτουργούν και προσθέτοντας νέες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην περίπτωση που εντοπίσεις κάποιο σπασμένο σύνδεσμο, μη διστάσεις να με ενημερώσεις ώστε να το διορθώσω.

1. Joomle

Joomble - Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Το Joomble είναι μια από τις γνωστότερες και καλύτερες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και όχι αδίκως. Με το που επισκεφτείς την ιστοσελίδα, θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις την τοποθεσία στην οποία ενδιαφέρεσαι να εργαστείς και στη συνέχεια να αναζητήσεις την θέση που σε ενδιαφέρει. Θέλεις πιο γενικευμένα αποτελέσματα; Στην αρχική σελίδα θα βρεις σωστά κατηγοριοποιημένες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασία ανά πόλη, αλλά και τις δημοφιλέστερες θέσεις εργασίας που κοιτάει ο περισσότερος κόσμος.

2. LinkedIn

LinkedIn

Το LinkedIn βρίσκεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως και έχει εξαγοραστεί από την Microsoft για περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο παρέχει εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σου δίνει την δυνατότητα να αναζητάς και να εντοπίζεις κάθε επιχείρηση, να ενημερώνεσαι για τις τελευταίες εξελίξεις της, να διαβάσεις κάθε πληροφορία και να έρθεις σε άμεση επικοινωνία μαζί τους.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το LinkedIn και πως γίνεται η δημιουργία λογαριασμού;

3. Skywalker

Skywalker - Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Προτού γίνω full-time blogger και web developer, χρησιμοποιούσα το Skywalker για να βρω εργασία. Χάρη στην ιστοσελίδα, έχω δουλέψει σε διάφορα καταστήματα, ενώ ήταν ο go-to προορισμός μου όταν αναζητούσα να πάω για σεζόν. Το Skywalker όχι μόνο παρέχει εκατοντάδες διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική του μορφή, σου δίνει επίσης την δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν δωρεάν λογαριασμό και συμπληρώνοντας τις πληροφορίες σου, να στέλνεις το βιογραφικό σου με ένα κλικ. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν θέλεις να στείλεις το βιογραφικό σου σε πολλαπλούς εργοδότες χωρίς να χάσεις αρκετό χρόνο.

4. JobFind

Jobfind - Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Όπως και το Skywalker, έτσι και το JobFind σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό, να καταχωρήσεις το βιογραφικό σου και στη συνέχεια να το στέλνεις σε επιλεγμένους εργοδότες. Η ιστοσελίδα παρέχει επίσης ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης και οτιδήποτε ψάχνεις θα το βρεις σχεδόν στιγμιαία. Από την αρχική σελίδα, θα έχεις επίσης την δυνατότητα να αναζητήσεις για διαθέσιμες θέσεις εργασίας είτε ανά πόλη, είτε ανά ειδικότητα. Επιπλέον, σου δίνεται επίσης η δυνατότητα να βλέπεις τις ανοιχτές θέσεις εργασίας ανά εταιρεία, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αναζητάς για μια θέση αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

5. Kariera

Kariera - Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Έχοντας το «We are our people» ως κύριο moto και με περισσότερα από 20+ χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το Kariera είναι μια από τις ιδανικότερες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως και άλλες ιστοσελίδες της λίστας, έτσι και το Kariera σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό, να εισάγεις το βιογραφικό σου και να το στέλνεις σε όσες ανοιχτές θέσεις εργασίας επιθυμείς. Η ιστοσελίδα σου επιτρέπει να αναζητάς επίσης με μεγάλη ευκολία, παρέχοντας επιπλέον πλήρης κατηγοριοποίηση για αναζήτηση εργασίας ανά περιοχή, κατηγορία, λέξει κλειδί και εταιρεία.

6. xe

Xe.gr - Χρυσή Ευκαιρία

Το xe.gr – αλλιώς «Χρυσή Ευκαιρία» – εκτός από τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα και την πώληση / ενοικίαση επιχειρήσεων και κατοικιών, παρέχει επίσης και μια τεράστια γκάμα από ανοιχτές θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην ενότητα “Εργασία” και να αναζητήσεις για θέσεις είτε ανά κατηγορία, είτε ανά ειδικότητα, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές. Η ιστοσελίδα σου δίνει επίσης την δυνατότητα να δημιουργήσεις λογαριασμό, ενώ παρέχει επίσης και εφαρμογή για Android και iOS συσκευές.

7. Indeed

Indeed

Αν έτυχε έστω και μια φορά να αναζητήσεις για θέσεις εργασίας σε κάποια μηχανή αναζήτησης, τότε έχεις πέσει σίγουρα πάνω στο Indeed. Η ιστοσελίδα, εκτός από τις εκατοντάδες διαθέσιμες θέσεις εργασίας που παρέχει από διάφορες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, παρέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα: Σου επιτρέπει να αφήνεις και να διαβάζεις αξιολογήσεις διαφόρων εταιρειών, ενώ παράλληλα σου δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε επιχείρηση, όπως τον αριθμό ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτήν, πότε ιδρύθηκε, το όνομα του γενικού διευθυντή, το μισθό, τον κλάδο στον οποίο ανήκει κ.ο.κ. Αν θέλεις λοιπόν να ελέγξεις μια εταιρεία προτού στείλεις το βιογραφικό σου, απλά έλεγξε τις κριτικές που έχει λάβει από προσωπικού που είτε συνεχίζει να δουλεύει εκεί, είτε δούλεψε στο παρελθόν.

8. Ergazomenos

Ergazomenos

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας, το Ergazomenos παίρνει μια διαφορετική στροφή και εστιάζει στα βιογραφικά με βίντεο (αλλιώς και Video CV). Αυτό σημαίνει πως η επιχείρηση θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το βίντεο σου και να δει ποιος/α είσαι. Ένα σωστά δομημένο βίντεο θα σου παρέχει σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες για να αποκτήσεις την θέση εργασίας που τόσο επιθυμείς, ενώ παράλληλα θα τους εκπλήξεις όταν δουν πως δεν έλαβαν άλλο ένα κλασικό PDF ή Docx βιογραφικό.

9. Careerjet

Careerjet

Μπορείς να θεωρήσεις το Careerjet ως την προσωπική σου μηχανή αναζήτησης για διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Έρχεται με έναν μινιμαλιστικό και εύκολο στην χρήση σχεδιασμό, σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου λογαριασμό εισάγοντας το βιογραφικό σου και παρέχει μια τεράστια γκάμα από ανοιχτές θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 90 χώρες. Αυτό που κάνει το Careerjet “μηχανή αναζήτησης” είναι επειδή σε κάθε θέση που βρίσκεις, η υπηρεσία θα σε μεταφέρει στην ιστοσελίδα που έχει καταχωρημένη την θέση εργασίας, ενώ από μόνο του δεν φιλοξενεί αγγελίες. Αυτό σημαίνει πως η αναζήτηση εργασίας είναι πιο εύκολη, γρήγορη και πρακτική, καθώς βλέπεις αγγελίες από πολλαπλές άλλες ιστοσελίδες.

10. GOV.gr

GOV

Όπως προφανέστατα ήδη γνωρίζεις, το Gov.gr είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Ελλάδας. Εκτός από όλα τα βασικά νομικά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσω του συστήματος της, σου δίνεται επίσης η δυνατότητα να αναζητήσεις για διαθέσιμες θέσεις εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι θέσεις εργασίας αναπτύσσονται και λειτουργούν από το ΟΑΕΔ και ανανεώνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδεθείς με τα στοιχεία του TAXISNET λογαριασμού σου. Για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, έλεγξε την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.


Εσύ ποιες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να αναζητάς ανοιχτές θέσεις εργασίας; Γνωρίζεις κάποια αξιόπιστη που δεν έχουν περάσει στην παραπάνω λίστα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Featured Image Credits: Kevin Bhagat στο Unsplash.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε