Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

6 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το Blogger

Share

Γνωρίζω πως θα υπάρξουν αρκετοί που θα διαφωνήσουν με αυτά που έχω να πω, αλλά πιστεύω πως είναι σημαντικό να γνωρίζει ένας blogger τη πλατφόρμα που λειτουργεί. Δυστυχώς, η πλατφόρμα της Google, το Blogger, δεν είναι τόσο αξιόπιστη όσο νομίζεις.

Θα το παραδεχτώ, ωστόσο, πως το Google Blogger καθιστά πολύ εύκολο το ξεκίνημα ενός νέου blogger, είναι εντελώς δωρεάν και μπορείς να ανοίξεις ένα blog μέσα σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, κάτι το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο προς κάθε νέο blogger που κάνει τα πρώτα του βήματα πάνω στο blogging. Αλλά είναι όντως η σωστή blogging πλατφόρμα για να ξεκινήσει κανείς; Μπορείς μέσω του Blogger να ανοίξεις ένα επαγγελματικό blog το οποίο θα σου αποφέρει χρήματα αλλά και να έχεις την απαραίτητη διαχείριση;

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι για πρώτη φορά με το blogging, πριν περίπου έξι χρόνια, το Google Blogger φαινόταν τότε η καλύτερη επιλογή, και ίσως να ήταν, τότε. Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν και μικρές πλατφόρμες όπως το WordPress, έγιναν μεγάλες. Τα χρόνια περνούσαν κι εγώ συνέχιζα να ασχολούμαι με το Blogger, δεν είχα σκοπό να μεταφέρω το blog μου σε μια νέα blogging πλατφόρμα, αλλά πάντα ήμουν με την απορία: Γιατί οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμους χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες και όχι το Blogger;

Για να μην σε κουράζω, υπάρχουν πάρα πολλές blogging πλατφόρμες οι οποίες αξίζουν πολύ περισσότερο από την πλατφόρμα της Google. Παρακάτω έχω προσθέσει έξι λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το Google Blogger – αν πιστεύεις ότι είμαι λάθος σε κάποιο από τα παρακάτω, παρακαλώ μην διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου ώστε να το συζητήσουμε.

1. Η Google μπορεί να διαγράψει το blog σου – Σύμφωνα με τους όρους χρήσης της εταιρείας, η Google έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται το blog σου όπως αυτή πιστεύει ότι είναι σωστό. Όταν μια εταιρεία έχει την διαχείριση του blog σου, μπορεί να σου το διαγράψει όποτε αυτή επιθυμεί. Κι αν νομίζεις πως κάνω λάθος, πίσω στο 2006 η εταιρεία διέγραψε κατά λάθος το ίδιος της το blog, ναι, το παραδέχτηκε κιόλας σε ένα άρθρο που είχε γράψει τότε. Επίσης, άλλος ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να διαγραφεί το blog σου αυτόματα, είναι αν αρκετά άτομα αναφέρουν το περιεχόμενο σου.

2. Έχεις το περιθώριο να δημιουργήσεις μέχρι 10 σελίδες – Μπορεί αυτό να μην αποτελεί πρόβλημα για εσένα, αλλά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για αρκετούς bloggers. Για παράδειγμα, στο Homeboy χρησιμοποιούμε 16 σελίδες, αν ήμασταν στο blogger δεν θα είχαμε αυτή την ικανότητα.

3. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σελίδα ως αρχική σελίδα – Αν θέλεις να δείξεις κάτι άλλο αντί για τα τελευταία άρθρα του blog σου στην αρχική σου σελίδα, ή να επιλέξεις τα άρθρα σου να εμφανίζονται μετά από κάποιο κείμενο, εικόνα ή βίντεο, δεν μπορείς. Επίσης, πρόσθετα όπως το Visual Composer δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Blogger για την σχεδίαση μιας σελίδας.

4. Δεν μπορείς να βάλεις από την διαχείριση να γίνονται αυτόματα backups – Ενώ υπάρχει η επιλογή να αποθηκεύσεις τα άρθρα του blog σου και το θέμα, δεν μπορείς να το βάλεις να γίνεται αυτόματα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να θυμάσαι να το κάνεις σε καθημερινή βάση. Αν γίνει κάτι, όπως η Google να διαγράψει το blog κατά λάθος, θα πρέπει να έχεις αποθηκεύσει τα άρθρα σου, ειδάλλως όλη η δουλειά σου θα πάει στράφι.

5. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρόσθετα – Σκέψου πόσες χιλιάδες δωρεάν πρόσθετα υπάρχουν για το WordPress που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καλυτερεύσεις το blog σου. Σκέψου τώρα πόσα λίγα πρόσθετα υπάρχουν για το Blogger – και αυτά τα λίγα είναι από την Google και αποκλειστικά για υπηρεσίες της Google.

6. Δεν ανανεώνεται σχεδόν ποτέ – Πάνε δύο χρόνια τώρα από την τελευταία ενημέρωση που έκανε η Google στην blogging πλατφόρμα της. Πολύ σπάνια βλέπεις πλέον αλλαγές, νέα πρόσθετα, νέες επιλογές κ.τ.λ., και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο αρέσει σε πολλούς. Μου αρέσει να βλέπω νέες ενημερώσεις, να τις διαβάζω ώστε να βλέπω τι καινούργιο προστέθηκε και όλα τα bugs που διορθώθηκαν, γιατί ας είμαστε ειλικρινής, υπάρχουν bugs στο Blogger που δεν έχουν διορθωθεί εδώ και χρόνια.

Αν θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του blog σου και να μην σκέφτεσαι ότι κάποιος θα σου το διαγράψει κάποια στιγμή, τότε θα πρέπει να μείνεις μακριά από το Google Blogger. Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει, τότε μπορείς ελεύθερα να χρησιμοποιείς την υπηρεσία. Η καλύτερη επιλογή, προς το παρόν, είναι το WordPress σε self-hosting και domain name. Αν δεν γνωρίζεις πως να ανοίξεις το δικό σου blog σε WordPress, ευχαρίστως να σε βοηθήσω εγώ ή τα παιδιά της GreekHost.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

26 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
26 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;