Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

Δωρεάν μουσική για βίντεο και podcasts – Οι καλύτερες ιστοσελίδες

Share

Αν θέλεις να αποφύγεις τα πνευματικά δικαιώματα στο YouTube και αναζητάς συνεχώς δωρεάν μουσική για βίντεο ή για τα podcast επεισόδια σου, τότε αυτός ο οδηγός είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες τόσο καιρό.

Δεν είναι μυστικό πως όταν προσθέτεις υψηλής ποιότητας κομμάτια στα βίντεο ή τα podcast επεισόδια σου, αυξάνεις παράλληλα και τις πιθανότητες όχι μόνο να σε ακούσει κάποιος ξανά μελλοντικά, αλλά και να περνάει την ώρα του πιο ευχάριστα όταν σε ακούει. Άλλωστε, είναι σημαντικό να δείξεις πως η δουλειά σου δεν είναι απλά της στιγμής, αλλά επαγγελματική και ενδιαφέρον.

Το μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο της μουσικής, παρόλα αυτά, παραμένουν να είναι τα πνευματικά δικαιώματα και οι άδειες (licensing) που έχεις για να χρησιμοποιήσεις κάθε κομμάτι. Συνήθως, οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι τόσο πολύ-χρησιμοποιημένες, που είναι δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα κομμάτια για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους vloggers ή podcasters. Οι υπόλοιπες δωρεάν εναλλακτικές, από την άλλη πλευρά, δεν είναι και τόσο καλές.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι μόνο το γεγονός πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς όποια κομμάτια βρεις στο διαδίκτυο, αλλά ακόμα και αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις εκείνο το κομμάτι με το οποίο πέρασες ολόκληρα τα καλοκαιρινά σου βράδια, κατά πάσα πιθανότητα η μπάντα ή ο τραγουδιστής θα σε μηνύσουν γι ‘αυτό. Βασικά όχι αυτοί, αλλά οι δισκογραφικές τους εταιρείες. Και στην περίπτωση που δεν πιστεύεις πως θα σε πιάσουν, επίτρεψε μου να σου πω πως αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν AI προγράμματα για να ανιχνεύουν κάθε κομμάτι που τους ανήκει και ανεβαίνει online χωρίς την προηγούμενη έγκριση τους, ή την απαραίτητη άδεια.

Διάβασε επίσης: Epidemic Sound: Μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν ορισμένες εξαιρετικές ιστοσελίδες οι οποίες παρέχουν δωρεάν μουσική για βίντεο και podcasts, οπότε δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να βρεις και να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά κομμάτια στις δουλειές σου, ή στα προσωπικά σου projects.

Τύποι αδειών που είσαι νομικά καλυμμένος αν χρησιμοποιείς

Το πρώτο όμως πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι ποιες άδειες υπάρχουν. Γιατί; Γιατί καθεμία από τις παρακάτω ιστοσελίδες χρησιμοποιεί διαφορετική άδεια για τα κομμάτια, οπότε θα πρέπει να γνωρίζεις την κάθε άδεια προτού χρησιμοποιήσεις κάποιο κομμάτι. Τα καλά νέα είναι πως είναι πανεύκολο να τις μάθεις.

  • Royalty Free Music
    • Αυτός ο τύπος αδειών είναι όταν αγοράζεις μια άδεια για ένα κομμάτι και είσαι πλήρως καλυμμένος για να το χρησιμοποιήσεις με όποιον τρόπο επιθυμείς. Κάποιες άδειες τις πληρώνεις μια φορά και τις έχεις για πάντα, ενώ άλλες τις έχεις μόνο για όσο συνεχίζεις να πληρώνεις την συνδρομή σου – είτε μηνιαία, είτε ετήσια.
  • Creative Commons
    • Οι Creative Commons άδειες ποικίλλουν, αλλά γενικά μιλώντας, οι περισσότερες άδειες σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις την μουσική εντελώς δωρεάν και χωρίς την προηγούμενη έγκριση του καλλιτέχνη, εφόσον όμως δώσεις credits σε αυτόν, την μπάντα ή την ιστοσελίδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να διαβάζεις τις περιγραφές των αδειών. Κατά πάσα πιθανότητα, απλά θα χρειαστεί να βάλεις έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα από την οποία κατέβασες το κομμάτι, αλλά και το όνομα του κομματιού (π.χ. Song Credits: Ramones – “Blitzkrieg Bop”).
  • Public Domain Music
    • Μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (συνήθως χρόνια), το οποίο διαφέρει από χώρα σε χώρα, η μουσική βγαίνει από το copyright της και αλλάζει σε public domain, το οποίο σου επιτρέπει να την χρησιμοποιείς με όποιον τρόπο επιθυμείς εσύ.

Σημείωση: Να θυμάσαι πως είναι δική σου ευθύνη για να σιγουρευτείς πως έχεις την απαραίτητη άδεια ή την έγκριση για να χρησιμοποιήσεις το οποιοδήποτε κομμάτι στα βίντεο ή τα podcast επεισόδια σου. Και, σιγουρέψου πως πάντα δίνεις credit στους καλλιτέχνες/ιστοσελίδες που σου παρέχουν το κάθε κομμάτι, έτσι ώστε να έχεις πάντα το κεφάλι σου ήσυχο.


Μύθοι και αλήθειες γύρω από τις πιο συχνές ερωτήσεις για την χρήση μουσικής

Επειδή καταλαβαίνω και κατανοώ πλήρως το γεγονός πως δεν γίνεται να γνωρίζουμε όλοι για το τι πραγματικά συμβαίνει και πως λειτουργεί κάτι online, επίτρεψε μου να σου δείξω ορισμένους μύθους παρακάτω, οι οποίοι κάνουν συνεχώς τον γύρω του κόσμου και μπερδεύουν πολλούς.

Πρώτος μύθος: Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε κομμάτι θέλω όσο δεν βγάζω χρήματα μέσα από αυτό

Λάθος. Δεν μπορείς. Είτε έχεις είτε δεν έχεις διαφημίσεις στα βίντεο ή στα podcast επεισόδια σου, το να χρησιμοποιείς ένα κομμάτι χωρίς την απαραίτητη άδεια ή την έγκριση του καλλιτέχνη ή της ιστοσελίδες από την οποία το κατέβασες, σε καθιστά παράνομο. Τέλος, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό ούτε για φιλανθρωπικές οργανώσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή άλλα είδη οργανώσεων.

Δεύτερος μύθος: Όσο παρέχω credits στους καλλιτέχνες ή την ιστοσελίδα, δεν θα μου κάνουν τίποτα γιατί τους προωθώ

Αν με το να δίναμε credit και να προωθούσαμε την δουλειά ενός καλλιτέχνη ήταν τόσο απλό για να χρησιμοποιήσουμε την μουσική του προς όφελος μας, τότε όλοι αυτό θα κάναμε. Δυστυχώς, αυτή η δικαιολογία δεν θα σε βοηθήσει στο δικαστήριο.

Τρίτος μύθος: Δεν θα έχω πρόβλημα αν παίξω το κομμάτι για μόλις μερικά δευτερόλεπτα

Ο χρόνος που παίζει ένα κομμάτι σε ένα βίντεο ή ένα podcast επεισόδιο δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Παραμένεις παράνομος ακόμα και αν παίξεις το κομμάτι για μόλις 2 δευτερόλεπτα. Όσο χρόνο και αν θέλεις να παίζει ένα κομμάτι, θα πρέπει να έχεις την απαραίτητη άδεια.

Τέταρτος μύθος: Ανεβάζω τα κομμάτια γιατί τα αξιολογώ κιόλας

Ακόμα και για να αξιολογήσεις ένα κομμάτι, θα πρέπει και πάλι να έχεις την απαραίτητη άδεια για να το χρησιμοποιήσεις. Ακόμα και οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου που κάνουν reviews, ξεκίνησαν αγοράζοντας όλες τις απαραίτητες άδειες. Ο μόνος εναλλακτικός τρόπος για να αξιολογήσεις ένα κομμάτι χωρίς να πληρώσεις για την άδεια του, είναι φυσικά αν έρθεις σε κάποια νομική συμφωνία με τον καλλιτέχνη, την δισκογραφική του εταιρεία, ή με την ιστοσελίδα που παρέχει τις άδειες για τα κομμάτια του.

Πέμπτος μύθος: Δεν πρόκειται να με πιάσει ποτέ κανείς

Αυτός είναι αναμφισβήτητα ο αγαπημένος μου μύθος, καθώς είναι ο πιο συχνός και χρησιμοποιείται κυρίως από τους τζαμπατζήδες Έλληνες. Επίτρεψε μου να σου εξηγήσω με απλά λόγια πως λειτουργούν πλέον οι νέοι αλγόριθμοι για την αναζήτηση της παράνομης χρήσης κομματιών.

Μιας και υπάρχουν πλέον εκατομμύρια vloggers και podcasters, το όλο θέμα με τις άδειες κομματιών πρέπει να ελέγχεται καλύτερα για να μην επικρατεί χάος. Ως εκ τούτου, σε αυτό το σημείο λαμβάνει μέρος το AI (Artificial intelligence / Τεχνητή νοημοσύνη), όπου σαρώνει συνεχώς όλο το διαδίκτυο και εντοπίζει κατευθείαν όλα τα κομμάτια που έχει στην κατοχή της μια δισκογραφική εταιρεία ή μια ιστοσελίδα που παρέχει άδειες κομματιών από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καλλιτέχνες.

Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο πολλοί vloggers και podcasters αντιμετωπίζουν μεγάλα νομικά προβλήματα από μηνύσεις που δέχονται από δισκογραφικές εταιρείες και ιστοσελίδες του είδους. Αν πιστεύεις πως δεν θα σου συμβεί το ίδιο, τότε μπορείς να κινηθείς όπως θεωρείς καλύτερο, αλλά στην θέση σου, δεν θα κοιμόμουν και πολύ ήρεμα τα βράδια.

Έκτος μύθος: Δεν προβλέπεται παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Τέλος, αφήνω τον πιο συχνό μύθο που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια και είναι γνωστός κυρίως στους YouTubers. Αν ανεβάσεις ένα βίντεο το οποίο περιλαμβάνει κάποιο κομμάτι και γράψεις στην περιγραφή “I do not own the rights to this song. No copyright infringement intended,” δεν θα έχεις πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα. Όχι, και πάλι όχι. Όχι. Πάλι όχι. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε ποτέ και όσοι το έκαναν και βρέθηκαν στα δικαστήρια δεν αφέθηκαν ελεύθεροι και φόρτωσαν στις τσέπες τους μεγάλα πρόστιμα. Με άλλα λόγια, το να γράψεις πως δεν σου ανήκει το κομμάτι, δεν σώνεσαι νομικά.


Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν μουσική για βίντεο και podcasts

Τώρα που γνωρίζεις τα βασικά για τα νομικά περί των πνευματικών δικαιωμάτων, ήρθε η στιγμή να σου παρουσιάσω μια υπέροχη λίστα η οποία περιλαμβάνει τις καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις εντελώς δωρεάν μουσική για βίντεο ή για τα podcast επεισόδια σου. Φρόντισε πως έχεις διαβάσει την περιγραφή για την κάθε ιστοσελίδα και προτού κατεβάσεις ένα κομμάτι, έλεγχε για τα δικαιώματα του, ακριβώς όπως ανέφερα και παραπάνω.

Ιστοσελίδες με δωρεάν μουσική

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν κομμάτια για τα βίντεο και τα podcast επεισόδια σου. Κάποιες, περιλαμβάνουν επίσης και επί πληρωμής κομμάτια, οπότε έχε κατά νου να αναζητάς μόνο τα δωρεάν.

1. Audio Library — Music for content creators

Το Audio Library δεν είναι ιστοσελίδα, όπως οι παρακάτω στη λίστα, αλλά ένα Κανάλι στο YouTube το οποίο ανεβάζει συνεχώς τα καλύτερα κομμάτια που βρίσκει στο διαδίκτυο. Στην περιγραφή του κάθε βίντεο θα βρεις τον σύνδεσμο για να κατεβάσεις το κομμάτι, αλλά δώσε μεγάλη προσοχή γιατί κάθε κομμάτι έχει διαφορετικά πνευματικά δικαιώματα, οπότε από κάθε ιστοσελίδα που το κατεβάζεις, καλό είναι πρώτα να διαβάζεις για το αν πρέπει να δώσεις credits στον καλλιτέχνη. Από το συγκεκριμένο Κανάλι έχω χρησιμοποιήσει και εγώ αρκετά κομμάτια για τα βίντεο και τα podcasts μου. Το ίδιο Κανάλι, μάλιστα, δημιούργησε πρόσφατα και το Audio Library Plus – Official Releases, ένα διαφορετικό YouTube Κανάλι με παρόμοιο είδος μουσικής, αλλά με διαφορετικά κομμάτια.

2. BenSound

Το BenSound είναι μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες με δωρεάν και επί πληρωμής μουσική. Χρησιμοποιεί ως άδεια το Creative Commons License Attribution-NoDerivs 3.0, που σημαίνει πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κομμάτια που παρέχονται όσο δίνεις credits στο BenSound. Πρέπει, ωστόσο, να δώσεις μεγάλη προσοχή, καθώς το BenSound δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείς τα κομμάτια του για Podcasts αλλά ούτε και ως μεμονωμένα μουσικά αρχεία. Αυτό σημαίνει πως ό,τι κατεβάζεις από εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για βίντεο.

3. Youtube Audio Library

Το Audio Library είναι μια “μουσική βιβλιοθήκη” του YouTube που παρέχει μια τεράστια γκάμα από δωρεάν κομμάτια τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τα βίντεο σου. Με την χρήση των συγκεκριμένων κομματιών, ωστόσο, θα πρέπει να προσέχεις καθώς κάποια σου επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσεις ενώ βγάζεις χρήματα από το YouTube, ενώ άλλα όχι.

4. Free Music Archive

Το Free Music Archive παρέχει και αυτό με την σειρά του μια τεράστια γκάμα από δωρεάν κομμάτια τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς είτε για τα βίντεο σου, είτε για τα podcast επεισόδια σου. Κάθε κομμάτι περιλαμβάνει διαφορετικά πνευματικά δικαιώματα, οπότε είσαι υποχρεωμένος να τα διαβάσεις προτού κατεβάσεις το κομμάτι. Οι καλλιτέχνες έχουν την δυνατότητα να ανεβάσουν τα δικά τους κομμάτια και στη συνέχεια να επιλέξουν με τη άδεια θέλουν να τα χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι χρήστες.

5. Musopen

Αν λατρεύεις την κλασική μουσική, το πιάνο και την ορχήστρα, τότε το Musopen είναι η καλύτερη επιλογή σου. Παρόλο που παρέχει μια τεράστια γκάμα με δωρεάν μουσική, παρέχει επίσης και συνδρομητικά πακέτα. Αν δεν θέλεις να πληρώσεις, τότε ως δωρεάν χρήστης έχεις την δυνατότητα να κατεβάζεις μέχρι 5 κομμάτια την ημέρα, σε lossy ποιότητα.

6. SoundCloud

Στο SoundCloud μπορείς να βρεις εκατομμύρια διαφορετικά κομμάτια, από εκατομμύρια διαφορετικούς καλλιτέχνες. Αν και θεωρείται music streaming και podcasting υπηρεσία, θα βρεις αρκετές λίστες και χρήστες που παρέχουν δωρεάν ή επί πληρωμής κομμάτια. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναζητήσεις στην αναζήτηση της υπηρεσία για Creative Commons κομμάτια.

7. CCTrack

Το CCTrack επικεντρώνεται κυρίως στην Electronica, Dub, Techno και House μουσική και όλα τα κομμάτια που παρέχει έρχονται με διαφορετικές Creative Common άδειες. Αυτό σημαίνει πως για κάθε κομμάτι που πας να κατεβάσεις, θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις με τη άδεια παρέχεται. Κάποια μπορείς να τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις, με την προϋπόθεση πως θα βάλεις credit προς τον καλλιτέχνη, ενώ άλλα μπορείς να τα κατεβάσεις μόνο για να τα ακούς.

8. Purple Planet

Το Purple Planet είναι μια ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζονται στην Αγγλία οι Geoff Harvey και Chris Martyn. Όλα τα κομμάτια είναι δικά τους καθώς τα δημιουργούν, τα παίζουν, τα ηχογραφούν, τα μιξάρουν και τα παράγουν στην ιστοσελίδα τους. Όλα τα κομμάτια τους είναι διαθέσιμα προς δωρεάν κατέβασμα και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε στα βίντεο σου, είτε στα podacasts σου, είτε ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα. Παρέχονται επίσης και επί πληρωμής άδειες, αλλά μπορείς να κατεβάσεις όλη τη μουσική εντελώς δωρεάν, εφόσον φυσικά βάλεις credit προς αυτούς.

9. INCOMPETECH

Από το Incompetech έχεις την δυνατότητα να κατεβάσεις όλα τα κομμάτια εντελώς δωρεάν και να τα χρησιμοποιήσεις με όποιον τρόπο επιθυμείς, εφόσον δώσεις credit στον καλλιτέχνη. Ο τρόπος με τον οποίο δίνεις/γράφεις τα credits, ωστόσο, είναι μοναδικός και παρουσιάζεται σε αυτή την σελίδα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κομμάτια ακόμα και σε βίντεο ή podcasts επεισόδια από τα οποία προβάλλεις διαφημίσεις. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο κομμάτι χωρίς να δώσεις credits στον καλλιτέχνη, τότε θα χρειαστεί να αγοράσεις αυτό κομμάτι μέσα από την ιστοσελίδα. Όλα τα κομμάτια που παρέχονται στην ιστοσελίδα είναι του Kevin MacLeod και πολλά μπορεί να τα έχεις ακούσει ήδη σε διάφορα βίντεο ή podcast επεισόδια.


Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να αγοράζεις μουσική

Αγοράζοντας ένα κομμάτι, όχι μόνο είσαι νομικά καλυμμένος για να το χρησιμοποιήσεις στα βίντεο ή τα podcasts σου, αλλά παράλληλα βοηθάς τον καλλιτέχνη που δημιούργησε το κομμάτι και το χρησιμοποιείς με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Τα επί πληρωμής κομμάτια έχουν σχεδόν πάντα πολύ καλύτερη ποιότητα, σε καλύπτουν νομικά, έχουν περάσει από καλύτερο mixing και mastering και είναι άκρως επαγγελματικά για κάθε χρήση.

1. Audiojungle

Το Audiojungle είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη μου ιστοσελίδα για επί πληρωμής μουσική. Ουσιαστικά, είναι μια υπό-ιστοσελίδα του Envato, το οποίο έχει επίσης το ThemeForest (themes και templates), το CodeCanyon (WordPress plugins κ.α.), το VideoHive (βίντεο κλιπ, templates, animations κ.α.), το Graphicriver (γραμματοσειρές, λογότυπα, εικονίδια κ.α.), το Photodune (επαγγελματικές stock φωτογραφίες), το 3DOcean (3D γραφικά) αλλά και το Envato Elements (συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει όλα τα παρακάνω, με ένα μηνιαίο κόστος). Στο Audiojungle θα βρεις σχεδόν 1 εκατομμύριο διαφορετικά κομμάτια και εφέ κομματιών κάθε είδους, ενώ πολλά από αυτά που κατεβάζεις έρχονται και με διαφορετικές μορφές, όπως σε .WAV αρχεία αλλά και σε .MP3 αρχεία, αλλά και ως ολοκληρωμένα κομμάτια ή short εκδόσεις των κομματιών.

2. BenSound

Το αναφέρω και δεύτερη φορά, καθώς το BenSound εκτός από τα δωρεάν κομμάτια που παρέχει, το μεγαλύτερο κομμάτι του περιεχομένου του περιλαμβάνει επί πληρωμής κομμάτια, τα οποία θεωρώ πως είναι εξαιρετικά για κάθε χρήση. Όλα τα κομμάτια του έρχονται σε υψηλή ποιότητα και μπορείς να βρεις κομμάτια κάθε είδους και κάθε διάθεσης.

3. Soundstripe

Το Soundtripe θέλει να γίνει η μεγαλύτερη υπηρεσία για Royalty Free Music κομμάτια και ίσως, λέω ίσως, τα καταφέρει πολύ σύντομα. Παρέχει ένα καταπληκτικό περιβάλλον χρήσης το οποίο είναι μοντέρνο και εύκολο στη χρήση και είναι ιδανικό για vloggers καθώς παρέχει από ολόκληρα κομμάτια μέχρι και ηχητικά εφέ (sound effects). Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα τους, η υπηρεσία είναι ιδανική για YouTubers, για podcasters, για video game streamers, για διαφημιστικές εταιρείες και marketers, για videographers που τραβάνε γάμους, για real estate agents, για croadfunders και γενικότερα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα βίντεο και θέλει να προσθέσει μουσική.

4. Neosounds

Το Neosounds το αγάπησα από την πρώτη κιόλας ημέρα που επισκέφτηκα την ιστοσελίδα και άκουσα το πρώτο κομμάτι. Όλος παραδόξως το πρώτο κλικ που έκανα ήταν σε ένα hard rock κομμάτι το οποίο λάτρεψα σε κλάσματα του δευτερόλεπτου. Από την εισαγωγή του μέχρι και το ρεφρέν του, ήταν απλά ιδανικό για τα αφτιά μου. Αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμιά σημασία, καθώς η υπηρεσία παρέχει μια τεράστια γκάμα από stock μουσική που είναι ιδανική στην κυριολεξία για τον οποιονδήποτε. Βέβαια, και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, θεωρώ πως ορισμένα κομμάτια έχουν λίγο τσιμπημένες τιμές, αλλά εν τέλη, θα τα χρησιμοποιείς για τα πάντα, οπότε τι είναι 35 δολάρια για ένα κομμάτι; Α ναι, κάποια θα τα λαμβάνεις και με πολλαπλές μορφές, δηλαδή ένα κομμάτι ολοκληρωμένο, το ίδιο σε λιγότερα δευτερόλεπτα, μόνο το ρεφρέν ή το τέλος του και πάει λέγοντας.

5. Jamendo

Με περισσότερα από 220 χιλιάδες διαφορετικά κομμάτια, το Jamendo είναι αναμφισβήτητα μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες για να αγοράζεις μουσική. Αν και οι τιμές τους είναι λίγο τσιμπημένες και οι καλλιτέχνες εντελώς άγνωστοι, η ιστοσελίδα παρέχει τεράστια γκάμα από διαφορετικά είδη κομματιών, οπότε αν ενδιαφέρεσαι να ρίξεις αναζήτηση, τότε αξίζει να κοιτάξεις και το Jamendo. Η υπηρεσία παρέχει επίσης και εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν κομμάτια, αλλά μπορείς μόνο να τα ακούσεις και όχι να τα χρησιμοποιήσεις.


Οι παραπάνω λίστες θα ανανεώνονται ανά χρονικά διαστήματα με νέες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν μουσική για βίντεο και podcasts, καθώς επίσης και με συνδρομητικές υπηρεσίες. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποια καλή ιστοσελίδα, θα χαρώ να την δω στα σχόλια παρακάτω και στη συνέχεια να την προσθέσω στις παραπάνω λίστες.

Εσύ ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη ιστοσελίδα και γιατί; Ήξερες ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που σου παρέχουν δωρεάν μουσική για τα βίντεο και τα podcast επεισόδια σου;

Featured Image Credits: Markus Spiske στο Pexels.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;