10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

10 Password Managers για την διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Οι Password Managers (ελλ: Διαχειριστές Κωδικών Πρόσβασης) είναι τα ιδανικά εργαλεία για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου σε κάθε ιστοσελίδα, εφαρμογή ή πρόγραμμα, και να παρακολουθείς την κατάσταση υγείας τους, λαμβάνοντας ενημερώσεις σε περίπτωση που κάποιος κωδικός είναι αρκετά αδύναμος ή έχει κλαπεί και εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

Οι Password Managers αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να κρατάς αποθηκευμένους και να διαχειρίζεσαι πλήρως όλους τους κωδικούς πρόσβασης που έχεις για κάθε λογαριασμό, σε κάθε ιστοσελίδα. Επιπλέον, θα συμπληρώνουν αυτόματα το email και τον κωδικό πρόσβασης (όταν υπάρχουν αποθηκευμένα) σε όποια ιστοσελίδα, εφαρμογή, ή πρόγραμμα κι αν προσπαθήσεις να συνδεθείς.

Αν και υπάρχει μια πληθώρα επιλογών σε όσο αφορά τους Password Managers, θα πρέπει να σιγουρευτείς πως χρησιμοποιείς το πιο ασφαλές απ’ όλα, καθώς όλοι οι κωδικοί πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σου θα βρίσκονται αποθηκευμένοι εκεί. Επιπλέον, θα πρέπει να σου παρέχει και άλλες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για να διατηρείς την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σου κρυφά.

Όταν έχεις εκατοντάδες διαφορετικούς λογαριασμούς σε αμέτρητες ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές, προγράμματα και άλλες υπηρεσίες, θα πρέπει είτε να θυμάσαι όλους τους κωδικούς, είτε να τους κρατάς κάπου σημειωμένους.

Μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ιστοσελίδων και των υπηρεσιών απαιτούν πλέον ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν μικρούς και κεφαλαίους χαρακτήρες, νούμερα και σύμβολα, είναι δύσκολο να τους θυμάσαι όλους. Δεν είναι επίσης πρακτικό να τους κρατάς σημειωμένους κάπου και κάθε φορά να τους ψάχνεις ώστε να συνδεθείς.

Εδώ και έρχεται και “δένει” ένας Password Manager, ο οποίος θα σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι όλους τους κωδικούς πρόσβασης που έχεις σε διαφορετικές ιστοσελίδες, μέσα από ένα περιβάλλον χρήσης. Για να επιλέξεις όμως τη σωστή υπηρεσία, θα πρέπει να γνωρίζεις πρώτα τι να κοιτάξεις. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό των Password Managers παρέχουν και οικογενιακά πακέτα, έτσι ώστε να μπορείς να διαχειρίζεσαι όλους τους κωδικούς και τα προφίλ που δημιούργησες από έναν διαχειριστικό λογαριασμό.

Οι 10 καλύτεροι Password Managers (Δωρεάν και Pro)

Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω για μεγάλα χρονικά διαστήματα διάφορους Password Managers. Ως web designer / developer, έχω εκατοντάδες αποθηκευμένα emails και κωδικούς πρόσβασης από λογαριασμούς πελατών σε διάφορες υπηρεσίες.

Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες λογαριασμοί σε affiliate ιστοσελίδες, online υπηρεσίες και εργαλεία, σε συνδρομητικά προγράμματα και ένα σωρό άλλες ιστοσελίδες για την εταιρεία του Inkstory. Επιπλέον, πρέπει να διαχειρίζομαι παράλληλα και όλους τους προσωπικούς μου λογαριασμούς.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, είχα στη διάθεση μου μια τεράστια βάση δεδομένων από λογαριασμούς πελατών, της εταιρείας, αλλά και δικούς μου που έπρεπε να μπορώ να διαχειρίζομαι με ευκολία. Ωστόσο, η ασφάλεια έπαιξε το τελικό καθοριστικό κομμάτι για την υπηρεσία που επέλεξα, καθώς επίσης και ορισμένα ακόμα βασικά χαρακτηριστικά.

1. NordPass

NordPass: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Το πρώτο πράγμα που κάνω με το που αγοράζω ένα καινούργιο υπολογιστή, laptop, tablet, smartphone, ή ακόμα και μια Android TV ή ένα Android TV Box, είναι να εγκαταστήσω και να ρυθμίσω το NordVPN. Εμπιστεύομαι την εταιρεία από πίσω αρκετά και έχει αποδείξει πολλαπλές φορές για την ισχυρή ασφάλεια που παρέχει. Η υπηρεσία παρέχει επίσης ιδανικά πακέτα τόσο για απλούς χρήστες, όσο και για επιχειρήσεις.

Το NordPass κατασκευάστηκε από την ίδια εταιρεία που δημιούργησε και το NordVPN, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα με το δικό τους Password Manager. Αρχικά, το δωρεάν πακέτο της υπηρεσίας σου επιτρέπει να αποθηκεύεις απεριόριστο αριθμό κωδικών πρόσβασης, συμπληρώνει αυτόματα τους κωδικούς στα διαθέσιμα πεδία, μπορεί να εισάγει και να εξάγει κωδικούς και να συμπληρώνει αυτόματα τις προσωπικές σου πληροφορίες. Παράλληλα, όλα τα δεδομένα θα συγχρονίζονται αυτόματα στον λογαριασμό σου και θα γίνονται στιγμιαία διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το NordPass.

Αν και το δωρεάν πακέτο θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, το NordPass παρέχει επίσης τα Premium και Family πακέτα, τα οποία είναι ιδανικά για όσους θέλουν να μοιράζονται συγκεκριμένους κωδικούς πρόσβασης με φίλους, γνωστούς ή συνεργάτες, να παραμένουν συνδεδεμένοι σε κάθε ιστοσελίδα και υπηρεσία καθώς επίσης και να αλλάζουν συσκευές και να δημιουργούν έμπιστες επαφές.

Το NordPass Pro (με κόστος 1,39€ / μηνιαίως) και NordPass Family (με κόστος 4,39€ / μηνιαίως) θα σε ενημερώνει επίσης ποιοι κωδικοί σου δεν είναι αρκετά ισχυροί, ενώ εάν εντοπίσει πως κάποιος κωδικός πρόσβασης που σου ανήκει βρέθηκε κλεμμένος σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα ή βάση δεδομένων, θα σε ενημερώνει για να τον αλλάξεις εκείνη τη στιγμή.

Το Family πακέτο σου επιτρέπει να έχεις έως και 6 διαφορετικούς χρήστες με το ίδιο email και κύριο διαχειριστικό λογαριασμό, ώστε να μπορείς να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς των παιδιών σου γρήγορα και εύκολα. Οι κωδικοί θα συγχρονίζονται επίσης στιγμιαία σε όλες τις συσκευές και κάθε λογαριασμός θα έχει τους δικούς τους κωδικούς.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

2. Bitwarden

BitWarden: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Για τους οπαδούς του ελεύθερου λογισμικού, το Bitwarden είναι ένας από τους γνωστότερους Password Managers παγκοσμίως, ενώ παρέχει ένα εξαιρετικό δωρεάν πακέτο και είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει πως καθένας μπορεί να δει τον κώδικα της υπηρεσίας. Η υπηρεσία παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση και είναι συμβατή με όλα τα security standards, συμπεριλαμβανομένων των Privacy Shield, HIPAA, GDPR, CCPA και SOC 2.

Μόλις το εγκαταστήσεις και το ρυθμίσεις, το Bitwarden θα συμπληρώνει αυτόματα όλους τους κωδικούς πρόσβασης στις συσκευές και τα προγράμματα περιήγησης στα οποία το έχεις συνδέσει, ενώ παράλληλα θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργείς ξέχωρους και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστοσελίδα ή εφαρμογή.

Το δωρεάν πακέτο της υπηρεσίας είναι αρκετό για τους περισσότερους, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να αναβαθμίσουν στο συνδρομητικό πακέτο, το οποίο ξεκινάει από τα 10,00$ ετησίως και παρέχει 1GB χωρητικότητας για αρχεία σε κρυπτογραφημένη χωρητικότητα. Επιπλέον two-factor authorization επιλογές όπως το YubiKey, το FIDO U2F και το Duo είναι εξίσου διαθέσιμα, ενώ λειτουργίες όπως η επείγουσα πρόσβαση, η υγεία λογαριασμού, οι ενημερώσεις για κλοπές κωδικών, οι συμβουλές για την αύξηση της ασφάλειας, η τεχνική υποστήριξη και πολλά ακόμα θα τα βρεις διαθέσιμα και οργανωμένα από ένα μενού.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

3. LastPass

LastPass: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Το LastPass είναι πιθανότατα ο δημοφιλέστερος Password Manager παγκοσμίως. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, παρέχει ύψιστη ασφάλεια, σταθερό σύστημα, αυτόματη συμπλήρωση κωδικών και στοιχείων, κρυπτογραφημένη χωρητικότητα, και σου επιτρέπει να δημιουργείς αυτόματα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε νέο λογαριασμό.

Με τη δωρεάν έκδοση θα έχεις την δυνατότητα να αποθηκεύεις απεριόριστο αριθμό κωδικών πρόσβασης, αλλά θα μπορείς να το χρησιμοποιείς σε μόλις μια συσκευή. Αυτό σημαίνει πως οι κωδικοί σου δεν θα συγχρονίζονται σε άλλες συσκευές, εκτός κι αν αποκτήσεις την Premium έκδοση, η οποία αυτή τη στιγμή κοστίζει 2,90€ μηνιαίως και 3,90€ για το Family (οικογενειακό) πακέτο.

Μιας και είναι ένας από τους γνωστότερους και παλαιότερους τρόπους για την διαχείριση κωδικών πρόσβασης, το LastPass παρέχει ύψιστη σταθερότητα, που σημαίνει πως η υπηρεσία του είναι πάντοτε διαθέσιμη και χωρίς κολλήματα ή καθυστερήσεις.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

4. 1Password

1Password: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Το 1Password είναι εξίσου ένας από τους δημοφιλέστερους Password Managers παγκοσμίως, και η καλύτερη εναλλακτική του LastPass για εκατομμύρια ανθρώπους. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Password Managers που ανέφερα παραπάνω, το 1Password δεν παρέχει δωρεάν έκδοση, αλλά σου επιτρέπει να δοκιμάσεις για 14 ημέρες εντελώς δωρεάν την premium υπηρεσία που παρέχει, χωρίς περιορισμούς και όρια.

Το premium πακέτο για προσωπική χρήση κοστίζει αυτή τη στιγμή 2,99$ μηνιαίως, ενώ το οικογενειακό πακέτο κοστίζει 4.99$, το οποίο είναι για έως 5 χρήστες. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία παρέχει 24/7 τεχνική υποστήριξη, είναι άκρως σταθερή στη λειτουργία της, παρέχει γρήγορο και ειδικευμένο περιβάλλον χρήσης και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Επιπλέον, η υπηρεσία σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργείς ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία σύνδεσης σε κάθε ιστοσελίδα, εφαρμογή και πρόγραμμα, ενώ είναι ιδανική για να προστατεύει όσους ταξιδεύουν αρκετά συχνά και συνδέονται συνεχώς σε διαφορετικά δημόσια δίκτυα.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

5. RoboForm

RoboForm: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Το RoboForm υπάρχει διαθέσιμο από το 1999 ακόμη, αλλά όπως και οι υπόλοιποι Password Managers της λίστας, έτσι κι αυτό παρέχει μοντέρνο και σύγχρονο σχεδιασμό. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα που παρέχεται για desktop είναι λίγο αργό και πολλές φορές τρώει μικρά σκαλώματα, τα οποία ευελπιστώ πως θα διορθωθούν στη συνέχεια.

Το RoboForm φημίζεται αρκετά για την αυτόματη συμπλήρωση στοιχείων που παρέχει, μια λειτουργία η οποία δεν μας έχει απογοητεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Η εφαρμογή τόσο για τους υπολογιστές όσο και για τα κινητά και tablets, συμπληρώνει με ύψιστη ταχύτητα όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ σου δίνει την δυνατότητα να τα αλλάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όπως και τα υπόλοιπα εργαλεία, έτσι και το RoboForm παρέχει two-factor authorization για ύψιστη ασφάλεια κατά τη σύνδεση στην υπηρεσία, έναν password generator για να δημιουργείς ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, καθώς επίσης και ένα one-time κωδικό για να ξεκλειδώσεις τον λογαριασμό σου αν παραβιαστεί.

Η δωρεάν έκδοση του RoboForm σου επιτρέπει να αποθηκεύεις απεριόριστο αριθμό κωδικών, αλλά δεν συγχρονίζει τους κωδικούς μεταξύ των συσκευών σου, εκτός κι αν αναβαθμίσεις στην συνδρομητική έκδοση, η οποία κοστίζει αυτή τη στιγμή 23.88$ ετησίως για το πακέτο Everywhere, ή 47.75$ ετησίως για το οικογενειακό πακέτο. Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πέσεις πάνω σε κάποια προσφορά τους, καθώς κυκλοφορούν εκπτώσεις ιδιαίτερα συχνά.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

6. Zoho

Zoho: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, το Zoho είναι μονόδρομος – και για όλους τους καλούς λόγους. Αρχικά, η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας σου επιτρέπει να αποθηκεύεις απεριόριστο αριθμό κωδικών πρόσβασης, ενώ συγχρονίζονται όλα τα δεδομένα με την Android ή iOS συσκευή σου, καθώς επίσης και με την επέκταση της υπηρεσίας για τον Chrome, Firefox, Opera, Edge κ.λπ.

Η υπηρεσία παρέχει ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον χρήσης, είναι ιδανική για αρχάριους χρήστες, και προτείνεται κυρίως σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν οι ομάδες τους να διαχειρίζονται με εύκολο και γρήγορο τρόπο τους λογαριασμούς της εταιρείας.

Επιπλέον, η υπηρεσία σου επιτρέπει να δημιουργείς ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, παρέχει two-factor authorization για ύψιστη ασφάλεια κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σου και ενσωματώνεται και υποστηρίζεται τέλεια απ’ όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει η Zoho.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

7. Dashlane

Dashlane: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Σε όσα άρθρα για τους καλύτερους Password Managers κι αν διαβάσεις, οι πιθανότητες του να δεις σε αυτές τις λίστες το Dashlane είναι τεράστιες. Παρόλα αυτά, ο συγκεκριμένος password manager είναι για όσους ενδιαφέρονται για ένα premium και αξιόπιστο εργαλείο και όχι για μια δωρεάν υπηρεσία.

Το δωρεάν πακέτο του Dashlane σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις έως 50 κωδικούς πρόσβασης, ενώ είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε μια συσκευή. Επομένως, το να αναβαθμίσεις σε ένα από τα συνδρομητικά πακέτα της υπηρεσίας είναι σχεδόν απαραίτητο, ενώ η υπηρεσία θα σε καλύψει από άποψη ασφάλειας με το multi-factor authorization και τα κρυπτογραφημένα vaults, ακόμα και στη δωρεάν έκδοση.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες, το Dashlane θα συμπληρώνει αυτόματα τα emails, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα στοιχεία που έχεις προσθέσει, όπως τη διεύθυνση, πόλη, περιοχή κ.α. Η premium έκδοση της υπηρεσίας σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις επίσης την αυτόματη αλλαγή κωδικών πρόσβασης στη περίπτωση που εντοπίσει πως κάποιος κωδικός σου έχει χακαριστεί ή βρεθεί κλεμμένος online.

Παρέχεται επίσης και online cloud χωρητικότητα η οποία είναι ιδανική για να κρατάς ασφαλή και προστατευμένα σημαντικά αρχεία όπως η ταυτότητα ή το διαβατήριο σου, το δίπλωμα σου, σκαναρισμένα αρχεία και πολλά ακόμα, ενώ καθώς τα στέλνεις θα ενεργοποιείται και ένα VPN για ασφαλέστερο σερφάρισμα.

Αυτή τη στιγμή, το Premium πακέτο κοστίζει στα 3,99$ μηνιαίως και το οικογενειακό πακέτο στα 5,99$ μηνιαίως. Και τα δύο πακέτα αφαιρούν όλους τους περιορισμούς, με το οικογενειακό πακέτο να σου επιτρέπει να δημιουργήσεις έως και 5 χρήστες.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

8. Keeper

Dashlane: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Δεν παρέχεται δωρεάν έκδοση του Keeper, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις 30 ημέρες δοκιμαστικής χρήσης που παρέχει η υπηρεσία σε όλους τους χρήστες της, προτού αποκτήσεις μια συνδρομή. Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα που παρέχει το Keeper, ωστόσο, αξίζει κάθε δραχμή που θα δόσεις για το συνδρομητικό της πακέτο.

Ως premium υπηρεσία, σου δίνει την δυνατότητα να τη χρησιμοποιείς σε απεριόριστο αριθμό συσκευών, συμπληρώνει αυτόματα όλα τα στοιχεία, υποστηρίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα, συγχρονίζει γρήγορα όλα τα δεδομένα σου και θα σε ενημερώνει κάθε φορά που εντοπίζει έναν αδύναμο κωδικό, ή βρεθεί κάποιος κωδικός σου στο Dark Web.

Το προσωπικό πακέτο του Dashlane για έναν χρήστη κοστίζει 2.49£ μηνιαίως. Για τις οικογένειες που αναζητούν για μια εύκολη λύση για όλες τις συσκευές τους, με μόλις 4.22£ θα έχεις την δυνατότητα να εγκαταστήσεις και να ενεργοποιήσεις το οικογενειακό πακέτο του Dashlane σε όλες τις συσκευές της οικογένειας σου, χωρίς περιορισμούς.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

9. LogMeOnce

LogMeOnce: 10 Password Managers για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου

Η LogMeOnce είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην online ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και τη κρυπτογράφηση από το 1995. Εκτός απ’ το γεγονός πως παρέχουν έναν απ’ τους πιο αξιόπιστους και δημοφιλείς Password Managers, η εταιρεία παρέχει και άλλες υπηρεσίες ασφάλειας, όπως Identity Theft Protection και την δυνατότητα να κρυπτογραφείς αρχεία όπως έγγραφα, εικόνες, βίντεο, PDFs και πολλά ακόμα.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Password Managers που ανέφερα στη παραπάνω στη λίστα, το LogMeOnce δεν παρέχει στους χρήστες του ένα master κωδικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους στη περίπτωση που ξεχάσουν το email ή τον κωδικό πρόσβασης. Παρόλα αυτά, η ασφάλεια του παραμένει σε ύψιστα επίπεδα χάρη στις πολλαπλές επιλογές ασφάλειας που παρέχει στους χρήστες του.

Αντί για ένα master κωδικό, το LogMeOnce σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις τη σύνδεση με μια selfie φωτογραφία, με το δακτυλικό σου αποτύπωμα, με αναγνώριση προσώπου (Face ID), καθώς επίσης και με ένα απλό PIN ή έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Με το δωρεάν πακέτο θα λάβεις έως 1MB χωρητικότητας, με το Professional θα λάβεις 1GB για 1.50$ μηνιαίως, με το Ultimate θα λάβεις 10GB με 3.25$ μηνιαίως, και με το Family θα λάβεις 10GB χωρητικότητας και έως 6 διαφορετικούς χρήστες για 4.99$ μηνιαίως.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

10. mSecure

mSecure

Στο τέλος της λίστας με τους καλύτερους Password Managers έχουμε το mSecure, το οποίο αν και τελευταίο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Το δωρεάν πακέτο της υπηρεσίας δεν σου βάζει όρια στους κωδικούς πρόσβασης που θα αποθηκεύσεις και τις ενσωματωμένες κατηγορίες που θα δημιουργήσεις για να κρατάς οργανωμένους τους λογαριασμούς σου. Μπορείς επίσης να δημιουργείς διαφορετικά γκρουπ και να προσθέτεις ετικέτες.

Ίσως το μοναδικό αρνητικό με το mSecure να είναι το γεγονός πως δεν παρέχει κάποιο οικογενειακό πακέτο με πολλαπλούς ενσωματωμένους λογαριασμούς, ή ακόμα και κάποιο πακέτο για μικρές και μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Αντίθετα, η υπηρεσία επικεντρώνεται στο να παρέχει μια εξαιρετική premium υπηρεσία σε απλούς χρήστες και όχι για οικογένειες και επιχειρήσεις.

Αναφέρω την υπηρεσία ως “premium” και όχι ως “δωρεάν” καθώς η δωρεάν έκδοση σε περιορίζει σε ορισμένες λειτουργίες, όπως την αυτόματη συμπλήρωση, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας, το συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και επιλογές ασφάλειας όπως την αναγνώριση προσώπου και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Διαθεσιμότητα:

Κατέβασμα:

Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS & Web Browser Extensions.

Συχνές Ερωτήσεις

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις ή απορίες που δεν απάντησα παρακάτω, τότε μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Τι είναι οι Password Managers με απλά λόγια;

Οι Password Managers είναι υπηρεσίες και εργαλεία που σου επιτρέπουν να κρατάς σε δικούς τους κρυπτογραφημένους διακομιστές όλους τους κωδικούς πρόσβασης που έχεις από κάθε ιστοσελίδα, εφαρμογή ή πρόγραμμα. Στη συνέχεια, έχοντας εγκατεστημένο τον Password Manager σε όλες τις συσκευές σου, θα συγχρονίζονται όλοι οι κωδικοί σου και θα συμπληρώνονται αυτόματα κάθε φορά που θα ετοιμάζεσαι να συνδεθείς κάπου.

Επιπλέον, σου παρέχουν ένα περιβάλλον χρήσης για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς σου, ένα Password Generator εργαλείο για να δημιουργείς ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, two-factor authorization για ύψιστη ασφάλεια κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σου και πλήρης κρυπτογράφηση.

Πως να επιλέξω τον κατάλληλο Password Manager;

Ένας καλός και έμπιστος Password Manager θα πρέπει να σου παρέχει όχι μόνο την δυνατότητα να αποθηκεύεις και να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς πρόσβασης σου σε κάθε συσκευή, αλλά και κρυπτογραφημένους διακομιστές, two-factor authorization για έγκριση κάθε σύνδεσης από άγνωστη συσκευή, αυτόματη συμπλήρωση στοιχείων και έξτρα χαρακτηριστικά για δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και αποθήκευση στοιχείων από πιστωτικές, χρεωστικές και προ-πληρωμένες κάρτες.

Είναι οι Password Managers ασφαλείς;

Αν και κανένα σύστημα δεν είναι αδιαπέραστο, οι Password Managers που αναφέρονται στο άρθρο χρησιμοποιούνται από χιλιάδες ή εκατομμύρια χρήστες, παρέχουν ύψιστη ασφάλεια χάρη στην κρυπτογράφηση που έχουν εισάγει στο σύστημα τους και από πίσω υπάρχουν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που δουλεύουν για να διασφαλίσουν πως η υπηρεσία τους θα λειτουργεί άψογα. Για να σιγουρευτείς πως ο λογαριασμός σου είναι σχεδόν αδιαπέραστος, βάλε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ενεργοποίησε το two-factor authorization και έλεγξε από το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις ποιοι online λογαριασμοί σου δεν είναι άλλο ασφαλείς.

Ποιος είναι ο πιο ασφαλής Password Manager;

Κάθε Password Manager χρησιμοποιεί διαφορετική αλλά παρόμοια κρυπτογράφηση, ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες σου δίνουν έξτρα δυνατότητες ασφάλειας, όπως έναν master κωδικό, ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα ή Face ID, ενώ όλοι οι κωδικοί σου βρίσκονται πίσω από έναν κρυπτογραφημένο και άκρως προστατευμένο server.

Δωρεάν vs. Pro Password Managers: Τι να επιλέξω;

Αν δεν ενδιαφέρεσαι να επενδύσεις σε έναν Password Manager, τότε μπορείς να επιλέξεις το εργαλείο του οποίου το δωρεάν πακέτο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου. Παρόλα αυτά, εάν αναζητάς για πιο ειδικευμένες επιλογές και χαρακτηριστικά, online κρυπτογραφημένο αποθηκευτικό χώρο, ή θέλεις έναν εύκολο τρόπο για να διαχειρίζεσαι όλους τους κωδικούς πρόσβασης της οικογένειας σου, τότε ένα συνδρομητικό πακέτο είναι απαραίτητο.

Ποιος είναι ο πιο εύκολος Password Manager;

Δοκιμάζοντας μια πληθώρα διαφορετικών Password Managers, η προσωπική μου άποψη είναι πως το NordPass παρέχει το πιο μοντέρνο και προσεγμένο σχεδιασμό και ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης το οποίο είναι ιδανικό ακόμα και για όσους δεν έχουν ξανά χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποιον Password Manager. Το Bitwarden λαμβάνει με ευκολία τη δεύτερη θέση.

Ποιος είναι ο καλύτερος Passowrd Manager για οικογένειες;

Το NordPass παρέχει σίγουρα το πιο ελκυστικό πακέτο για οικογένειες. Με λιγότερο από πέντε ευρώ μηνιαίως θα μπορείς να παρέχεις την υπηρεσία σε έως 6 άτομα και θα έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις γρήγορα και εύκολα την ασφάλεια των λογαριασμών σας, μα κυρίως των παιδιών σας. Εάν ένας κωδικός πρόσβασης βρεθεί κλεμμένος ή είναι πολύ αδύναμος, το NordPass θα σε ειδοποιήσει κατευθείαν. Η εφαρμογή είναι επίσης ελαφριά, γρήγορη και ιδανική για αρχάριους χρήστες.


Εσύ γνώριζες τι είναι και πως λειτουργούν οι Password Managers; Αν όχι, ποια από τις παραπάνω υπηρεσίες σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις και γιατί; Αν ναι, ποιον Password Manager χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις, τις προτάσεις και τις απορίες σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε