Κουίζ Γενικών Γνώσεων: Τα 5 καλύτερα κουίζ για το 2022

Κουίζ Γενικών Γνώσεων: Τα 5 καλύτερα κουίζ για το 2022

Αν λατρεύεις να τεστάρεις συνεχώς τις γνώσεις σου, τότε οι παρακάτω εφαρμογές θα σου παρέχουν τα καλύτερα [quizz] κουίζ γενικών γνώσεων, ώστε να περνάς αμέτρητες ευχάριστες ώρες με την παρέα σου.

Όλες οι παρακάτω εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο είναι διαθέσιμες στα ελληνικά και παρέχονται δωρεάν προς όλους. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες προβάλλουν αρκετές διαφημίσεις, τις οποίες μπορείς να αφαιρέσεις μόνο αν αποκτήσεις κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα τους.

Διάβασε επίσης: Πασιέντζα Αράχνη: Δωρεάν παιχνίδι για Windows, Android και iOS

1. Το Παιχνίδι των Γνώσεων

Το Παιχνίδι των Γνώσεων
Το Παιχνίδι των Γνώσεων

Με περισσότερες από 5 εκατομμύρια λήψεις, Το Παιχνίδι των Γνώσεων είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα κουίζ γενικών γνώσεων που θα βρεις στο Google Play Store για Android συσκευές. Από τους δημιουργούς γνωστών παιχνιδιών όπως τα Εκατομμυριούχος, Εύρηκα, Κρεμάλα και το Σωστό ή Λάθος, Το Παιχνίδι των Γνώσεων είναι μια άλλη εφαρμογή που ήρθε για να τεστάρει τις γνώσεις σου.

Το παιχνίδι παρέχει επίσης το social quiz γνώσεων, το οποίο σου επιτρέπει να συγκρίνεις τις γνώσεις σου με παίκτες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις εγκαταστήσεις το παιχνίδι για πρώτη φορά θα είναι στα αγγλικά, αλλά μπορείς να αλλάξεις γρήγορα και εύκολα τη γλώσσα στα ελληνικά μέσα απ’ τις ρυθμίσεις του.

2. Eureka Quiz Game Offline

Eureka Quiz Game Offline
Eureka Quiz Game Offline

Άλλη μια εξαιρετική εφαρμογή για Android συσκευές είναι το Eureka, το οποίο παρέχει περισσότερες από 5.000 ερωτήσεις γνώσεων και σου επιτρέπει είτε να ξεκινήσεις άμεσα με ένα γρήγορο παιχνίδι, είτε να ξεκινήσεις το παιχνίδι επιλέγοντας 6 βασικές κατηγορίες που θα ήθελες να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όπως και το Παιχνίδι των Γνώσεων παραπάνω, έτσι και το Eureka θα εγκατασταθεί στην αρχή με την αγγλική γλώσσα, αλλά θα έχεις την δυνατότητα να την αλλάξεις στα ελληνικά μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

3. Fact Or Fiction Quiz

Fact Or Fiction Quiz
Fact Or Fiction Quiz

Από τους δημιουργούς του Eureka, το Fact Or Fiction Quiz είναι μια απ’ τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στο Play Store της Google για κουίζ γενικών ερωτήσεων. Η εφαρμογή παρέχεται απευθείας στα ελληνικά και σου επιτρέπει να ξεκινήσεις άμεσα ένα νέο παιχνίδι, κάνοντας κλικ στο “Ξεκίνημα”. Η εφαρμογή σου επιτρέπει να απαντήσεις σε 150 ερωτήσεις, βαθμολογώντας την πρόοδο σου με τοις εκατό.

Το καλό με το Fact Or Fiction Quiz είναι πως σου επιτρέπει να ζητάς είτε μια βοήθεια όταν δυσκολεύεσαι, ή ακόμη και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον φίλο σου. Παρόλα αυτά, δεν σου επιτρέπει να επιλέξεις μεταξύ κατηγοριών, οπότε αν ψάχνεις για ένα κουίζ γενικών γνώσεων με πολλαπλές κατηγορίες, αυτή η εφαρμογή δεν είναι για εσένα.

4. Ελληνικό Κουίζ Ιστορίας

Ελληνικό Κουίζ Ιστορίας
Ελληνικό Κουίζ Ιστορίας

Το Ελληνικό Κουίζ Ιστορίας έχει κατασκευαστεί από την NandGate Software, την ίδια εταιρεία που δημιούργησε και το Fact Or Fiction Quiz που είδαμε παραπάνω. Και οι δύο εφαρμογές παρέχουν τον ίδιο σχεδιασμό και την ίδια λειτουργικότητα, επιτρέποντας σου να ξεκινήσεις απαντώντας σε 150 ερωτήσεις, της οποίες βαθμολογεί με τοις εκατό.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατηγορίες και, όπως αναφέρει και το όνομα της συγκεκριμένης εφαρμογής, πρόκειται για κουίζ με ερωτήσεις από την ελληνική ιστορία.

5. QuizKing! Ο βασιλιάς του κουίζ

QuizKing! Ο βασιλιάς του κουίζ
QuizKing! Ο βασιλιάς του κουίζ

Το Quiz King είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα κουίζ γενικών γνώσεων, παρέχοντας πολλαπλές διαφορετικές κατηγορίες που μπορείς να επιλέξεις, ενώ επιτρέπει στους χρήστες του να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς ώστε να γίνουν οι επόμενη βασιλιάδες των κουίζ. Το παιχνίδι έρχεται επίσης με τέσσερα διαφορετικά modes, όπως το κλασικό QuizKing, την 1 vs. 1 μάχη, τους διαγωνισμούς που μπορείς να λάβεις μέρος και την ατομική πρόκληση, η οποία βάζει τον εαυτό σου στην απόλυτη διαμάχη.

Παίζοντας τις διάφορες λειτουργίες του QuizKing μπορείς να συλλέγεις κέρματα (coins) τα οποία χρησιμοποιούνται για βοήθειες ή συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Για κάθε επίπεδο που ολοκληρώνεις επιτυχώς, κερδίζεις 4 κέρματα ενώ μπορείς ακόμα να κερδίσεις κέρματα προσκαλώντας φίλους ή τερματίζοντας στους κορυφαίους παίκτες στους διαγωνισμούς. Η εφαρμογή βρίσκεται φυσικά διαθέσιμη στα ελληνικά.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε