Εφαρμογές στο Microsoft Store για Windows 10 και 11

20+ Εφαρμογές στο Microsoft Store για Windows 10 και 11

Η Microsoft έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το Microsoft Store στα Windows 10 και 11, με εκατοντάδες premium και δωρεάν εφαρμογές να υπάρχουν διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πλέον, ακόμα και ορισμένα από τα βασικότερα προγράμματα που έτεινες να κατεβάζεις από κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά – ή με τον έξυπνο τρόπο του PatchMyPC – είναι πλέον διαθέσιμα απευθείας από την εφαρμογή του Microsoft Store στα Windows. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά και να κατεβάζεις προγράμματα από τρίτες ιστοσελίδες, καθώς θα τα έχεις όλα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Microsoft έχει βελτιώσει αρκετά το Store της στα Windows 10 και 11, παρέχοντας πλέον περισσότερες εφαρμογές από ποτέ άλλοτε, νέο μοντέρνο, προσεγμένο και εύκολο στη χρήση σχεδιασμό, και μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια. Παρακάτω δημιούργησα μια λίστα με μερικές από τις γνωστότερες και καλύτερες εφαρμογές στο Microsoft Store, όπου το να τις αποκτήσεις είναι μόλις ένα κλικ μακριά απ’ το κουμπί της εγκατάστασης.

Σημείωση: Το άρθρο θα συνεχίζω να το ανανεώνω ανά χρονικά διαστήματα με νέες εφαρμογές που θα κυκλοφορούν στο Microsoft Store. Μπορείς επίσης να προτείνεις τις αγαπημένες σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Δωρεάν εφαρμογές για να ακούς μουσική

Από streaming υπηρεσίες μέχρι και καταλόγους ραδιοφωνικών σταθμών.

Spotify

Spotify

Έως και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Spotify είναι η δημοφιλέστερη μουσική streaming υπηρεσία παγκοσμίως. Η σουηδική εταιρεία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να παρέχει ένα μοντέρνο και προσεγμένο περιβάλλον το οποίο είναι ιδανικό για τους λάτρεις της μουσικής. Επιπλέον, θα βρεις εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμα ελληνικά και ξένα podcasts, συμπεριλαμβανομένων και του The Blogging Dispatch.

TuneIn Radio

TuneIn Radio

Το TuneIn Radio είναι μια απ’ τις γνωστότερες υπηρεσίες παγκοσμίως για να ακούς εκατοντάδες χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς, εκπομπές και podcasts. Η υπηρεσία παρέχει ένα μοντέρνο και εύκολο στη χρήση σχεδιασμό, έναν σύγχρονο και μινιμαλιστικό player, και τα πάει ιδιαίτερα καλά ακόμα και όταν δεν έχεις καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Ακολούθησε μας στο TuneIn Radio.

E-Radio

E-Radio

Το E-Radio είναι μια εξαιρετική υπηρεσία η οποία περιλαμβάνει μια πληθώρα ραδιοφωνικών σταθμών, τους οποίους σου επιτρέπει να ακούς εντελώς δωρεάν. Παρόλα αυτά, ο player τους δεν είναι απ’ τους καλύτερους που θα πετύχεις, ενώ αν έχεις χαμηλή σύνδεση στο ίντερνετ, πιθανότατα να μην καταφέρεις να ακούς ποτέ.

Διάβασε επίσης: Ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί: Ιστοσελίδες και εφαρμογές.

iTunes

iTunes

Το iTunes είναι η επίσημη εφαρμογή της Apple που κάθε κάτοχος iPhone ή iPad χρειάζεται στον Windows υπολογιστή του εάν δεν έχει και ένα MacBook ή iMac. Μέσα από το iTunes θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις κάθε είδους ψυχαγωγίας, από μουσική, ταινίες, σειρές έως και podcasts και να νοικιάζεις περιεχόμενο. Επιπλέον, το iTunes είναι επίσης το σπίτι του Apple Music, απ’ όπου υπάρχουν εκατομμύρια διαθέσιμα τραγούδια.

Δωρεάν εφαρμογές για οργάνωση

Για να δημιουργείς έγγραφα και παρουσιαστικά φύλλα, να οργανώνεις όλη την ομάδα σου, να κρατάς τις σημειώσεις σου και να δημιουργείς τις to-do λίστες σου.

WPS Office

WPS Office - Δωρεάν σουίτα προγραμμάτων για κινητά και PC

Διάβασε το review μας για το WPS Office.

Το WPS Office είναι μια εξαιρετική σουίτα προγραμμάτων η οποία δεν έχει να ζηλέψει πολλά από το Google Docs, τα Microsoft Office ή τα LibreOffice. Η δωρεάν έκδοση του προγράμματος είναι επίσης ιδανική για τους περισσότερους, ενώ αν θέλεις περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες – όπως να επεξεργάζεσαι PDF αρχεία, να έχεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο cloud και να εργάζεσαι σε πραγματικό χρόνο μαζί με άλλους χρήστες – μπορείς να αναβαθμίσεις στο συνδρομητικό πακέτο της υπηρεσίας.

Trello

Trello

Το Trello είναι η ιδανική υπηρεσία για να παραμένεις οργανωμένος/η, δημιουργώντας boards για οτιδήποτε επιθυμείς. Με την εφαρμογή του Trello εγκατεστημένη και στον υπολογιστή αλλά και στο κινητό σου, θα είσαι σε θέση όχι μόνο να διαχειρίζεσαι τις προσωπικές σου to-do λίστες, αλλά και της ομάδας σου.

Evernote

Evernote

Το Evernote είναι μια από τις γνωστότερες εφαρμογές για να κρατάς τις σημειώσεις σου και να οργανώνεις όλες τις to-do λίστες σου σε ένα μέρος. Η υπηρεσία παρέχει ένα εξαιρετικό δωρεάν πακέτο το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, καθώς επίσης και συνδρομητικά πακέτα για να αποκτήσεις πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες λειτουργίες.

SimpleNote

SimpleNote

Το SimpleNote αναπτύχθηκε από την Automattic, την εταιρεία που δημιούργησε επίσης την πασίγνωστη CMS πλατφόρμα, το WordPress. Η εφαρμογή SimpleNote είναι μια απλή και μίνιμαλ εφαρμογή για να κρατάς σημειώσεις, να δημιουργείς to-do λίστες και να τα οργανώνεις όλα με τη χρήση ετικετών. Η εφαρμογή σου επιτρέπει να συγχρονίζεις τις σημειώσεις σου απ’ όλες τις συσκευές μέσω του λογαριασμού σου, ενώ είναι διαθέσιμη τόσο για Windows, macOS και Linux, όσο και για Android, iOS και μέσω της ιστοσελίδας.

Raindrop

Raindrop

Το Raindrop είναι αναμφισβήτητα μια απ’ τις καλύτερες εφαρμογές για να κρατάς αποθηκευμένα όλα τα άρθρα, τα βίντεο, τη μουσική και τις φωτογραφίες από τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες, ώστε να τα βλέπεις αργότερα. Μπορείς να οργανώνεις κάθε σελίδα που αποθηκεύεις είτε μέσα σε μια Συλλογή, είτε ακόμα και με τη χρήση ετικετών.

Δωρεάν εφαρμογές για ταινίες και σειρές

Εφαρμογές για να παρακολουθείς με μεγαλύτερη άνεση τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές.

Kodi

Kodi

Το Kodi είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείς τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές, ενώ παρέχει το ιδανικό περιβάλλον χρήσης για να έχεις οργανωμένες όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου. Η εφαρμογή του Kodi είναι διαθέσιμη μέσω του Microsoft Store και, μέχρι στιγμής, όλα φαίνεται να λειτουργούν άψογα.

VLC

VLC

Το VLC παραμένει ένας απ’ τους καλύτερους players παγκοσμίως για να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου βίντεο, ή τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές. Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης άψογα και για να ακούς μουσική, ενώ υποστηρίζει μια πληθώρα επιλογών από διαφορετικούς τύπους αρχείων. Επιπλέον, μπορείς να επεκτείνεις περισσότερο τις δυνατότητες της εφαρμογής, κάνοντας εγκατάσταση τις επεκτάσεις (extensions) που παρέχονται.

Δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο

Μιλώντας για χρήσιμα εργαλεία, ήξερες πως υπάρχει μια πληθώρα επιλογών από premium και δωρεάν εφαρμογές στο Microsoft Store για να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου;

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express

Το Adobe Photoshop Express μπορεί να μην είναι το κλασικό Photoshop που δεν παρέχει όρια στην επεξεργασία των φωτογραφιών, αλλά σίγουρα είναι μια απ’ τις γνωστότερες και καλύτερες εφαρμογές του είδους. Με περισσότερα από 45 μοναδικά εφέ και δυνατότητες για να επεξεργαστείς τα contrast, clarity, saturation, vibrance, dehaze, exposure, highlights, shadows, blacks και whites, το Photosho Express της Adobe είναι μια απ’ τις εφαρμογές που κάθε λάτρης της φωτογραφίας θα έπρεπε να χρησιμοποιεί.

Wondershare Filmora

Wondershare Filmora

Το Wondershare Filmora είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα για επεξεργασία βίντεο, το οποίο σου επιτρέπει να επεξεργάζεσαι και να αποθηκεύεις βίντεο για το YouTube, το TikTok, το Facebook, το Instagram, ή σε οποιεσδήποτε διαστάσεις επιθυμείς. Το πρόγραμμα παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης και θεωρείται ιδανικό για αρχάριους χρήστες, ενώ παρέχει αρκετά φίλτρα και εφέ για να ξεκινήσεις άμεσα.

Canva

Canva

Το Canva αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν έτοιμα πρότυπα ή να σχεδιάζουν τα δικά τους, δημιουργώντας λογότυπα, αφίσες, PDF αρχεία, βιογραφικά, εξώφυλλα, social media posts, animated φωτογραφίες και πολλά άλλα, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης. Η υπηρεσία παρέχει φυσικά και ένα συνδρομητικό πακέτο για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τα επί πληρωμής πρότυπα της. Μέσα από υπηρεσίες όπως το Creative Market θα βρεις επίσης προ-σχεδιασμένα πρότυπα τα οποία σου στέλνουν μέσω του Canva αμέσως μετά την αγορά τους.

Δωρεάν βοηθητικές εφαρμογές

Είτε θέλεις να διατηρείς το λειτουργικό σου σύστημα οργανωμένο, είτε να αποκτάς απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλες σου συσκευές, είτε ακόμα και να μεταφέρεις αρχεία από τον υπολογιστή στο κινητό ή το tablet και το αντίστροφο, αυτές οι βοηθητικές εφαρμογές καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

CCleaner

CCleaner

Το CCleaner είναι ένα από τα γνωστότερα προγράμματα παγκοσμίως για Windows, το οποίο βοηθάει στο να διατηρείς το λειτουργικό σύστημα πιο οργανωμένο και καθαρό, διαγράφοντας τα περιττά αρχεία, το ιστορικό, τα cookies και κάθε άλλο δεδομένο από τα προγράμματα περιήγησης (web browsers), ενώ σου επιτρέπει να αναλύεις την χωρητικότητα του σκληρού σου δίσκου, παρέχοντας εργαλεία και δυνατότητες για να αυξήσεις ακόμα περισσότερο τον χώρο.

TeamViewer

20+ Εφαρμογές στο Microsoft Store για Windows 10 και 11

Η χρήση του TeamViewer είναι απλή μα πανίσχυρη: Το πρόγραμμα σου επιτρέπει να αποκτάς πρόσβαση σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή ή κινητό. Έχοντας το εγκατεστημένο και στις δύο συσκευές, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το ID και τον κωδικό πρόσβασης, και θα αποκτήσεις άμεσα πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και το σύστημα.

SHARE.it

SHARE.it

Το SHARE.it είναι μια πολύ απλή μα πανίσχυρη εφαρμογή, η οποία σου επιτρέπει να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα αρχεία και δεδομένα μέσω WiFi από τον υπολογιστή στο κινητό σου και το αντίστροφο. Λειτουργεί επίσης και σε tablets ή συσκευές με Android και iOS. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στον υπολογιστή και το κινητό ή tablet σου, να συνδέσεις και τα δύο στο ίδιο WiFi δίκτυο, και στη συνέχεια να την ανοίξεις και να ξεκινήσεις να μεταφέρεις αρχεία.

Rufus

Δημιουργία Boot USB με το Rufus (Windows και Linux)
Image Credits: Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.gr.

Διάβασε το άρθρο: Δημιουργία Boot USB με το Rufus (Windows και Linux).

Το Rufus είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows και Linux το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργείς Boot USB (αλλιώς και bootable USB) με συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα ή με προγράμματα που τρέχουν μόνο από USB.

Άλλε γνωστές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store

Και αν παραπάνω δεν βρήκες μια απ’ τις αγαπημένες σου εφαρμογές, τότε ίσως την βρεις παρακάτω, όπου περιλαμβάνονται μερικά απ’ τα γνωστότερα ονόματα στον χώρο της τεχνολογίας.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Ο Firefox παραμένει ένας από τους καλύτερους και γρηγορότερους web browsers παγκοσμίως. Το πρόγραμμα περιήγησης της Mozilla έγινε διαθέσιμο μέσω του Microsoft Store πριν από αρκετό καιρό και ενημερώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, ενώ βάζει τέλος πλέον στις χειροκίνητες ενημερώσεις.

Dropbox

Dropbox

Το Dropbox είναι ίσως η μοναδική cloud υπηρεσία η οποία παρέχει μια τόσο μοντέρνα και προσεγμένη εφαρμογή για τα Windows. Απ’ την αρχή ακόμα, η εταιρεία έκανε εξαιρετική δουλειά με τον σχεδιασμό, ενσωματώνοντας όλο το “Fluent Design” σχεδιαστικό πρότυπο της Microsoft στην εφαρμογή της. Η εφαρμογή ενημερώνεται επίσης αρκετά συχνά, ενώ παράλληλα παρέχει μια σταθερή και γρήγορη πλοήγηση που σπάνια συναντάς σε παρόμοιες εφαρμογές και προγράμματα.

Discord

Discord

Η επίσημη εφαρμογή του Discord για τα Windows είναι διαθέσιμη και μέσα από το Microsoft Store και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που παρέχει και το παραδοσιακό πρόγραμμα, ώστε να μπορείς να μπαίνεις, να προσκαλείς και να δημιουργείς τους δικούς σου Discord servers, καθώς επίσης και για να μιλάς με άλλους ανθρώπους.

Συχνές ερωτήσεις για τις εφαρμογές από το Microsoft Store

Αν έχεις περισσότερες απορίες ή προβληματισμούς σχετικά με τις εφαρμογές στο Microsoft Store, άφησε το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Γιατί να κατεβάζω τις εφαρμογές από το Microsoft Store;

Για να μπορέσεις να καταχωρηθεί μέσα στο Microsoft Store μια εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να καλύπτει ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, ενώ περνάει και από έγκριση. Ως εκ τούτου, το Microsoft Store είναι ένα αξιόπιστο και ασφαλές μέρος που προτείνεται να προτιμάς αυτό και να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς άγνωστες ιστοσελίδες τρίτων.

Είναι δωρεάν οι εφαρμογές που παρέχονται από το Microsoft Store;

Όπως και στο Google Play Store αλλά και στο Apple Store, έτσι και στο Microsoft Store υπάρχουν εφαρμογές που είναι δωρεάν και κάποιες που απαιτούν είτε να τις αγοράσεις μια φορά, είτε να αποκτήσεις ένα από τα συνδρομητικά τους πακέτα. Υπάρχουν επίσης και οι δωρεάν εφαρμογές με δοκιμαστική χρήση λίγων ημερών, ή αυτές που τις κατεβάζεις δωρεάν αλλά είναι περιορισμένες στη free έκδοση.

Πως ενημερώνονται οι εφαρμογές στο Microsoft Store;

Οι εφαρμογές στο Microsoft Store ενημερώνονται είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα, ανοίγοντας την εφαρμογή και πηγαίνοντας στην σελίδα Library. Από εκεί, θα μπορείς να ελέγχεις για νέες ενημερώσεις και να βλέπεις ποιες εφαρμογές ενημερώθηκαν ή εγκαταστάθηκαν πρόσφατα.

Πως βρίσκω και ανοίγω το Microsoft Store;

Το Microsoft Store είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για τους χρήστες των Windows 8, 8.1, 10 και 11. Στα Windows 10 και 11 παρέχεται η πιο εξελιγμένη έκδοση του Store, με πιο μοντέρνο και προσεγμένο σχεδιασμό. Η εφαρμογή υπάρχει προ-εγκατεστημένη με το λειτουργικό σύστημα, οπότε μπορείς να την αναζητήσεις από το μενού της Έναρξης.


Εσύ ποιες από τις παραπάνω εφαρμογές χρησιμοποιείς; Μήπως έχεις να προτείνεις κάποιες που προστέθηκαν στο Microsoft Store; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

2 σκέψεις στο “20+ Εφαρμογές στο Microsoft Store για Windows 10 και 11”

  1. Πιο απλές εφαρμογές είναι για απεργίες το “Απεργίες GR” , και για Εορτολόγιο η εφαρμογή “Γιορτές”

    Απάντηση

Σχολιάστε