Χάκαραν το Viber; Πως να επαναφέρεις το λογαριασμό σου

Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το Viber αποτελεί μια απ’ τις δημοφιλέστερες εφαρμογές συνομιλιών παγκοσμίως. Επομένως, είναι συχνά στόχος για hackers που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα τραπεζικά στοιχεία μας με διάφορους έξυπνους τρόπους. Αν χάκαραν το Viber σου, τότε μέσα από αυτό τον οδηγό θα δούμε πως να το επαναφέρεις.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω πως δουλεύω ως web designer για περισσότερα από 14 χρόνια τώρα, έχοντας συναντήσει στην ζωή μου εκατοντάδες διαφορετικά χακαρίσματα. Σε όσο αφορά το Viber, ένα μεγάλο ποσοστό πελατών, φίλων και γνωστών μου έχουν δει τους λογαριασμούς τους να μπλοκάρονται μετά από ένα απλό hack ενός αγνώστου.

Πως χάκαραν το Viber μου;

Ο πιο εύκολος τρόπος για να χακάρουν το Viber λογαριασμό σου είναι στέλνοντας ένα κωδικό PIN, το οποίο στη συνέχεια τους το παρέχεις εσύ από μόνος/η σου. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και έχω δει να πλασάρουν διαφορετικές ιστορίες ανάλογα με την περίπτωση.

 • Σε παίρνουν τηλέφωνο και σου αναφέρουν πως είναι από την εφορία (ή κάτι σχετικό) και πως πρέπει να σου καταθέσουν κάποια χρήματα στο λογαριασμό. Σου ζητάνε να τους επιβεβαιώσεις με το PIN που θα λάβεις στο Viber το πραγματικό λογαριασμό σου, ο οποίος συχνά ζητάνε να είναι της Εθνικής Τράπεζας.
 • Σε παίρνουν τηλέφωνο για μια αγγέλια που καταχώρησες online και ενδιαφέρονται να αγοράσουν το προϊόν. Δεν θέλουν να το λάβουν με αντικαταβολή και έτσι ζητάνε να σου καταθέσουν τα χρήματα. Για να το κάνουν, θα πρέπει να τους στείλεις το PIN επιβεβαίωσης που θα λάβεις στο Viber σου.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, με το που στείλεις το PIN που έλαβες στην υπηρεσία, τους δίνεις άμεση πρόσβαση στον εκατοστέ τραπεζικό λογαριασμό. Αν οι δράστες βρουν ένα μηδενισμένο τραπεζικό λογαριασμό, τότε σου αναφέρουν πως κάτι πήγε στραβά, πως τους εμφανίζει ένα σφάλμα. Στη συνέχεια, ζητάνε μήπως έχεις κάποιο άλλο διαθέσιμο τραπεζικό λογαριασμό ώστε να κάνουν και εκεί μια προσπάθεια για να σου καταθέσουν τα χρήματα.

Γιατί δεν έχω άλλο πρόσβαση στο Viber;

Πιθανότατα να έχεις προσπαθήσει ήδη ανεπανάληπτες φορές να ξανά συνδέσεις το Viber, μόνο για να παρατηρήσεις πως ο κωδικός δεν σου στέλνεται ποτέ ως SMS, ή η υπηρεσία δεν αναγνωρίζει πλέον τον αριθμό τηλεφώνου σου. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το σφάλμα που σου εμφανίζει, μιας πρόκειται για ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα.

Βλέπεις, όταν ολοκληρώνεται ένα χακάρισμα με συγκεκριμένο τρόπο, το σύστημα ασφάλειας του Viber το καταλαβαίνει και στη συνέχεια μπλοκάρει ολοκληρωτικά τον αριθμό τηλεφώνου. Με αυτό τον τρόπο, αν πρόκειται για hacker, δεν θα έχει την δυνατότητα να ξανά χρησιμοποιήσει τον ίδιο λογαριασμό, μιας και κάθε λογαριασμός στην υπηρεσία συνδέεται αναγκαστικά με έναν αριθμό τηλεφώνου.

Έτσι, δεν έχεις ούτε εσύ πρόσβαση στο Viber λογαριασμό σου, αλλά ούτε και ο hacker στον οποίο έστειλες το μοναδικό κωδικό PIN.

Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω τώρα;

Τα παρακάτω βήματα είναι τα μοναδικά βήματα τα οποία έχω δει πως λειτουργούν και είναι αποτελεσματικά. Αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου ξανά και να βεβαιωθείς πως οι hackers δεν έχουν πρόσβαση και σε άλλους λογαριασμούς σου, τότε είναι σημαντικό να λάβεις ορισμένα μέτρα.

 1. Επικοινώνησε με την τράπεζα (ή τις τράπεζες) για την οποία προσπάθησε ο hacker να κάνει την κατάθεση των χρημάτων. Πιθανότατα έχει ήδη αυτά τα στοιχεία και πρέπει η τράπεζα να προχωρήσει σε άμεση ακύρωση των καρτών και σε παύση των συναλλαγών για τον εκατοστέ λογαριασμό. Θα σου ζητήσουν να λάβεις τα νέα σου στοιχεία σύνδεσης από ένα κατάστημα.
 2. Άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης απ’ όλες τις εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες στο κινητό σου. Όπως το Facebook, Instagram, Pinterest, Tumblr, Twitter και οτιδήποτε άλλο έχεις. Αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλίσεις αυτούς τους λογαριασμούς από ερχόμενες κλοπές.
 3. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας του Viber και ανέφερε στον τίτλο πως “Χάκαραν το Viber μου“, ή ακόμα καλύτερα, “My Viber account is hacked“.

Είναι σημαντικό να αναφέρεις στην ομάδα της υπηρεσίας ακριβώς τι συνέβη με το χακάρισμα. Γράψε αναλυτικά πως επικοινώνησαν μαζί σου, πως έστειλες τον κωδικό PIN που έλαβες, επικοινώνησες με την τράπεζα για την ακύρωση των καρτών σου και πως δεν μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου γιατί δεν σου έρχεται ποτέ ο κωδικός σε SMS (ή αν έρχεται και δεν λειτουργεί, τότε ανέφερε το).

Η εταιρεία στη συνέχεια θα σε ενημερώσει να ξανά κάνεις άλλη μια προσπάθεια. Μόλις την κάνεις, είτε θα αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου, είτε θα συμβεί το ίδιο πρόβλημα. Αν δεν επιλυθεί, ξανά επικοινώνησε απαντώντας στο email που σου έστειλαν, αναφέροντας πως αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα.

Το Viber στη συνέχεια είτε θα ξεμπλοκάρει το λογαριασμό σου, είτε θα σου στείλει ένα μοναδικό κωδικό σε SMS με τον οποίο θα είσαι σε θέση στη συνέχεια να ξεμπλοκάρεις τον αριθμό και να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου ξανά.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.
Social Media:

5 σκέψεις στο “Χάκαραν το Viber; Πως να επαναφέρεις το λογαριασμό σου”

 1. καλημέρα…
  ως αδαής που είμαι και βλέποντας πως οι γνώσεις σου είναι τεράστιες θα ήθελα να ρωτήσω κάτι..

  πριν μέρες μιλούσα με κάποια κοπέλα στο βαιμπερ .. εδώ και δύο μέρες δεν φαίνεται ενεργή κάθε φορά που προσπαθώ να το ελέγξω..

  δείχνει μόνο το όνομα της στην μπάρα

  σήμερα το πρωί μιλούσα με κάποια άλλη κοπέλα …και μετά από λίγες ώρες μου παρουσιάστηκε το ίδιο θέμα…

  δείχνει και πάλι μόνο το όνομα χωρίς άλλες διευκρινίσεις

  τι μπορεί να συμβαίνει??

  ερώτηση….
  υπάρχει περίπτωση να έχει μπει κάποιος στο ενδιάμεσο μεταξύ εμού και των επαφών και να εκβιάσει καταστάσεις με οποιονδήποτε τρόπο..??
  θεωρείται αξιόπιστο το βαιμπερ η μπορεί να έχω χακαριστει και να κλαπούν συνομιλίες .. φωτογραφίες.. κλπ..??

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Johny, κανένας δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Viber λογαριασμό σου καθώς μπορεί να συνδεθεί μόνο σε μια συσκευή με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου. Κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει από τις ρυθμίσεις του Viber να μην εμφανίζεται όταν είναι συνδεδεμένος/η στους υπόλοιπους χρήστες. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να μπλοκάρουν μεμονωμένα άτομα ώστε να μην μπορούν να δουν την κατάσταση τους. Εξέτασε το ενδεχόμενο πως είτε αυτές οι κοπέλες έχουν απενεργοποίηση την ενεργή κατάσταση τους στο Viber, είτε σε έχουν μπλοκάρει απ’ το να βλέπεις την κατάσταση τους.

   Απάντηση
   • φίλε Παναγιώτη επειδή σου έστειλα μήνυμα το μεσημέρι αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι εστάλη κανονικά…. σου στέλνω και πάλι για να σε ευχαριστήσω πολύ για την άμεση και
    περιεκτική απάντηση..

    Απάντηση
    • Πολύ καλημέρα Τζον! Κατάφερες να επιλύσεις το πρόβλημα σου και να αποκτήσεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου; Εγώ ευχαριστώ για το καλοσυνάτο σχόλιο σου, βρίσκομαι στη διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς!!

     Υ.Γ. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο, απλά καμιά φορά έρχονται όλα μαζεμένα και υπάρχει μια καθυστέρηση στην έγκριση όλων των σχολίων λόγω περιορισμένου χρόνου 😏

     Απάντηση
 2. φίλε Παναγιώτη….σε υπέρ ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στην ερώτηση μου…

  πραγματικά με ηρεμησες αρκετά με την απάντηση…

  θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα προσπαθήσω να ελέγξω τι γίνεται με τις κοπέλες και την σύνδεση

  χίλια ευχαριστώ

  Απάντηση

Σχολιάστε