Οι 5 καλύτερες streaming υπηρεσίες με ταινίες για παιδιά

Οι 5 καλύτερες streaming υπηρεσίες με ταινίες για παιδιά

Αυτή την στιγμή οι streaming υπηρεσίες είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να παρακολουθούμε ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμη. Πολλές από αυτές τις streaming υπηρεσίες παρέχουν επίσης αρκετές ταινίες για παιδιά, πολλές εκ των οποίων παρέχονται και μεταγλωττισμένες, ενώ άλλες εμφανίζουν ελληνικούς υπότιτλους.

Πως να επιλέξεις την κατάλληλη streaming υπηρεσία για παιδιά

Υπάρχουν αρκετές streaming υπηρεσίες που μπορείς να επιλέξεις αυτή την στιγμή, παρόλα αυτά δεν είναι όλες ιδανικές για παιδιά. Κάποιες εστιάζουν περισσότερο στο να παρέχουν ένα γενικό περιεχόμενο για κάθε ηλικία, ενώ άλλες έχουν δώσει μεγάλη βάση στο περιεχόμενο για ανηλίκους, παρέχοντας βελτιστοποιημένους καταλόγους αποκλειστικά για παιδιά.

Μια καλή πλατφόρμα θα πρέπει επίσης να σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργείς πολλαπλούς διαφορετικούς λογαριασμούς, ενώ να παρέχει και λογαριασμούς για παιδιά με περιεχόμενο αυστηρά για ανηλίκους. Κάποιες streaming υπηρεσίες σου επιτρέπουν επίσης να εισάγεις έναν τετραψήφιο PIN κωδικό ώστε να διατηρείς τους λογαριασμούς των γονιών κλειδωμένους απ’ τα παιδιά.

Ορισμένες από τις παρακάτω streaming υπηρεσίες παρέχονται επίσης δωρεάν, όπως για παράδειγμα το ERTFLIX. Άλλες όπως το Disney Plus και το Netflix είναι συνδρομητικές, αλλά παρέχουν αρκετά πιο μεγάλους καταλόγους και εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμες επιλογές. Επιπλέον, παρέχουν ένα μικρό χρονικό διάστημα δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης, έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις αν το περιεχόμενο τους μπορεί να καλύψει την οικογένεια σου.

Διάβασε επίσης: 8 Ιστοσελίδες με μεταγλωτισμένα παιδικά στα ελληνικά

5 Streaming Υπηρεσίες με ταινίες για παιδιά

  1. Disney Plus
  2. Netflix
  3. ERTFLIX
  4. HBO Max
  5. YouTube

Με πλατφόρμες όπως το Disney Plus και το Netflix να παρέχουν τεράστιους καταλόγους με ταινίες και σειρές για όλη την οικογένεια, δεν θα λείψει τίποτα στα παιδιά σου. Κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, ενώ εκτός από τα παιδιά, είναι πάντοτε σημαντικό να υπάρχουν και άλλες επιλογές για τους γονείς.

1. Disney Plus

Το Disney Plus παίρνει με ευκολία την πρώτη θέση στην λίστα, καθώς είναι η ιδανική streaming υπηρεσία με PG-13 (και μικρότερο) περιεχόμενο. Επιπλέον, είναι η ιδανική πλατφόρμα καθώς παρέχει περιεχόμενο για κάθε ηλικία, ενώ σου επιτρέπει να έχεις ένα ξεχωριστό λογαριασμό αποκλειστικά με περιεχόμενο για ανηλίκους. Μπορείς επίσης να ξεχωρίζεις με ευκολία πότε τα παιδιά σου βρίσκονται στον παιδικό λογαριασμό, καθώς έχει διαφορετικό σχεδιασμό.

Διάβασε επίσης: Disney Plus Review: Αξίζει να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία;

Disney Plus

Η πλατφόρμα παρέχει επίσης πρόσβαση στο Disney Jounior και στο Disney Channel, ενώ θα βρεις όλο το περιεχόμενο από αγαπημένες εταιρείες όπως η Pixar, η National Geographic, η Marvel και, για τους λάτρης του διαστήματος, όλα τα Star Wars. Στο Disney Plus θα βρεις όλα τα αγαπημένα παλιά παιδικά που τείναμε να βλέπουμε, καθώς επίσης και όλα τα νεότερα που έχει κυκλοφορήσει η Disney.

Disney Plus

Για να μην μπορούν τα παιδιά να συνδεθούν στον λογαριασμό των γονιών τους, το Disney Plus σου επιτρέπει να εισάγεις ένα τετραψήφιο PIN και να θέτεις συγκεκριμένα όρια για κάθε λογαριασμό. Παρόλα αυτά, το Disney Plus αφαιρεί αυτόματα όλο το περιεχόμενο για ενηλίκους όταν δημιουργείς ένα λογαριασμό για παιδιά. Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Disney Plus κοστίζει 8,99€ μηνιαίως, ή 89,90€ ετησίως.

2. Netflix

Το Netflix είναι η μεγαλύτερη και γνωστότερη streaming υπηρεσία παγκοσμίως αυτή την στιγμή. Επομένως, θα βρεις εκατοντάδες επιλογές με ταινίες για παιδιά, σειρές, ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικό περιεχόμενο, έως και μουσικοχορευτικά παιδικά. Η υπηρεσία σου επιτρέπει επίσης να δημιουργήσεις έναν ξεχωριστό λογαριασμό για παιδιά, αλλά αυτό δεν θα τα αποτρέπει απ’ το να αλλάζουν μεταξύ λογαριασμών με μεγάλη ευκολία – σε αντίθεση τουλάχιστον με το Disney Plus, το οποίο παρέχει έξτρα ασφάλεια.

Netflix-Comic-book-and-superhero-movies-hidden-code

Η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης αρκετό περιεχόμενο της Nickelodeon χάρη στην συνεργασία τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αρκετές από τις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές που έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν στην τηλεόραση. Πολλές από τις ταινίες για παιδιά στο Netflix θα τις βρεις επίσης με διαθέσιμες μεταγλωττίσεις, συμπεριλαμβανομένων και στα ελληνικά. Παρόλα αυτά, όλες οι ταινίες και οι σειρές έρχονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Διάβασε επίσης: Τι ταινία να δω στο Netflix; Προτάσεις για ταινίες και σειρές

Το περιβάλλον χρήσης του Netflix είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολο, οπότε δεν θα δυσκολευτούν τα παιδιά στο να ανακαλύπτουν νέο περιεχόμενο και να απολαμβάνουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό για παιδιά, το οποίο προσαρμόζει η πλατφόρμα αυτόματα, αφαιρώντας όλο το περιεχόμενο για ενηλίκους και διατηρώντας ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον. Το οικονομικό πακέτο του Netflix κοστίζει αυτή την στιγμή 7.99€ μηνιαίως, ενώ το μεγαλύτερο πακέτο με πολλαπλούς λογαριασμούς και 4K ποιότητα κοστίζει 13.99€ μηνιαίως.

3. ERTFLIX

Ο κατάλογος περιεχομένου του ERTFLIX δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτόν του Netflix ή του Disney Plus. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια ελληνική streaming υπηρεσία η οποία σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, παρέχεται εντελώς δωρεάν. Η πλατφόρμα φιλοξενεί αρκετές ταινίες και σειρές που αφορούν το ενήλικο κοινό, ενώ παρέχεται και μια στήλη “Children” μέσα από την οποία θα βρεις [δυστυχώς] έναν ιδιαίτερα μικρό κατάλογο με ταινίες για παιδιά.

Ertflix μεταγλωτισμένα παιδικά

Τα καλά νέα είναι πως το περιεχόμενο του ERTFLIX ανανεώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, παρέχοντας τις ταινίες και τις σειρές για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάθε φορά. Αυτό σημαίνει πως θα προστίθενται νέες ταινίες για παιδιά, σειρές και ντοκιμαντέρ κάθε λίγες ημέρες. Παρόλα αυτά, δεν παρέχονται διαφορετικοί λογαριασμοί για παιδιά, οπότε αν είναι αρκετά μικρά, προτείνεται να βρίσκεσαι κι εσύ μπροστά απ’ την οθόνη όσο αναζητούν για νέο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Διάβασε επίσης: ΕΡΤflix: Πως να βλέπεις δωρεάν online ταινίες και σειρές

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες streaming υπηρεσίες, το ERTFLIX σου επιτρέπει να βλέπεις τα παιδικά και τις ταινίες για παιδιά μόνο όπως τις παρέχει. Για παράδειγμα, κάποιες υπάρχουν μόνο μεταγλωττισμένες, που σημαίνει πως δεν θα έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις την γλώσσα. Ωστόσο, για τα μικρά παιδιά που θέλουν να παρακολουθούν μεταγλωττισμένα παιδικά, η πλατφόρμα θα τα καλύψει πλήρως.

4. HBO Max

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θελήσεις να αποφύγεις το HBO Max: Δεν παρέχονται μεταγλωττισμένα παιδικά και ελληνικοί υπότιτλοι. Το δεύτερο πρόβλημα με το HBO Max είναι πως η πλατφόρμα δεν έχει γίνει ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα, που σημαίνει πως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μια VPN υπηρεσία όπως τη NordVPN για να αλλάξεις την IP σου με αμερικανική, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στο περιεχόμενο της πλατφόρμας.

HBO Max Πως να βλέπεις ταινίες στην Ελλάδα

Το HBO Max ωστόσο είναι ο παράδεισος των μικρών παιδιών, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Για τα παιδιά όμως, παρέχονται πασίγνωστα παιδικά όπως τα Looney Tunes, το Tom and Jerry, το Sesame Street, οι OG Teen Titans και εκατοντάδες animated DC ταινίες και σειρές με σούπερ ήρωες.

Διάβασε επίσης: HBO Max: Πως να βλέπεις ταινίες στην Ελλάδα

Η πλατφόρμα δίνει επίσης την δυνατότητα στις οικογένειες να δημιουργήσουν έναν παιδικό λογαριασμό, μέσα από τον οποίο θα παρέχεται περιεχόμενο αποκλειστικά για ανηλίκους. Τα παιδιά θα μπορούν επίσης να κλικάρουν πάνω στους αγαπημένους τους χαρακτήρες όπως τον Scooby Doo, τον Batman, τα Powerpuff Girls και εκατοντάδες άλλα, ανακαλύπτοντας περιεχόμενο μόνο με αυτούς.

HBO Max Πως να βλέπεις ταινίες στην Ελλάδα

Και αν δεν έφτανε αυτό, η streaming υπηρεσία χωρίζει το περιεχόμενο σε πολλαπλές κατηγορίες βάση ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων για ηλικίες 2-5, 6-9, 10-12 και 13 και άνω. Τα παιδιά μπορούν να έχουν επίσης τον κωδικό για να συνδέονται στους λογαριασμούς τους, ενώ στους λογαριασμούς για ενηλίκους θα υπάρχει ένας τετραψήφιος PIN κωδικός που θα αποτρέπει τους μικρούς να εναλλάσσουν μεταξύ λογαριασμών. Αυτή την στιγμή, το HBO Max κοστίζει 10,00$ μηνιαίως με διαφημίσεις, ή 15,00$ μηνιαίως χωρίς διαφημίσεις.

5. YouTube

Το YouTube μπορεί να μην είναι μια streaming υπηρεσία, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως η πλατφόρμα δεν φιλοξενεί μια πληθώρα επιλογών από ολόκληρες ταινίες και σειρές. Με μια γρήγορη αναζήτηση “μεταγλωττισμένα παιδικά“, θα εντοπίσεις γρήγορα αρκετά από τα πιο γνωστά παιδικά, τα οποία είναι μεταγλωττισμένα στα ελληνικά και παρέχονται εντελώς δωρεάν προς όλους.

Μεταγλωττισμένα Παιδικά στο YouTube

Θα βρεις επίσης αρκετούς YouTubers που ανεβάζουν μεταγλωττισμένα παιδικά και ταινίες για παιδιά ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, οπότε κάνε μια εγγραφή στους αγαπημένους σου YouTubers ώστε να βλέπεις τι καινούργιο ανεβάζουν κάθε φορά. Υπάρχει επίσης και το YouTube Kids, το οποίο είναι ιδανικό για παιδιά αλλά έχει ιδιαίτερα περιορισμένο περιεχόμενο σε όσο αφορά τις ταινίες και τις σειρές.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το YouTube δεν είναι μια πλατφόρμα στην οποία συστήνεται να αφήσεις ανήλικα παιδιά να σερφάρουν σε αυτό χωρίς έλεγχο. Καθένας έχει την δυνατότητα να ανεβάσει το οτιδήποτε επιθυμεί και μπορούν εύκολα τα παιδιά να πέσουν σε κάποιο ανεπιθύμητο βίντεο το οποίο δεν πρόλαβε να κατέβει από την πλατφόρμα ή αφορά ενηλίκους. Επομένως, είναι σημαντικό να βρίσκεσαι μπροστά απ’ την οθόνη κάθε φορά που ψάχνετε να βρείτε ταινίες για παιδιά, παιδικά, ντοκιμαντέρ, ή οποιοδήποτε άλλο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε