Bitdefender Antivirus Review (2022)

Bitdefender Antivirus Review (2022)

Όταν έχουμε να κάνουμε με Antivirus προγράμματα, λίγα είναι αυτά που μπορούν να αναμετρηθούν με την αξιοπιστία του Bitdefender και τη πληθώρα λειτουργιών και χαρακτηριστικών που παρέχει στους premium χρήστες του.

Αν και υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με τα καλύτερα Antivirus προγράμματα για Windows, αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις πλήρη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, τότε θα χρειαστεί να αποκτήσεις ένα συνδρομητικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεσαι, και ακόμα περισσότερα. Και αυτό έρχεται και καταφέρνει το Bitdefender Antivirus, μα ιδανικότερα για την έκδοση Plus, η οποία παρέχει πρόσβαση στις πιο ισχυρές λειτουργίες του προγράμματος.

Τι είναι το Bitdefender Antivirus;

Όπως προδίδει και ο τίτλος στα δεξιά του, το Bitdefender είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο αξιόπιστα Antivirus προγράμματα για Windows, macOS, Android και iOS. Οι τεχνολογίες της εταιρείας όχι απλά φημίζονται, αλλά έχουν κερδίσει και το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» από το AV-Comparatives.

Το πρόγραμμα παρέχει μια πληθώρα λειτουργιών για όσους θέλουν να αυξήσουν την ασφάλεια τους, παρέχοντας χαρακτηριστικά όπως προστασία σε πραγματικό χρόνο για ιούς και ransomware, προλαμβάνει phishing επιθέσεις και απάτες κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών σου αγορών και παρέχει VPN υπηρεσία για ασφαλές σερφάρισμα.

Το περιβάλλον χρήσης του Bitdefender Antivirus είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, ενώ οι αρχάριοι χρήστες δεν θα δυσκολευτούν να το κατεβάσουν, να το εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν. Επιπλέον, όλο το περιβάλλον χρήσης του προγράμματος είναι επίσης διαθέσιμο και στα Ελληνικά – και το ίδιο και η επίσημη ιστοσελίδα του.

Πόσο κοστίζει το Bitdefender Antivirus Plus και τι παρέχει;

Έως και πριν μερικά χρόνια το BitDefender παρείχε και μια περιορισμένη αλλά εντελώς δωρεάν έκδοση. Η εταιρεία σταμάτησε να παρέχει πλέον την δωρεάν έκδοση και έχει εστιάσει στις premium εκδόσεις της, οι οποίες μέχρι και σήμερα παραμένουν απ΄ τις καλύτερες επιλογές.

Η βασική έκδοση που είναι και η ιδανική για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το Bitdefender Antivirus Plus. Η έκδοση εκτός από τη βασική αναγνώριση από malware που παρέχει, έρχεται και με ορισμένες επιπρόσθετες λειτουργίες ιδιωτικότητας και τοποθετεί ένα επιπλέον τοίχος προστασίας για ransomware.

Τόσο το πρόγραμμα για υπολογιστές όσο και η έκδοση για κινητά και tablets μπορεί να ελέγξει επίσης τα WiFi δίκτυα στα οποία συνδέεσαι και να σε ειδοποιεί ποτέ κάποιο δίκτυο έχει κενά ασφάλειας ή αποτελεί κίνδυνο. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν συνδέεσαι σε δημόσια WiFi δίκτυα, ή ακόμα και στο ίντερνετ από διαφορετικές καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα κ.ο.κ. Επιπλέον, έχοντας ενεργές όλες τις λειτουργίες του, όλες οι ηλεκτρονικές σου αγορές θα ολοκληρώνονται με ύψιστη ασφάλεια και ιδιωτικότητα μέσω ενός ασφαλούς προγράμματος περιήγησης (web browser).

Το Bitdefender Antivirus Plus έρχεται επίσης με ένα ισχυρό ανιχνευτή ο οποίος μπορεί να σαρώσει όλα τα αρχεία του συστήματος και τα δεδομένα των χρηστών μιας συσκευής, ελέγχοντας για ιούς, malware και οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο αρχείο ανιχνευτεί. Παρέχεται επίσης και ένας Password Manager για να διατηρούνται αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία σύνδεσης – όπως emails και κωδικοί πρόσβασης – από τους online λογαριασμούς σου, συμπληρώνοντας τα αυτόματα κάθε φορά που θα θέλεις να συνδεθείς.

Η έκδοση Plus του προγράμματος σου δίνει πρόσβαση στο Bitdefender VPN, αλλά με περιορισμένο όριο στα δεδομένα κατανάλωσης έως 200MB κίνησης ημερησίως. Φυσικά, τα 200MB κίνησης είναι πολύ λίγα και θα καταναλώνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (και ανάλογα τη χρήση που κάνεις). Στις mobile εκδόσεις θα βρεις επίσης παρόμοιες λειτουργίες, αλλά και χαρακτηριστικά όπως τις ειδοποιήσεις και τις προτάσεις ασφάλειας για τους χρήστες του iOS και την δυνατότητα να μπλοκάρονται κακόβουλοι σύνδεσμοι στο Android.

Τι παρέχει και πόσο κοστίζει το Bitdefender Antivirus Plus;

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Bitdefender Antivirus Plus κοστίζει 19.99€ ετησίως. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να αποκτήσεις πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες λειτουργίες όπως τη βελτιστοποίηση των συσκευών, το Firewall ιδιωτικότητας, το “Γονικό έλεγχο” χαρακτηριστικό, την προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware και την προστασία κατά malware, spyware και adware, τότε θα χρειαστεί να αποκτήσεις είτε την έκδοση Internet Security (έως 3 υπολογιστές) για 30.00€ ετησίως, είτε την έκδοση Total Security (έως 5 υπολογιστές) για 34.99€ ετησίως.

Αν χρειάζεσαι προστασία σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, τότε ίσως θελήσεις να αποκτήσεις το Total Security πακέτο. Το συγκεκριμένο καλύπτει πολλαπλές διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές, μεταξύ τους τα Windows, Mac και κάθε Smartphone και Tablet με Android ή iOS για έως και 10 συσκευές. Το Family Pack είναι ιδανικό για έως και 15 συσκευές, ενώ περιλαμβάνει και το Total Security χαρακτηριστικό.

Αν θέλεις πρώτα να δοκιμάσεις το πρόγραμμα προτού το αγοράσεις, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του που παρέχεται για 30 ημέρες και σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του προγράμματος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Bitdefender Antivirus

Όπως προανέφερα και παραπάνω, το Bitdefender έρχεται με μια πληθώρα λειτουργιών που συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των συσκευών σου. Ορισμένες από τις πιο βασικές και ισχυρές λειτουργίες του προγράμματος είναι οι παρακάτω:

1. Μπορεί να αναγνωρίσει αποτελεσματικά malware, ηλεκτρονικές απειλές, ιούς, worms, Trojans έως και ransomware, zero-day exploits, rootkits και spyware. Προστατεύει επίσης τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών.

2. Μπορεί να ανιχνεύσει και να αντιμετωπίσει όλες τις απειλές στο διαδίκτυο, αναλύοντας ύποπτες δραστηριότητες και μπλοκάροντας εξελιγμένες σε επίπεδο δικτύου ενέργειες. Το Bitdefender Antivirus μπλοκάρει επίσης κινήσεις από κακόβουλα προγράμματα, από κακόβουλους συνδέσμους σχετιζόμενους με botnet και επιθέσεις brute force και πολλά ακόμα.

3. Το Bitdefender μπορεί επίσης να σαρώσει ολόκληρο το σύστημα για “τρύπες” ασφάλειας και τρωτά σημεία με το πάτημα ενός κλικ. Επιπλέον, ελέγχει το σύστημα για ξεπερασμένο και ευάλωτο λογισμικό όπως drivers, patches ασφάλειας των Windows που αποτελούν δυνητικά ανασφαλείς για το σύστημα και παρέχει σημαντικές ειδοποιήσεις.

4. Η τεχνολογία φιλτραρίσματος Web εξασφαλίζει ότι δεν θα προσγειωθείς ποτέ σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα. Ακόμα κι όταν σερφάρεις στα αποτελέσματα αναζήτησης διαφόρων μηχανών αναζήτησης, το Bitdefender θα σου εμφανίζει ποιοι είναι ασφαλείς και ποιοι όχι. Τέλος, θα αποκλείει όλες τις γνωστές κακόβουλες ιστοσελίδες και συνδέσμους.

5. Χάρη στη προστασία ενάντια στο Phishing, θα είσαι ασφαλής καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο χάρη στην αξιοπιστία των ασφαλών συνδέσμων που θα είναι ορατοί. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πέφτεις εύκολα θύμα σε ηλεκτρονικές απάτες και θα γνωρίζεις σε πραγματικό χρόνο πότε μια ιστοσελίδα ή ένα πρόγραμμα είναι κακόβουλο. Επιπλέον, θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις κάθε φορά η λειτουργία Anti-Fraud του Bitdefender Antivirus θεωρεί πως μια ιστοσελίδα προσπαθεί να εξαπατήσει τους χρήστες της.

Σύνοψη: Αξίζει να αποκτήσεις το Bitdefender Antivirus Plus;

Πολλά μπορούν να κρύβονται πίσω από ένα όνομα, και όπως παραδειγματικά βλέπουμε και με το Bitdefender για περισσότερα από 10 χρόνια, το συγκεκριμένο Antivirus είναι από τα πιο αξιόπιστα και πλήρως εξοπλισμένα από λειτουργίες προγράμματα προστασίας.

Πλεονεκτήματα:

  • Έχει λάβει ορισμένα από τα υψηλότερα σκορ αποδοτικότητας και αξιοπιστίας.
  • Παρέχεται εξωπραγματική προστασία ενάντια σε ransomware.
  • Παρέχεται λειτουργία “Do Not Track” και ενεργοποιείται με ένα κλικ.
  • Παρέχεται προστασία κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών πληρωμών.
  • Παρέχεται VPN υπηρεσία για ύψιστη προστασία και ιδιωτικότητα.
  • Παρέχεται βαθμολογία για την ασφάλεια κάθε ιστοσελίδας και συνδέσμου.

Μειονεκτήματα:

  • Η VPN υπηρεσία περιορίζεται στα 200MB ημερησίως και απαιτείται ξεχωριστό συνδρομητικό πακέτο.
  • Δεν παρέχεται πλέον δωρεάν έκδοση.

Το Bitdefender Antivirus είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα προγράμματα που πρέπει να έχεις εγκατεστημένα τόσο στον υπολογιστή σου, όσο και στο κινητό και το tablet σου. Επιπλέον, είναι σχεδόν απαραίτητο σε υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από οικογένειες και έχουν πρόσβαση ανήλικα παιδιά.

Εσύ ποιο Antivirus χρησιμοποιείς και έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Bitdefender; Αν ναι, ποια ήταν η εμπειρία σου με το πρόγραμμα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις, τις εντυπώσεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Bitdefender Antivirus Review (2022)
Bitdefender Antivirus Review (2022)

Όταν έχουμε να κάνουμε με Antivirus προγράμματα, λίγα είναι αυτά που μπορούν να αναμετρηθούν με την αξιοπιστία του Bitdefender και τη πληθώρα λειτουργιών και χαρακτηριστικών που παρέχει στους premium χρήστες του.

Price: 19.99

Price Currency: EUR

Operating System: Windows, Mac, Android, iOS

Application Category: SecurityApplication

Editor's Rating:
4.5
Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε