Οι 14 Καλύτερες Πλατφόρμες Κρυπτονομισμάτων (2022)

Οι 14 Καλύτερες Πλατφόρμες Κρυπτονομισμάτων (2022)

Εάν θέλεις να αγοράσεις ή να πουλήσεις κρυπτονομίσματα, τότε το άνοιγμα ενός λογαριασμού σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις,. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων σε διαδικτυακές πλατφόρμες λειτουργούν παρόμοια με τις πλατφόρμες μεσιτών και σου παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αγροάζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin, Ethereum και Dogecoin.

Αν είσαι καινούργιος/α στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, τότε είναι σημαντικό να επιλέξεις εξ’ αρχής μια αξιόπιστη και καλή πλατφόρμα για να ξεκινήσεις. Σημαντικοί παράγοντες όπως οι μέθοδοι πληρωμών, η ασφάλεια, η αξιοπιστία, τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να ελεγχθούν και στη συνέχεια να προχωρήσεις στη δημιουργία ενός λογαριασμού.

Μέσα από αυτό τον οδηγό θα δούμε τις 5 καλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων (συν άλλες 9 που αξίζει να δοκιμάσεις) και τι παρέχουν στους χρήστες τους. Επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις την κατάλληλη εταιρεία, τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που απαιτούνται από μια καλή πλατφόρμα και άλλους παράγοντες θα τους συζητήσουμε επίσης στο άρθρο.

Οι καλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων

 1. Crypto.com
 2. Binance
 3. Coinbase
 4. Bisq
 5. Gemini
 6. TradeStation Crypto
 7. BitMart
 8. Cash App
 9. BlockFi
 10. Kraken
 11. KuCoin
 12. BitYard
 13. FTX
 14. Bitflyer

Crypto.com

Με περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες, με πλήρης υποστήριξη για VISA κάρτες και με περισσότερα από 250 διαφορετικά κρυπτονομίσματα, το Crypto.com είναι αναμφισβήτητα μια απ’ τις γνωστότερες και πιο αξιόπιστες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει επίσης μια απ’ τις καλύτερες και πιο ειδικευμένες mobile εφαρμογές, η οποία έρχεται με ένα μοντέρνο και προσεγμένο περιβάλλον χρήσης, ιδανικό ακόμα και για αρχάριους χρήστες.

Το Crypto.com σου επιτρέπει να αποκτήσεις επίσης μια κάρτα (παρόμοια με τις παραδοσιακές κάρτες τραπεζών) την οποία θα μπορείς να χρησιμοποιείς για τις online αγορές σου, ενώ υπηρεσίες όπως το Spotify, το Airbnb, το Netflix, το Amazon Prime, το Expedia και ορισμένες ακόμα σου παρέχουν έξτρα δωρεάν μήνες ή μεγάλες εκπτώσεις ανάλογα με το τύπο της κάρτας που έχεις. Η “Midnight Blue” κάρτα, η οποία είναι η πιο απλή και πιο μικρή, σου επιτρέπει να κάνεις ανάληψη έως 200 ευρώ μηνιαίως, αλλά δεν παρέχει ουδεμία προσφορά.

Από το άνοιγμα του πίσω στο 2016 έως και σήμερα, το Crypto.com έχει διατηρήσει υψηλές χρεώσεις και δυστυχώς η τεχνική τους υποστήριξη δεν είναι και απ’ τις καλύτερες που θα βρεις. Παρόλα αυτά, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε 90 χώρες παγκοσμίως, παρέχει ένα τεράστιο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που αποτελείται από το δικό του blockchain, ένα native token που ονομάζεται CRO, μια Crypto Visa κάρτα και σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα μέσα από τη mobile εφαρμογή του.

Binance

Το Binance αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με χαμηλές χρεώσεις. Μέχρι και σήμερα, το Binance θεωρείται ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως και υπάρχει μέγιστη 0.1% χρέωση, η οποία ξεκινάει χαμηλή και αυξάνεται ανάλογα με τον όγκο των συναλλαγών σου. Το Binance παρέχει επίσης εκπτώσεις σε όσους χρησιμοποιούν την ιδιόκτητη κρυπτογράφηση της (BNB) για να αγοράζουν και να πουλάνε άλλους τύπους κρυπτονομισμάτων.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πουλάνε κρυπτονομίσματα με ευκολία, να επωφελούνται απ’ τις διάφορες προσφορές που παρέχει ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και παρέχει εκατοντάδες επιλογές για ειδικευμένους χρήστες που θέλουν να το πάνε ένα επίπεδο παραπέρα. Το”Market Dashboard” της πλατφόρμας είναι επίσης εξαιρετικό για όσους ενδιαφέρονται να βάζουν όρια στις αγορές και στις παραγγελίες. Παρόλα αυτά, δεν παρέχονται crypto-to-crypto συναλλαγές, ορισμένες από τις υπηρεσίες της δεν είναι διαθέσιμες παγκοσμίως και οι δυστυχώς οι αγορές με χρεωστικές και debit κάρτες είναι ακριβές.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ωστόσο για το Binance είναι η παντοδύναμη και ισχυρή υποδομή που έχουν κατασκευάσει στον κυβερνοχώρο, πηγαίνοντας την ασφάλεια αρκετά επίπεδα πιο πάνω από άλλες παρόμοιες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων. Σε αντίθεση με το Crypto.com που ανέφερα παραπάνω, το Binance δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση, αλλά σου επιτρέπει να αγοράσεις μέχρι και νομίσματα όπως τα Cardano και Neo. Η mobile εφαρμογή της πλατφόρμας είναι “εντάξει”, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται σε ανθρώπους που ψάχνουν ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης για να ξεκινήσουν.

Coinbase

Το Coinbase είναι ίσως η πιο εύκολη στη χρήση πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων που θα βρεις αυτή την στιγμή. Για την ακρίβεια, είναι αρκετά εύκολη ώστε να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους χρήστες και παρέχει μια πληθώρα εκπαιδευτικού υλικού για να μάθεις τα πάντα γύρω απ’ τη blockchain, τα κρυπτονομίσματα, την ασφάλεια και πολλά πολλά ακόμα. Το Coinbase είναι επίσης μια απ’ τις γνωστότερες και πιο αξιόπιστες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, και μια απ’ τις μεγαλύτερες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε γενικές γραμμές, αν ψάχνεις μια πλατφόρμα που παρέχει ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον χρήσης και σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα με ευκολία, τότε το Coinbase σίγουρα αξίζει μια ματιά. Η ολοκληρωμένη και τεράστια ποικιλία μαθησιακών υλικών όχι μόνο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τη λειτουργία της blockchain, αλλά μέχρι και να χρησιμοποιήσεις το “Coinbase Earn”, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα της πλατφόρμας το οποίο καθώς σου διδάσκει πως να ανταλλάζεις κρυπτονομίσματα, σε ανταμείβει παράλληλα με δωρεάν κρυπτονομίσματα.

Δυστυχώς οι χρεώσεις συναλλαγών είναι ιδιαίτερα υψηλές και έρχεται με μια περίπλοκη δομή, η οποία ωστόσο δεν επηρεάσει ιδιαίτερα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Το Coinbase χρησιμοποιεί επίσης το two-factor authorization (εξουσιοδότηση δύο παραγόντων) ώστε να αυξήσει την ασφάλεια στο μέγιστο και διατηρεί το 98% των κρυπτονομισμάτων των χρηστών του offline.

Bisq

Το Bisq κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014 και αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους επειδή είναι ένα ανοιχτού-κώδικα λογισμικό ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που επιτρέπει στον καθένα – άσχετα με τη περιοχή που βρίσκεται – να αγοράζει και να πουλάει με ευκολία ψηφιακά νομίσματα ως peer-to-peer. Ως ανοιχτού-κώδικα λογισμικό, ο κώδικας της πλατφόρμας είναι διαθέσιμος μέσα από την σελίδα της στο GitHub.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, το Bisq δεν είναι άλλη μια εφαρμογή, μια ιστοσελίδα ή μια υπηρεσία. Για την ακρίβεια, είναι ένα λογισμικό το οποίο τρέχεις με το δικό σου hardware και το συνδέεις με άλλους ανθρώπους που τρέχουν το ίδιο λογισμικό ώστε να προχωράτε στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Η πλατφόρμα σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς σε περισσότερους από 100 διαφορετικούς τύπους κρυπτονομισμάτων και συνεχίζει και διατηρεί μέχρι και σήμερα πολλές από τις αληθινές αξίες που χτίστηκε το Bitcoin.

Δυστυχώς ωστόσο η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν προτείνεται για αρχάριους χρήστες που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα κρυπτονομίσματα, τις online συναλλαγές και τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων. Ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα για τη διαδικασία των peer-to-peer συναλλαγών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα προκλητικός για τους νέους χρήστες, ενώ η συγκριτικά αργή διαδικασία ανταλλαγών μπορεί να μπερδέψει ιδιαίτερα τους αρχάριους. Παρόλα αυτά, το Bisq παρέχει όλα τα εργαλεία και τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστείς για να αγοράζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα.

Gemini

Η Gemini Trust Company, LLC είναι μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και ένας θεματοφύλακας που επιτρέπει στους χρήστες του να αγοράζουν, να πωλούν και να αποθηκεύουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους με ευκολία. Η πλατφόρμα ιδρύθηκε το 2014 από τους Cameron και Tyler Winklevoss και σήμερα αποτελεί μια απ’ τις γνωστότερες και πιο συστημένες επιλογές από εκατομμύρια ανθρώπους, ιστοσελίδες και reviewers.

Παρόλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες του, αυτό που έκανε το Gemini τόσο γνωστό παγκοσμίως είναι η ασφάλεια που παρέχει. Για την ακρίβεια, η πλατφόρμα έχει διασφαλίσει με τέτοιο τρόπο το σύστημα της, που ακόμα και σε περίπτωση παραβίασης, τα κεφάλαια των χρηστών της θα παραμείνουν ασφαλή. Επιπλέον, το Gemini απαιτεί από τους χρήστες του να ολοκληρώσουν μια σειρά διαδικασιών για να επαληθεύσουν την ταχύτητα τους και να μειώσουν τις το ποσοστό να πέσουν πάνω σε μια απάτη.

Οι χρήστες των ΗΠΑ λαμβάνουν επίσης 5,00 δολάρια δωρεάν σε BTC με το που δημιουργήσουν ένα λογαριασμό (χρησιμοποίησε τη NordVPN για να αλλάξεις τη διεύθυνση της IP σου) και επιτρέπει στους χρήστες του να αγοράζουν, να πωλούν και να αποθηκεύουν bitcoin και περισσότερους από 100 άλλους διαφορετικούς τύπους κρυπτονομισμάτων μέσα στη πλατφόρμα του. Αν και το ποσοστό των χρεώσεων για συναλλαγές άνω των 200,00 ευρώ είναι ιδιαίτερα υψηλό συγκριτικά με άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, για αρκετούς αυτή η χρέωση είναι πολύ μικρή για την ασφάλεια που τους παρέχεται – και εδώ που τα λέμε, δεν έχουμε ακούσει και λίγα τα τελευταία χρόνια γύρω από απάτες με κρυπτονομίσματα.


Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησες να ασχολείσαι με τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, ίσως δυσκολευτείς στην αρχή να επιλέξεις τη κατάλληλη για εσένα και τις ανάγκες σου. Παρακάτω αναφέρω ορισμένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις προτού επιλέξεις μια πλατφόρμα για να αγοράζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα.

 • Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα για αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων;

  Μιας και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, είναι δύσκολο να προτείνω μια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Η υποστήριξη για διαφορετικούς τύπους κρυπτονομισμάτων, τα μέτρα ασφάλειας, οι επιλογές, τα χαρακτηριστικά, οι χρεώσεις και η παροχή αξιόπιστων mobile εφαρμογών είναι μόλις μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να κοιτάς προτού επιλέξεις μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων.

 • Πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων;

  Στις μέρες μας, οτιδήποτε τείνει να γίνεται ιδιαίτερα γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα, τείνει επίσης να γίνεται και στόχος από hackers που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους όσο το δυνατόν πιο πολλά κρυπτονομίσματα μπορούν. Η ασφάλεια είναι ύψιστη σε όσο αφορά τα κρυπτονομίσματα καθώς οι επιθέσεις και οι απάτες που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση είναι πολλές φορές αμέτρητες. Σιγουρέψου πως η πλατφόρμα που θα εγγραφείς όχι μόνο είναι γνωστή, αλλά παρέχει και πλήρη ασφάλεια.

 • Πως μπορώ να αγοράσω κρυπτονομίσματα;

  Οι περισσότερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων σου επιτρέπουν να αγοράζεις κρυπτονομίσματα καταθέτοντας το ανάλογο κεφάλαιο μέσω του τραπεζικού σου λογαριασμού, ή ακόμα και μέσω της χρεωστικής, προ-πληρωμένης ή πιστωτικής σου κάρτας. Η διαδικασία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί είτε μέσα από την ιστοσελίδα της πλατφόρμας, είτε ακόμα και μέσα από τη mobile εφαρμογή που παρέχει.

  Στη συνέχεια, μπορείς να ανταλλάξεις τα χρήματα που κατέθεσες με το τύπο κρυπτονομισμάτων της επιλογής σου. Τα κρυπτονομίσματα που αγοράζεις συνήθως βρίσκονται σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι και οι περισσότερες συναλλαγές που πραγματοποιείς αποθηκεύονται offline (γνωστό και ως “cold storage”) για μέγιστη ασφάλεια.

 • Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό για να αγοράζω κρυπτονομίσματα;

  Οι περισσότερες πλατφόρμες σου επιτρέπουν να δημιουργήσει ένα καινούργιο λογαριασμό παρέχοντας ορισμένα βασικά στοιχεία σου, όπως το όνομα και το επίθετο, το email, επαλήθευση της ταυτότητας σου και πολλές φορές απαιτούν να απαντήσεις σε ορισμένες προσωπικές ερωτήσεις.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορείς να επαληθεύσεις την ταυτότητα σου κάνοντας απλά σύνδεση σε μια εφαρμογή τρίτων ή παρέχοντας το δίπλωμα οδήγησης σου. Μόλις ο λογαριασμός σου επαληθευτεί από την πλατφόρμα, θα έχεις την δυνατότητα να καταθέσεις χρήματα και να ξεκινήσεις να αγοράζεις, να ανταλλάζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε