Marshall Mode EQ In-ear Handsfree

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Review: Αξίζουν το 2023;

Τα Marshall Mode αποτελούν αυτή την στιγμή την ιδανικότερη επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ψείρες ακουστικά που προσφέρουν καθαρό και δυνατό ήχο και δύο διαφορετικά modes για τις μουσικές τους προτιμήσεις. Αλλά αξίζει να επενδύσεις 70-80 για τα συγκεκριμένα ακουστικά;

Κράτησα για πρώτη φορά τα Marshall Mode EQ In-ear Handsfree ακουστικά στις 22 Ιουλίου του 2019. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 σταμάτησε να παίζει το ένα ακουστικό και σταμάτησε να γίνεται σωστή επαφή με το smartphone μου (Samsung Galaxy A52s 5G). Μιας και χρησιμοποιώ τα ακουστικά ψείρες για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα για να ακούω μουσική, να παρακολουθώ ταινίες και βίντεο και να επεξεργάζομαι όλα τα podcast επεισόδια του The Blogging Dispatch και τα βίντεο του Inkstory στο YouTube, είναι σημαντικό για εμένα να μου παρέχουν άνεση, καθαρό και δυνατό ήχο, ευχάριστο μπάσο και premium ποιότητα

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree
Marshall Mode EQ In-ear Handsfree με 3 χρόνια χρήσης / © Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.

Τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιώ τα Marshall Mode EQ In-ear Handsfree σε καθημερινή βάση στον σταθερό μου υπολογιστή και καθώς βρίσκομαι on-the-go με το smartphone μου, και θα τολμήσω να πω πως η χρήση που τα έκανα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Τα ακουστικά μου είχαν πέσει κάτω αμέτρητες φορές, έχουν φάει αρκετά πεσίματα και τραβήγματα λόγω της ποδηλασίας και έχουν βραχεί περισσότερες φορές απ’ ότι μπορώ να μετρήσω. Οπότε, ήταν λογικό να χαλάσουν, μα απίστευτο που κράτησαν για τόσο καιρό.

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις τα Marshall Mode ακουστικά, τότε αυτό το review περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα συγκεκριμένα ακουστικά, καθώς επίσης και όλες τις προσωπικές μου εντυπώσεις τα τελευταία τρία χρόνια με αυτά.

Marshall Mode vs. Marshall Mode EQ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως υπάρχουν δύο διαφορετικά μοντέλα ακουστικών της Marshall: Τα Marshall Mode που έρχονται με λευκό χρώμα στα πλάγια, και τα Marshall Mode EQ που έρχονται με χρυσό χρώμα στα πλάγια.

Τα Marshall Mode είναι το οικονομικό μοντέλο των ακουστικών, ενώ τα Marshall Mode EQ κοστίζουν περισσότερο αλλά είναι εξοπλισμένα με τον ειδικό διακόπτη EQ Switch, o οποίος προσφέρει 2 διαφορετικές ρυθμίσεις ήχου: μία με έμφαση στις χαμηλές και μία η οποία τονίζει τις υψηλές/μεσαίες συχνότητες. Επιπλέον, τα Mode EQ παρέχουν και επιχρυσωμένο καλώδιο Jack 3.5mm, οπότε πρόκειται για το μοντέλο στο οποίο η εταιρεία έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση.

Marshall ModeMarshall Mode EQ
Τύπος: In-earΤύπος: In-ear
Διπλό ΑκουστικόΔιπλό Ακουστικό
Συνδεσιμότητα 3.5mmΣυνδεσιμότητα 3.5mm
Μαύρο ΧρώμαΜαύρο Χρώμα
Volume Control: ΌχιVolume Control: Όχι
Marshall EQ Mode: ΌχιMarshall EQ Mode: Ναι

Marshall Mode: Τα πλεονεκτήματα των ακουστικών

Σε αυτό το review, θα αναφερθώ αποκλειστικά στα Marshall Mode EQ ακουστικά και όχι για την οικονομικότερη εκδοχή τους, την οποία δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ελέγξω από κοντά.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree
Marshall Mode EQ In-ear Handsfree / 3 χρόνια χρήσης / © Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.

1. Η ποιότητα του ήχου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις για τα Marshall Mode είναι ο ήχος που παράγουν. Αρχικά, τα ακουστικά παράγουν έναν καθαρό ήχο χωρίς να χάνουν από μπάσα και πρίμα. Είναι ιδανικά για το μεγαλύτερο εύρος μουσικής, αλλά συστήνονται κυρίως σε όσους ακούνε Rock και Pop. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου και ούτε αισθάνθηκα πως δεν ήταν καλά σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Αν ασχολείσαι με το podcasting και χρειάζεσαι επαγγελματικά ακουστικά για να τα συνδέεις είτε στο μικρόφωνο καθώς ηχογραφείς, είτε ακόμα και όταν επεξεργάζεσαι τα επεισόδια σου, τότε σου τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν είσαι vloggers και ασχολείσαι με την δημιουργία και επεξεργασία βίντεο, τότε τα Marshall Mode EQ ανήκουν σίγουρα στον εξοπλισμό που θα ‘πρεπε να ‘χει κάθε YouTuber.

2. Τα δύο modes

Όπως προανέφερα, τα Marshall Mode EQ είναι εξοπλισμένα με τον ειδικό διακόπτη EQ Switch, o οποίος προσφέρει 2 διαφορετικές ρυθμίσεις ήχου: μία με έμφαση στις χαμηλές και μία η οποία τονίζει τις υψηλές/μεσαίες συχνότητες. Η διαφορά ωστόσο είναι αρκετά μικρή, με το ένα mode να παράγει ελάχιστα πιο υψηλές εντάσεις και δυνατότερο μπάσο.

Για τους λάτρης της μουσικής ωστόσο που δίνουν έμφαση και στις μικρότερες λεπτομέρειες, τα δύο modes θα τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμα ανάλογα το κομμάτι που ακούνε εκείνη την στιγμή, ή ακόμα και ανάλογα με το είδος της μουσικής. Πρόκειται για ένα μικρό μα ισχυρό διακόπτη, ο οποίος ανάλογα με τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός, μπορεί εύκολα να φέρει τον ήχο ακριβώς στο σημείο που το θέλεις, είτε με πιο flat ήχο, είτε με περισσότερο μπάσο.

3. Η άνεση και τα διαθέσιμα sleeves

Marshall Mode EQ In-Ear HandsFree Ακουστικά Ψείρες Sleeves
Τα sleeves που παρέχονται στα Marshall Mode EQ / © Παναγιώτης Σακαλάκης

Τα Marshall Mode EQ έρχονται με τέσσερα διαφορετικά μεγέθη (sleeves) για τέλεια εφαρμογή και σταθερότητα. Υπάρχουν τα S, M, L και XL έτσι ώστε να χρησιμοποιείς μόνο αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στα αφτιά σου. Προσωπικά, βρήκα το L ως το ιδανικό μέγεθος, ενώ το XL εφαρμόζει επίσης αρκετά καλά ώστε να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι εξωτερικοί ήχοι.

Σε αντίθεση με μια πληθώρα από άλλα ακουστικά ψείρες που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, τα Marshall Mode EQ ήταν αναμφισβήτητα τα πιο ξεκούραστα. Η κύρια χρήση τους εκτός από την αναπαραγωγή μουσικής ήταν να επεξεργάζομαι βίντεο και podcasts, να τα χρησιμοποιώ για τις δίωρες ασκήσεις μου, καθώς επίσης και για ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλου είδους ψυχαγωγικού περιεχομένου.

4. Η υποδοχή 3.5mm και το καλώδιο

Η υποδοχή 3.5mm παραμένει για εμένα η ιδανική επιλογή για όσους αγοράζουν ακουστικά ψείρες. Υπάρχουν αρκετά όμως μοντέλα κινητών που δεν υποστηρίζουν αυτή την υποδοχή και παρέχουν μόλις μια USB-C υποδοχή. Στη προκειμένη περίπτωση, θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα USB-C to 3.5mm adaptor ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς και στο smartphone σου. Για τους κατόχους μοντέλων που έχουν την υποδοχή 3.5mm, θα απολαμβάνουν ύψιστη ποιότητα ήχου και επιχρυσωμένο Jack 3.5mm.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree
Τα Marshall Mode EQ In-ear Handsfree συνδεδεμένα στο Shure MV7. / © Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.

Το καλώδιο αναφέρεται στην περιγραφή των Marshall Mode EQ πως έχει σχεδιαστεί ώστε να μην μπερδεύεται. Από την δική μου προσωπική εμπειρία, αν τα βάλεις στην τσέπη σου ή στην τσάντα σου, κατά πάσα πιθανότητα θα μπερδευτούν. Παρόλα αυτά, ξεμπλέκονται πανεύκολα και είναι λίγες οι φορές που θα τα δεις αρκετά μπερδεμένα, καθώς πάντοτε ξεμπλέκονται με ευκολία. Το κλιψάκι που υπάρχει πάνω στα ακουστικά είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς θα μπορείς να τα κρεμάς πάνω στην μπλούζα σου, έτσι ώστε να είναι σταθερά και να μην σου πέφτουν ποτέ.

5. Ο σχεδιασμός των ακουστικών

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Τα Marshall Mode EQ έρχονται με ένα μοντέρνο, σοβαρό και προσεγμένο σχεδιασμό. Το λογότυπο της Marshall βρίσκεται και στις δύο πλευρές των ακουστικών με το παραδοσιακό χρυσό χρώμα της εταιρείας. Το καλώδιο είναι ελάχιστα πιο παχύ και ελάχιστα πιο βαρύ απ’ ότι στα περισσότερα ακουστικά, ενώ αισθάνεσαι την premium ποιότητα τους κάθε φορά που τα κρατάς στα χέρια σου ή τα χρησιμοποιείς.

Αν και τα απλά Marshall Mode έρχονται με λευκό χρώμα στο λογότυπο, τα Mode EQ παρέχουν το κλασικό χρυσό χρώμα που θα βρεις και σε άλλα προϊόντα της Marshall. Το Jack 3.5mm είναι επίσης επιχρυσωμένο στα Marshall Mode EQ, με την απλή και φθηνότερη εκδοχή των ακουστικών να διατηρεί τη κλασική υποδοχή. Παρόλα αυτά, ο σχεδιασμός των ακουστικών έχει ορισμένα ελαττώματα, για τα οποία θα αναφερθώ στην αμέσως επόμενη ενότητα.

Marshall Mode: Τα μειονεκτήματα των ακουστικών

Τίποτα δεν είναι τέλειο, λένε, και δίκιο έχουν. Ενώ τα Marshall Mode EQ θα είναι ιδανικά για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, για όσους θέλουν τα μπάσα στην υπερβολή θα χρειαστεί να επιλέξουν ένα διαφορετικό σετ ακουστικών. Τα Marshall Mode EQ είναι ιδανικά σχεδόν για όλα τα είδη μουσικής, διατηρώντας τα μπάσα και τα πρίμα σε σταθερά και καθαρά επίπεδα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο ήχος είναι flat, αλλά δεν προτείνονται για όσους λατρεύουν τα beats και τα ισχυρά μπάσα.

Η ένταση του ήχου έχει αναφερθεί από αρκετούς ανθρώπους πως είναι επίσης ιδιαίτερα χαμηλή, αν και δεν ένιωσα ποτέ κάτι τέτοιο. Έχοντας κατά νου πως πρόκειται για Hi-Fi ακουστικά ψείρες, τα Marshall Mode EQ παρέχουν υψηλότερη ένταση και καθαρότερο ήχο όταν τα συνδέεις σε μια αξιοπρεπής κάρτα ήχου, παρά όταν τα χρησιμοποιείς στο smartphone ή το laptop σου.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα δεις να αναφέρουν και άλλοι χρήστες στα reviews τους, είναι πως από το ένα συνήθως ακουστικό τείνει να ξεκολλάει το λογότυπο της εταιρείας. Αυτό βέβαια δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί, καθώς μπορείς να το κολλήσεις με λίγη κόλλα στιγμής και θα παραμείνει εκεί για όσα χρόνια κι αν τα χρησιμοποιείς. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το μικρόφωνο, το οποίο χάλασε μετά από περίπου 1,5 χρόνο χρήσης, και το οποίο θα δεις να αναφέρουν και αρκετοί άλλοι reviewers.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree
Marshall Mode EQ με ξεκολλημένο το πλαϊνό πλαστικό με το λογότυπο της εταιρείας. / © Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.

Αν παρόλα αυτά μπορείς να ξεπεράσεις το γεγονός πως ένα από τα δύο πλαστικά κάποια στιγμή θα ξεκολλήσουν, πως το μικρόφωνο πιθανότατα να χαλάσει εντός των πρώτων δύο χρόνων και πως δεν παρέχεται volume control για την αύξηση και μείωση της έντασης, τότε θα απολαμβάνεις premium ήχο με καθαρά μπάσα και πρίμα για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα χωρίς να κουράζεσαι.

Μιας και πρόκειται για in-ear ακουστικά ψείρες, είναι επίσης αρκετά σταθερά με το που μπουν στα αφτιά, αρκεί όμως να έχεις επιλέξει πρώτα το κατάλληλο μέγεθος των sleeves που προσαρμόζει καλύτερα σε εσένα. Το κλιψάκι που παρέχεται πάνω στα ακουστικά είναι επίσης ιδανικό για όσους αθλούνται και θέλουν τα ακουστικά τους να παραμένουν ακόμη πιο σταθερά (δοκιμασμένο πάνω σε Mountain Bikes, hard-trail και downhill ποδήλατα).

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree
Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Review: Αξίζουν το 2023;

Τα Marshall Mode EQ In-ear Handsfree είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ακουστικά ψείρες που είναι άνετα για πολύωρη χρήση, να μην μπερδεύεται συχνά το καλώδιο τους και να παράγουν ύψιστη ποιότητα στον ήχο.

Product Brand: Marshall

Product Currency: EUR

Product Price: 79

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
4.7

Pros

  • Παράγουν καθαρό ήχο
  • Παρέχουν δύο διαφορετικά EQ Modes
  • Παρέχουν premium αίσθηση
  • Είναι άνετα για πολύωρη χρήση
  • Έρχονται με 4 ανταλλακτικές σιλικόνες διαφορετικού μεγέθους
  • Παρέχονται και τα Marshall Mode, το οικονομικό μοντέλο χωρίς τα Modes

Cons

  • Τείνουν να ξεκολλάνε τα πλαϊνά πλαστικά με το λογότυπο της Marshall
Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε