Black Friday - Ιστοσελίδες με προσφορές και εκπτώσεις στο Mad Factory

Black Friday 2023: Ιστοσελίδες με προσφορές και εκπτώσεις

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αρκετά μικρά και μεγάλα καταστήματα ξεκίνησαν να παρέχουν τις νέες προσφορές και τις εκπτώσεις για τη φετινή Black Friday, μια ημέρα ευρέος γνωστή για το χαμήλωμα των τιμών. Με τόσα διαθέσιμα ηλεκτρονικά καταστήματα όμως, ποια παρέχουν τις καλύτερες προσφορές για τα φετινά Black Friday;

Στα περσυνά Black Friday του 2021 είχα καταφέρει να δημιουργήσω το δικό μου PC Build, εξοικονομώντας περισσότερα από 400 ευρώ σε σύνολο χάρη στις προσφορές που υπήρχαν τότε. Φέτος δεν χρειάστηκε να αγοράσω κάτι καινούργιο για εμένα, αλλά ξεκίνησα από την αρχή ακόμη να βλέπω τι προσφορές εμφανίστηκαν και ποια καταστήματα μπήκαν δυναμικά για άλλη μια φορά στα Black Friday.

Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις online αγορές εξοικονομώντας χρήματα χάρη στις προσφορές που υπάρχουν για τη Black Friday, τότε παρακάτω θα βρεις ορισμένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα καταστήματα που παρέχουν αυτή την στιγμή τις μεγαλύτερες και καλύτερες εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

Τι είναι η Black Friday;

Ο όρος Black Friday χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Φιλαδέλφεια το 1961 για να περιγράψει την μεγάλη και ενοχλητική (για τους πεζούς) κίνηση οχημάτων που υπήρχε κατά την ημέρα και μετά την ημέρα των Ευχαριστιών. Πρόκειται για το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πιο συγκεκριμένα την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Η Black Friday αποτελεί επίσης την ημέρα με το μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων στις ΗΠΑ, διατηρώντας την πρώτη θέση από το 2005 μέχρι και σήμερα.

Κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάνουν ουρές έξω από μεγάλα και μικρά καταστήματα με σκοπό να προλάβουν να “αρπάξουν” τις καλύτερες προσφορές. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία τα πράγματα είναι αρκετά πιο ήπια, στην Αμερική πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, με αναφορές για συνολικά 7 θανάτους και 98 τραυματισμών από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Ποια καταστήματα παρέχουν προσφορές για Black Friday;

Black Friday - Ιστοσελίδες με προσφορές και εκπτώσεις στο Mad Factory
Black Friday Προσφορές στο MadFactory.gr / © Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.

Υπάρχουν αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία κυκλοφορούν νέες προσφορές και εκπτώσεις για την Black Friday. Αν και συστήνεται να ελέγξεις τα αγαπημένα σου καταστήματα, ορισμένα απ’ τα γνωστότερα που μπήκαν δυναμικά στην Black Friday είναι τα παρακάτω:

Ιστοσελίδες με προσφορές στην Black Friday
ΚωτσόβολοςPublic
E-ShopMadFactory
MediaMarktBestPrice
SkroutzGermanos
PlaisioPraktiker
ElectronetWind
AdidasShopflix
SamsungYou

Τι πρέπει να προσέχω την Black Friday όταν κάνω online αγορές;

Κάποιοι προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους στα φυσικά καταστήματα, ενώ άλλοι αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο την συγκεκριμένη ημέρα. Αν ετοιμάζεσαι να κάνεις τις αγορές σου online από τον καναπέ του σπιτιού σου, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η Black Friday αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που θέλει να σε εξαπατήσει.

Διάβασε επίσης: Αγορά των Windows με λιγότερα από 20 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της Black Friday κατασκευάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα με στόχο να βγάλουν όσα πιο πολλά χρήματα μπορούν μέσα σε μια ημέρα. Όταν πρόκειται για απάτη, τα χρήματα σου συχνά στέλνονται σε ανώνυμους λογαριασμούς στην Κίνα και δεν υπάρχουν επιστροφές και τρόποι επικοινωνίας. Επιπλέον, αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα φαίνεται σαν να είναι πραγματικά, οπότε είναι εύκολο να τα μπερδέψεις.

Για να αυξήσεις την ασφάλεια στις online αγορές σου, έλεγξε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Προτίμησε να πληρώνεις μέσω PayPal, καθώς η εταιρεία θα σου επιστρέψει τα χρήματα σε περίπτωση απάτης. Οι περισσότερες ψεύτικες ιστοσελίδες δεν χρησιμοποιούν την PayPal καθώς γνωρίζουν πως τα χρήματα θα επιστραφούν απ’ τους λογαριασμούς τους. Αν η PayPal δεν είναι κατάλληλη για εσένα, τότε έλεγξε την Revolut και την Wise.
  • Έλεγχε συγκεκριμένες σελίδες σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που επισκέπτεσαι, όπως τις σελίδες “Σχετικά με εμάς“, “Επιστροφές“, “Αποστολή και Μεταφορικά” και “Επικοινωνία“. Αν αυτές οι σελίδες δεν είναι σωστά γραμμένες και δεν περιλαμβάνουν τις πληροφορίες της εταιρείας και στοιχεία επικοινωνίας όπως αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση, τότε πιθανότητα να πρόκειται για απάτη.
  • Αναζήτησε το όνομα της ιστοσελίδας στην Google και την Bing και έλεγξε αν υπάρχουν κριτικές από άλλους χρήστες, ή αναφορές για απάτη. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να ελέγξεις την ποιότητα μιας ιστοσελίδας και αν πρόκειται για απάτη.
  • Μην εμπιστεύεσαι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που βλέπεις στο Instagram και στο Facebook, καθώς μπορούν εύκολα να προβληθούν για κάποιες ώρες προτού τις κατεβάσουν, ενώ απέφευγε όσα σου στέλνουν σε προσωπικά μηνύματα γνωστοί και άγνωστοι με προσφορές που βρήκαν.

Αν και υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να πέσεις πάνω σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα που πρόκειται για απάτη, αν χρησιμοποιείς μόνο τα αξιόπιστα καταστήματα, τότε και θα βρεις εξαιρετικές προσφορές, αλλά και θα είσαι σίγουρος/η για την ασφάλεια των online παραγγελιών σου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε