Revolut - Τι είναι και πως να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα

Revolut: Τι είναι και πως να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα

Η Revolut είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποφεύγεις κρυφές χρεώσεις καθώς κάνεις τις online αγορές σου ή πληρώνεις μέσω της χρεωστικής κάρτας για ΑΤΜ και online συναλλαγές. Αλλά πόσο καλή είναι σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές “neobanks”;

Είτε ασχολείσαι με τις online αγορές, είτε έτυχε να την ακούσεις από κάποιον γνωστό, η Revolut αυτή την στιγμή κυριαρχεί στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογιών. Η εταιρεία παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης δομημένο πάνω σε ένα ισχυρό και ύψιστης ασφάλειας σύστημα, το οποίο είναι ιδανικό για ασφαλείς online συναλλαγές. Εκτός αυτού, είναι μονόδρομος για όσους αναζητούν για πλήρως ψηφιακές τράπεζες και αποφεύγουν τις επισκέψεις σε φυσικά καταστήματα.

Η Revolut είναι επίσης ιδανική για όσους κάνουν συχνές online αγορές από διαφορετικές ιστοσελίδες, καθώς επίσης για αρχάριους ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια ψεύτικη από μια νόμιμη ιστοσελίδα. Τα καινοτομικά χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες που παρέχει συμπεριλαμβάνουν μέχρι και ψηφιακές κάρτες μιας χρήσης για απόλυτη ασφάλεια στις online αγορές σου.

Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις έναν δωρεάν λογαριασμό μέσα σε λίγα λεπτά, με IBAN αριθμό, και να λάβεις μια φυσική προ-πληρωμένη κάρτα σε δύο μόλις βδομάδες.

Περιεχόμενο

Τι είναι η Revolut;

Revolut - Τι είναι και πως να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα
Image Credits: Revolut

Η Revolut είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες. Με έδρα το Λονδίνο της Αγγλίας, ιδρύθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko. Η Revolut προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρονικές υπηρεσίες τραπεζών – μέσα από μια προσεγμένη και μοντέρνα mobile εφαρμογή – συμπεριλαμβανομένων:

 • Μεταφορά χρημάτων σε περισσότερα από 30+ νομίσματα.
 • Προ-πληρωμένη debit card που επιτρέπει την ανάληψη χρημάτων σε 120 χώρες.
 • Δυνατότητα μετατροπής νομισμάτων σε Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash η XRP.
 • Προσεγμένες λύσεις για μεγαλύτερη οικονομία και εξοικονόμηση χρημάτων με προσωπικούς “θαλάμους”.
 • Παροχή εγγύησης για την mobile συσκευή ή για ιατρική ασφάλεια.

Με τον κανονικό standard λογαριασμό, μπορείς να αποκτήσεις έναν λογαριασμό στην Αγγλία με έναν IBAN λογαριασμό. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για τις συναλλαγές των 30+ νομισμάτων που υποστηρίζει η υπηρεσία, ενώ μπορείς να μεταφέρεις έως και 5,000€ μηνιαίως και να κάνεις ανάληψη έως 200€ το μήνα από ΑΤΜ.

Διάβασε επίσης: Τι είναι η Wise (TransferWise) και πως λειτουργεί;

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες, η Revolut παρέχει και συνδρομητικά πακέτα (χρεώνονται μηνιαίως ή ετησίως με προσφορά) με λιγότερους περιορισμούς και έξτρα χρεώσεις, καθώς επίσης και για άμεση πρόσβαση σε crypto-currencies, cash back και σε όλες τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, η Revolut έχει περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες και 500 χιλιάδες επιχειρηματικούς λογαριασμούς, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, αυτοί οι πελάτες ολοκληρώνουν πάνω από 100 εκατομμύρια συναλλαγές κάθε μήνα.

Δημιουργία λογαριασμού στην Revolut

Η δημιουργία ενός καινούργιου λογαριασμού στην Revolut είναι υπόθεση μερικών λεπτών, ενώ στη συνέχεια υπάρχει μια μικρή αναμονή για την επαλήθευση των στοιχείων σου. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως ένας νέος χρήστης μπορεί να δημιουργήσει νέο τραπεζικό λογαριασμό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Δημιούργησε έναν λογαριασμό

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της υπηρεσίας και στη συνέχεια να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό, προσθέτοντας τον αριθμό τηλεφώνου σου.

Επαλήθευσε τα στοιχεία σου

Για να ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού σου, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και ορισμένα ακόμα στοιχεία, καθώς επίσης και να στείλεις δυο φωτογραφίες με το μπροστινό και πίσω μέρος κάποιου εγγράφου, όπως ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα, μεταξύ άλλων.

Επέλεξε την υπηρεσία που θέλεις

Ανάλογα με τη χρήση που θέλεις να κάνεις, μπορείς να επιλέξεις μια συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως για μεταφορές χρημάτων, διεθνής κάρτες κ.α.

Επιλογή νομισμάτων

Επέλεξε με ποια νομίσματα θα κάνεις τις περισσότερες συναλλαγές σου. Οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή σε διαφορετικό νόμισμα θα ολοκληρώνεται επίσης αυτόματα.

Μεταφορές χρημάτων και συναλλαγές

Με το που ολοκληρωθεί η επαλήθευση των στοιχείων σου θα έχεις την δυνατότητα να στέλνεις και να λαμβάνεις χρήματα, είτε από άλλους χρήστες της Revolut, είτε από άλλες τράπεζες.

Μόλις δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου στην υπηρεσία, μπορείς να κατεβάσεις επίσης την διαθέσιμη εφαρμογή για Android ή iOS συσκευές, ώστε να την χρησιμοποιείς και από το κινητό ή το tablet σου. Η υπηρεσία θα σου δώσει τον σύνδεσμο να κατεβάσεις κατευθείαν την εφαρμογή.

Πως λειτουργεί η Revolut;

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τράπεζες, η Revolut σου επιτρέπει να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό χωρίς χαρτούρα και εκατοντάδες υπογραφές. Αναφέρουν πως είναι δυνατό να ανοίξει ο οποιοσδήποτε έναν τραπεζικό λογαριασμό αυτή την στιγμή σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Οι πελάτες με τον δωρεάν standard λογαριασμό έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν μια φυσική κάρτα η οποία έρχεται με ένα μικρό κόστος, ενώ οι συνδρομητές την λαμβάνουν χωρίς έξτρα χρέωση.

Η φυσική κάρτα της Revolut μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές, αναλήψεις από ΑΤΜ μηχανήματα, ανέπαφες συναλλαγές και οποιαδήποτε άλλη χρήση θα έκανες και με μια παραδοσιακή προ-πληρωμένη κάρτα. Παρέχεται επίσης και μια ψηφιακή κάρτα, καθώς επίσης και η δυνατότητα χρήσης ψηφιακών καρτών μιας χρήσης για ύψιστης ασφάλειας online συναλλαγές. Τέλος, κάθε πελάτης λαμβάνει και τον δικό του IBAN λογαριασμό τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί για να λαμβάνει χρήματα.

Μπορείς να διαχειριστείς ολόκληρο τον Revolut λογαριασμό σου μέσα από την mobile εφαρμογή, την οποία μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν για την Android και iOS (iPhone και iPad) συσκευή σου. Η εφαρμογή παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης ιδανικό για αρχάριους χρήστες και συχνά είναι γρήγορη και σταθερή χωρίς κολλήματα. Η εταιρεία παρέχει επίσης και μια εφαρμογή για τα Apple Watch η οποία εμφανίζει ειδοποιήσεις από τον Revolut λογαριασμό σου.

Πως να αποκτήσεις μια προ-πληρωμένη debit card για ΑΤΜ

Revolut - Τι είναι και πως να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα
Image Credits: Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.gr.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί είναι να ολοκληρωθεί η επαλήθευση του λογαριασμού σου. Μόλις ο λογαριασμός είναι ενεργός και έχεις πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της Revolut, τότε θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αίτηση για μια φυσική προ-πληρωμένη debit card, η οποία θα λειτουργεί για online αγορές και ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ μηχανήματα (σε 120 χώρες).

Αίτηση για νέα κάρτα

Για να κάνεις αίτηση ώστε να λάβεις την πρώτη σου φυσική κάρτα, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Πάνε στην καρτέλα “Cards” μέσα από την εφαρμογή.
 2. Κάνε κλικ στην επιλογή “Add card“.
 3. Επέλεξε την επιλογή “Debit card” και ολοκλήρωσε την παραγγελία.

Στην συνέχεια, θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις το PIN της κάρτας σου, να προσθέσεις την διεύθυνση στην οποία θα σταλθεί, καθώς επίσης και την μέθοδο αποστολής. Τέλος, υπάρχει ένα μικρό κόστος για την παραγγελία κάθε κάρτας, το οποίο είναι διαφορετικό ανά χώρα και του οποίου η τιμή εμφανίζεται πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Η κάρτα θα φτάσει στο σπίτι σου εντός 2 εβδομάδων μετά την αίτηση, σε ένα προσεγμένο κουτί της εταιρείας, το οποίο μπορείς να δεις από τις παραπάνω φωτογραφίες. Λόγο της τωρινής κατάστασης με την πανδημία υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις από πλευράς των courier.

Αξίζει να βγάλεις μια Revolut Debit Card;

Για ορισμένους ανθρώπους, ένας IBAN λογαριασμός είναι αρκετός για να λαμβάνουν και να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς. Παρόλα αυτά, μια Debit card μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για αγορές που απαιτούν φυσική κάρτα, ή ακόμα και σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις ανάληψη από κάποιο ΑΤΜ τράπεζας.

Οι Debit cards της Revolut έχουν αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, για όλους τους καλούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που παρέχει μια Debit card της Revolut είναι:

1. Πλήρης έλεγχος και ασφάλεια

 • Έχασες την κάρτα σου; Πάγωσε την κάρτα και ξεπάγωσε την με ευκολία αν την βρεις.
 • Ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε τις ανέπαφες συναλλαγές με το πάτημα ενός κουμπιού.
 • Όρισε ένα μηνιαίο όριο για τις συναλλαγές που μπορούν να γίνουν μέσω της κάρτας.

2. Δεν χρειάζεσαι φυσική κάρτα για τις αγορές σου

 • Παρέχεται ψηφιακή κάρτα η οποία λειτουργεί σε online αγορές, καθώς επίσης και σε καταστήματα που υποστηρίζουν τις ψηφιακές κάρτες.
 • Παρέχεται συμβατότητα για σύνδεση της Revolut με το Google Pay ή το Apple Pay.

3. Πλήρωνε στο εξωτερικό σαν ντόπιος

 • Χρησιμοποίησε την Revolut κάρτα για να πληρώνεις σε χώρες του εξωτερικού χωρίς επιπλέον χρεώσεις σε περισσότερα από 150 νομίσματα.
 • Κάνε ανάληψη χρημάτων σε 120 χώρες από διαφορετικά ΑΤΜ μηχανήματα χωρίς κρυφές χρεώσεις.
 • Μετέφερε χρήματα μεταξύ χωρών με ευκολία και “χωρίς σύνορα”.

4. Μιας χρήσης κάρτες για online συναλλαγές

 • Ολοκλήρωνε τις online συναλλαγές σου με ύψιστη ασφάλεια, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές κάρτες μιας χρήσεως της Revolut. Τα στοιχεία της κάρτας αλλάζουν μετά από κάθε ολοκληρωμένη αγορά.
 • Χρησιμοποίησε τις δοκιμαστικές εκδόσεις κάθε υπηρεσίας με τη χρήση των καρτών μιας χρήσης για να αποφύγεις τυχόν χρεώσεις μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής χρήσης.
 • Δεν είσαι σίγουρος/η αν μια ιστοσελίδα είναι νόμιμη; Πλήρωσε με μια κάρτα μιας χρήσεως για να αποφύγεις τυχόν περαιτέρω κλοπές.

Επιπλέον, ανάλογα με το πακέτο που έχεις στην υπηρεσία, θα λάβεις και την αντίστοιχη κάρτα. Για παράδειγμα, με το Standard πακέτο μπορείς να κάνεις έως 200 ευρώ ανάληψη κάθε μήνα από ΑΤΜ μηχανήματα, ενώ με το Metal πακέτο ο περιορισμός αυξάνεται στα 800 ευρώ μηνιαίως. Ως επί πληρωμής συνδρομητής, λαμβάνεις επίσης πιο καλά μορφοποιημένη σχεδιαστικά κάρτα, μειωμένες χρεώσεις, λιγότερους περιορισμούς, πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες και απεριόριστες ανταλλαγές νομισμάτων.

Αξίζει το Revolut Premium;

Για τους ανθρώπους που δεν υπερβαίνουν τα 200 ευρώ σε αναλήψεις από ΑΤΜ μηνιαίως και δεν έχουν σκοπό να κάνουν συναλλαγές ύψους των 5,000 ευρώ μηνιαίως, το δωρεάν standard πακέτο θα τους καλύψει. Για όσους όμως αναζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια, εγγύηση σε περίπτωση κλοπής, άμεση τεχνική υποστήριξη και μειωμένες χρεώσεις, τότε τα premium πακέτα θα καλύψουν κάθε ανάγκη τους.

Τα συνδρομητικά πακέτα της εταιρείας είναι επίσης η κατάλληλη επιλογή για όσους ταξιδεύουν συχνά, ή ακόμα και για travel bloggers που βρίσκονται συνεχώς σε διαφορετικά μέρη του εξωτερικού. Αν τείνεις να κάνεις επίσης πολλές online αγορές κάθε μήνα, τότε το premium πακέτο θα σου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και μειωμένες χρεώσεις για περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές.

Με άλλα λόγια, τα συνδρομητικά πακέτα της Revolut είναι ιδανικά μόνο για όσους ακολουθούν το ταξιδιωτικό lifestyle ή πραγματοποιούν πολλές online αγορές.

Η Revolut κάνει τις νέες ιδέες πραγματικότητα

Revolut - Τι είναι και πως να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα
Image Credits: Revolut

Ο παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας των τραπεζών είναι ιδιαίτερα απαρχαιωμένος πλέον. Οι τράπεζες θεωρούν πως η μόνιμη κατοικία ενός ανθρώπου, οι αποδείξεις από τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ ή του τηλεφωνικού παρόχου, το πρόσφατο εκκαθαριστικό και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός λογαριασμού. Αυτό το μοντέλο πρέπει να πεθάνει, και με υπηρεσίες όπως την Revolut, όλα αυτά γίνονται κομμάτι του παρελθόντος.

Επιπλέον, με το που περάσεις τα σύνορα της χώρας σου, οποιαδήποτε συναλλαγή θα συνοδεύεται και από μια έξτρα χρέωση. Θέλεις να αγοράσεις μια μαστίχα 10 λεπτά; Πιθανότατα η έξτρα χρέωση να ξεπερνάει τα 2,50 ευρώ. Θέλεις να κάνεις ανάληψη χρημάτων από διαφορετικό ΑΤΜ εντός χώρας ή όσο βρίσκεται στο εξωτερικό; Υπάρχει επιπλέον χρέωση για την ανάληψη. Η Revolut έχει σκεφτεί έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και ένα μοντέλο που λειτουργεί καλύτερα στις τωρινές ανάγκες των ανθρώπων. Η εταιρεία δίνει επίσης περισσότερες δυνατότητες στους επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να παρέχουν και αυτοί καλύτερες και γρηγορότερες υπηρεσίες.

Και αν όλα αυτά δεν έφταναν, η Revolut παρέχει και υποστήριξη για τα κρυπτονομίσματα και τις crypto banking υπηρεσίες. Κι ενώ η πλατφόρμα δεν σου δίνει τις ίδιες δυνατότητες με ένα crypto wallet, είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνεις ανταλλαγές και συναλλαγές με ευκολία για τα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα.

Συχνές Ερωτήσεις για την Revolut και τις υπηρεσίες της

Είναι ασφαλής και έμπιστη η Revolut;

Ναι, η Revolut είναι μια νόμιμη εταιρεία και ένας ασφαλής τρόπος για να στέλνεις χρήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία είναι εξουσιοδοτημένη από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA). Ωστόσο, τα χρήματα σου δεν καλύπτονται από το Πρόγραμμα Αποζημίωσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Πόσο κοστίζουν οι συναλλαγές μέσω της Revolut;

Μέσα από την εφαρμογή θα έχεις την δυνατότητα να δεις όλες τις έξτρα χρεώσεις που υπάρχουν, καθώς επίσης και ποιοι είναι οι περιορισμοί του κάθε πακέτου. Για συναλλαγές μεταξύ Revolut λογαριασμών, δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις για έως και 5,000€ μηνιαίως. Οι στάνταρ λογαριασμοί περιορίζονται επίσης στις 200€ μηνιαίως για αναλήψεις από ΑΤΜ μηχανήματα.

Πως μπορώ να λαμβάνω χρήματα μέσω της Revolut;

Για να λάβεις χρήματα στον Revolut λογαριασμό σου, μπορείς είτε να στείλεις το προσωπικό σου IBAN αριθμό για απευθείας κατάθεση από άλλη τράπεζα, είτε τον αριθμό τηλεφώνου σου για καταθέσεις από άλλους χρήστες της Revolut.

Προτεραιότητα τεχνικής υποστήριξης

Μόνο οι συνδρομητές της εταιρείας έχουν την δυνατότητα να αποκτούν άμεσα και γρήγορα 24/7 τεχνική υποστήριξη. Οι υπόλοιποι χρήστες που συμπεριλαμβάνονται στο δωρεάν Standard πακέτο δεν λαμβάνουν την ίδια προτεραιότητα.

Τι προστασία παρέχει η Revolut για τις online αγορές;

Για ολόκληρο το χρόνο, σε όλους τους συνδρομητές της εταιρείας παρέχεται προστασία για τις online αγορές τους με αποζημιώσεις από τα £1,000/ετησίως
έως τα £2,500 και £10,000 ανάλογα με το συνδρομητικό πακέτο.

Ποιοι ίδρυσαν την Revolut;

Η Revolut ιδρύθηκε από τον Nikolay Storonsky (Ρωσικής καταγωγής με βάση την Αγγλία) και τον Vlad Yatsenko (Ουκρανικής καταγωγής με έδρα την Αγγλία). Το δίδυμο ανέφερε πως ξεκίνησαν την Revolut επειδή ήταν απογοητευμένοι με το γεγονός ότι οι παραδοσιακές τράπεζες καθυστέρησαν να καθιερώσουν τις ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες για τους νέους πελάτες, οι οποίοι προτιμούν να έχουν πρόσβαση στις περισσότερες υπηρεσίες μέσω των smartphone τους.

Featured Image Credits: Παναγιώτης Σακαλάκης για το Inkstory.gr.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε