Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι είναι το TikTok for WooCommerce plugin και τι παρέχει;

Share

Το TikTok for WooCommerce είναι ένα καινούργιο WordPress plugin το οποίο παρέχεται δωρεάν και επιτρέπει στους πωλητές να συγχρονίζουν τα προϊόντα του ηλεκτρονικού τους καταστήματος με το TikTok Business λογαριασμό τους, βελτιώνοντας την εμφάνιση των διαφημίσεων τους και εστιάζοντας σε συγκεκριμένο κοινό χάρη στο Pixel.

Τι είναι το TikTok;

Έως το 2018, το Musical.ly βοηθούσε εκατομμύρια χρήστες να δημιουργούν και να δημοσιεύουν βίντεο από 15 έως 60 δευτερολέπτων με συγχρονισμό χειλιών (lip-sync). Παράλληλα, η εφαρμογή σου έδινε την δυνατότητα να προσθέσεις εφέ και κομμάτια, time-lapse για ύψιστη ταχύτητα, slow motion για αργή ταχύτητα, μεταξύ ορισμένων άλλων χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, η Κινέζικη εταιρεία ByteDance Ltd. εξαγόρασε τη Musical.ly Inc. στις 10 Νοεμβρίου 2017 και τη συγχώνευσε στο TikTok στις 2 Αυγούστου 2018. Όλα τα μέλη του Musical.ly μεταφέρθηκαν επίσης στο TikTok, βοηθώντας τη video sharing πλατφόρμα να ξεκινήσει με μια τεράστια κοινότητα ανθρώπων.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν WordPress πρόσθετα για συνταγές

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν από 15 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτού βίντεο και να τα μοιράζονται στη video sharing πλατφόρμα με τους ακόλουθους τους και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το TikTok παραμένει ένα από τα γνωστότερα mobile-first κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως.

Τι είναι το WooCommerce TikTok WordPress plugin;

TikTok for WooCommerce WordPress Plugin
Image Credits: TikTok

Με το TikTok for WooCommerce πρόσθετο θα έχεις την δυνατότητα να συγχρονίσεις όλο τον κατάλογο των προϊόντων του ηλεκτρονικού σου καταστήματος, να εγκαταστήσεις το TikTok Pixel για τη παρακολούθηση στατιστικών της κάθε καμπάνιας σου, καθώς επίσης και να ρυθμίσεις τις διαφημίσεις που δημιουργείς ώστε να στοχεύουν στο σωστό κοινό.

Το WooCommerce είναι μια ευέλικτη εμπορική λύση ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο WordPress. Σπίτι για σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ηλεκτρονικών καταστημάτων, δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να πουλήσει οτιδήποτε, οπουδήποτε. Με την ενσωμάτωση του TikTok for WooCommerce, μπορείτε να συγχρονίσετε τον κατάλογο του καταστήματός σας, να εγκαταστήσετε το πιο προηγμένο TikTok pixel για παρακολούθηση της απόδοσης της καμπάνιας με 1 κλικ, και να δημιουργήσετε μια διαφήμιση για να στοχεύσετε το κοινό σας μέσα σε λίγα λεπτά.

TIKTOK

Το πρόσθετο παρέχεται δωρεάν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του WooCommerce και καθένας μπορεί να το εγκαταστήσει με ευκολία.

Τι χαρακτηριστικά παρέχει το WooCommerce for TikTok;

Αρχικά, αξίζει να σημειώσω πως το TikTok for WooCommerce μπορεί να συνδεθεί μόνο με Business λογαριασμούς, καθώς αφορά και εστιάζει στις επιχειρήσεις. Μόλις συνδέσεις το TikTok Business λογαριασμό σου στο TikTok for WooCommerce plugin, θα μπορείς αυτόματα να συγχρονίσεις τον κατάλογο των προϊόντων σου και να δημιουργήσεις διαφημίσεις οι οποίες θα προβληθούν σε πιθανούς πελάτες που θέλουν να αγοράσουν παρόμοια πράγματα με αυτά που πουλάς μέσω του WooCommerce καταστήματος σου.

1. Συγχρονισμός καταλόγου προϊόντων

Συγχρόνισε όλο τον κατάλογο προϊόντων που έχεις δημοσιευμένα μέσω του WooCommerce ηλεκτρονικού σου καταστήματος με το TikTok σε μερικά λεπτά. Αυτή η σύνδεση θα ξεκλειδώσει τη λειτουργία των catalog-based διαφημίσεων και θα σου δώσει την δυνατότητα να προωθήσεις όλα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου με μεγάλη ευκολία.

TikTok for WooCommerce WordPress Plugin
Image Credits: TikTok

2. TikTok Pixel

Το TikTok Pixel θα σε βοηθήσει να μετράς και να παρακολουθείς τις διαφημιστικές σου καμπάνιες, θα ενημερώνει αυτόματα και θα αξιοποιεί προηγμένες δυνατότητες αντιστοίχισης για να αυξήσει την προβολή των διαφημίσεών σου στους κατάλληλους αγοραστές, θα βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα των προσπαθειών της καμπάνιας και θα μεγιστοποιεί την απόδοση των διαφημιστικών δαπανών.

3. Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας

TikTok for WooCommerce WordPress Plugin
Image Credits: TikTok

Αν και το πρόσθετο δεν παρέχει όλες τις δυνατότητες ακόμη, παρέχει την δυνατότητα να δημιουργείς διαφημιστικά βίντεο με λίγα μόλις κλικ. Κάνε κλικ στο “Create a Campaign” για να δημιουργήσεις μια νέα διαφημιστική καμπάνια. Από εκεί, θα μεταφερθείς στο Ads Creation εργαλείο, απ’ όπου και θα μπορείς να επιλέξεις το “Smart Video Generator” χαρακτηριστικό, το οποίο θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις διαφημιστικά βίντεο για τις διαφημίσεις σου με φωτογραφίες / βίντεο από τα προϊόντα σου.

Μιας όμως και το TikTok for WooCommerce δεν παρέχει έως αυτή την στιγμή όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ads Manager εργαλείο του TikTok για να δημιουργείς και να ρυθμίζεις τις διαφημιστικές σου καμπάνιες.

4. Περισσότερες μορφές διαφημίσεων

TikTok for WooCommerce WordPress Plugin
Image Credits: TikTok

Μόλις συγχρονίσεις όλο τον κατάλογο των προϊόντων σου με το TikTok for WooCommerce plugin, θα μπορείς στη συνέχεια να επιλέξεις όποια από τις παρακάτω μορφές διαφημίσεων θέλεις ώστε να ξεκινήσεις εύκολα και γρήγορα.

  1. Embedded Smart Video Generation: Το συγκεκριμένο εργαλείο θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις διαφημιστικά βίντεο απευθείας από τον Πίνακα Ελέγχου (Dashboard) του WooCommerce, χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχον φωτογραφίες των προϊόντων σου.
  2. Catalog-based Ad Formats: Σου επιτρέπει να δημιουργείς “Spark Ads” ή “Lead Gen Ads“.

Τα Spark Ads δημιουργούν native ads τα οποία χρησιμοποιούν οργανικές δημοσιεύσεις στο TikTok. Με άλλα λόγια, σου επιτρέπει να προωθείς διάφορα βίντεο που έχεις ανεβάσει στο TikTok λογαριασμό σου. Τα Lead Gen Ads συλλέγουν συγκεκριμένες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στις μελλοντικές σου προωθήσεις και σου δίνουν την δυνατότητα να τοποθετήσεις ένα CTA κουμπί ώστε να ανοίγει μια φόρμα όπου οι χρήστες θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση σου, να αφήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους ή να δηλώσουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

Συχνές Ερωτήσεις για το TikTok for WooCommerce

Αν έχεις περισσότερες απορίες, ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με το TikTok for WooCommerce πρόσθετο για το WordPress, τότε μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Τι ακριβώς κάνει το TikTok for WooCommerce;

Με το TikTok for WooCommerce θα έχεις την δυνατότητα να συγχρονίσεις τον κατάλογο προϊόντων του ηλεκτρονικού σου καταστήματος με το TikTok Business λογαριασμό σου ώστε να δημιουργείς πιο αποτελεσματικές διαφημιστικές καμπάνιες. Το TikTok Pixel θα σου παρέχει έξτρα πληροφορίες για τις διαφημιστικές σου καμπάνιες και θα μπορείς να δημιουργείς διαφορετικές μορφές διαφημίσεων είτε χειροκίνητα, είτε (σχεδόν) αυτόματα από τα υπάρχοντα προϊόντα σου – όλα μέσα από το Dashboard του WordPress plugin.

Πρέπει να έχω λογαριασμό στο TikTok;

Αν και δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα οργανικό λογαριασμό στο TikTok για να δημιουργείς Collection Ads, είναι απαραίτητος ένας λογαριασμός για να έχεις πρόσβαση σε περισσότερα Shopping χαρακτηριστικά και λειτουργίες που παρέχει. Ο λογαριασμός είναι επίσης απαραίτητος για όσους ενδιαφέρονται να προωθούν οργανικά posts.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το TikTok for WooCommerce χωρίς να τρέχω διαφημίσεις;

Ναι, δεν χρειάζεται να τρέχεις διαφημίσεις για να χρησιμοποιείς το TikTok for WooCommerce στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Για την ακρίβεια, με το που ενεργοποιήσεις το TikTok Pixel, η υπηρεσία θα ξεκινήσει άμεσα να συλλέγει στατιστικά τα οποία θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις και να προσελκύσεις το κατάλληλο κοινό στις ερχόμενες καμπάνιες σου.

Γιατί δεν βλέπω το TikTok στη μπάρα διαχειριστή του WordPress;

Αν εγκατέστησες και ενεργοποίησες το TikTok for WooCommerce αλλά δεν εμφανίζεται η επιλογή του στο διαχειριστικό μενού του WordPress, τότε απλά πήγαινε στο WooCommerce > Ρυθμίσεις (Settings) > Προχωρημένες (Advanced) > Χαρακτηριστικά (Features) και απενεργοποίησε τη λειτουργία “Navigation” (μην ξεχάσεις να πατήσεις αποθήκευση). Στη συνέχεια, θα δεις το “TikTok” να εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο “Marketing“.

Τι είναι το Advanced Matching στο TikTok for WooCommerce;

Το Advanced Matching είναι μια αναβάθμιση στο TikTok Pixel. Σου επιτρέπει να στέλνεις πληροφορίες των πελατών σου (όπως τις διευθύνσεις email και τον αριθμό τηλεφώνων τους) με ασφάλεια στο απόρρητο ώστε να αυξήσεις το ποσοστό αντιστοίχισης μεταξύ των κλικ, των προβολών και των μετατροπών των διαφημίσεων σου προς την ιστοσελίδα σου.

Σύνοψη..

Αν έχεις ηλεκτρονικό κατάστημα πάνω στο WordPress και παράλληλα διατηρείς ένα επαγγελματικό λογαριασμό στο TikTok, τότε με το TikTok for WooCommerce θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργείς καμπάνιες και διαφημίσεις διαφόρων τύπων. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας TikTok Pixel θα έχεις επίσης πρόσβαση σε επιπλέον στατιστικά τα οποία θα σε βοηθήσουν να δημιουργείς πιο στοχευμένες και ελκυστικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Εσύ έχεις ηλεκτρονικό κατάστημα ή TikTok λογαριασμό; Αν ναι, σκοπεύεις να συνδέσεις το πρόσθετο στο WooCommerce ηλεκτρονικό σου κατάστημα ή θα συνεχίσεις να προωθείς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου με τον παραδοσιακό τρόπο; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;