Αγορά των Windows με λιγότερα από 20 ευρώ

Αγορά των Windows με λιγότερα από 20 ευρώ

Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες απ’ τις οποίες η αγορά των Windows κοστίζει λιγότερα από 20 ευρώ. Παρόλα αυτά, πουλάνε την OEM έκδοση του λειτουργικού συστήματος, για την οποία θα μάθουμε περισσότερα στη συνέχεια του άρθρου.

Αν αγόρασες έναν καινούργιο υπολογιστή ή laptop και ήρθε χωρίς λειτουργικό σύστημα, ή θέλεις να αγοράσεις ένα γνήσιο κλειδί των Windows για να τα αντικαταστήσεις με την κρακαρισμένη έκδοση που έχεις, τότε αυτό το άρθρο θα σου λύσει όλες τις απορίες για να κάνεις μια σωστή αγορά των Windows.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν να αγοράσουν φθηνά κλειδιά των Windows χωρίς να αναγνωρίζουν τι ακριβώς παίρνουν, τι έρχεται με αυτό και γιατί στην πραγματικότητα το κόστος είναι τόσο χαμηλό. Άλλοι πάλι αγοράζουν κλειδιά μόνο για να δουν στο τέλος πως είτε έχουν ξανά χρησιμοποιηθεί είτε δεν υποστηρίζονται από την Microsoft.

Διάβασε επίσης: Windows 11: Τι είναι και όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Ευτυχώς, για κάθε περίπτωση υπάρχει και μια επίλυση, κάποιες πιο εύκολες από τις άλλες. Παρόλα αυτά, προτού αγοράσεις τα Windows, θα σου δείξω από που μπορείς να τα αγοράσεις, τι να κάνεις σε περίπτωση που δεν λειτουργεί το κλειδί που απόκτησες και ποια έκδοση είναι η κατάλληλη για εσένα.

Αγορά των Windows με λιγότερα από 20 ευρώ

Για όσους γνωρίζουν καλά για τις εκδόσεις των Windows καθώς επίσης και για το τι περιλαμβάνει η OEM έκδοση των Windows, παρακάτω αναφέρω όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις ένα γνήσιο κλειδί των Windows για κάθε έκδοση. Αν δεν γνωρίζεις αρκετά, τότε σου προτείνω να διαβάσεις πρώτα την επόμενη ενότητα και στη συνέχεια να προχωρήσεις στην αγορά.

Εντόπισε την έκδοση που έχεις εγκατεστημένη

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να εντοπίσεις ποια εγκατεστημένη έκδοση των Windows 10 έχεις. Για παράδειγμα, αν έχεις τα Windows 10 Home σε 64-bit έκδοση, τότε πρέπει να αγοράσεις ένα κλειδί γι ‘αυτά ή που να περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Επισκέψου το eBay

Αρχικά, θα χρειαστεί να επισκεφτείς το eBay και να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό. Με το που συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία σου, θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου από τον σύνδεσμο που σου στάλθηκε στο email.

Αναζήτηση κλειδιών στο eBay για αγορά των Windows 10

Μόλις βρεις την έκδοση που χρησιμοποιείς και ο λογαριασμός σου έχει ενεργοποιηθεί, στην συνέχεια αναζήτησε τη φράση “Windows 10 Key“. Στα αποτελέσματα θα βρεις εκατοντάδες πωλητές που παρέχουν τα Windows με λιγότερα από 20 ευρώ. Επέλεξε τον πωλητή με τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις.

Αγορά των Windows 10

Μπορείς να προχωρήσεις άφοβα στην αγορά των Windows 10 από τον πωλητή με τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις και, ανάλογα με το τι αναφέρει στην περιγραφή του προϊόντος, θα σου σταλθεί το κλειδί είτε στιγμιαία, είτε μετά από μερικές ώρες.

Ενεργοποίηση των Windows 10

Μόλις λάβεις το κλειδί ενεργοποίησης στο email σου, άνοιξε τις Ρυθμίσεις στα Windows 10 και πήγαινε στην καρτέλα Ενημερώσεις και ασφάλεια. Από εκεί, θα έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις ένα νέο κλειδί ενεργοποίησης των Windows ή να αντικαταστήσεις το υπάρχον που έχεις.

Τα θετικά και αρνητικά του eBay

Έχω χρησιμοποιήσει το eBay αρκετά τα τελευταία χρόνια για την αγορά των Windows 10 με λιγότερα από 10 ευρώ, κι ενώ η χρήση της ιστοσελίδας έρχεται με ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως να αγοράζεις οικονομικά κλειδιά, έρχεται επίσης και με ορισμένα μειονεκτήματα που αναφέρω παρακάτω.

Θετικά του eBay:

  • Θα βρεις οικονομικά κλειδιά ενεργοποίησης για τα Windows.
  • Θα λάβεις το κλειδί σχεδόν στιγμιαία.
  • Οι περισσότεροι πωλητές σου στέλνουν νέο κλειδί αν δεν λειτουργεί αυτό που αγόρασες.

Αρνητικά του eBay:

  • Ο πωλητής μπορεί να εξαφανιστεί από στιγμή σε στιγμή.
  • Το κλειδί που αγοράσεις ίσως δεν λειτουργήσει και χρειαστεί να έρθεις σε επικοινωνία με τον πωλητή.
  • Κάποιοι πωλητές καθυστερούν λίγο με την αποστολή του κλειδιού.
  • Δεν μπορείς να ολοκληρώσεις τις αγορές σου ως επισκέπτης και χρειάζεται να δημιουργήσεις λογαριασμό.

Από τα 20 κλειδιά που έχω αγοράσει, περίπου τα 3 δεν λειτουργούσαν. Παρόλα αυτά και οι τρεις πωλητές μου έστειλαν άμεσα νέα κλειδιά τα οποία λειτουργούσαν άψογα. Μέχρι και σήμερα, όλοι οι υπολογιστές και τα laptops πήραν τα κλειδιά μια χαρά και λειτουργούν άψογα μέχρι και σήμερα.

Συχνές ερωτήσεις για την αγορά των Windows

Τι είναι τα OEM Windows;

Το OEM βγαίνει από τα αρχικά “Original Equipment Manufacturer” και αφορά όλες τις εκδόσεις των Windows που δίνει η Microsoft στις κατασκευάστριες εταιρείες όπως η Dell, η HP, η Lenovo, η MSI και πολλές ακόμα. Αυτοί οι κατασκευαστές παρέχουν στην συνέχεια την έκδοση των Windows σε όσους αγοράσουν τους υπολογιστές και τα laptop τους.

Γιατί τα OEM Windows είναι τόσο φθηνά;

Μιας και οι κατασκευάστριες εταιρείες υπολογιστών αγοράζουν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια μαζικά κλειδιά των Windows από την Microsoft, η εταιρεία τους κάνει φυσικά και μεγάλες εκπτώσεις, παρέχοντας τους τα κλειδιά σε χαμηλότερο κόστος. Παρόλο που είναι φθηνότερα, τα Windows OEM έρχονται με 32-bit και 64-bit εκδόσεις, αλλά δεν παρέχεται τεχνική υποστήριξη.

Πως πουλάνε κάποιες ιστοσελίδες τόσο φθηνά τα Windows;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιστοσελίδων – καθεμία με τον δικό της τρόπο – αποκτούν μια τεράστια γκάμα γνήσιων OEM κλειδιών και στη συνέχεια τα πουλάνε στους χρήστες τους σε αρκετά χαμηλές τιμές ώστε να εξαντληθούν γρήγορα και εύκολα. Μπορεί το κόστος να είναι χαμηλό, αλλά τα κλειδιά παραμένουν γνήσια.

Τι γίνεται αν το κλειδί που αγοράσω δεν λειτουργεί;

Στην περίπτωση που το κλειδί των Windows που αγόρασες δεν λειτουργεί – για τον οποιονδήποτε λόγο, ό,τι σφάλμα και αν εμφανίζει – ο πωλητής έχει την δυνατότητα να το ακυρώσει και να σου στείλει ένα καινούργιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία, εφόσον όμως έχεις κάνει την αγορά σου από έμπιστο πωλητή.

Ποια έκδοση των Windows πρέπει να αγοράσω;

Αν έχεις τα Windows ήδη εγκατεστημένα, τότε θα χρειαστεί να αγοράσεις την ίδια έκδοση για να ενεργοποιήσεις και το κλειδί. Αν αγοράσεις κλειδί για τα Windows Pro ενώ έχεις τα Home, τότε μπορείς να προσθέσεις το κλειδί ενεργοποίησης για τα Pro μέσα από το Microsoft Store και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε αναβάθμιση (διαρκεί αρκετή ώρα και δεν προτείνεται). Αν έχεις τα Pro και θέλεις τα Home, τότε θα χρειαστεί να προχωρήσεις σε format των Windows.

Για να δεις την έκδοση που έχεις εγκατεστημένη, κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Υπολογιστή (στην επιφάνεια εργασίας ή μέσα στους φακέλους στα αριστερά) και πάτα στην επιλογή Ιδιότητες. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, θα έχεις την δυνατότητα να δεις ποια έκδοση των Windows έχεις εγκατεστημένη, καθώς επίσης και αν είναι 32-bit ή 64-bit. Για περισσότερες πληροφορίες και πως να διαχωρίζεις κάθε έκδοση των Windows μπες εδώ.Αγορά των Windows με λιγότερα από 10 ευρώ

Πως περνάω το κλειδί ενεργοποίησης στα Windows;

Για να ενεργοποιήσεις τα Windows ή να αντικαταστήσεις το τωρινό κλειδί που έχεις, πήγαινε στις Ρυθμίσεις -> Ενημερώσεις και ασφάλεια -> Ενεργοποίηση των Windows ή Αντικατάσταση κλειδιού. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πρόσθεσε το κλειδί ενεργοποίησης και πάτα στο ΟΚ.

Να αγοράσω τα Windows 10 ή τα Windows 11;

Τα Windows 11 βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση και θα είναι διαθέσιμη η πρώτη τους σταθερή έκδοση τις 5 Οκτωβρίου του 2021. Όσοι υπολογιστές πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, θα έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν δωρεάν από τα Windows 10. Αυτή την στιγμή, τα Windows 11 μπορείς να τα κατεβάσεις από τις Ενημερώσεις των Windows 10, εφόσον έχεις εγγραφεί στο Insiders πρόγραμμα.

Αγόρασα από άλλη ιστοσελίδα τα Windows πάλι λήγουν

Πολλές ιστοσελίδες πουλάνε φθηνά Windows κλειδιά τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης. Στην προκειμένη περίπτωση, θα χρειάζεται να αγοράζεις νέο κλειδί κάθε φορά που λήγει το υπάρχον, οπότε σου προτείνω να είσαι προσεκτικός/η με τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείς για τις online αγορές σου.

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις ή προβληματισμούς, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω.


Εσύ έχεις ολοκληρώσει ποτέ την αγορά των Windows online από κάποια ιστοσελίδα; Και αν ναι, πως ήταν η εμπειρία σου; Αν όχι, τι σε κρατάει απ’ το να αγοράσεις ένα κλειδί; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις εμπειρίες σου στα σχόλια παρακάτω.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε