Τι είναι η Wise (TransferWise) και πως λειτουργεί

Τι είναι η Wise (TransferWise) και πως λειτουργεί;

Η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Wise, προηγουμένως TransferWise, προσφέρει έναν φθηνό τρόπο για την αποστολή χρημάτων είτε από την Ευρώπη, είτε από τις ΗΠΑ σε περίπου 80 χώρες. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι επίσης μερικές από τις καλύτερες που θα βρεις, ενώ θα μπορείς να κάνεις κανονικά τις online αγορές σου, όπως θα έκανες και με έναν παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό.

Την προηγούμενη φορά είχα αναφερθεί στην Revolut, μια άλλη εξαιρετική μέθοδος για να δημιουργήσεις έναν online τραπεζικό λογαριασμό άμεσα και γρήγορα. Θεωρώ ωστόσο πως το κόστος της Revolut είναι αρκετά υψηλό όταν σου στέλνουν μεγάλα ποσά από ελληνικό λογαριασμό, και εδώ έρχεται και “δένει” η Wise.

Διάβασε επίσης: PayPal εναλλακτικές για online μεταφορές χρημάτων

Τι μπορείς να κάνεις με την Wise;

Τι είναι η Wise (TransferWise) και πως λειτουργεί;
Image Credits: Wise

Αρχικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό online σε λίγα μόλις λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα τράπεζας. Επιπλέον, θα έχεις έναν δικό σου λογαριασμό, σε διαφορετική χώρα, διατηρώντας παράλληλα τα έξοδα αποστολής χρημάτων ιδιαίτερα χαμηλά, σε σημείο που θα σκέφτεσαι να τη χρησιμοποιείς ως κύρια μέθοδο για τις μελλοντικές σου αγορές και πληρωμές.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει να ζηλέψει επίσης τίποτα από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες, παρέχοντας όλα όσα θα χρειαζόσουν από μια τράπεζα. Φυσικά, η υπηρεσία της είναι διαθέσιμη τόσο από την ιστοσελίδα της, όσο και από τις mobile εφαρμογές που παρέχει για Android και iOS.

Με την Wise θα έχεις την δυνατότητα:

 • Να δημιουργήσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό σε μια διαφορετική χώρα, απευθείας μέσα από τον υπολογιστή, το laptop, το κινητό ή το tablet σου.
 • Να κάνεις online αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, να πληρώνεις σε τοπικά καταστήματα, και ό,τι άλλο θα έκανες με μια κανονική κάρτα. Μπορείς ακόμα να πληρώνεις και μέσω ανέπαφων συναλλαγών, χρησιμοποιώντας το smartphone σου.
 • Να παρακολουθείς με ευκολία τις χρεώσεις και τις τιμές ανά συναλλαγή.
 • Να κάνεις γρήγορα και εύκολα πληρωμές μέσω της προσεγμένης και μοντέρνας εφαρμογής για Android και iOS συσκευές. Η εταιρεία είναι επίσης διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας.

Κάτι το οποίο μου έκανε ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη, είναι το γεγονός πως η εταιρεία σου επιτρέπει να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας τον Apple, Google, ή Facebook λογαριασμό σου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο (αλλά βολικό!) για τέτοιου είδους εφαρμογές. Στην περίπτωση που έχεις κάποια απορία, η εταιρεία παρέχει επίσης και μια αναλυτική και οργανωμένη FAQs σελίδα.

Πως λειτουργεί η Wise;

Όταν θέλεις να στείλεις χρήματα στο εξωτερικό μέσω της Wise, συνήθως θα χρειάζονται δύο με τρεις εργάσιμες ημέρες για να γίνουν διαθέσιμα, με ορισμένες εξαιρέσεις όπου μπορεί να χρειαστούν έως και επτά ημέρες. Αυτό που κάνει την Wise να διαχωρίζει ιδιαίτερα, είναι πως έχει λογαριασμούς σε πάρα πολλές διαφορετικές χώρες. Έτσι, όταν στέλνεις χρήματα, αυτά δεν περνάνε στην πραγματικότητα ποτέ από μια χώρα σε άλλη, οπότε πληρώνεις πάντοτε βάση του τοπικού νομίσματος.

Με αυτό τον τρόπο, οι καταθέσεις που κάνεις έχουν μικρότερο κόστος, ενώ το ίδιο ισχύει και γι’ όσους σου καταθέτουν μικρά ή μεγάλα ποσά.

Ένα εξίσου ιδιαίτερα βοηθητικό χαρακτηριστικό που παρέχει η Wish μέσα από την αρχική της σελίδα είναι ο μετατροπέας τους. Χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα της εταιρείας, θα έχεις την δυνατότητα να υπολογίζεις με ευκολία και ταχύτητα τα έξοδα για κάθε μεταφορά που σκέφτεσαι να κάνεις. Θα μπορείς επίσης να υπολογίζεις τις διαφορές των νομισμάτων.

Πως να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό στη Wise

Η διαδικασία απαιτεί μόλις μερικά λεπτά από τον χρόνο σου.

 1. Επισκέψου την ιστοσελίδα

  Πως να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό στη Wise

  Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα. Κάνε κλικ στην επιλογή “Register” τέρμα επάνω δεξιά, ώστε να μεταφερθείς στην σελίδα της δημιουργίας νέου λογαριασμού.

 2. Δημιούργησε ένα λογαριασμό

  Πως να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό στη Wise

  Για να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό με το email σου, συμπλήρωσε το στο διαθέσιμο πεδίο και κάνε κλικ στην επιλογή “Next“. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google, Facebook, ή Apple λογαριασμό σου, έτσι ώστε να πάρει αυτόματα τα βασικότερα στοιχεία.

 3. Επέλεξε μεταξύ Προσωπικού ή Επαγγελματικού λογαριασμού

  Πως να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό στη Wise

  Εάν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την Wise για επαγγελματικό σκοπό, τότε επέλεξε το “Personal account(ελλ: Προσωπικός λογαριασμός). Για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και για ελεύθερους επαγγελματίες, το “Business Account(ελλ: Επαγγελματικός λογαριασμός) είναι η ιδανική επιλογή.

 4. Επέλεξε την χώρα

  Πως να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό στη Wise

  Επέλεξε την τοποθεσία στην οποία ζεις μόνιμα.

 5. Επιβεβαίωσε τον αριθμό τηλεφώνου σου και πρόσθεσε ένα κωδικό πρόσβασης

  Πως να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό στη Wise

  Συμπλήρωσε τον αριθμό του τηλεφώνου σου και λίγο αργότερα θα λάβεις ένα SMS από την Wise με έναν κωδικό μιας χρήσεως. Πρόσθεσε τον κωδικό και συνέχισε στην αμέσως επόμενη σελίδα, όπου θα χρειαστεί να προσθέσεις έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με τον οποίο θα συνδέεσαι στον Wise λογαριασμό σου.

Μόλις ολοκληρωθεί και εγκριθεί ο λογαριασμός σου, θα έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις και μια χρεωστική κάρτα (debit card) για μια μικρή χρέωση, την οποία θα μπορείς να χρησιμοποιείς σε όλα τα διαθέσιμα ΑΤΜ, για ανέπαφες πληρωμές, σε POS και κάθε άλλη συσκευή που δέχεται τις κλασικές και παραδοσιακές κάρτες.

Συχνές Ερωτήσεις για την Wise

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Πως μπορώ να λαμβάνω χρήματα με την Wise;

Μόλις δημιουργηθεί και εγκριθεί ο νέος σου λογαριασμός, θα έχεις την δυνατότητα να λαμβάνεις χρήματα στον Wise λογαριασμό σου με τον ίδιο τρόπου που θα λάμβανες και σε κάθε άλλη τράπεζα: χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο, το iBAN και τον αριθμό BIC που σου παρέχεται.

Πως μπορώ να κάνω online αγορές με την Wise;

Η Wise σου δίνει την δυνατότητα να αποκτήσεις μια φυσική κάρτα, την οποία θα μπορείς να χρησιμοποιείς τόσο σε διαθέσιμα ΑΤΜ όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα ή POS και άλλα μηχανήματα. Παράλληλα, μπορείς επίσης να αποκτήσεις μια ψηφιακή κάρτα για ανέπαφες αγορές σε POS που το υποστηρίζουν, αλλά και για online αγορές.

Πως μπορώ να διαχειρίζομαι τον λογαριασμό σου στην Wise;

Μπορείς να διαχειρίζεσαι τον λογαριασμό σου και τα χρήματα που έχεις σε αυτόν κάνοντας σύνδεση στον Wise λογαριασμό σου, είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είτε μέσω της Android ή iOS εφαρμογής. Από εκεί, θα βρεις στη διάθεση σου ένα μοντέρνο, προσεγμένο και εύκολο στη χρήση περιβάλλον.

Πως μπορώ να κάνω οικονομία με την Wise;

Εκτός από την δυνατότητα να λαμβάνεις και να στέλνεις χρήματα σε διαφορετικές χώρες με μικρή προμήθεια, η υπηρεσία σου επιτρέπει να δημιουργείς επίσης τα δικά σου “jars” (ελλ: βάζα). Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ένα “jar” για να βάζεις λίγα-λίγα χρήματα εκεί μέσα για το ερχόμενο ταξίδι σου, ένα για κάτι που θέλεις να αποκτήσεις, ένα που θα σου κάνει την δουλειά ευκολότερη κ.ο.κ.

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα απ’ την Wise;

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, η Wise σου δίνει 60,00€ για κάθε 3 φίλους που προσκαλείς και ολοκληρώσουν συναλλαγές αξίας 250€. Κάθε φίλος θα λαμβάνει επίσης και 500 GBP δωρεάν, μόνο και μόνο επειδή τον προσκάλεσες.


Εσύ γνώριζες την Wise; Και αν όχι, πως σου φαίνεται η εταιρεία μέχρι στιγμής; Αν ναι, ποια είναι η εμπειρία σου με τις υπηρεσίες της έως τώρα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις εμπειρίες σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

1 σκέψη στο “Τι είναι η Wise (TransferWise) και πως λειτουργεί;”

 1. Γεια, έκανα όλα τα βήματα όμως δεν με αφήνει να προχωρήσω αν δεν πληρώσω 7 ευρώ για έκδοση κάρτας. Εγώ θέλω να έχω μόνο ψηφιακή κάρτα που όμως να μπορώ να προσθέσω στο Google pay.

  Απάντηση

Σχολιάστε