Πως να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office μέσω του Web

Πως να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office μέσω του Web

Πάνε οι εποχές όπου η σουίτα προγραμμάτων της Microsoft κόστιζε ένα κάρο λεφτά. Πλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office καθώς η υπάρχουν διαθέσιμα ως web υπηρεσίες, παρά ως προγράμματα τα οποία πρέπει να εγκαταστήσεις.

Κάποτε, ο μόνος τρόπος που μπορούσαν οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα Microsoft Office, ήταν αγοράζοντας τα και κάνοντας τα εγκατάστασησ τους υπολογιστές τους. Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία συνεχίζει να ισχύει μέχρι και σήμερα, χάρη στον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει εξαιτίας της σουίτας προγραμμάτων της Google, η Microsoft έφερε την λύση που όλοι περιμέναμε τόσα χρόνια: Κυκλοφόρησε την σουίτα προγραμμάτων της εντελώς δωρεάν μέσω του web.

Διάβασε επίσης: Ελληνικοί υπότιτλοι για ταινίες και σειρές – Ιστοσελίδες και BS Player

Αυτό σημαίνει πως έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις εντελώς δωρεάν τα Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, OneNote, Sway και Forms) μέσω των ιστοσελίδων της εταιρείας. Αυτό σημαίνει επίσης πως δεν χρειάζεται να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις κανένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, καθώς όλες οι υπηρεσίες και τα εργαλεία της εταιρείας βρίσκονται διαθέσιμα μέσω των ιστοσελίδων που παρέχει.

Πως να αποκτήσεις πρόσβαση και να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις αρχικά είναι πως όλα τα εργαλεία της Microsoft παρέχονται εντελώς δωρεάν, αλλά μέσω των ιστοσελίδων τους. Κάθε εργαλείο, όπως το Word, το Excel και το PowerPoint, έχουν τις δικές τους μοναδικές ιστοσελίδες. Παρόλο που λειτουργούν μέσω των ιστοσελίδων τους, θα βρεις διαθέσιμα όλα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ οποιοδήποτε αρχείο και αν αποθηκεύσεις, θα αποθηκευτεί και θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον OneDrive λογαριασμό σου.

Για να χρησιμοποιήσεις καθένα από τα παραπάνω προγράμματα, απλά κάνε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

Φυσικά, για να αποκτήσεις πρόσβαση σε καθεμία από τις παραπάνω υπηρεσίες θα χρειαστεί να έχεις έναν λογαριασμό Microsoft (Outlook ή Hotmail ή Live email). Αν δεν έχεις, μπορείς να δημιουργήσεις έναν εντελώς δωρεάν.

Αν έχεις εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σου και χρησιμοποιείς τις καρφιτσωμένες σημειώσεις στην επιφάνεια εργασίας, τότε θα χαρείς να μάθεις πως είναι και αυτές διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας που παρέχει η Microsoft. Τέλος, τα Microsoft Office παρέχονται επίσης εντελώς δωρεάν για τους Android και iOS χρήστες, καθώς η εταιρεία παρέχει εξαιρετικά προσεγμένες και μοντέρνες (από άποψη σχεδιασμού) εφαρμογές.


Δωρεάν εναλλακτικές του Microsoft Office

Στην περίπτωση που δεν ενδιαφέρεσαι να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office μέσω των ιστοσελίδων που παρέχει η εταιρεία και ψάχνεις να βρεις μια εναλλακτική σουίτα προγραμμάτων που να παρέχει τις ίδιες επιλογές και τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε παρακάτω έχω δημιουργήσει μια λίστα με τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές του Microsoft Office.


1. LibreOffice

Τα LibreOffice είναι μια δωρεάν σουίτα προγραμμάτων που παρέχει τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες επιλογές με τα Microsoft Office. Το LibreOffice είναι κυρίως γνωστό στους χρήστες των Linux διανομών και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το LibreOffice και όλη η σουίτα προγραμμάτων του είναι επίσης διαθέσιμα στα ελληνικά, ενώ παρέχει πρόγραμμα για έγγραφα κειμένων (όπως το Word), υπολογιστικά φύλλα (όπως το Excel), παρουσιάσεις (όπως το PowerPoint) και οτιδήποτε άλλο χρειαστείς. Αξίζει να σημειωθεί πως με το LibreOffice θα είσαι σε θέση να ανοίξεις και να επεξεργαστείς αρχεία τα οποία δημιουργήθηκαν από τα Microsoft Office και το αντίστροφο.


2. OpenOffice

Πως να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office μέσω του Web

Το OpenOffice είναι και αυτό με την σειρά του μια δωρεάν σουίτα προγραμμάτων η οποία έγινε εξίσου γνωστή από τους χρήστες του Linux, αλλά είναι διαθέσιμη και για τα Windows αλλά και για το macOS. Όλα τα προγράμματα παρέχονται και στην ελληνική γλώσσα και θα βρεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργείς έγγραφα, παρουσιάσεις, υπολογιστικά φύλλα και πάει λέγοντας.

Αν και το OpenOffice είναι μια εξαιρετική σουίτα προγραμμάτων η οποία θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με τα Microsoft Office, δυστυχώς ενημερώνεται αρκετά πιο σπάνια σε σύγκριση με τα LibreOffice, τα οποία λαμβάνουν συνεχώς ενημερώσεις και έρχονται προ-εγκατεστημένα με τις περισσότερες και πιο δημοφιλέστερες Linux διανομές. Αν και οι απόψεις για το ποια είναι η καλύτερη σουίτα προγραμμάτων διίστανται, η σοφότερη επιλογή είναι να δοκιμάσεις και τα LibreOffice αλλά και τα OpenOffice και να επιλέξεις αυτό που θεωρείς εσύ καλύτερο και καλύπτει τις ανάγκες σου.


3. Google G Suite

Πως να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office μέσω του Web
Πηγή εικόνας: Gsuite.google.com

Η σουίτα προγραμμάτων της Google είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα Microsoft Office. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με τα LibreOffice και τα OpenOffice, τα Google Office είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω του web. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα τα οποία μπορείς να τα εγκαταστήσεις, καθώς όλα τα εργαλεία λειτουργούν μέσω των ιστοσελίδων τους, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα δωρεάν Microsoft Office.

Παρόλο που είναι διαθέσιμα και στα ελληνικά και παρέχουν όλα τα εργαλεία και τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστείς, τα Google Office είναι επίσης διαθέσιμα και για τους κατόχους Android και iOS συσκευών. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους χρήστες που χρησιμοποιούν δωρεάν τα Microsoft Office, έτσι και με τα Google Office έχεις την δυνατότητα να επεξεργάζεσαι τα αρχεία σου από οποιαδήποτε συσκευή και αν θελήσεις. Οτιδήποτε δημιουργείς μέσω του Google Office αποθηκεύεται αυτόματα στον Google Drive λογαριασμό σου, ενώ έχεις επίσης την δυνατότητα να δημιουργείς και να μοιράζεσαι αρχεία με τους φίλους ή την οικογένεια σου. Τέλος, όταν δημιουργείς ένα έγγραφο στο Google Office και το μοιράζεσαι με κάποιον φίλο σου, μπορείτε μαζί να επεξεργαστείτε αυτό το αρχείο σε πραγματικό χρόνο, βλέποντας τι γράφει ο καθένας εκείνη την στιγμή.


Γνώριζες πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office; Ήξερες για τις υπόλοιπες εναλλακτικές σουίτες προγραμμάτων που υπάρχουν; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Featured Image Credits: Needpix.com

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε