Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως να αντικαταστήσεις το Linktr.ee με μια δική σου Instagram page

Share

Υπηρεσίες όπως το Linktr.ee κάνουν πάταγο τον τελευταίο καιρό, με όλο και περισσότερους bloggers να τις χρησιμοποιούν για να παρέχουν μια καλοστημένη Instagram page (σελίδα) για τους ακόλουθους τους. Αλλά είναι αυτός ο σωστός τρόπος; Και ποια οφέλη χάνεις εξαιτίας του Linktr.ee;

Θεωρώ πως το να παρέχεις μια ‘Welcome’ σελίδα (ή Instagram Page, ή Instagram Welcome Page, ή Instagram About Page – γενικά έχει πολλές ορολογίες) στους αναγνώστες σου είναι μια εξαιρετική ιδέα, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να βρουν γρηγορότερα και ευκολότερα το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Μια σωστά δομημένη Instagram Page σελίδα θα πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα άρθρα του blog σου, συνδέσμους προς τα κοινωνικά σου δίκτυα αλλά και το newsletter και συνδέσμους προς σημαντικές σελίδες του blog σου, όπως η σελίδα της επικοινωνίας, σχετικά, όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου και πάει λέγοντας.

Διάβασε επίσης: Ιστοσελίδες με δωρεάν γραμματοσειρές για το Instagram bio σου

Μιας και το Instagram είναι μια από τις πρώτες “στάσεις” που κάνει ένας blogger όταν ανοίγει ένα καινούργιο blog, το καθιστά επίσης μια καλή πηγή η οποία μπορεί να σου αποφέρει αρκετή κίνηση στο blog σου. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, θα χρειαστεί να μάθεις πως να το χρησιμοποιείς σωστά. Με τρίτες υπηρεσίες όπως το Linktr.ee, οι οποίες υπόσχονται να παρέχουν στους αναγνώστες σου έναν εύκολο τρόπο για να βρίσκουν τα νεότερα άρθρα σου, κατηγορίες, πληροφορίες κ.α., διευκολύνεις τον εαυτό σου, αλλά παράλληλα χάνεις την ουσία.

Η αρνητική πλευρά του να χρησιμοποιείς υπηρεσίες τρίτων όπως το Linktr.ee

Ξέρω, όλα έχουν καταντήσει ιδιαίτερα “τεχνικά” τα τελευταία χρόνια, αλλά βρίσκονται και αυτά αναγκαστικά στην καθημερινότητα μας. Ως εκ τούτου, κάποια πράγματα, όσο απλά και αν φαίνονται, κάποιες φορές η αντικατάσταση τους επηρεάζει τόσο θετικά τα blogs μας, που απορούμε πως δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα.

Υπηρεσίες όπως το Linktr.ee σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργείς γρήγορα και εύκολα Instagram pages τις οποίες μπορείς να μοιράζεσαι με όλους τους χρήστες και τους ακόλουθους σου. Παρόλα αυτά, έχοντας μια άλλη ιστοσελίδα στην περιγραφή του Instagram προφίλ σου, το blog σου χάνει το social signal και η τρίτη υπηρεσία κερδίζει περισσότερα χρήματα από τις προβολές που έχει από εσένα. Έτσι, χάνεται η αρχική ουσία για την οποία έφτιαξες τον Instagram λογαριασμό σου, η οποία είναι να φέρεις κόσμο από το Instagram στο blog σου, και όχι από το Instagram σε μια άλλη ιστοσελίδα, και μετά – ίσως – στο blog σου.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις μια δική σου Instagram page, ακριβώς έτσι όπως την θέλεις, απευθείας μέσα από το blog σου, αλλά και στο blog σου. Βάζοντας τα πιο πρόσφατα άρθρα, τις σημαντικές σελίδες και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς, και στη συνέχεια προσθέτοντας τον σύνδεσμο στην περιγραφή του Instagram προφίλ σου, και είσαι έτοιμος να στείλεις όλους τους αναγνώστες απευθείας μέσα στο blog σου.

Με αυτόν τον τρόπο, και το social signal παραμένει ενεργό, αλλά και επωφελείσαι από το SEO, καθώς αυτή η σελίδα θα περαστεί και στα αποτελέσματα αναζήτησης, και πολύ πιθανόν σε αυτά που βρίσκονται κάτω από το domain name σου.

Η θετική πλευρά του να χρησιμοποιείς υπηρεσίες όπως το Linktr.ee;

Παρόλο που το Linktr.ee και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες είναι καλό να αποφεύγονται από bloggers που εστιάζουν στο να στείλουν τους επισκέπτες τους απευθείας στο blog τους, μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα χρήσιμες για καλλιτέχνες, επαγγελματίες, podcasters, vloggers και οποιονδήποτε δεν έχει ακόμα την δική του ιστοσελίδα. Αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για τους αναγνώστες σου ώστε να σε ακολουθήσουν σε άλλες πλατφόρμες ή να μάθουν περισσότερα για εσένα και την δουλειά που κάνεις.

Διάβασε επίσης: Πως να βγάλεις χρήματα από το Instagram

Με άλλα λόγια, αν δεν εστιάζεις στο να στέλνεις κόσμο σε δική ιστοσελίδα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες όπως το Linktr.ee και μέσα σε λίγα λεπτά να έχεις μια όμορφη και καλοστημένη σελίδα για να μεταφέρεις όσους ενδιαφέρονται.

Πως να φτιάξεις την δική σου Instagram page / Σελίδα καλωσορίσματος

Η δημιουργία μιας Instagram σελίδας που θα βοηθάει τους αναγνώστες σου, απαιτεί μόλις μερικά λεπτά απ’ τον χρόνο σου. Η διαδικασία είναι γρήγορη και πολύ πιο εύκολη απ’ όσο νόμιζες.

Αν και μπορείς να δημιουργήσεις την ίδια σελίδα σε οποιονδήποτε κειμενογράφο, που σημαίνει σε οποιαδήποτε CMS πλατφόρμα και αν τρέχει το site σου, στο WordPress η διαδικασία τις μορφοποίησης με το Gutenberg είναι πανεύκολη και, ιδιαίτερα διασκεδαστική θα έλεγα. Ως εκ τούτου, έχεις ό,τι επιλογές σου δίνει ο κειμενογράφος ή ο builder που χρησιμοποιείς (όπως το WPBakery ή το Elementor).

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια νέα σελίδα. Στο WordPress, μπορείς να το κάνεις αυτό πηγαίνοντας από το αριστερό πλαϊνό μενού στις Σελίδες -> Προσθήκη νέας.

Γράψε έναν τίτλο, όπως Welcome, ή Καλώς ήρθατε, ή Instagram Page, και στη συνέχεια άλλαξε τον σύνδεσμο της σελίδας με έναν εύκολο, όπως για παράδειγμα inkstory.gr/welcome/. Έτσι, ο σύνδεσμος θα είναι σύντομος και δεν θα φαίνεται άσχημα στην περιγραφή του Instagram προφίλ σου.

Σημείωση: Την ίδια σελίδα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά σου δίκτυα, άσχετα που έγινε γνωστή από το Instagram και βάζουμε την ονομασία του κοινωνικού δικτύου μέσα. Στην ουσία, είναι μια σελίδα καλωσορίσματος (welcome page) για τους νέους αναγνώστες μας.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να προσθέσεις ορισμένα βασικά πράγματα, καθώς επίσης και να μορφοποιήσεις την σελίδα ώστε να φαίνεται ωραία, τόσο από υπολογιστές όσο και από κινητά. Για να γίνει αυτό, μπορείς να “παίξεις” με τα blocks του Gutenberg, προσθέτοντας κουμπιά, χρώμα φόντου, συνδέσμους, πίνακες, στήλες και πολλά ακόμα. Αν δεν γνωρίζεις πως, ρίξε μια ματιά σε αυτό εδώ το βίντεο.

Πως να αντικαταστήσεις το Linktr.ee με μια δική σου Instagram page
Πως είναι δημιουργημένη η σελίδα του Inkstory μέσα από τον κειμενογράφο του WordPress.
Πως να αντικαταστήσεις το Linktr.ee με μια δική σου Instagram page
Πως φαίνεται μέσα στο blog (δες το live).

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και διάφορα plugins για να επεκτείνεις τις δυνατότητες της μορφοποίησης στο Gutenberg, ενώ αν έχεις κάποιο theme που χρησιμοποιεί κάποιον builder, όπως το WPBakery ή το Elementor, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον builder για να δημιουργήσεις και να μορφοποιήσεις την ‘Welcome’ σελίδα.

Τι μπορεί να περιλαμβάνει μια Welcome σελίδα;

Εφόσον γνωρίζεις πόσο απλό είναι να δημιουργήσεις μια Welcome σελίδα με έναν σύντομο και εύκολο σύνδεσμο, στέλνοντας τον κόσμο απευθείας στο blog σου και όχι σε μια τρίτη ιστοσελίδα, θα φτάσει και η στιγμή που θα αναρωτηθείς τι θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτή η σελίδα.

Διάβασε επίσης: 4 τρόποι για να επωφεληθείς από τα Instagram Stories

Μερικά βασικά πράγματα που θα ήταν καλό να περιλαμβάνει μια Welcome σελίδα είναι τα παρακάτω:

  • Συνδέσμους ή κουμπιά προς τα social media του blog
  • Σύνδεσμος ή κουμπί για εγγραφή στο newsletter του blog
  • Τα πιο δημοφιλή / πρόσφατα άρθρα του blog

Έξτρα:

  • Πως μπορεί ένας αναγνώστης να βοηθήσει το blog
  • Συνδέσμους προς άλλες σημαντικές σελίδες (επικοινωνία, σχετικά, media kit, press kit, πολιτική απορρήτου, όροι χρήσης κ.α.)
  • Άλλα άρθρα ή σελίδες που αφορούν εσένα ή το blog
  • Σύνδεσμο για να κατεβάσουν κάποιο εκτυπώσιμο, e-book και πάει λέγοντας
  • Σύνδεσμοι προς το e-shop ή portfolio σου (εφόσον υπάρχει)
  • Σύνδεσμοι προς τα Podcast Κανάλια σου (Spotify, iTunes, Google Podcasts, Anchor κ.λ.π)

Σε γενικές γραμμές, μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε θεωρείς πως θα είναι βοηθητικό προς τον αναγνώστη ώστε να ανακαλύψει όλο το blog σου και το περιεχόμενο του γρήγορα και εύκολα από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το επισκεφτεί.


Εσύ έχεις φτιάξει την δική σου Instagram page; Και αν ναι, με ποιον τρόπο; Μπορείς επίσης να αφήσεις την σελίδα σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου, ενώ θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

8 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
8 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;