Τι είναι το Wish; Απάτες και τελωνείο

Τι είναι το Wish; Απάτες και τελωνείο

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Wish η κρατάς πισινές και φοβάσαι μήπως πέσεις σε κάποια απάτη ή μήπως το τελωνείο σε χρεώσει παραπάνω από την κανονική τιμή της αγοράς, τότε αυτό το άρθρο θα σου καλύψει κάθε απορία η ερωτήματα που μπορεί να έχεις.

Κάνω αγορές από το Wish τα τελευταία περίπου δύο χρόνια, ενώ μέχρι και σήμερα έχω βγάλει πάνω από 150 ευρώ ως affiliate στο σύστημα τους. Συνήθως αγόραζα προϊόντα για να τα αξιολογήσω στο blog μου, αλλά το τελευταίο διάστημα έχω σταματήσει να αγοράζω από το Wish για ορισμένους σημαντικούς λόγους.

Όταν κάτι είναι πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι.

Το Wish έχει την τάση να σου γεμίζει την οθόνη από εκατοντάδες προϊόντα τα οποία είναι υπερβολικά πολύ φθηνά και συχνά έρχονται με τεράστιες προσφορές. Αρκετοί θα έλεγαν πως αυτό ευθύνεται χάρη στην μηδαμινή φορολογία της Κίνας, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χαμηλό κόστος των προϊόντων που βλέπεις μέσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Και αν σου πει κάποιος το αντίθετο, ζήτα του αποδείξεις.

Διάβασε επίσης: Το AliExpress είναι φθηνό, αλλά είναι ασφαλές να ψωνίζεις από εκεί;

Σύμφωνα με το ιστορικό του λογαριασμού μου στο Wish, έχω αγοράσει μέχρι σήμερα πάνω από 45 προϊόντα. Πολλά από αυτά τα προϊόντα ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς αγόραζα από τεχνολογικά προϊόντα μέχρι και ρούχα ή gadgets που νόμιζα πως ήθελα. Όλες αυτές οι αγορές μου με βοήθησαν να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται με την ιστοσελίδα και τι είναι το Wish στην πραγματικότητα, και όχι έτσι όπως το προωθούν οι περισσότεροι.

Λάβε 50% έκπτωση στην πρώτη σου αγορά βάζοντας το κουπόνι: HSYYTDM

Τι είναι το Wish;

Το Wish είναι αυτή την στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα κινέζικα ηλεκτρονικά καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο Wish μπορείς να βρεις από κινητά και laptops μέχρι και πορτοφόλια, ρούχα, gadgets, ρολόγια, τασάκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περάσει απ’ το μυαλό σου. Για την ακρίβεια, έχει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα μέσα, που μπορείς να αγοράσεις μέχρι και χαρτάκια για να στρίβεις τα τσιγάρα σου σε απίστευτα χαμηλό κόστος (μην το κάνεις όμως).

Το Wish ιδρύθηκε το 2010 από πρώην προγραμματιστές της Google και της Yahoo και σύμφωνα με ένα άρθρο του Forbes το οποίο δημοσιεύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017, το Wish κοστίζει πάνω από 8.5 δισεκατομμύρια. Η ιστοσελίδα έγινε ιδιαίτερα γνωστή χάρη στις απίστευτα χαμηλές τιμές που έχει στα προϊόντα της. Παρόλα αυτά, όλα τα προϊόντα που θα βρεις μέσα στο Wish δεν είναι από την ίδια την εταιρεία, αλλά από εκατοντάδες διαφορετικούς Κινέζους πωλητές (κάτι σαν το Skroutz με άλλα λόγια), καθώς το Wish λαμβάνει ένα ποσοστό από τα έσοδα του κάθε πωλητή.

Μπορείς να κάνεις αγορές μέσω του Wish είτε απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα του, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή για την Android ή iOS συσκευή σου.

Γιατί είναι τα προϊόντα στο Wish τόσο φθηνά;

Τι είναι το Wish; Απάτες και τελωνείο

Αν μπεις αυτή την στιγμή στο Wish, το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι πως σχεδόν όλα τα προϊόντα είτε βρίσκονται σε τεράστιες προσφορές για λίγες ώρες, λεπτά ή ημέρες, είτε το αρχικό τους κόστος είναι υπερβολικά πολύ χαμηλό για να ‘ναι αληθινό. Μπορείς να βρεις laptops τα οποία είναι από 1.200 ευρώ στα 256 ευρώ, ή ρολόγια τα οποία είναι από 245 ευρώ στα 10 ευρώ. Ό,τι και αν ψάχνεις θα το βρεις σε υπερβολικά πολύ χαμηλό κόστος, κάτι το οποίο θα σου πέρασε κάποια στιγμή απ’ το μυαλό πως είναι ανησυχητικό για την ποιότητα των προϊόντων που υπάρχουν εκεί μέσα.

Στο Wish κάθε πωλητής έχει την δυνατότητα να βάλει ότι τιμή θέλει, καθώς επίσης και ότι προσφορά θέλει.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα που θα συναντήσεις στην ιστοσελίδα κατασκευάζονται από τα πιο φθηνά υλικά που υπάρχουν στον πλανήτη. Όπως μπορείς να καταλάβεις, κατά πάσα πιθανότητα, οτιδήποτε και αν πας να αγοράσεις, θα έρθει με την χαμηλότερη ποιότητα που μπορείς να φανταστείς. Από ρούχα που χαλάνε με τα πρώτα πλυσίματα ή βγαίνουν οι κλωστές τους, μέχρι και υπολογιστές ή κινητά που με το ζόρι σηκώνουν το Facebook και τραβάνε φωτογραφίες με ανάλυση 2MP (άσχετα που γράφουν 24MP), όλα κατασκευάζονται στην Κίνα και με τα χειρότερα υλικά.

Οι επιμελείς πολιτικές εργασίας της Κίνας επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να παράγουν τεράστιο όγκο αγαθών με πολύ μικρό κόστος, γι ‘αυτό και τα περισσότερα προϊόντα που βλέπεις έρχονται με τέτοιες τιμές. Όλα τα προϊόντα που αγοράζεις στέλνονται απευθείας από τον πωλητή (όχι από το Wish), που σημαίνει πως τα λαμβάνεις από κάποιο φυσικό κατάστημα στην Κίνα. Ορισμένοι πωλητές αποθηκεύουν επίσης τα προϊόντα τους σε διάφορες αποθήκες του Wish και αποστέλονται απευθείας από εκεί μόλις ένας χρήστης τα αγοράσει.

Ο καλύτερος τρόπος για να δεις την ποιότητα των προϊόντων στο Wish, είναι αναζητώντας για unboxing βίντεο στο YouTube.

Μόνο το βίντεο του Linus από το Linus Tech Tips να δεις στο YouTube, θα καταλάβεις γρήγορα πως όλα τα τεχνολογικά προϊόντα που υπάρχουν στο Wish είναι μια σκέτη κοροϊδία.

Όπως προανέφερα και στην αρχή του άρθρου, έχω αγοράσει πάρα πολλά προϊόντα από το Wish. Μερικές από τις αγορές που έκανα ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις για την ποιότητα των προϊόντων που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Πουκάμισα: Είχα αγοράσει δύο πουκάμισα. Και τα δύο ήταν αρκετά πιο μικρά για το μέγεθος που τα ήθελα, ενώ συνεχώς έπαιρνα τον αναπτήρα και έκαιγα τις κλωστές οι οποίες έτειναν να εμφανίζονται από το πουθενά κάθε λίγο και λιγάκι. Η ποιότητα ήταν επίσης απογοητευτική, αλλά τουλάχιστον κράτησαν για μερικά χρόνια χωρίς να διαλυθούν εντελώς. Παρόλα αυτά, θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να πάω μια βόλτα στα H&M, στα Bull & Bear ή σε ένα οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα και να έδινα ένα τάλιρο παραπάνω για να αγοράσω ένα σωστό πουκάμισο.

Ακουστικά: Όλα αυτά τα “τέλεια” bluetooth ακουστικά που βλέπεις είναι τόσο ελλιπής από την ποιότητα του ήχου, που με το που φόρεσα τα ακουστικά και έβαλα τα πρώτα κομμάτια να παίξουν, απλά τα έβαλα στην άκρη και δεν τα ξανά ακούμπησα ποτέ ξανά. Να πω σε αυτό το σημείο πως είμαι front-man σε μπάντα και έχω επαγγελματικά Marshall ακουστικά, οπότε το να καταλαβαίνω την ποιότητα του ήχου είναι ιδιαίτερα εύκολο για εμένα (ακόμα και όταν τα σύγκρινα με Sony ακουστικά που αγόρασα με 15 ευρώ από το Skroutz).

Πορτοφόλια: Ορισμένα από τα πορτοφόλια που αγόρασα ήταν ιδιαίτερα καλά σε ποιότητα, οπότε δεν έχω να πω κάτι αρνητικό εδώ. Παρόλα αυτά, κανένα δεν άντεξε αρκετά χρόνια και πολλές φορές ενώ φαινόντουσαν καλής ποιότητας, ξεκίνησαν να εμφανίζουν περίεργες γρατσουνιές, σκισίματα και ανοίγματα, ενώ το πιο συχνό πρόβλημα ήταν το γεγονός πως το υλικό τους άνοιγε από μόνο του.

Αξεσουάρ κάμερας: Τα περισσότερα αξεσουάρ που αγόρασα για την DSLR κάμερα μου ήταν τόσο χαμηλής ποιότητας, που απευθείας τα έβαλα και αυτά στην άκρη. Δεν μπορώ να πω πως με χάλασε ιδιαίτερα το τάλιρο που έδωσα για το κάθε αξεσουάρ, αλλά το γεγονός πως δεν άξιζε καν τον κόπο. Όλα τα φίλτρα που προωθούν είναι τόσο χαμηλής ποιότητας, που μέχρι και οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Facebook μετά από τεράστια συμπίεση φαίνονται καλύτερα.

Θήκες κινητών: Κάποιες από τις θήκες που αγόρασα άξιζαν την αγορά τους. Μερικές που ήταν και καλά από γυαλί (δεν ήταν όμως) έσπασαν μέσα σε λίγες ημέρες (όχι από πέσιμο, αλλά ίσα-ίσα από την αλλαγή που τις έκανα). Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα πολύ αν μια θήκη των 80 λεπτών χαλάσει.

Είναι το Wish ασφαλές μέρος για να πληρώνεις με την χρεωστική/πιστωτική σου κάρτα ή με τον PayPal λογαριασμό σου;

Άσχετα από το γεγονός πως τα περισσότερα προϊόντα κατασκευάζονται με τα φθηνότερα υλικά, το Wish είναι μια νόμιμη επιχείριση, καθώς επίσης και ένα αρκετά ασφαλές μέρος για τις συναλλαγές σου. Αυτό σημαίνει πως το προϊόν που θα παραγγείλεις με λιγότερο από ένα ευρώ, θα φτάσει στο σπίτι σου ακόμα και αν δεν λειτουργεί καν. Αλλά κλαιν, τι αξία έχει ένα ευρώ ή μερικά λεπτά, σωστά;

Αλλά ακόμα και αν η ιστοσελίδα είναι νόμιμη και ασφαλής προς χρήση, δεν θα έπρεπε να είσαι σκεπτικός/κη για ένα κινητό που κοστίζει μόλις 50 ευρώ αλλά προωθείται λες και κοστίζει 800 ευρώ;

Ένα από τα πράγματα που πρέπει επίσης να θυμάσαι είναι πως τα περισσότερα τεχνολογικά προϊόντα που πωλούνται στο Wish είναι πολύ πιθανό να μην λειτουργούν καν όταν τα λάβεις. Αν και μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω, αν το κάνεις αρκετές φορές δεν θα σου τα ξανά στείλουν.

Ό,τι δίνεις, παίρνεις.

Το να βάλεις τα στοιχεία της πιστωτικής, χρεωστικής ή προ-πληρωμένης κάρτας σου για να κάνεις μια αγορά δεν θεωρείται μεγάλο ζήτημα στο Wish. Η ιστοσελίδα, όπως προανέφερα, είναι ιδιαίτερα ασφαλής, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως δεν κρατάει τα στοιχεία σου αποθηκευμένα. Για την ακρίβεια, η εταιρεία κρατάει το ονοματεπώνυμο σου, το email σου, την IP διεύθυνση του υπολογιστή σου, τις πληροφορίες από το κοινωνικό δίκτυο με το οποίο συνδέθηκες, την τοποθεσία σου, το ιστορικό του περιηγητή (browser) σου, καθώς επίσης και το ιστορικό από κάθε προϊόν το οποίο είδες μέσα.

Σε προκαλώ να κάνεις το εξής: Μπες και δες μερικά προϊόντα στο Wish. Απευθείας θα καταλάβεις πως λίγα λεπτά αργότερα θα σου εμφανίζει στην αρχική του σελίδα μόνο παρόμοια προϊόντα με αυτά που είδες προηγούμενος. Στη συνέχεια, μπες στο Facebook και σε κάθε άλλη ιστοσελίδα που έχει διαφημίσεις, και ξαφνικά θα βλέπεις διαφημίσεις από το Wish, κυρίως με προϊόντα που είδες μέσα από την ιστοσελίδα.

Τέλος, να θυμάσαι πως όσο ασφαλής ή μεγάλη και αν είναι μια ιστοσελίδα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χακαριστεί και να βγουν online τα στοιχεία σου.

Απάτες και τελωνείο

Η μοναδική απάτη που μπορεί να σου συμβεί στο Wish είναι φυσικά η ποιότητα ενός προϊόντος που θα λάβεις. Το Wish δεν πρόκειται να κλέψει κάτι από εσένα, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως δεν μπορεί να σου προωθήσει ό,τι αυτό θέλει. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κάποια απάτη την οποία μπορείς να αναφέρεις, παρά μόνο το λάθος μιας αγοράς σου.

Ο εκτελωνισμός των προϊόντων είναι αρκετά συχνός. Το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων (πλέον τουλάχιστον) ξεκίνησαν να περνάνε από εκτελωνισμό, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα λάβεις ένα email από το τελωνείο, το οποί θα σου ζητήσει να στείλεις την απόδειξη της αγοράς, ή screenshots μέσα από την εφαρμογή με την αγορά που έκανες.

Διάβασε επίσης: Ελληνική Τηλεόραση: Δες Live TV δωρεάν από τον υπολογιστή

Πριν από λίγες ημέρες παράγγειλα από το Wish ένα τρίποδο και ένα αξεσουάρ για το μικρόφωνο μου. Το τρίποδο κόστιζε €30.00 και τα μεταφορικά του κόστιζαν άλλα €11.00. Όπως μπορείς να καταλάβεις, το τρίποδο πέρασε από εκτελωνισμό, ο οποίος κόστισε συνολικά €24.84. Όπως μπορείς να καταλάβεις, η αγορά όχι μόνο δεν άξιζε τα χρήματα της, αλλά όταν τηλεφώνησα στο τελωνείο, ενημερώνοντας τους πως έχει γίνει λάθος καθώς το προϊόν μου στάλθηκε εντελώς δωρεάν από το Wish χάρη στα Wish Cash που είχα μέσα στον λογαριασμό μου, δεν φάνηκαν να ενδιαφέρονται ούτε λίγο γι ‘αυτό. Παρόλο που τους έστειλα screenshot φωτογραφίες από την αγορά, οι οποίες αποδείκνυαν πως όντως έλαβα το προϊόν δωρεάν, το τρίποδο πέρασε από το τελωνείο ασχέτως των αποδείξεων που είχα έναντι του εκτελωνισμού.

Πολλά από τα προϊόντα που θα παραγγείλεις θα περάσουν κατευθείαν από το τελωνείο, ενώ είναι επίσης αρκετά αυτά που δεν θα περάσουν. Κυρίως τα ρούχα και τα τεχνολογικά προϊόντα περνάνε πάντα από το τελωνείο, ενώ διάφορα προϊόντα όπως φθηνά αξεσουάρ, ποτήρια και κούπες, θήκες, δακτυλίδια, πορτοφόλια και αυτοκόλλητα για laptops δεν περνάνε σχεδόν ποτέ από εκτελωνισμό.

Τι να προσέχεις προτού κάνεις μια αγορά στο Wish

Επειδή το να αγοράζεις προϊόντα από το Wish δεν είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία (αναφέρομαι στην ποιότητα φυσικά), υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κοιτάξεις προτού κάνεις μια αγορά, έτσι ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έκανες κάποιο λάθος. Και εν τέλη, ακόμα και αν λάβεις ένα προϊόν με το οποίο μείνεις εντελώς δυσαρεστημένος/νη, τουλάχιστον έκανες πιο πριν την μελέτη σου.

1. Δώσε έμφαση στις κριτικές

Αλλά όχι και πολύ μεγάλη. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό πως αρκετά μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι τιγκαρισμένα από ψεύτικες κριτικές ώστε να κάνουν ένα προϊόν να φαίνεται καλύτερο και πιο αξιόπιστο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κριτικών που θα δεις στο Wish είναι θετικό, οπότε αν σε προβληματίζει αυτό, τότε σου προτείνω να κοιτάξεις σε κάποια εναλλακτική ιστοσελίδα. Πολλά προϊόντα που παράγγειλα είχαν πολλές θετικές κριτικές, αλλά μόλις τα έλαβα απογοητεύτηκα κατευθείαν.

Διάβασε επίσης: Πως να κάνεις τα Windows 10 πιο γρήγορα

Παρόλο που σαν άνθρωπος δεν εμπιστεύομαι τις κριτικές στα περισσότερα κινέζικα ηλεκτρονικά καταστήματα, αυτό που προσέχω πάντα στις κριτικές των προϊόντων είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν οι αγοραστές. Αν ένα προϊόν έχει πολλές κριτικές οι οποίες περιλαμβάνουν μέσα φωτογραφίες και βίντεο από το προϊόν, τότε κοίτα όσες περισσότερες μπορείς για να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για το προϊόν που πας να αγοράσεις.

2. Πρόσεχε τις παραπλανητικές περιγραφές

Το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων που πωλούνται στο Wish έχουν εντελώς παραπλανητικές περιγραφές οι οποίες σε κάνουν να πιστεύεις πως αυτό που πας να αγοράσεις είναι καταπληκτικό. Δεν είναι, όμως. Όταν μια περιγραφή είναι πολύ καλή για να ‘ναι αληθινή, τότε σίγουρα πας να πέσεις σε κάποια απάτη.

Δεν είναι μυστικό πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Wish είναι οι λανθασμένες περιγραφές των προϊόντων και οι εικόνες που βλέπεις. Οι περιγραφές είναι πολλές φορές παραπλανητικές, χωρίς να εξηγούν τι πραγματικά είναι αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου, ενώ οι φωτογραφίες συχνά κάνουν ένα προϊόν να φαίνεται πολύ πιο ωραίο και ποιοτικό απ’ ότι πραγματικά είναι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ανεβάσει στις κριτικές του κάθε προϊόντος οι χρήστες που το αγόρασαν.

3. Προσοχή στις αγορές με τα ρούχα

Τα περισσότερα ρούχα που θα αγοράσεις από το Wish θα έρθουν, κατά πάσα πιθανότητα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχεις πολύ το size chart που περιλαμβάνεται στο κάθε ρούχο, έτσι ώστε να σιγουρευτείς πως το μέγεθος που πας να παραγγείλεις είναι και το σωστό. Άλλωστε, οι περισσότερες χώρες έχουν τα δικά τους διαφορετικά μεγέθη ρούχων, οπότε αν φοράς medium, κάποιες φορές πρέπει να παραγγείλεις το ρούχο σε large.

Μιας και τα περισσότερα ρούχα στο Wish έρχονται από την Κίνα, τα ρούχα συχνά βασίζονται στα ασιατικά μεγέθη. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως όταν πας να αγοράσεις ρούχα από το Wish, η ιστοσελίδα σου δείχνει και ένα πινακάκι με το τι ανέφεραν οι περισσότεροι χρήστες που αγόρασαν το ρούχο (πολύ μικρό, μια χαρά και πολύ μεγάλο).

Τι είναι το Wish; Απάτες και τελωνείο

4. Έλεγξε τα μεταφορικά και τα παρόμοια προϊόντα

Αν ξεκινήσεις να σερφάρεις μέσα στο Wish, θα παρατηρήσεις γρήγορα πως υπάρχουν αρκετοί πωλητές οι οποίοι πουλάνε το ίδιο προϊόν αλλά με διαφορετικές τιμές. Αν ανοίξεις ένα προϊόν, σου δίνεται η δυνατότητα να δεις και όλα τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα που υπάρχουν σαν και αυτό. Κάποιες φορές, πηγαίνοντας στην καρτέλα με τα παρόμοια προϊόντα, θα παρατηρήσεις πως το ίδιο προϊόν πωλείται και από άλλον πωλητή με λίγο ή περισσότερο χαμηλό κόστος. Σιγουρέψου πως έχεις ψάξει το ίδιο προϊόν αρκετά ώστε να σιγουρευτείς πως θα το αγοράσεις με το χαμηλότερο κόστος.

Τα μεταφορικά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο σε κάθε αγορά σου. Ορισμένα προϊόντα κάνουν έως και 25-30 ημέρες για να φτάσουν, ενώ άλλα βρίσκονται στην πόρτα σου μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες. Εκτός από το γεγονός πως κάθε πωλητής γράφει στο περίπου πότε θα λάβεις το προϊόν σου, έλεγξε τις κριτικές για να δεις τι λένε οι χρήστες και πόσο γρήγορα έφτασε σε αυτούς.

Σύνοψη..

Όπως μπορείς να καταλάβεις, το Wish μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά εθιστική ιστοσελίδα, η οποία θα σε κάνει να θέλεις να αγοράσεις ένα σωρό πράγματα τα οποία δεν χρειάζεσαι καν. Παρόλο που μπορείς να βρεις ορισμένα προϊόντα τα οποία όντως αξίζουν, καλό είναι πρώτα να ελέγχεις τις κριτικές, τα παρόμοια προϊόντα και τα μεταφορικά. Προσπάθησε επίσης να αποφύγεις την αγορά τεχνολογικών προϊόντων, καθώς αρκετά δεν λειτουργούν καν.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως παρόμοιες ιστοσελίδες με το Wish είναι και το Gearbest, το Banggood και το AliExpress.

Εσύ ήξερες τι είναι το Wish; Έχεις αγοράσει ποτέ προϊόντα από αυτό; Και ναι, πως σου φάνηκαν; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

18 σκέψεις στο “Τι είναι το Wish; Απάτες και τελωνείο”

  1. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ 4XXL ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Άλεξ, ζήτησες επιστροφή χρημάτων ή αλλαγή του μπουφάν; Συνήθως σου επιστρέφουν όλα τα χρήματα ή σου ξανά στέλνουν το σωστό προϊόν εντελώς δωρεάν και χωρίς επιπλέον έξοδα. Αυτό μπορεί όμως να γίνει μόνο τις πρώτες ημέρες και όχι αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

      Απάντηση
  2. Αγόρασα αυτοκόλλητες λεντοταινίες. Δε γνώριζα το θέμα με τα εκτελωνιστικά αλλά η έρευνα αγοράς που έκανα στην Ελλάδα πάλι στην ίδια επιλογή θα με οδηγούσε. Έχουν κάποιο ελάττωμα σε κάποια σημεία όσον αφορά τις αποχρώσεις, αλλά τα παιδιά μου ήταν ενθουσιασμένα.

    Απάντηση
  3. παραγγειλα ενα προϊών αλλά ειχε εξαντληθεί μου έστειλαν μήνυμα οτι έχουν επιστραφεί τα χρήματα αλλά εχω 14 ήμερες δεν τα εχω λάβει

    Απάντηση
    • Καλησπέρα, πήγαινε στο ιστορικό των παραγγελιών σου, βρες την παραγγελία που εξαντλήθηκε και κάπου εκεί μέσα θα έχει την επιλογή να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων. Αν δεν την βρίσκεις, τότε επικοινώνησε με τον πωλητή και ανέφερε πως τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί.

      Απάντηση
  4. πώς πληρώνουμε στο wish,τελικά;δεν έχω αγοράσει,γιατί δεν αναφέρεται κάπου η αντικαταβλή σαν τρόπος πληρωμής.ενδιαφέρομαι μόνο με αντικαταβολή.

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Μαρία, μπορείς να αγοράσεις προϊόντα στο Wish χρησιμοποιώντας την πιστωτική/χρεωστική/προ-πληρωμένη κάρτα σου, ή μέσω του PayPal λογαριασμού σου. Το Wish δεν περιλαμβάνει αντικαταβολές προς το παρόν, αλλά το σύστημα συναλλαγών τους είναι εξαιρετικό και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις online πληρωμές σου. Εκατομμύρια άνθρωποι παραγγέλνουν χωρίς προβλήματα από το Wish με τις κάρτες τους ή τον PayPal λογαριασμό τους και αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα ή θέλεις να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων, η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη.

      Απάντηση
  5. προχωρησα σε πληρωμη για ενα καλαμι ψαρεματος αξιας 8ε και μεταφορικα 3ε.ημερομηνια πληρωμης 14/8/2020.απο λαθος εγεινε διπλη πληρωμη.οταν εψαξα να βρω την παραγγελια μου ,μου απαντησαν οτι δεν εχω κανει καποια παραγγελια στην καρτα μου υπαρχουν οι αποδειξεις πληρωμης.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    Απάντηση
  6. Εκανα καποιες αγορες με πιστωτικη και μου αποθηκευτηκε ο αριθμος της.Θελω να ακυρωσω την αποθηκευση της και δεν μπορω.Μπορειτε να με βοηθησετε?ευχαριστω

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Βασιλική, όπως βρίσκεσαι συνδεδεμένη μέσα στην εφαρμογή του Wish, κάνε κλικ στις τρεις γραμμές τέρμα επάνω αριστερά όπου θα σου ανοίξουν το μενού. Από τις επιλογές του μενού κάνε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις” και από τη νέα σελίδα που θα σε μεταφέρει κάνε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση Πληρωμών”. Από εκεί θα έχεις την δυνατότητα να αφαιρέσεις τις αποθηκευμένες κάρτες σου.

      Πιο απλά:

      1. Κλικ στο μενού
      2. Ρυμίσεις
      3. Διαχείριση Πληρωμών

      Απάντηση
  7. Καλημέρα ,έχω ένα πρόβλημα ,ενώ μέχρι χθες έμπαινα κανονικά στο wish τώρα όταν συνδέομαι ,μου βγάζει ρώσικα και δεν καταλαβαίνω τίποτα και δεν μπορώ να αλλάξω γλώσσα .Βοήθεια ευχαριστώ πολύ .

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Λεωνίδα, για να μπορέσω να βοηθήσω, θα χρειαστεί να μου πεις αρχικά αν προσπαθείς να μπεις από την ιστοσελίδα ή από την εφαρμογή του κινητού σου. Το Wish έρχεται σε πολλαπλές γλώσσες, οπότε υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις τρόπος για να αλλάξεις την γλώσσα. Αν μου πεις από που προσπαθείς να συνδεθείς, θα σε βοηθήσω με αναλυτικές οδηγίες.

      Απάντηση
  8. Εγώ έχω παραγγείλει έναν πάγκο απλό γυμναστικής, έλαβα ένα μειλ ότι θα εκτελεστή η παραγγελια μου, μετά από μια ώρα έλαβα ένα μειλ ότι δεν θα εκτελεστεί. Μέσα στο wish υπάρχει μέρος που λέει πως θα εκτελεστεί ενώ υπάρχει ένα άλλο μέρος που λέει ότι δεν θα εκτελέσει. Δεν ξέρω πως να επικοινωνήσω με τον πωλητή. Επισεις έλεγε διεκπεραίωση 12/9 και τώρα λέει 19/9

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Σταύρο, αν πας στο ιστορικό παραγγελιών σου μέσα από την εφαρμογή θα δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η παραγγελία σου. Από την ίδια σελίδα, κάνε κλικ στο προϊόν που παράγγειλες και θα σου δοθεί η επιλογή να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω.

      Απάντηση
  9. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε. Κάνω αγορές κάποια χρόνια.
    Την τελευταία φορά ενώ επέλεγα κάποια προϊόντα, 2 φορές έσβησε η οθόνη.
    Έφυγα από τη σελίδα του wish και βλέποντας τα e-mail μου είδα τα προϊόντα που επέλεγα να έχουν τοποθετήσει δύο φορές την ίδια παραγγελία και μου είχαν πάρει τα χρήματα από τον Τραπεζικό λογαριασμό μου σπάζοντας τους κωδικούς. Αμέσως κάλεσα το customer service και τους ενημέρωσα ζητώντας άμεσα ΑΚΥΡΩΣΗ της παραγγελίας και επιστροφή των χρηάτων μου. Ενώ παντώ γράφουν Ελληνικά, είχαν δυσκολία να βρουν Μεταφραστικό σύστημα. Άρχισα να τους τα γράφω Αγγλικά και το εξετάζουν… συνέχεια. Μην ασχολείστε – ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ από το wish.com ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ. Σπάνε τους Τραπεζικούς κωδικούς.

    Απάντηση
    • Καλημέρα Μαρία, αυτές οι δηλώσεις που κάνεις αναφέρουν πως το Wish δεν είναι απάτη, απλά δεν έχεις καταφέρει να βγάλεις σωστή επικοινωνία. Πρώτα απ’ όλα, όλες αυτές οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές λειτουργούν στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά. Δεύτερον, το Wish δεν σπάει κωδικούς από την τράπεζα, εκτός κι αν έχεις αποδεικτικά στοιχεία γι ‘αυτό, κάτι για το οποίο αμφιβάλλω. Η ομάδα τους δεν έχει καν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα, ενώ ακόμα κι αν είχαν, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ανακαλύψει αυτό μια τράπεζα. Τρίτον, όταν κάνεις μια παραγγελία, μπορείς να πας μέσα από την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα τους, να μπεις στο ιστορικό το παραγγελιών και να κάνεις αίτηση για refund, το οποίο αφορά την επιστροφή χρημάτων. Εκεί, γράφεις ότι έκανες διπλή την παραγγελία και θέλεις να ακυρωθεί.

      Απάντηση
      • Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Μετά από πολλές προσπάθειες επικοινωνίας, αφού κατέγραψα το περιστατικό στο F/B της wish.com , βρέθηκε κάποιος που προσπάθεισαι μέσω μηνυμάτων να βρει τις αυτόματες παραγγελίες της wish και να μου δώσει τη λύση όταν (;) λάβω τα προϊόντα τους νατα επιστρέψω στην Κίνα με δικά μου έξοδα και μετά εν καιρό να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου. Όταν αμέσως μόλις το ανακάλυψα (κάποια λεπτά) προσπάθησα να κάνω Κύρωση έπεφτε το συστημα. κε Σαμαράκη πλάκα μου κάνετε….

        Απάντηση

Σχολιάστε