Τι είναι το G2A.com και γιατί πουλάει τόσο φθηνά games

Τι είναι το G2A.com και γιατί πουλάει τόσο φθηνά games;

Για όσους δεν είναι γνώριμοι με την ιστοσελίδα, το G2A.com είναι ένας μεταπωλητής (Marketplace) το οποίο πουλάει φθηνά games για το Steam, το Xbox, το PlayStation, το Rockstar Social Club, μεταξύ άλλων.

Κάθε φορά που αγοράζεις ένα game στο G2A.com, ουσιαστικά αγοράζεις το κλειδί (serial key ή game key), το οποίο έχεις στη συνέχεια την δυνατότητα να το εισάγεις στην πλατφόρμα για την οποία το αγόρασες (Steam, Xbox, PlayStation κ.τ.λ.) ώστε να σου δοθεί πρόσβαση στο game που αγόρασες.

Είναι νόμιμα τα games στο G2A.com;

Για πολλά χρόνια, το G2A.com δεν ανέφερε πολλές πληροφορίες για τα καταστήματα και τους ανθρώπους που πουλούσαν κλειδιά από games στην πλατφόρμα του. Κάποιοι developers είχαν αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν ίσως μερικά από τα κλειδιά που πωλούνται μέσω του MarketPlace να είναι κλεμμένα, αλλά η ιστοσελίδα ισχυριζόταν πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Στις 20 Μαϊου του 2020, παρόλα αυτά, το G2A.com δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε πως μέσα από την πλατφόρμα του, πουλήθηκαν 198 κλεμμένα κλειδιά για το παιχνίδι Factorio. Εξαιτίας αυτών των κλεμμένων κλειδιών, η Wube Software αναγκάστηκε να κάνει επιστροφή χρημάτων η οποία έφτασε τα 39,600 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, κλάπηκαν συνολικά 321 κλειδιά για το Factorio, αλλά μόλις τα 123 είχαν πουληθεί μέσω του G2A.com, ενώ τα άλλα ενδέχεται να πουλήθηκαν από κάποιο άλλο MarketPlace.

Το G2A συμφώνησε να αποζημιώσει τη Wube δέκα φορές την αξία οποιουδήποτε κόστους επιστροφής χρημάτων που έκανε από την τράπεζα και κατέβαλε το Factorio σε σχέση με καθένα από τα 198 παράνομα κλειδιά που πωλήθηκαν μέσω του Marketplace.

Αυτή την στιγμή, έχω αγοράσει περίπου 20 μεγάλους και μικρούς τίτλους από το G2A.com, τόσο για κλειδιά στο Steam όσο και για το Rockstar Social Club. Δεν είχα ποτέ ούτε ένα πρόβλημα με αυτά τα κλειδιά και κάποια λειτουργούν τέλεια ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όσους πρότεινα το G2A και αγόρασαν μέσω του καταστήματος μικρούς ή μεγάλους τίτλους παιχνιδιών.

Γιατί το G2A.com πουλάει τόσο φθηνά games;

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου μπορείς να γλιτώσεις από 10 έως και 30-40 ευρώ από την αγορά ενός game μέσω του G2A, απ’ ότι αν το αγόραζες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή μέσω του Steam. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό και πως καταφέρνει το συγκεκριμένο MarketPlace να πουλάει τόσο φθηνά games;

Οι μεταπωλητές του G2A είναι χονδρέμποροι που αγοράζουν εκατοντάδες χιλιάδες κλειδιά μικρών και μεγάλων τίτλων παιχνιδιών απευθείας από τους προγραμματιστές και τους εκδότες που τα δημιουργούν και τα προωθούν. Δεδομένου λοιπόν ότι αγοράζουν χιλιάδες κλειδιά κατευθείαν, τα παίρνουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν με τη σειρά τους να τα προσφέρουν στους πελάτες τους με μεγάλες εκπτώσεις.

Επιπλέον, οι πωλητές αγοράζουν συχνά το απόθεμά τους σε δέσμες ή κατά τη διάρκεια πωλήσεων και προωθήσεων που διοργανώνονται από διάφορα διαδικτυακά καταστήματα. Αυτό τους επιτρέπει να ορίσουν χαμηλότερες τιμές και να αποκομίσουν κέρδος, καθώς αγόρασαν τα κλειδιά φθηνότερα.

Συχνά, κάποιος μπορεί να έχει κάποια εφεδρικά, αχρησιμοποίητα κλειδιά που δεν τα θέλει πλέον. Για παράδειγμα, μπορεί να έλαβε ένα κλειδί που είχε ήδη από ένα giveaway ή ένα προϊόν ή μια ιστοσελίδα, οπότε μπορεί να το πουλήσει μιας και του είναι αχρησιμοποίητο. Για να πουλήσει κάποιος τα κλειδιά το συντομότερο δυνατό, τα προσφέρει στο G2A.com σε πολύ χαμηλή τιμή.

Είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου;

Μιας και το G2A.com είναι τόσο τεράστια και γνωστή ιστοσελίδα, το σύστημα πληρωμών τους είναι ασφαλώς και από τα ασφαλέστερα και πιο σωστά δομημένα συστήματα πληρωμών. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φόβος για να κάνεις τις αγορές σου μέσω του καταστήματος, καθώς πληρεί τα μέγιστα μέτρα ασφάλειας.

Όσο για τα κλειδιά που αγοράζεις, το G2A.com καλύπτει όλους τους πελάτες του χάρη στην Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων που παρέχει στην περίπτωση που κάποιο κλειδί δεν λειτουργήσει καθώς πρέπει. Επίσης, είναι καλό και προτείνεται σε όλους τους χρήστες της ιστοσελίδας να αγοράζουν κλειδιά μόνο από μεταπωλητές που έχουν αρκετές θετικές αξιολογήσεις από άλλους χρήστες. Αν ένα κλειδί που αγόρασες δεν λειτουργεί, τότε έχεις το δικαίωμα είτε να ζητήσεις για ένα καινούργιο, είτε να σου επιστραφούν τα χρήματα που ξόδεψες γι ‘αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγύηση επιστροφής χρημάτων της ιστοσελίδας μπορείς να διαβάσεις και σε αυτή την σελίδα.

Συμβουλές για να κάνεις καλύτερες αγορές

Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις να κάνεις τις πρώτες σου αγορές μέσω του G2A.com, τότε οι παρακάτω συμβουλές είναι οι καλύτερες που μπορώ να σου δώσω, βάση της εμπειρίας μου τα τελευταία χρόνια από το συγκεκριμένο κατάστημα.

  • Προτίμησε τις πληρωμές μέσω PayPal καθώς είναι ο ασφαλέστερος τρόπος.
  • Μην αγοράζεις παιχνίδια από μεταπωλητές που δεν έχουν θετικές αξιολογήσεις.
  • Δώσε μεγάλη σημασία στον τίτλο των παιχνιδιών και αν περιλαμβάνουν όλα τα DLC μέσα ή αν χρειάζεται να τα αγοράσεις ξεχωριστά (και αν ναι, δες αν υπάρχουν διαθέσιμα από άλλους μεταπωλητές).
  • Έλεγχε για ποιες πλατφόρμες είναι το κάθε παιχνίδι. Αν ένα κλειδί παιχνιδιού είναι για το Steam ή αποκλειστικά για PC, τότε δεν θα λειτουργήσει π.χ. στην Rockstar και δεν θα λειτουργήσει για κονσόλες όπως το Xbox ή το PlayStation.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο βασικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις τόσο για το συγκεκριμένο MarketPlace, όσο και για άλλα αντίστοιχα που μπορεί να χρησιμοποιείς και λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Πως να βγάλεις χρήματα από το G2A.com

Πως να βγάλεις χρήματα από το G2A.com

Εκτός από την πώληση και την αγορά παιχνιδιών, το G2A.com επιτρέπει ακόμα και σε απλούς χρήστες να εγγραφούν στο Affiliate Δίκτυο που παρέχει ώστε να βγάλουν χρήματα πουλώντας κλειδιά παιχνιδιών (δεν χρειάζεται να είναι δικά σου).

Ουσιαστικά, σου δίνει ορισμένους συνδέσμους και κάθε φορά που θέλεις να προτείνεις σε έναν φίλο σου να αγοράσει έναν τίτλο παιχνιδιού, του στέλνεις τον συγκεκριμένο σύνδεσμο και αν το αγοράσει θα λάβεις ένα μέρος του ποσού, ή θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αγοράσεις πιο φθηνά το επόμενο game σου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και το affiliate μάρκετινγκ, μπορείς να διαβάσεις στο προηγούμενο άρθρο που είχα γράψει με τίτλο “Τι είναι το Affiliate Marketing και πως λειτουργεί; Οδηγός για αρχάριους“, στο οποίο αναφέρω και το G2A.com.


Εσύ έχεις αγοράσει ποτέ φθηνά games μέσω του G2A.com; Και ναι, πως ήταν η εμπειρία σου μέχρι στιγμής; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις εμπειρίες σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε