Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Τι είναι το Affiliate Marketing και πως λειτουργεί; Οδηγός για αρχάριους

Share

Δεν θα ‘ταν τέλειο αν μπορούσες να βγάζεις χρήματα καθώς κοιμάσαι; Μα φυσικά και θα ‘ταν! Το affiliate marketing σου δίνει την δυνατότητα να βγάζεις λεφτά από το σπίτι σου, αλλά πόσο εύκολο είναι και ποιοι είναι οι affiliate marketers και οι affiliate merchants;

Αν και το affiliate marketing είναι κυρίως γνωστό στους bloggers, τους vloggers και τους podcasters, στην πραγματικότητα ο καθένας μπορεί να το κάνει, αρκεί να γνωρίζει τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται για το τι είναι το affiliate marketing, πως λειτουργεί, ποιοι είναι οι affiliate marketers και merchants, ποια είναι τα καλύτερα δίκτυα και αν είναι εύκολο ή δύσκολο να βγάλεις χρήματα κάνοντας αυτή την δουλειά.

Διάβασε επίσης:

Τι είναι το affiliate marketing;

Για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται, το affiliate marketing είναι μια πρακτική όπου ένας affiliate πληρώνονται για να προωθεί και να πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες από διάφορες επιχειρήσεις και καταστήματα. Ένα από τα θετικά του affiliate marketing είναι πως μπορείς είτε να το κάνεις μόνος σου, είτε με μια ομάδα ανθρώπων, είτε ως επιχείρηση.

Σε γενικές γραμμές, για να λειτουργήσει το σύστημα του affiliate marketing, εμπλέκονται τρεις πλευρές:

 • Ο merchant: Αλλιώς γνωστός και ως πωλητής ή brand, ο merchant είναι αυτός που παραχωρεί το προϊόν σε affiliates ώστε να το προωθήσουν.
 • Ο affiliate: Αλλιώς γνωστός και ως publisher, ο affiliate είναι αυτός που επιλέγει ποια προϊόντα θέλει από κάθε merchant και τα προωθεί online για να βγάλει χρήματα.
 • Ο πελάτης: Το όνομα τα λέει όλα. Ο πελάτης είναι αυτός που αγοράζει το προϊόν που προωθεί ο affiliate από τον merchant.

Αν αναρωτιέσαι που θα βρεις καταστήματα τα οποία παρέχουν affiliate συστήματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως υπάρχουν εκατομμύρια εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο που επιλέγουν να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω των affiliate προγραμμάτων, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των επιχειρήσεων που το κάνει αυτό αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Για την ακρίβεια, όχι μόνο υπάρχουν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διάφορα affiliate δίκτυα, αλλά υπάρχει μέχρι και έμπιστο ελληνικό affiliate δίκτυο που μπορείς να χρησιμοποιείς – αλλά αυτό θα το δούμε παρακάτω.

Πως να βγάλεις χρήματα από το affiliate marketing

Ως affiliate, κερδίζεις χρήματα με κάθε προϊόν που πουλάς online για κάποια εταιρεία. Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι είτε φυσικό, είτε διαδικτυακό. Μπορείς να πουλάς από laptops και gadgets μέχρι και καλλυντικά ή ρούχα, ενώ υπάρχουν επίσης υπηρεσίες που μπορείς να προωθήσεις, όπως προγράμματα, εφαρμογές, συστήματα κ.α. Με άλλα λόγια, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά είδη προϊόντων τα οποία μπορείς να προωθείς και η επιλογή βρίσκεται στο χέρι σου.

Ο πιο συχνός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένας affiliate, είναι προσθέτοντας και προβάλλοντας διάφορα banners ή affiliate συνδέσμους μέσω της ιστοσελίδας / blog του. Φυσικά, ακόμα και αν δεν έχεις ιστοσελίδα ή blog, πάλι μπορείς να ξεκινήσεις, προωθώντας με διαφορετικούς τρόπους τα προϊόντα της επιλογής σου. Θα δούμε όλους τους τρόπους παρακάτω.

Πως να βγάλεις χρήματα ως affiliate merchant

Σε αντίθεση με τους affiliate marketers, οι merchants είναι αυτοί που πουλάνε τα προϊόντα. Αν έχεις κάποιο κατάστημα, μπορείς εύκολα και γρήγορα να γίνεις affiliate merchant, παρέχοντας ένα ποσοστό ανά κάθε πώληση στους affiliates που θα επιλέξουν να προωθούν τα προϊόντα σου. Ως εκ τούτου, θα χρειαστείς ένα μικρό budget για να ξεκινήσεις.

Ως affiliate merchant δεν πρόκειται να δώσεις ποτέ περισσότερα χρήματα απ’ όσα παίρνεις, καθώς πληρώνεις έναν marketer μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί μια αγορά και έχεις λάβει τα χρήματα και έχεις στείλει το προϊόν στον πελάτη. Όσο πιο μεγάλο ποσοστό παρέχεις για κάθε αγορά στους affiliates, τόσοι πιο πολλοί θα ενδιαφερθούν να προωθήσουν τα προϊόντα σου.

Εκτός από τους σπέσιαλ συνδέσμους που θα παρέχεις στους affiliate marketers, έχεις επίσης την δυνατότητα ως εταιρεία να παρέχεις μοναδικές προσφορές στους affiliates, όπως κουπόνια προσφορών, διάφορα bonus ή ακόμα και δωρεάν προϊόντα για να τα κάνουν review στα blogs τους.

Τι είναι τα affiliate δίκτυα και πως λειτουργούν;

Αυτό που κάνει το affiliate marketing τόσο εύκολο είναι το γεγονός πως μπορείς να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με αυτό μέσα στα επόμενα λεπτά. Δεν χρειάζεσαι να τρέχεις από κατάστημα σε κατάστημα για να κλείνεις συμφωνίες ή να ρωτάς αν παρέχουν κάποιο affiliate σύστημα καθώς υπάρχουν διάφορα affiliate δίκτυα τα οποία παίρνουν αυτό το βάρος από πάνω σου και σου παρέχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες από μια τεράστια γκάμα επιχειρήσεων.

Τα καλύτερα affiliate δίκτυα για να ξεκινήσεις

Παρακάτω έχω προσθέσει τα πιο γνωστά και έμπιστα affiliate δίκτυα στα οποία μπορείς να εγγραφείς δωρεάν και να ξεκινήσεις άμεσα. Τα περισσότερα αυτά δίκτυα σου παρέχουν μια μεγάλη λίστα από επιχειρήσεις τις οποίες μπορείς να επιλέξεις για να προωθείς τα προϊόντα τους. Δυστυχώς, ωστόσο, για να προωθήσεις ένα προϊόν από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα χρειαστεί πρώτα αυτό το κατάστημα να σε αποδεχθεί ως affiliate του, αλλά πολύ σπάνια δεν σε δέχονται. Παρόλα αυτά, καλό είναι να εστιάσεις μόνο στα καταστήματα τα οποία έχουν προϊόντα τα οποία μπορείς όντως να τα προωθήσεις, είτε σε φίλους και γνωστούς, είτε σε άγνωστους.

1. Linkwise

Linkwise Affiliate Marketing System

Προσθέτω την Linkwise πρώτη στην λίστα καθώς είναι το καλύτερο ελληνικό affiliate δίκτυο που υπάρχει αυτή την στιγμή. Έχουν εξαιρετική τεχνική υποστήριξη και παρέχουν μια μεγάλη γκάμα από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις για να προωθείς τα προϊόντα τους.

Ως δίκτυο, η Linkwise σου παρέχει όλα τα κατάλληλα αλλά και τα πιο σημαντικά εργαλεία για να ξεκινήσεις την affiliate marketing καριέρα σου. Μπορείς να βρεις σπέσιαλ affiliate συνδέσμους για να τους προωθείς μέσω του blog σου ή μέσω των λογαριασμών σου σε κοινωνικά δίκτυα, banners ή widgets για να προβάλλεις στην ιστοσελίδα σου, καθώς επίσης και ένα Chrome Extension το οποίο θα σου παρέχει γρήγορα και εύκολα affiliate συνδέσμους από επιλεγμένα καταστήματα στα οποία έχεις εγγραφεί ως affiliate μέσω της Linkwise.

Μπορείς να διαβάσεις επίσης το review που είχα γράψει για την εταιρεία, καθώς επίσης και να ακούσεις το podcast που έφτιαξα αποκλειστικά γι ‘αυτούς παρακάτω.

Μόλις δημιουργήσεις (δωρεάν) λογαριασμό στην Linkwise, θα σου αναθέσουν επίσης και έναν ή μια affiliate manager που θα σε βοηθάει σε οτιδήποτε χρειαστείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι στείλεις μήνυμα με τις ερωτήσεις και τις απορίες σου, και θα σου απαντήσουν άμεσα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο είτε ως affiliate marketer, είτε ως merchant, και θα λαμβάνεις συνεχώς νέες αποκλειστικές προσφορές και κουπόνια για να προωθείς ακόμα πιο εύκολα τα προϊόντα της επιλογής σου.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω επίσης πως ο ίδιος μου έχω βγάλει χρήματα από το δίκτυο της Linkwise, και αρκετά ακόμα άτομα τα οποία γνωρίζω, οπότε έχω πλήρης εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη εταιρεία. Τέλος, μέσα από τον λογαριασμό σου θα έχεις την δυνατότητα να δεις αναλυτικά στατιστικά για τα κλικς που έχουν γίνει, για την προμήθεια που έχεις λάβει, για τα χρήματα που λαμβάνεις και πάει λέγοντας.

2. Share a Sale

Share a Sale Affiliate Marketing System

Η Share a Sale είναι ένα από τα μεγαλύτερα affiliate δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο, αν όχι το μεγαλύτερο. Σε αντίθεση με την Linkwise, στο Share a Sale δεν έχω βρει κάποιο ελληνικό κατάστημα και φυσικά πρέπει να γνωρίζεις αγγλικά για να την χρησιμοποιήσεις. Το δίκτυο λειτουργεί για πάνω από 19 χρόνια τώρα και έχουν μια εξαιρετική φήμη για την λειτουργικότητα και τις επιλογές που παρέχουν.

Το Share a Sale μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε ως affiliate marketer, είτε ως merchant, και ακριβώς όπως συμβαίνει και με την Linkwise, έτσι και εδώ θα πρέπει κάθε επιχείρηση να σε αποδεχθεί ως affiliate για να μπορείς να προωθείς τα προϊόντα τους. Θα λαμβάνεις επίσης αποκλειστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα ή καταστήματα, εκπτωτικά κουπόνια και πολλά ακόμα.

Η Share a Sale παρέχει και αυτή με την σειρά της αναλυτικά στατιστικά για τα χρήματα που βγάζεις, τα κλικς που γίνονται, καθώς επίσης και ημερήσιες και μηνιαίες αναφορές. Σε γενικές γραμμές, το Share a Sale παρέχει ιδιαίτερα πολύ αναλυτικά στατιστικά με τις πωλήσεις που κάνεις και από που έγιναν, πόσο ποσοστό έλαβες από την κάθε πώληση, από ποιο προϊόν και ούτω καθεξής.

3. Amazon Affiliate System

Amazon Associates Affiliate Marketing System

Η Amazon είναι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς αναφέρομαι στο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς, ούτε η Amazon παρέχει το affiliate σύστημα στα ελληνικά, ενώ σε αντίθεση με την Linkwise και την Share a Sale, δεν παρέχει καταστήματα τρίτων, καθώς μπορείς να προωθήσεις μόνο τα προϊόντα που βρίσκονται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Από κάθε προϊόν που πουλάς, θα λαμβάνεις έως και 10% προμήθεια (το οποίο μπορεί να αλλάξει, οπότε αν γίνει, με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να ενημερώνω το άρθρο κάθε φορά), ενώ όλες τις προμήθειες μπορείς να τις δεις αναλυτικά σε αυτή την σελίδα. Το δίκτυο σου παρέχει επίσης αναλυτικά στατιστικά για να βλέπεις τα κλικς που έχουν γίνει, την προμήθεια που έχεις λάβει και πάει λέγοντας.

4. Gearbest

Gearbest Affiliate Marketing System

Η Gearbest έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες bloggers και vloggers, παρέχοντας μια τεράστια γκάμα από διαφόρων ειδών προϊόντα, τα οποία όμως είναι κινέζικα – όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό. Μπορείς να προωθείς μέχρι και smartphones, tablets, laptops και άλλα gadgets από γνωστές μεγάλες εταιρείες (γνήσια) όπως η Samsung, Xiaomi, Huawei και πάει λέγοντας. Όλα τα προϊόντα παρέχονται σε αρκετά χαμηλές τιμές και αν γνωρίζεις πως να αγοράζεις, μπορείς επίσης να αποφεύγεις και τον εκτελωνισμό – και γι ‘αυτό τον λόγο, έγινε ιδιαίτερα γνωστό το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δυστυχώς η προμήθεια που λαμβάνεις από τα περισσότερα προϊόντα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, που σημαίνει πως αν κάποιος ολοκληρώσει μια αγορά για παράδειγμα των 119.99 ευρώ, θα πάρεις λιγότερο από 8 ευρώ. Βέβαια, τα προϊόντα είναι τόσο οικονομικά, που ακόμα και αν η προμήθεια είναι μικρή, αν κάνεις αρκετές πωλήσεις, θα λάβεις φυσικά και μεγάλο ποσοστό. Από εκεί και πέρα, μπορείς επίσης να αυξάνεις τις προμήθειες σου, φέρνοντας περισσότερους affiliate marketers στο δίκτυο του Gearbest, ενώ αυτοί δεν θα χάνουν χρήματα. Για την ακρίβεια, θα λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με εσένα ανά πώληση, με τη διαφορά πως εσύ θα λαμβάνεις λίγα περισσότερα επειδή τους προσκάλεσες.

Αν τα πας καλά με την προώθηση των προϊόντων ή είσαι vlogger ή blogger που κάνει συνεχώς reviews προϊόντων, μπορεί επίσης να λάβεις και δωρεάν προϊόντα για να τα αξιολογήσεις, ή τουλάχιστον, αυτό έκαναν σε εμένα και ορισμένους ακόμα που γνωρίζω.

5. G2A – Για gamers

G2A Affiliate Marketing System

Το G2A δεν είναι affiliate δίκτυο, αλλά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που παρέχει σε απίστευτα χαμηλές τιμές γνωστά και άγνωστα ονόματα παιχνιδιών για υπολογιστές, PlayStation, Xbox και πάει λέγοντας. Παρέχουν επίσης μέχρι και κλειδιά (serial keys) για διάφορα προγράμματα ή λειτουργικά συστήματα, όπως για παράδειγμα για τα Windows 10, για τα οποία μπορείς να βρεις κλειδιά που κοστίζουν μόλις 9-10 δολάρια. Αλλά τι σχέση έχει το G2A με τα affiliate δίκτυα;

Το G2A παρέχει το δικό του affiliate σύστημα στο οποίο μπορείς να εγγραφέις άμεσα και εντελώς δωρεάν και να ξεκινήσεις να προωθείς games ή κλειδιά προγραμμάτων σε πολύ χαμηλές τιμές, και να λαμβάνεις μια μικρή προμήθεια για κάθε πώληση. Μέσω του G2A υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν βγάλει αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά προς το παρόν ας στοχεύσουμε στο απλό χαρτζιλίκι.


Περισσότερα διαθέσιμα affiliate δίκτυα μπορείς να βρεις στην σελίδα Κατάλογος που έχω δημιουργήσει. Εκεί, θα βρεις κάθε είδους υπηρεσίες για να βγάζεις χρήματα, καθώς επίσης και εργαλεία και υπηρεσίες που θα σε βοηθήσουν να πας την blogging, vlogging ή podcasting καριέρα σου στο επόμενο επίπεδο.

Στρατηγικές για να βγάλεις χρήματα ως affiliate marketer

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κερδίσεις χρήματα ως affiliate, και οι παρακάτω τρόποι είναι οι πιο γνωστοί τα τελευταία χρόνια. Μπορείς να επιλέξεις είτε έναν τρόπο, είτε δύο, είτε όλους. Το πως θα προωθείς κάθε προϊόν βρίσκεται αποκλειστικά στο χέρι σου.

Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται αναγκαστικά να έχεις πελάτης από την αρχή, καθώς μπορείς να ξεκινήσεις από το μηδέν. Άλλωστε, στο ίντερνετ, όλοι πιθανοί πελάτες είναι, οπότε θα πρέπει να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα και τους κατάλληλους ανθρώπους για να τα αγοράσουν.

1. Ποιοτικό περιεχόμενο

Ο καλύτερος τρόπος για να προωθείς affiliate προϊόντα και υπηρεσίες είναι μέσω του περιεχομένου. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να επενδύσεις αρκετό χρόνο γράφοντας μεγάλα και ποιοτικά άρθρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν μέσα affiliate συνδέσμους, έτσι ώστε όταν κάποιος αγοράζει ένα προϊόν, να λαμβάνεις και την ανάλογη προμήθεια.

Ο λόγος που το περιεχόμενο είναι η πιο δυνατή στρατηγική εδώ, αν μη ποιος άλλος, είναι το γεγονός πως το περιεχόμενο όχι απλά προωθείται εύκολα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά αν είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης (περισσότερα γι ‘αυτό παρακάτω), θα λαμβάνεις συνεχώς επισκέψεις στα άρθρα σου.

Από την άλλη πλευρά, όταν γράφεις μεγάλα άρθρα και τα βελτιστοποιείς για τις μηχανές αναζήτησης, στοχεύεις ακόμα περισσότερα στα μεγάλα brands, τα οποία ενδιαφέρονται πάντα για αρθρογράφους που ξέρουν πως να γράφουν σωστά μια αξιολόγηση για ένα προϊόν.

Στρατηγικές για να βγάλεις χρήματα ως affiliate marketer
Φωτογραφία από τον Merakist στο Unsplash.

2. SEO

Το SEO είναι το άλφα και το ωμέγα για το περιεχόμενο που δημιουργείς. Όταν ξέρεις ποιες λέξεις κλειδιά να χρησιμοποιείς και τα άρθρα σου είναι μεγάλα και παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τότε εμφανίζεσαι και σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σε όσο πιο υψηλή θέση βρίσκονται τα άρθρα σου, τόσο πιο πολλούς αναγνώστες θα λαμβάνεις, άρα αυξάνεις τους πιθανούς πελάτες σου.

Ακόμα και αν είσαι vlogger ή podcaster, θα πρέπει πάλι να έχεις ως κύριο στόχο το SEO για τα βίντεο ή τα podcast επεισόδια σου. Οι βελτιστοποιημένοι τίτλοι, οι περιγραφές, οι ετικέτες και οι featured φωτογραφίες είναι το παν για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του κόσμου. Άλλωστε, αν δεν γνωρίζεις από SEO, δεν θα έχεις και τόσες υψηλές πιθανότητες για να βγάλεις το μέγιστο πιθανό εισόδημα από το affiliate marketing.

3. Κοινωνικά δίκτυα

Δεν έχεις blog, vlog ή podcast κανάλι και δεν ενδιαφέρεσαι να ανοίξεις; Κανένα απολύτως πρόβλημα! Μπορείς να προωθείς affiliate προϊόντα μέσα από τα αγαπημένα σου κοινωνικά δίκτυα. Αν ανεβάζεις ενδιαφέρον φωτογραφίες και γράφεις πιασάρικους τίτλους και περιγραφές, όλα είναι πιθανά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν το affiliate marketing αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις φυσικά είναι να εγγραφείς σε όσο το δυνατόν πιο πολλά κοινωνικά δίκτυα γίνεται – και για την ακρίβεια, στα πιο δημοφιλή, τα οποία είναι τα παρακάτω:

 1. Facebook
 2. Instagram
 3. Twitter
 4. LinkedIn
 5. Pinterest
 6. Tumblr
 7. Tik Tok
 8. Snapchat
 9. Reddit

Η παραπάνω λίστα περιλαμβάνει τα πιο γνωστά κοινωνικά δίκτυα αυτή την στιγμή, τα οποία έχουν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να εγγραφείς και να τα χρησιμοποιείς όλα, αλλά επέλεξε τουλάχιστον τα πιο δημοφιλή και όσο πιο πολλά γίνεται.

Στρατηγικές για να βγάλεις χρήματα ως affiliate marketer
Φωτογραφία από τον Merakist στο Unsplash.

4. Χειροκίνητη επικοινωνία

Αν και αυτός είναι λίγο πιο ζόρικος τρόπος, αν πιστεύεις πως το κατέχεις με το “μπλα-μπλα” τότε δεν θα σου είναι δύσκολο να προσελκύσεις πελάτες επικοινωνώντας μαζί τους από διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Φυσικά, θα πρέπει να προσέξεις να μην γίνεις εκνευριστικός ή θεωρείς από αρκετούς ως spammer, αλλά όπως είπα, αν το κατέχεις, το κατέχεις!

Αν μπορέσεις να βρεις έναν τρόπο για να πείσεις κάποιον να αγοράσει ένα προϊόν το οποίο είτε θα τον βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο στην καθημερινότητα του, είτε θα του λύσει κάποιο πρόβλημα, είτε το χρειάζεται αλλά δεν το γνωρίζει ακόμα, τότε βρίσκεσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο. Όταν αγοράζει κάποιος ένα προϊόν, μπορείς επίσης να του ζητήσεις και ένα testimonial, έτσι ώστε να τα δείχνεις σε πιθανούς πελάτες και να προχωράνε άφοβα στην αγορά.

5. Email Marketing

Το email marketing δεν θεωρείται άδικα ένας από τους δυνατότερους και καλύτερους τρόπους για να προωθείς προϊόντα ή περιεχόμενο. Τα καλά νέα είναι πως δεν θα δυσκολευτείς να δημιουργήσεις ένα πιασάρικο email template και μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα και εντελώς δωρεάν. Τα κακά νέα, ωστόσο, είναι να καταφέρεις να μαζέψεις αρκετούς subscribers στο newsletter σου.

Μπορείς να ξεκινήσεις με το email marketing δημιουργώντας το πρώτο σου newsletter μέσω του MailChimp. Έχω δημιουργήσει μάλιστα και ένα βίντεο στο οποίο δείχνω βήμα προς βήμα για το πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα δωρεάν αυτοματοποιημένο newsletter στο MailChimp. Βέβαια, για το affiliate email marketing θα χρειαστεί να έχεις ένα χειροκίνητο newsletter, αλλά τουλάχιστον θα πάρεις μια πρώτη ιδέα ως το πως λειτουργούν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου;

Και ναι, και όχι. Εκτός και αν έχεις αρκετό κόσμο που σε ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα ή στο blog σου, το να βρεις ανθρώπους να αγοράζουν τα προϊόντα που προωθείς σίγουρα δεν είναι εύκολο και απαιτεί να επενδύσεις χρόνο πάνω στην προώθηση. Από την άλλη πλευρά, το affiliate marketing δεν σε περιορίζει πουθενά, που σημαίνει πως δεν υπάρχει όριο στα χρήματα που μπορείς να βγάλεις από αυτό.

Αν θέλεις να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για το πως είναι να δουλεύεις συνεχώς από το σπίτι και να συντηρείσαι από αυτό, ρίξε μια ματιά στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο “Ποιος είπε ότι η δουλειά από το σπίτι είναι εύκολη;“.

Συμπέρασμα..

Είτε θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το affiliate marketing, είτε να βγάζεις ένα έξτρα εισόδημα από το σπίτι, μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα και εντελώς δωρεάν. Αν έχεις κάποιο brand, τότε μπορείς να γίνεις affiliate merchant ώστε να αυξήσεις τις πωλήσεις των προϊόντων σου, παρέχοντας παράλληλα μια προμήθεια για κάθε ολοκληρωμένη πώληση που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας σου.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις ως affiliate marketer, τότε θα χρειαστεί αρχικά να βρεις το κατάλληλο affiliate δίκτυο που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου, και στη συνέχεια να εγγραφείς μέσω αυτού στα καταστήματα που παρέχει. Μόλις σε αποδεχθούν τα πιο σημαντικά καταστήματα, θα έχεις την δυνατότητα να προωθήσεις τα προϊόντα τους μέσω του blog σου ή μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αν είσαι vlogger ή podcaster, τότε με τους affiliate συνδέσμους θα έχεις επίσης την δυνατότητα να αυξήσεις το εισόδημα σου, προσθέτοντας τους συνδέσμους στις περιγραφές των βίντεο/podcast επεισοδίων σου.


Σκέφτεσαι να ασχοληθείς με το affiliate marketing; Μήπως ασχολήθηκες στο παρελθόν και επέστρεψες ξανά για να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία; Τι άποψη έχεις για την προώθηση προϊόντων με σπέσιαλ συνδέσμους και ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη στρατηγική για να προωθείς προϊόντα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω!

Featured Image Credits: Merakist στο Unsplash

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

4 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
4 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;