Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

5 συμβουλές για να βγάζεις περισσότερα χρήματα με τα affiliate προγράμματα

Share

Τα affiliate προγράμματα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις να κερδίζεις χρήματα από το blog σου. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να επιλέξεις τη σωστή affiliate υπηρεσία, στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκινήσεις να προσθέτεις τα προϊόντα τρίτων στο περιεχόμενο του blog σου ή να εμφανίζεις τις διαφημίσεις τους. Αφού κάνεις αυτά τα δύο πράγματα, τότε θα ξεκινήσεις να βγάζεις τα πρώτα σου χρήματα.

Επειδή όμως ακόμη κι αν ακολουθήσεις αυτά τα δύο βήματα σωστά, δεν σημαίνει πως θα έχεις σίγουρη επιτυχία. Και ενώ υπάρχουν πολλές συμβουλές και tricks στο διαδίκτυο για να βγάζεις περισσότερα χρήματα με τα affiliate προγράμματα, στην πραγματικότητα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μερικές απλές και σύντομες συμβουλές. Τις οποίες φυσικά σου τις παραθέτω παρακάτω.

1. Πρόσθεσε τις διαφημίσεις

Ανάλογα με την affiliate εταιρεία που έχεις διαλέξει, έχεις και κάποιες στάνταρ διαφημίσεις τις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις στο blog σου. Ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται, είναι να τοποθετήσεις διαφημίσεις μέσα στα άρθρα σου. Αν θέλεις οι διαφημίσεις να είναι εμφανίσιμες, τότε μπορείς να προσθέσεις ένα banner στην αρχή ή το τέλος κάθε άρθρου σου, ειδάλλως μπορείς να προσθέτεις διαφημιστικούς συνδέσμους οι οποίοι μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα συγκεκριμένο προϊόν που διαφημίζεις.

Αφού προσθέσεις διαφημίσεις στα άρθρα σου, συνέχεια έχει το υπόλοιπο blog. Πρόσθεσε διαφημιστικά banners τα οποία ταιριάζουν με τον σχεδιασμό του blog σου στην πλευρική στήλη (sidebar), στο πάνω μέρος όπου είναι το λογότυπο σου (header) και (προαιρετικό) στο κάτω μέρος του blog (footer). Ωστόσο, πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο νούμερο των διαφημίσεων που προσθέτεις, η Google Adsense για παράδειγμα επιτρέπει έως και τρις διαφημίσεις σε μια σελίδα. Μια άλλη ιδέα είναι να προσθέσεις διαφημιστικά βίντεο ή popup παράθυρα που ανοίγουν με μια διαφήμιση κατά την πρώτη επίσκεψη ενός επισκέπτη (δεν τα προτείνω ωστόσο).

2. Διαφημιστικά άρθρα

Οι περισσότερες affiliate υπηρεσίες προσφέρουν την επιλογή των διαφημιστικών συνδέσμων. Γράψε ένα άρθρο για ένα προϊόν που θέλεις να προωθήσεις, και στη συνέχεια αντί να βάλεις τον κανονικό σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του προϊόντος, βάλε τον διαφημιστικό σύνδεσμο. Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης δεν μπορεί να καταλάβει αν αυτό είναι διαφήμιση ή όχι (εκτός αν το κάνεις να φαίνεται έτσι) και αν πραγματοποιήσει κάποια παραγγελία θα πάρεις το ανάλογο ποσοστό.

Ωστόσο, μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις στο πως γράφεις αυτά τα άρθρα. Ένα άρθρο το οποίο διαθέτει διαφημιστικό σύνδεσμο για ένα άσχετο προϊόν το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα του άρθρου, θα διώξει τους επισκέπτες σου σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Το ίδιο θα γίνει επίσης τα άρθρα σου είναι εμφανές πως υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς και κέρδη. Θα πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις όλα αυτά που έγραφες μέχρι σήμερα, με τη μόνη διαφορά πως θα υπάρχουν διαφημιστικά banners και διαφημιστικοί σύνδεσμοι σε προϊόντα που όντως ήθελες να δημοσιεύσεις ή να μιλήσεις γι “αυτά.

3. Δημοσίευε κριτικές για προϊόντα ή εταιρείες

Εάν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία από έναν διαφημιστή τον οποίο μπορείς να διαφημίσεις στο blog σου και να βγάλεις χρήματα, καν” το. Ξεκίνα να γράφεις μια κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν και στους συνδέσμους προς αυτό βάλε το διαφημιστικό σύνδεσμο. Ωστόσο πρέπει να προσέξεις τις κριτικές που γράφεις. Δηλαδή, μην γράφεις κριτικές με μόνο θετικά σχόλια με την ελπίδα ότι οι επισκέπτες σου θα πραγματοποιήσουν την παραγγελία κι εσύ θα βγάλεις λεφτά. Διότι με αυτόν τον τρόπο όχι απλά θα χαθεί η αξιοπιστία του blog σου, θα έχεις εξίσου πολύ άσχημα σχόλια και πολύ πιθανόν να βγει μια άσχημη φήμη για αυτά που γράφεις ή προωθείς. Να είσαι πάντα ειλικρινείς.

4. Δημιούργησε affiliate σελίδες

Αρκετοί bloggers δημιουργούν σελίδες με «προτεινόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες» όπου μέσα σε αυτές προσθέτουν ένα σωρό affiliate διαφημιστικούς συνδέσμους ή banners. Για παράδειγμα, αν είσαι blogger που χρησιμοποιεί το WordPress, μπορείς να δημιουργήσεις μια σελίδα με «Προτεινόμενα» στην οποία να προσθέσεις ένα σωρό συνδέσμους και banners με θέματα, πρόσθετα και εργαλεία για το WordPress. Ωστόσο, αν το κάνεις αυτό, στην αρχή της σελίδας θα πρέπει να ενημερώσεις τους επισκέπτες σου πως ναι μεν τους τα προτείνεις όλα αυτά επειδή τα έχεις δοκιμάσει, αλλά είναι για διαφημιστικό σκοπό.

5 Προώθησε το περιεχόμενο σου

Κάθε φορά που θα δημοσιεύεις ένα άρθρο, πρώτα θα το επανεξετάζεις και στη συνέχεια θα το προωθείς στα social media (όπως το Facebook, το LinkedIn και το Pinterest), και στη συνέχεια θα το στέλνεις σε όλα τα e-mails που έχεις. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι δούνε το άρθρο σου, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σου και να βγάλεις χρήματα.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;