Ο άλλος τρόπος για να χρησιμοποιείς το Adblock

Ήθελα αρκετό καιρό τώρα να γράψω ένα άρθρο για το AdBlock, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν σίγουρος τι ακριβώς έπρεπε να γράψω γι ‘αυτό. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να το υπερασπιστώ και άλλο τόσο εύκολα να το κατακρίνω με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Τελικά βρήκα μια μέση λύση την οποία φαίνεται να βλέπουν πολλοί.

Θα το κρατήσω σύντομο…

Το να χρησιμοποιείς το Adblock βοηθάει πάρα πολύ στο να εξαφανίζεις από παντού όλες τις ενοχλητικές και μη διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι bloggers χάνουν χρήματα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται με τα μηνιαία έξοδα του blog τους. Άρα, τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση; Όπως ανέφερε και ο Bryan Clark στο TNW, θα ήταν πολύ καλύτερο αν οι χρήστες μπλόκαραν μόνο τις σπαστικές διαφημίσεις και άφηναν τις υπόλοιπες καθώς είναι. Για παράδειγμα, αντί το Adblock Plus, και οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο add-on, μπλόκαρε όλες τις διαφημίσεις από παντού όπως κάνει τώρα, να τις είχε όλες στην “άσπρη λίστα.” Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάρα πολλές διαφημίσεις, ο χρήστης απλά θα απενεργοποιεί τις διαφημίσεις σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα επιλέγουν πιο “σοφά” τις διαφημίσεις που θέλουν να βλέπουν, τα blogs θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην γεμίζουν με διαφημίσεις τις σελίδες τους και… ήταν όλοι καλά κι εμείς ακόμα καλύτερα.

Για τους χρήστες οι οποίοι θεωρούν πως εταιρείες όπως η Google Adsense σας παρακολουθούν μέσω των διαφημίσεων, ηρεμήστε, ούτε πρωθυπουργοί είστε ούτε κανένας ενδιαφέρετε για τα αρχεία που έχετε στον υπολογιστή σας. Οι εταιρείες προσπαθούν να κατανοήσουν πως λειτουργείτε στο διαδίκτυο, τι διαφημίσεις προτιμάτε να βλέπετε και ποιες μπλοκάρετε. Έτσι βγάζουν λεφτά και πάντα έτσι θα λειτουργούν, get used to it!

Αν έχεις ενεργοποιημένο το Adblock στο Inkstory, απλά απενεργοποίησε το. Το blog έχει μόλις μια διαφήμιση στην πλευρική στήλη (sidebar) της αρχικής σελίδας και μια στο τέλος κάθε άρθρου. Μικρό το κακό, έτσι δεν είναι;

Image Credits: TNW

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης είναι ο διαχειριστής του Inkstory και ειδικεύεται στη γραφή αναλυτικών οδηγών για το Blogging, το Vlogging, το Podcasting, το SEO και το WordPress. Το πάθος του για το blogging ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2006, όπου άνοιξε το πρώτο του blog και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Web Designing και Development.
Social Media:

0 σκέψεις στο “Ο άλλος τρόπος για να χρησιμοποιείς το Adblock”

  1. Άσε φίλε, ο Έλληνας δεν ενδιαφέρεται να μάθει σε ποια site να το απενεργοποιήσει και σε ποια όχι. Αφού το έχει και κάνει την δουλειά του στα τσοντοκάναλα και στις online ταινίες, αυτό και μόνο φτάνει. Βασικά, αυτοί που φταίνε, είναι αυτοί που βάζουν ότι να ναι διαφημίσεις, popup και δεν συμμαζεύεται, και κοντά σε αυτούς την πατάμε και μεις.

    Απορώ γιατί η Google adsense, δεν αντεπιτίθεται στο Adblock παρακάμπτοντας το μπλοκάρισμα.

    Απάντηση
    • Αγαπητέ Κυριάκο δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Η αλήθεια είναι πως οι ίδιοι οι bloggers “γέννησαν” τα Adblocks και όχι οι διαφημιστικές εταιρείες. Ο κακός χειρισμός των διαφημίσεων στα blogs (popups όπως ανέφερες κι εσύ) έκανε ένα μεγάλο σύνολο χρηστών να ψάξουν για μια εναλλακτική λύση.

      Η Google Adsense θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να παρακάμπτουν οι διαφημίσεις της το μπλοκάρισμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής. Θα μπορούσε άραγε να παίζει κάτι νομικό; Ποιος ξέρει.. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι “υπεύθυνοι” bloggers είναι να ενημερώνουμε τους χρήστες με ενεργοποιημένο Adblock πως δεν προβάλουμε ενοχλητικές διαφημίσεις ώστε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον τους.

      Απάντηση

Σχολιάστε