Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο άλλος τρόπος για να χρησιμοποιείς το Adblock

Share

Ήθελα αρκετό καιρό τώρα να γράψω ένα άρθρο για το AdBlock, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν σίγουρος τι ακριβώς έπρεπε να γράψω γι ‘αυτό. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να το υπερασπιστώ και άλλο τόσο εύκολα να το κατακρίνω με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Τελικά βρήκα μια μέση λύση την οποία φαίνεται να βλέπουν πολλοί.

Θα το κρατήσω σύντομο…

Το να χρησιμοποιείς το Adblock βοηθάει πάρα πολύ στο να εξαφανίζεις από παντού όλες τις ενοχλητικές και μη διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι bloggers χάνουν χρήματα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται με τα μηνιαία έξοδα του blog τους. Άρα, τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση; Όπως ανέφερε και ο Bryan Clark στο TNW, θα ήταν πολύ καλύτερο αν οι χρήστες μπλόκαραν μόνο τις σπαστικές διαφημίσεις και άφηναν τις υπόλοιπες καθώς είναι. Για παράδειγμα, αντί το Adblock Plus, και οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο add-on, μπλόκαρε όλες τις διαφημίσεις από παντού όπως κάνει τώρα, να τις είχε όλες στην “άσπρη λίστα.” Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάρα πολλές διαφημίσεις, ο χρήστης απλά θα απενεργοποιεί τις διαφημίσεις σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα επιλέγουν πιο “σοφά” τις διαφημίσεις που θέλουν να βλέπουν, τα blogs θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην γεμίζουν με διαφημίσεις τις σελίδες τους και… ήταν όλοι καλά κι εμείς ακόμα καλύτερα.

Για τους χρήστες οι οποίοι θεωρούν πως εταιρείες όπως η Google Adsense σας παρακολουθούν μέσω των διαφημίσεων, ηρεμήστε, ούτε πρωθυπουργοί είστε ούτε κανένας ενδιαφέρετε για τα αρχεία που έχετε στον υπολογιστή σας. Οι εταιρείες προσπαθούν να κατανοήσουν πως λειτουργείτε στο διαδίκτυο, τι διαφημίσεις προτιμάτε να βλέπετε και ποιες μπλοκάρετε. Έτσι βγάζουν λεφτά και πάντα έτσι θα λειτουργούν, get used to it!

Αν έχεις ενεργοποιημένο το Adblock στο Inkstory, απλά απενεργοποίησε το. Το blog έχει μόλις μια διαφήμιση στην πλευρική στήλη (sidebar) της αρχικής σελίδας και μια στο τέλος κάθε άρθρου. Μικρό το κακό, έτσι δεν είναι;

Image Credits: TNW

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;