6 συμβουλές για να επιλέξεις την σωστή affiliate υπηρεσία

1
258
Inkstory - Google Adsense (Affiliate Tips)

Υπάρχουν πάρα πολλά μάρκετινγκ (ή αλλιώς και affiliate advertising programs) προγράμματα διαθέσιμα τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να ανεβάσεις τα έσοδα του blog σου. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείς πως έχεις επιλέξει το καλύτερο για το blog σου. Δεν είναι όλα τα μάρκετινγκ/affiliate προγράμματα για κάθε blog. Οπότε, παρακάτω θα σου δώσω έξι απλές συμβουλές για να καταφέρεις να βρεις την σωστή μάρκετινγκ/affiliate υπηρεσία.

Αξιόπιστοι χορηγοί και αξιόπιστα προϊόντα

Βεβαιώσου ότι το affiliate πρόγραμμα που θα επιλέξεις είναι αξιόπιστο και τα προϊόντα που παρέχει είναι αυτά τα οποία θα ταιριάξουν με τη θεματολογία του blog σου. Δεν πρέπει ποτέ να διαφημίζεις κάτι το οποίο δεν είναι αξιόπιστο και πρέπει να σκεφτείς πόσο άσχημα θα φαίνεται μια διαφήμιση για αδυνάτισμα σε ένα blog το οποίο περιέχει θεματολογία μόδας (παράδειγμα). Με λίγη αναζήτηση μπορείς να μάθεις τα πάντα για μια affiliate υπηρεσία.

Τιμές προϊόντων

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όσο πιο φθηνά προϊόντα πουλάς, τόσο πιο πολλές πωλήσεις έχεις. Οι τιμές των προϊόντων θα πρέπει να έχουν λογικές τιμές και όχι τίποτα εξωφρενικό που κανένας δεν πρόκειται να αγοράσει ποτέ (εκτός αν πουλάς χρυσό).

Προμήθειες

Αν το affiliate πρόγραμμα που διάλεξες σε πληρώνει με ποσοστά, δηλαδή αν ένας επισκέπτης πραγματοποιήσει μια παραγγελία εσύ θα πάρεις το ανάλογο ποσό, τότε θα πρέπει να διαλέξεις μόνο προγράμματα τα οποία δίνουν το λιγότερο 15 τοις εκατό για κάθε παραγγελία. Ειδάλλως, θα πρέπει να πουλάς πολλά προϊόντα για λίγα χρήματα.

Το πρόγραμμα και η μέθοδος πληρωμών

Προτού εγγραφείς σε ένα affiliate πρόγραμμα, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η υπηρεσία αυτή πληρώνει τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Επίσης, έλεγξε το ελάχιστο ποσό πληρωμής. Το τυπικό ελάχιστο ποσό πληρωμής στις περισσότερες υπηρεσίες με affiliate προγράμματα κυμαίνεται από 50 έως 70 ευρώ. Τέλος, βεβαιώσου ότι η μέθοδος πληρωμής που παρέχει η υπηρεσία είναι εφικτή για εσένα (είτε είναι με Paypal, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε με επιταγή κτλ).

Παρακολούθηση

Επίλεξε ένα affiliate πρόγραμμα το οποίο παρέχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης ώστε να μπορείς να παρακολουθείς τα κέρδη σου, τα κλικ και τις αγορές που πραγματοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αναλύεις τα διαφημιστικά σου προγράμματα και να γίνεσαι καλύτερος με το καιρό.

Υποστήριξη πελατών

Πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσεις προβλήματα στην αρχή, οπότε καλό είναι να διαλέξεις μια εταιρεία η οποία παρέχει υποστήριξη προς τους πελάτες της. Ωστόσο, εταιρείες όπως η Google Adsense, δεν απαντάνε ποτέ στα προβλήματα των πελατών τους,  σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να αναζητήσεις το πρόβλημα στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες και forums στα οποία μπορείς να βρεις απαντήσεις και λύσεις.

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Comment
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια