Προσωπικός Ιατρός: Πως να εγγραφείς με ευκολία

Προσωπικός Ιατρός: Πως να εγγραφείς με ευκολία

Ο προσωπικός ιατρός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να λαμβάνεις ψηφιακά όλα τα ραντεβού και τις συνταγές φαρμάκων σου μέσω SMS και μέσω email για ύψιστη ταχύτητα και ευκολία. Ακόμη, όλα τα νέα σου ραντεβού στον γιατρό θα σου έρχονται επίσης μέσω μηνυμάτων και SMS και όχι με χαρτί.

Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις εγγραφή με ένα προσωπικό ιατρό, τότε αυτός ο οδηγός θα σου εξηγήσει αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να συνδεθείς στο Gov.gr λογαριασμό σου και στη συνέχεια να επιλέξεις τον προσωπικό σου ιατρό.

Πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ άλλοτε να επιλέξεις έναν προσωπικό ιατρό, ο οποίος αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και ως πλοηγός για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεις.

Τι στοιχεία θα χρειαστείς για να επιλέξεις έναν προσωπικό ιατρό

Για να μπορέσεις να προχωρήσεις με τον οδηγό και να επιλέξεις τον δικό σου προσωπικό ιατρό, θα χρειαστεί να έχεις τα παρακάτω στοιχεία:

 • Τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet.
 • Τον αριθμό ΑΜΚΑ.
 • Το κινητό σου (ώστε να επιβεβαιώσεις τη σύνδεση σου).

Χωρίς τα παραπάνω στοιχεία δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις με τον οδηγό. Στην περίπτωση που δεν έχεις στην κατοχή σου τα στοιχεία σύνδεσης για το Taxisnet λογαριασμό σου, θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τον/ην λογιστή/ρια σου ώστε να τα αποκτήσεις.

Πως να επιλέξεις έναν προσωπικό ιατρό

 1. Επισκέψου τη σωστή σελίδα του Gov
  Επισκέψου τη σωστή σελίδα του Gov

  Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επισκεφτείς το Gov.gr, στη σωστή σελίδα που αφορά τις εγγραφές σε προσωπικούς ιατρούς. Μόλις το κάνεις, κάνε κλικ στο κουμπί “Είσοδος στην υπηρεσία” για να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.

 2. Κάνε σύνδεση στην υπηρεσία με τα Taxisnet στοιχεία σου
  Κάνε σύνδεση στην υπηρεσία με τα Taxisnet στοιχεία σου

  Η είσοδος γίνεται με τη χρήση κωδικών αυθεντικοποίησης της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης (GOV.GR-ΕΨΠ) και για την ολοκλήρωση απαιτείται η καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται μέσω του συστήματος στην κινητή συσκευή του χρήστη. Κάνε κλικ στο κουμπί “Είσοδος στην υπηρεσία” για να συνεχίσεις.

 3. Επέλεξε τον τρόπο σύνδεσης στην υπηρεσία
  Επέλεξε τον τρόπο σύνδεσης στην υπηρεσία

  Επέλεξε έναν από τους διαθέσιμους τρόπους σύνδεσης στην υπηρεσία. Για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, η πρώτη επιλογή για σύνδεση με τα στοιχεία του Taxisnet είναι η προτεινόμενη επιλογή.

 4. Εισήγαγε τα στοιχεία του Taxisnet
  Εισήγαγε τα στοιχεία του Taxisnet

  Στην επόμενη σελίδα που θα μεταφερθείς, συμπλήρωσε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης από το Taxisnet. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί “Σύνδεση” για να συνδεθείς στον λογαριασμό σου. Στην αμέσως επόμενη σελίδα που θα εμφανιστεί, επέλεξε την επιλογή “Συνέχεια” και κάνε κλικ στο κουμπί “Αποστολή“. Μόλις μεταφερθείς στην επόμενη σελίδα, απλά κάνε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια“.

 5. Επιβεβαίωσε τη σύνδεση μέσω SMS
  Επιβεβαίωσε τη σύνδεση μέσω SMS

  Στη συνέχεια η υπηρεσία θα σου ζητήσει να επιβεβαιώσεις την σύνδεση σου μέσω μηνύματος που θα λάβεις ως SMS. Συμπλήρωσε τον κωδικό επιβεβαίωσης και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση” ώστε να προχωρήσεις στην επόμενη σελίδα.

 6. Συμπλήρωσε τον αριθμό ΑΜΚΑ σου
  Συμπλήρωσε τον αριθμό ΑΜΚΑ σου

  Στη σελίδα που θα μεταφερθείς, συμπλήρωσε τον αριθμό του ΑΜΚΑ σου και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Είσοδος” για να συνδεθείς στην υπηρεσία. Ο αριθμός ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για να συνεχίσεις με τα επόμενα βήματα. Στην αμέσως επόμενη σελίδα που θα μεταφερθείς, κάνε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση“.

 7. Υπέβαλε την συνταγογράφηση
  Προσωπικός Ιατρός: Πως να εγγραφείς με ευκολία

  Τέλος, συμπλήρωσε τον αριθμό του κινητού σου και κάνε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση“. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε το email σου και κάνε και πάλι κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση“. Τέλος, αφότου επιβεβαιώσεις τον αριθμό και το email σου, κάνε κλικ στο κουμπί “Υποβολή” για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου.

Η άυλη συνταγογράφηση είναι μια υπηρεσία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Αν ενεργοποιήσεις την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνεις από τον γιατρό σου τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών σου με μήνυμα (sms) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό σου και όχι με εκτυπώσεις. Με την εγγραφή σου θα μπορείς επίσης να λαμβάνεις ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά σου ραντεβού.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε