Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

Η βεβαίωση νόσησης θετικού ή αρνητικού τεστ για ράπιντ τεστ, PCR, ή ακόμα και πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορούν όλα να αποθηκευτούν ως PDF αρχεία στον υπολογιστή ή το κινητό μας.

Μιας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και η βεβαίωση νόσησης συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση στη χώρα μας, είναι σημαντικό να μπορούμε να τα κατεβάσουμε στις συσκευές μας εύκολα και γρήγορα, έτσι ώστε να τα παρέχουμε για άμεσο έλεγχο.

Μιας και υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως να κατεβάζουν τη βεβαίωση νόσησης στα κινητά ή τους υπολογιστές τους, σε αυτό τον οδηγό θα δούμε βήμα προς βήμα πως μπορείς να κατεβάσεις κάθε πιστοποιητικό γρήγορα, εύκολα και σε PDF μορφή.

Βεβαίωση Νόσησης θετικού ή αρνητικού τεστ ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Αν γνωρίζεις κάποιον που θέλει να κατεβάσει τη βεβαίωση νόσησης ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, αλλά δεν γνωρίζει την διαδικασία, τότε αυτός ο οδηγός είναι ιδανικός. Στη περίπτωση που η διαδικασία αλλάξει, θα ανανεωθεί και το παρόν άρθρο με τα νέα βήματα.

Ένας βήμα προς βήμα οδηγός με αναλυτικές οδηγίες για να κατεβάσεις σε PDF μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη βεβαίωση νόσησης.

 1. Επισκέψου το Gov.gr

  Gov gr

  Μπορείς να κατεβάσεις όλα τα πιστοποιητικά μέσα από τον Gov.gr λογαριασμό σου. Μην χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές ή ιστοσελίδες τρίτων για να συνδέεσαι με τα στοιχεία σου, παρά μόνο το Gov.gr. Αν δεν γνωρίζεις πως να περιηγηθείς στο σύστημα του Gov.gr, μπορείς να κατεβάσεις την Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 από εδώ, την Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 από εδώ και τη Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από εδώ. Θα βρεις επίσης ακόμα περισσότερες σελίδες για να δημιουργήσεις νέες βεβαιώσεις από εδώ.

 2. Κάνε σύνδεση στην υπηρεσία

  Βεβαίωση Νόσησης θετικού ή αρνητικού τεστ ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού 1

  Μόλις επισκεφτείς την κατάλληλη σελίδα για τη βεβαίωση που θέλεις να κατεβάσεις, κατέβα λίγο πιο κάτω και κάνε κλικ στο κουμπί “Είσοδος στην υπηρεσία“.

 3. Ταυτοποίηση στοιχείων

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Για να προχωρήσεις, κάνε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση“.

 4. Συμπλήρωσε όνομα και κωδικό

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Το Gov.gr θα σε μεταφέρει αυτόματα στη σελίδα σύνδεσης του GSIS. Συμπλήρωσε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείς. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις τα στοιχεία, συμβουλέψου τον/ην λογιστή/ρια σου.

 5. Αυθεντικοποίηση του λογαριασμού

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Στην επόμενη σελίδα, κάνε κλικ στην επιλογή “Συνέχεια” και στη συνέχεια κλικ στην επιλογή “Αποστολή“.

 6. Επιλογή για εμάς ή τα παιδιά μας

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Εάν η βεβαίωση που θέλεις να κατεβάσεις είναι για εσένα, τότε κάνε κλικ στην επιλογή “Για εμένα“. Αν θέλεις να κατεβάσεις τη βεβαίωση νόσησης για κάποιο από τα παιδιά σου, τότε κάνε κλικ στην επιλογή “Για το παιδί μου“. Μόλις επιλέξεις, κάνε κλικ στην επιλογή “Συνέχεια” για να προχωρήσεις.

 7. Συμπλήρωσε το ΑΜΚΑ

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Για να επιβεβαίωσης τα στοιχεία σου, συμπλήρωσε τον αριθμό ΑΜΚΑ και κάνε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια“.

 8. Προεπισκόπηση στοιχείων

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Προτού κατεβάσεις τη βεβαίωση νόσησης, σιγουρέψου πως όλα τα στοιχεία σου είναι σωστά. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή “Έκδοση” για να συνεχίσεις.

 9. Κατέβασμα βεβαίωσης ή πιστοποιητικού

  Βεβαίωση Νόσησης: Βεβαίωση θετικού ή αρνητικού τεστ

  Στην τελευταία σελίδα, κάνοντας κλικ στη επιλογή “Αποθήκευση” θα κατέβει στον υπολογιστή ή το κινητό σου το PDF αρχείο με τη θετική / αρνητική βεβαίωση, ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει.

Χρησιμοποίησε την επίσημη εφαρμογή του Gov.gr

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει κατασκευάσει και αναπτύσσει διάφορες εφαρμογές για Android και iOS συσκευές. Μια από αυτές είναι το Covid Free GR Wallet, η οποία σου επιτρέπει να εισάγεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη βεβαίωση νόσησης ώστε όποτε τα χρειάζεσαι για έλεγχο, να τα έχεις όλα μέσα σε ένα μόνο μέρος.

Χρησιμοποίησε την επίσημη εφαρμογή του Gov.gr

Αυτή είναι η επίσημη εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας, οπότε καθίσταται έμπιστη. Απέφυγε να χρησιμοποιείς εφαρμογές τρίτων, όσο έμπιστες κι αν ισχυρίζονται πως είναι.

1. Κατέβασε την εφαρμογή

Κατέβασε την εφαρμογή Covid Free GR Wallet στην Android ή iOS συσκευή σου. Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης άψογα και για tablets.

Κατέβασε το Covid Free GR Wallet για Android.
Κατέβασε το Covid Free GR Wallet για iOS.

2. Πρόσθεσε τις βεβαιώσεις

Σάρωσε τη βεβαίωση νόσησης ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου και τα στοιχεία του θα προστεθούν αυτόματα στην εφαρμογή, κάνοντας κλικ στην επιλογή “Σαρώστε QR code“. Αν κατέβασες ήδη το PDF αρχείο ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, κάνε κλικ στην επιλογή “Εισάγετε αρχείο PDF” και επέλεξε το αρχείο για να εισαχθούν όλα τα δεδομένα του.


Θα χρειαστεί να ακολουθείς την ίδια διαδικασία κάθε φορά που θα θέλεις να κατεβάσεις σε PDF μορφή μια καινούργια βεβαίωση νόσησης, ή ακόμα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου.

Παρόλα αυτά, αν αποθηκεύσεις τα στοιχεία στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς, τότε την επόμενη φορά δεν θα χρειαστεί να τα ξανά συμπληρώσεις όλα από την αρχή.

Αντίθετα, η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη και γρήγορη και θα πατάς μόνο στην επιλογή “Συνέχεια” έως ότου εμφανιστεί το κουμπί “Έκδοση” για να κατεβάσεις τη βεβαίωση νόσησης.

Feauted Image Mockup Credits: Freepik.com

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε