Gearbest: Τι είναι και πως να κάνεις αγορές από Κίνα

Gearbest: Τι είναι και πως να κάνεις αγορές από Κίνα

Για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, το Gearbest είναι η νούμερο ένα στάση για αγορές από Κίνα που δεν περνάνε από τελωνείο. Αλλά τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα και είναι αξιόπιστο;

Αρχικά, θα ήθελα να αναφέρω πως τα τελευταία χρόνια έχω κάνει αρκετές αγορές από το Gearbest. Προτού γράψω το συγκεκριμένο review για το ηλεκτρονικό κατάστημα, ήθελα να αποκτήσω πρώτα μια μεγάλη εμπειρία γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του, την αξιοπιστία του, το αν περνάνε τα προϊόντα από το τελωνείο και γενικότερα τι ποιότητας είναι.

Τι είναι το Gearbest;

Gearbest: Τι είναι και πως να κάνεις αγορές από Κίνα

Το Gearbest είναι ένα κινέζικο ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο ανήκει στην κινέζικη διασυνοριακή επιχείρηση Globalegrow. Οι προμηθευτές της ιστοσελίδας διαχειρίζονται μέσα από ένα επαγγελματικό σύστημα αξιολόγησης και επιλέγονται μόνο οι κορυφαίοι που παρέχουν αξιόπιστα και ποιοτικά προϊόντα.

Μέσω των ελέγχων που γίνονται, το Gearbest ισχυρίζεται πως όλα τα προϊόντα τους είναι (εγγυημένα) γνήσια. Για την ακρίβεια, η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πέντε βήματα ελέγχου για την ποιότητα των προϊόντων, την οποία διαδικασία αποκαλεί ως CITST. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται έλεγχος του κάθε προμηθευτή, έλεγχος για την παραγωγή, έλεγχος για την ποιότητα, έλεγχος του μέρους και πλήρης παρακολούθηση μετά την πώληση. Αν ο προμηθευτής και τα προϊόντα του δεν πληρούν αυτό το σταθερό πρότυπο ποιότητας που έχει θέσει το Gearbest, δεν εγκρίνεται.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Wish; Απάτες και τελωνείο

Το Gearbest συνεργάζεται επίσης με περισσότερα από 5,000 γνωστά κινέζικα brands και μεγάλους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 1,000 παγκοσμίως γνωστά brands, όπως η Xiaomi, η Lenovo, η Huwaei κ.α. Το ηλεκτρονικό κατάστημα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του περισσότερα από ένα εκατομμύριο κωδικούς προϊόντων, ενώ αναφέρουν πως περισσότερα από 1,000 νέα προϊόντα ανεβαίνουν κάθε μέρα.

Τέλος, πολλά από τα προϊόντα παρέχονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ενώ το κατάστημα στέλνει σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε συνεργασία με μερικές από τις μεγαλύτερες ταχυδρομικές εταιρείες, όπως την DHL, EMS και FedEx.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα προϊόντα στο Gearbest;

Όπως και με κάθε άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα στον κόσμο, έτσι και στο Gearbest μετράνε περισσότερο οι σωστές επιλογές που θα κάνεις. Μιας και το κατάστημα περιλαμβάνει πασίγνωστα brands, όπως αυτά που προανέφερα παραπάνω, το να αγοράσεις μια συσκευή της Xiaomi από το Gearbest, είναι το ίδιο με το αν την έπαιρνες από ελληνικές ιστοσελίδες όπως το Skroutz και το BestPrice.

Κριτικές προϊόντων

Στα προϊόντα υπάρχουν επίσης αξιολογήσεις από επιβεβαιωμένος αγοραστές, οπότε προτού παραγγείλεις ένα προϊόν, θα έχεις την δυνατότητα να διαβάσεις και να δεις φωτογραφίες από ανθρώπους που το έχουν παραλάβει ήδη. Αυτό βοηθάει αρκετά για να ελέγχεις την ποιότητα βάση των κριτικών. Φυσικά, θα βρεις εκατοντάδες κινέζικα προϊόντα τα οποία έρχονται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και η αξιοπιστία τους είναι τόσο μεγάλη όσο το ποσό που έδωσες.

Με πιο απλά λόγια, ενώ το Gearbest περνάει όλους τους προμηθευτές και τα προϊόντα τους από έναν αυστηρό και συγκεκριμένο έλεγχο, είναι στο χέρι σου οι αγορές που θα κάνεις και τα προϊόντα που θα αγοράσεις.

Τρόποι πληρωμής, αποστολές και ασφάλεια

Μιας και αναφέρομαι για ένα πασίγνωστο ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείς γρήγορα να καταλάβεις πως για να το εμπιστεύονται εκατομμύρια χρηστές για τις αγορές τους, αυτό σημαίνει πως παρέχει ένα αξιόπιστο και ασφαλές σύστημα πληρωμών. Για την ακρίβεια, έχεις την δυνατότητα να ολοκληρώνεις τις αγορές σου πληρώνοντας έτσι μέσω PayPal, όπου είναι ο καλύτερος, γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος, είτε μέσω της Visa ή Mastercard κάρτας σου.

Για τις άτυχες στιγμές όπου ένα προϊόν είναι ελαττωματικό, το Gearbest παρέχει στους χρήστες του 45 ημέρες διορία για να επιστρέψουν το προϊόν. Με την επιστροφή, μπορείς είτε να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω, είτε να ξανά γίνει αποστολή του προϊόντος. Μετά τις 45 ημέρες από την ημέρα της παραλαβής, ο αγοραστής δεν θα έχει άλλο την δυνατότητα να επιστρέψει το προϊόν ή να ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων παρέχεται επίσης και ένα έτος εγγύησης από την ημέρα που θα παραλάβεις το προϊόν. Η εγγύηση σου εγγυάται πως σε περίπτωση προβλήματος, το Gearbest θα αναλάβει την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εντελώς δωρεάν. Παρόλα αυτά, ο αγοραστής αναλαμβάνει τα έξοδα αποστολής του προϊόντος προς το Gearbest, ενώ το κατάστημα αναλαμβάνει με την σειρά του τα έξοδα αποστολής όταν στο ξανά στείλει πίσω. Σε περίπτωση που η τεχνική υποστήριξη του Gearbest ανακαλύψει πως το προϊόν έχει κάποιο πρόβλημα για το οποίο φταίει ο αγοραστής, τότε η εγγύηση δεν θα το καλύψει και τα έξοδα αποστολής θα τα αναλάβει ο αγοραστής.

Τι γίνεται με το τελωνείο;

Σε όσο αφορά τις αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο, έχω γράψει ένα αναλυτικό άρθρο για το ποιες ιστοσελίδες να προτιμάς και τι τρόπο αποστολής να επιλέγεις ώστε να αποφύγεις τον εκτελωνισμό των προϊόντων σου.

Διάβασε: Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως καταστήματα όπως το Banggood και το Gearbest, σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις πολλά προϊόντα με μέθοδο αποστολής το Priority Direct Mail ή Priority Line. Ο συγκεκριμένος τρόπος αποστολής δεν περνάει από τελωνείο και έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές. Το Gearbest παρέχει επίσης και το EU Express, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος αποστολής συχνά δεν είναι διαθέσιμος, οπότε επιλέγουμε το Priority Direct Mail ή Priority Line και ολοκληρώνουμε την παραγγελία μας.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το άρθρο παραπάνω για να κάνεις όσες αγορές θέλεις άφοβα, αποφεύγοντας περιττά έξοδα στο τελωνείο.

Σύνοψη…

Το Gearbest το χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι για τις online αγορές τους. Θεωρείται ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα με κινέζικα προϊόντα και χαμηλό κόστος (στις περισσότερες περιπτώσεις). Γνωστά μεγάλα brands είναι επίσης διαθέσιμα, οπότε σε αντίθεση με ιστοσελίδες όπως το Wish, το Gearbest παρέχει μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη γκάμα προϊόντων και προμηθευτών.

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης τις διαθέσιμες εφαρμογές που παρέχει το ηλεκτρονικό κατάστημα για Android και iOS συσκευές. Μέσα από αυτές, θα έχεις επίσης την δυνατότητα να συλλέγεις πόντους, τους οποίους μπορείς να εξαργυρώνεις σε εκπτώσεις για τις επόμενες αγορές σου και να βλέπεις όλες τις νέες προσφορές.

Εσύ έχεις αγοράσει ποτέ από το Gearbest; Και ναι, πως ήταν η εμπειρία σου μέχρι στιγμής; Αν όχι, τι είναι αυτό που σε σταματάει απ’ το να ολοκληρώσεις μια αγορά; Θα χαρώ να ακούσω τις εμπειρίες και τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Feauted Image (Mockup) Credits: Freepik.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε