Αγορά laptop από 300 έως 2,000 ευρώ

Αγορά laptop από 300 έως 2,000 ευρώ

Η αγορά laptop δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο δύσκολη. Για την ακρίβεια, θα έπρεπε να ήταν πανεύκολη. Παρόλα αυτά, ο κόσμος τείνει να δυσκολεύεται αρκετά με την επιλογή ενός καινούργιου laptop, οπότε αποφάσισα να δημιουργήσω ένα άρθρο με τα καλύτερα laptop από 300 έως 2,000 ευρώ.

Τι πρέπει να προσέχεις σε κάθε αγορά laptop (2020)

Προτού τρέξεις να αγοράσεις ένα από τα παρακάτω προτεινόμενα laptops, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις έτσι ώστε να κάνεις μια καλύτερη και πιο προσεκτική αγορά. Θα σε βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται εξηγώντας με απλό τρόπο τι πρέπει να προσέχεις προτού την κάθε αγορά laptop που κάνεις.

1. Ο επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο hardware ενός laptop. Οπότε, αυτός είναι και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάς κάθε φορά προτού αγοράσεις ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο laptop.

Ένα laptop στις μέρες μας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν Intel Core i3 πάνω του. Αν έχει έναν Intel Core i5 ή i7 ή i9 ακόμα καλύτερα, αλλά όσο πιο πολύ ανεβαίνει το τελευταίο νουμεράκι, τόσο πιο ακριβοί γίνονται. Απέφυγε τα laptops που έχουν Intel Celeron επεξεργαστές ή AMD επεξεργαστές, με εξαίρεση τα AMD Ryzen μοντέλα.

2. Μνήμη RAM

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όση περισσότερη μνήμη RAM έχει ένα laptop, τόσα πιο πολλά προγράμματα θα μπορεί να σηκώνει, τόσο πιο σταθερό και γρήγορο θα είναι και τόσο πιο εύκολα θα παίζει διάφορα παιχνίδια.

Στις μέρες μας, ένα laptop θα πρέπει να έχει το λιγότερο 4GB μνήμης RAM, ενώ προτείνονται πλέον κυρίως αυτά που παρέχουν 8GB μνήμης RAM και πάνω. Για απλές εργασίες στον υπολογιστή, όπως σερφάρισμα στο διαδίκτυο, χρήση προγραμμάτων όπως τα Microsoft Office και παρακολούθηση βίντεο στο YouTube, τότε τα 4GB είναι αρκετά. Παρόλα αυτά, αν ενδιαφέρεσαι για μεγαλύτερη και γρηγορότερη ανταπόκριση σε προγράμματα και εφαρμογές, τότε προτίμησε ένα laptop με 8GB και άνω.

3. Σκληρός δίσκος

Η χωρητικότητα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο εδώ. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η ταχύτητα του σκληρού δίσκου. Την ταχύτητα ενός σκληρού δίσκου μπορείς εύκολα να την βρεις από τον τύπο του δίσκου που έρχεται μαζί με το laptop. Αν το laptop έρχεται με HDD δίσκο, αυτό σημαίνει πως μιλάμε για χαμηλές ταχύτητες. Αν όμως έρχεται με έναν SSD δίσκο, τότε μιλάμε για έως και 10 φορές γρηγορότερο laptop από ένα αντοίστιχο που έχει HDD δίσκο.

Άρα:

 • HDD δίσκοι = Αργοί
 • SSD δίσκοι = Γρήγοροι
 • NVME δίσκοι = Πάρα πολύ γρήγοροι

Στις μέρες μας, θα χρειαστεί να προτιμήσεις ένα laptop που έρχεται με SSD δίσκο και όχι με HDD. Φυσικά, μπορείς να αντικαταστήσεις τον HDD δίσκο με έναν SSD, κάνοντας τον HDD εξωτερικό για να αποθηκεύεις αρχεία, αλλά είναι καλύτερο να περιλαμβάνει το laptop ήδη έναν SSD δίσκο για να γλιτώσεις χρήματα και πιθανά έξοδα για να στο αντικαταστήσει ένας τεχνικός.

4. Λειτουργικό σύστημα

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη laptop που μπορείς να επιλέξεις από ιστοσελίδες όπως το Skroutz και το BestPrice:

 1. Laptop με Windows 10 λειτουργικό σύστημα
 2. Macbook με macOS λειτουργικό σύστημα
 3. Laptop με Ubuntu λειτουργικό σύστημα
 4. Laptop No OS (χωρίς λειτουργικό σύστημα)

Αν μπεις σε ιστοσελίδες όπως το Skroutz και το BestPrice, θα βρεις αρκετά laptops τα οποία έρχονται με No OS. Αυτό σημαίνει πως το laptop δεν περιλαμβάνει κάποιο λειτουργικό σύστημα και γι ‘αυτό είναι και τόσο φθηνό. Αν το παραγγείλεις και σου έρθει, θα χρειαστεί να περάσεις τα Windows 10 με ένα USB φλασάκι (η διαδικασία περιγράφεται εδώ). Αν το laptop έρχεται με το Ubuntu, αυτό σημαίνει πως θα έχεις ένα ασφαλές, γρήγορο και σταθερό λειτουργικό σύστημα το οποίο βασίζεται στο Debian, και πιο συγκεκριμένα στο Linux.

Διάβασε επίσης: Γιατί τα laptops με Linux είναι καλύτερα

Αν θέλεις να έχει ένα λειτουργικό σύστημα μέσα, τότε πάρε ένα laptop με Windows 10, macOS ή Ubuntu. Εναλλακτικά, αν επιλέξεις ένα No OS laptop, αυτό σημαίνει πως θα πάρεις στα χέρια σου ένα εξαιρετικό και οικονομικό laptop, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει κάποιο λειτουργικό σύστημα και θα χρειαστεί είτε να το περάσεις εσύ χειροκίνητα, είτε να το πας σε κάποιο κατάστημα ή φίλο που γνωρίζει.

Αγορά laptop από 300 έως 2,000 ευρώ

Παρακάτω έχω δημιουργήσει μια λίστα με τα καλύτερα laptops που έχω βρει αυτή την στιγμή. Για κάθε laptop περιγράφω για τι χρήση προορίζεται έτσι ώστε να μην κάθεσαι και ψάχνεις ή αναρωτιέσαι. Η λίστα θα ανανεώνεται επίσης ανά τακτικά χρονικά διαστήματα με νέα laptops και θα αφαιρούνται τα παλιά, ενώ αν έχεις κάποια απορία ή προβληματισμό, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και θα σου απαντήσω εντός 24ωρών.

Acer Aspire 3 A315-53 (i3-8130U/4GB/1TB/Linux) – 400+€

Acer Aspire 3 A315-53 (i3-8130U/4GB/1TB/Linux)

Το συγκεκριμένο laptop προορίζεται κυρίως για απλή χρήση και είναι ιδανικό για όσους θέλουν κάτι οικονομικό για να μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιούν τα LibreOffice και να έχουν ένα γρήγορο λειτουργικό σύστημα το οποίο σέβεται την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα τους.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανάλυση οθόνης: 1366×768
Επεξεργαστής: Intel Core i3 στα 2.2GHz
Μνήμη RAM: 4GB
Κάρτα Γραφικών: Intel UHD Graphics 620
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Δίσκος: 1TB HDD
Συνδέσεις: Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, Wi-Fi

HP 250 G6 (i3-7020U/4GB/256GB/No OS) – 380+€

HP 250 G6 (i3-7020U/4GB/256GB/No OS)

Το συγκεκριμένο laptop προορίζεται για απλή ή επαγγελματική χρήση, καθώς μπορεί να τρέξει ακόμα και βαριά προγράμματα όπως το Adobe Photoshop, το Camtasia Studio κ.α. Φοράει έναν αξιοπρεπέστατο επεξεργαστή και ο SSD του είναι αρκετά γρήγορος για να αποδίδει πάντα στο μέγιστο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανάλυση οθόνης: 1366×768
Επεξεργαστής: Intel Core i3 στα 2.3GHz
Μνήμη RAM: 4GB
Κάρτα Γραφικών: Intel HD Graphics 620
Λειτουργικό σύστημα: Κανένα
Δίσκος: 256GB SSD
Συνδέσεις: Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB 2.0, USB 3.1, Wi-Fi

Dell Inspiron 3580 (i5-8265U/8GB/256GB/Radeon 520/FHD/Linux) – 590+€

Dell Inspiron 3580 (i5-8265U/8GB/256GB/Radeon 520/FHD/Linux)

Αν ενδιαφέρεσαι για αγορά laptop με δυνατό επεξεργαστή όγδοης γενιάς, 8GB RAM και έναν SSD με 256GB χωρητικότητας (μπορεί να αντικατασταθεί με μεγαλύτερο) και Linux για ασφαλές σερφάρισμα και gaming, τότε το συγκεκριμένο μοντέλο της Dell είναι μια εξαιρετική επιλογή, τόσο για απλή όσο και για επαγγελματική χρήση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανάλυση οθόνης: 1920×1080
Επεξεργαστής: Intel Core i5 στα 1.6GHz
Μνήμη RAM: 8GB
Κάρτα Γραφικών: AMD Radeon 520
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Δίσκος: 256GB SSD
Συνδέσεις: Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB 2.0, USB 3.1, Wi-Fi

Asus VivoBook X560UD-EJ509T (i7-8550U/8GB/256GB/GeForce GTX 1050/FHD/W10) – 700+€

Asus VivoBook X560UD

Το συγκεκριμένο Asus VivoBook κάνει την αγορά laptop παιχνιδάκι για όποιον θέλει ένα άξιο laptop που να είναι ιδανικό για απλή και επαγγελματική χρήση, αλλά και για casual gaming στιγμές. Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών του θα σε βοηθήσουν αρκετά ακόμα και με τα πιο απαιτητικά προγράμματα, ενώ έρχεται με εξαιρετική ανάλυση οθόνης για άνετο σερφάρισμα και αρκετή RAM για εύκολο multitasking.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανάλυση οθόνης: 1920×1080
Επεξεργαστής: Intel Core i7 στα 1.8GHz
Μνήμη RAM: 8GB
Κάρτα Γραφικών: Nvidia GeForce GTX 1050
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10
Δίσκος: 256GB SSD
Συνδέσεις: Bluetooth, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, Wi-Fi

Apple MacBook Air 13″ (i5/8GB/128GB/Retina) (2019) – 950+€

Apple MacBook Air 13" (i5/8GB/128GB/Retina) (2019)

Δύσκολα να απογοητεύσει κάποιον η Apple, καθώς με το συγκεκριμένο MacBook Air παίρνεις επιτέλους το διορθωμένο και ανανεωμένο πληκτρολόγιο και ένα από τα ομορφότερα λειτουργικά συστήματα. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο MacBook Air έρχεται με μια 13.3-ιντσών οθόνη που ίσως κάποιοι θεωρήσουν μικρή, και με έναν SSD μόλις 128GB, οπότε ετοιμάσου για τη χρήση μιας αξιόπιστης Cloud αποθηκευτικής υπηρεσίας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανάλυση οθόνης: 2560×1600 (Retina Display)
Επεξεργαστής: Intel Core i5 στα 1.6GHz
Μνήμη RAM: 8GB
Κάρτα Γραφικών: Intel UHD Graphics 617
Λειτουργικό σύστημα: macOS
Δίσκος: 128GB SSD
Συνδέσεις: Bluetooth, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, Wi-Fi

Dell XPS 13 9370 Touch (i7-8550U/16GB/512GB/UHD/W10) – 1,600+€

Dell XPS 13 9370 Touch

Αν είσαι άνετος με το budget σου, τότε το συγκεκριμένο Dell XPS 13 είναι από τα καλύτερα Windows 10 ultrabooks που μπορείς να αγοράσεις – και λειτουργεί εξίσου τέλεια και με Linux. Έχει touchscreen οθόνη που υποστηρίζει 4K, έναν παντοδύναμο επεξεργαστή και αρκετή RAM για να τρέξει άνετα οτιδήποτε του βάλεις. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση για gaming με την κάρτα γραφικών που φοράει, αλλά παίζει και μεγάλους τίτλους στα low με medium γραφικά και λογικά θα έχεις 40-70 FPS στα περισσότερα παιχνίδια, εφόσον κατεβάσεις και την ανάλυση αρκετά.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανάλυση οθόνης: 3840×2160 / 4K Ultra HD, Touchscreen
Επεξεργαστής: Intel Core i7 στα 1.8GHz
Μνήμη RAM: 16GB
Κάρτα Γραφικών: Intel UHD Graphics 620
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10
Δίσκος: 512GB SSD
Συνδέσεις: Bluetooth, Thunderbolt 3, USB 3.1, Wi-Fi, USB-C
Δακτυλικό Αποτύπωμα:Ναι

Η παραπάνω λίστα για την καλύτερη αγορά laptop θα συνεχίζει να ανανεώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα με νέα laptops. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν και να είναι διαφορετικές από αυτές του άρθρου, αλλά θα διορθώνονται και αυτές με κάθε ανανέωση του άρθρου.

Εσύ ποιο από τα παραπάνω laptops προτιμάς και γιατί; Χρειάζεσαι βοήθεια για να αγοράσεις ένα καινούργιο laptop; Μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση ή προβληματισμό μπορεί να έχεις.

Featured Image Credits: Lisa Fotios στο Pexels

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

2 σκέψεις στο “Αγορά laptop από 300 έως 2,000 ευρώ”

 1. Καλησπέρα,
  δεν προτείνεις κανένα lenovo, δεν τα θεωρείς αξιόπιστα? Ας πούμε το: Lenovo IdeaPad C340-14 (YOGA) FullHD-Touch Ryzen5 8GB/SSD512GB Vega8 W10 +DigitalPen Platinum
  Έχω στην κατοχή μου ένα sony vaio του 2009, με κόστος εκείνης της εποχής στα 1.000€. Εάν η sony δεν είχε εγκαταλείψει την αγορά των laptops, πιθανόν πάλι θα αναζητούσα sony. Βασικά πέρα από κορυφαίες επιδόσεις, για μένα τουλάχιστον, είχε αξεπέραστο design, που σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό εκείνο με είχε κερδίσει στην αγορά του, έτσι όμορφο που άλλα τότε δεν έβλεπα. Θα ήθελα συμβουλή για αγορά (είσαι και τεχνικός υπολογιστών σε γνώσεις?) laptop που να έχει λειτουργικό windows (για να μπορώ να γράφω και κείμενα) και μνήμη/δίσκο 8/512GB, με 14άρα (όχι λιγότερη) οθόνη. Με ενθουσιάζει το σπαστό πληκτρολόγιο των lenovo..! Να έχει καλή ανάλυση οθόνης για ταινίες (παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν), επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Δλδ να είναι ένας καλός υπολογιστής, αξιόπιστος που θα μου μείνει αρκετά χρόνια όρθιος (Ο τωρινός έχει πλέον πολλά προβλήματα, ίσως δεν αντέχει τα 10άρια windows που του πέρασα και κολλάει απίστευτα πολύ!) Η τιμή να είναι όχι πάνω από 1.000€. Δλδ στα black friday να μπορώ να το πάρω γύρω στα 600-700€..
  Ευχαριστώ πολύ
  Μαρία

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρία, η αλήθεια είναι πως τα Sony Vaio ήταν θρυλικά από κάθε άποψη και είναι κρίμα που δεν προχώρησαν τεχνολογικά όπως και τα υπόλοιπα του είδους. Το Lenovo IdeaPad C340-14 που αναφέρεις είναι ένα εξαιρετικό laptop που κάνει πολλά περισσότερα από απλό σερφάρισμα και εργασίες (έχει πολύ δυνατό επεξεργαστή). Για ταινίες είναι ιδανικό κυρίως γιατί παρέχει 1920×1080 ανάλυση στην οθόνη, σε αντίθεση με τα κλασικά laptops που έρχονται με ανάλυση 1366×768. Θεωρώ πως είναι λίγο ακριβό, αλλά αυτό οφείλεται τόσο στο γεγονός πως η οθόνη του είναι touchscreen, αλλά και επειδή είναι 2 in 1 Convertible.

   Γενικά το συγκεκριμένο laptop είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχεις το ποσό για να το αγοράσεις (και έχει επίσης εξαιρετικές κριτικές). Εναλλακτικά, αν σου αρέσουν τα Lenovo και θέλεις κάτι εξίσου γρήγορο αλλά πιο οικονομικό (χωρίς touchscreen και χωρίς να είναι 2 in 1) τότε μπορείς να κοιτάξεις το Lenovo Ideapad L340-15API.

   Απάντηση

Σχολιάστε