Πως να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό

Πως να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος, υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την ακρίβεια, μπορείς να αποκτήσεις ένα καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Έως και πριν από μερικά χρόνια, για να άνοιγες ένα καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, θα έπρεπε και να επισκεφτείς την τράπεζα στην χώρα που βρισκόταν, αλλά και να ακολουθούσες μια νομική και ιδιαίτερα γραφειοκρατική διαδικασία. Πλέον, μπορείς να ανοίξεις ένα καινούργιο λογαριασμό σε λιγότερο από 10 λεπτά, παρέχοντας όλα τα στοιχεία και τις απαιτούμενες πληροφορίες μέσα από τον υπολογιστή, το laptop, το κινητό, ή ακόμα και το tablet σου.

Πως να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό μέσω της WISE

Διάβασε το Review: Τι είναι η Wise (TransferWise) και πως λειτουργεί;

Η Wise είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσεις γρήγορα και εύκολα ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, καθώς επίσης και για να μην χρεώνεσαι ένα κάρο χρήματα όταν καταθέτεις ή σου καταθέτουν χρήματα. Χρησιμοποιώ την υπηρεσία από τότε που ονομαζόταν “TransferWise” και δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μια φορά όλα αυτά τα χρόνια. Είναι επίσης εύκολο για τον καθένα να σου καταθέσει χρήματα, είτε από την Ελλάδα, είτε από οποιαδήποτε χώρα κι αν βρίσκεται.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι επίσης μερικές από τις καλύτερες που θα βρεις, ενώ θα μπορείς να κάνεις κανονικά τις online αγορές σου, όπως θα έκανες και με έναν παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, θα έχεις έναν δικό σου λογαριασμό, σε διαφορετική χώρα, διατηρώντας παράλληλα τα έξοδα αποστολής χρημάτων ιδιαίτερα χαμηλά, σε σημείο που θα σκέφτεσαι να τη χρησιμοποιείς ως κύρια μέθοδο για τις μελλοντικές σου αγορές και πληρωμές.

Με την Wise θα έχεις την δυνατότητα:

  • Να δημιουργήσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό σε μια διαφορετική χώρα, απευθείας μέσα από τον υπολογιστή, το laptop, το κινητό ή το tablet σου.
  • Να κάνεις online αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, να πληρώνεις σε τοπικά καταστήματα, και ό,τι άλλο θα έκανες με μια κανονική κάρτα. Μπορείς ακόμα να πληρώνεις και μέσω ανέπαφων συναλλαγών, χρησιμοποιώντας το smartphone σου.
  • Να παρακολουθείς με ευκολία τις χρεώσεις και τις τιμές ανά συναλλαγή.
  • Να κάνεις γρήγορα και εύκολα πληρωμές μέσω της προσεγμένης και μοντέρνας εφαρμογής για Android και iOS συσκευές. Η εταιρεία είναι επίσης διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας.

Κάτι το οποίο μου έκανε ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη, είναι το γεγονός πως η εταιρεία σου επιτρέπει να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας τον Apple, Google, ή Facebook λογαριασμό σου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο (αλλά βολικό!) για τέτοιου είδους εφαρμογές. Στην περίπτωση που έχεις κάποια απορία, η εταιρεία παρέχει επίσης και μια αναλυτική και οργανωμένη FAQs σελίδα.

Πως να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό μέσω της Revolut

Διάβασε το Review: Revolut: Τι είναι και πως να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα

Η Revolut είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες. Με έδρα το Λονδίνο της Αγγλίας, ιδρύθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko.

Με τον κανονικό standard λογαριασμό, μπορείς να αποκτήσεις έναν λογαριασμό στην Αγγλία με έναν IBAN λογαριασμό. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για τις συναλλαγές των 30+ νομισμάτων που υποστηρίζει η υπηρεσία, ενώ μπορείς να μεταφέρεις έως και 5,000€ μηνιαίως και να κάνεις ανάληψη έως 200€ το μήνα από ΑΤΜ.

Με την Revolut θα έχεις την δυνατότητα:

Η Revolut προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρονικές υπηρεσίες τραπεζών – μέσα από μια προσεγμένη και μοντέρνα mobile εφαρμογή – συμπεριλαμβανομένων:

  • Μεταφορά χρημάτων σε περισσότερα από 30+ νομίσματα.
  • Προ-πληρωμένη debit card που επιτρέπει την ανάληψη χρημάτων σε 120 χώρες.
  • Δυνατότητα μετατροπής νομισμάτων σε Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash η XRP.
  • Προσεγμένες λύσεις για μεγαλύτερη οικονομία και εξοικονόμηση χρημάτων με προσωπικούς “θαλάμους”.
  • Παροχή εγγύησης για την mobile συσκευή ή για ιατρική ασφάλεια.

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες, η Revolut παρέχει και συνδρομητικά πακέτα (χρεώνονται μηνιαίως ή ετησίως με προσφορά) με λιγότερους περιορισμούς και έξτρα χρεώσεις, καθώς επίσης και για άμεση πρόσβαση σε crypto-currencies, cash back και σε όλες τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες.


Σύνοψη: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα;

Αν και υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι για να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, η WISE και η Revolut παραμένουν απ’ τους ευκολότερους και γρηγορότερους τρόπους. Επιπλέον, χρησιμοποιώ και τις δύο τράπεζες εδώ και αρκετά χρόνια και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα και την αξιοπιστία τους.

Και οι δύο τράπεζες σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό online και να αποκτήσεις μια χρεωστική κάρτα για χρήση σε ΑΤΜ σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πληροφορίες της κάρτας θα είναι επίσης διαθέσιμες μέσα από την εφαρμογή της Wise ή Revolut ώστε αν δεν έχεις την φυσική κάρτα μαζί σου, να χρησιμοποιείς τη ψηφιακή. Επιπλέον, και οι δύο εφαρμογές των υπηρεσιών υποστηρίζουν πλήρως τις ανέπαφες συναλλαγές με τη λειτουργία NFC.

Άλλη μια εξαιρετική επιλογή είναι φυσικά και η πασίγνωστη PayPal. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν σου παρέχει κάποια χρεωστική κάρτα και απαιτεί να συνδέσεις τους υπάρχοντες τραπεζικούς σου λογαριασμούς στην υπηρεσία. Αν και η PayPal είναι ιδανική για online συναλλαγές χάρη στην ασφάλεια που παρέχει και το γεγονός πως υποστηρίζεται σχεδόν από κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για όσους δεν χρειάζονται μια φυσική κάρτα και δεν έχουν πρόβλημα αν δεν υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που οι παραδοσιακές τράπεζες παρέχουν.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσεις μεταξύ της WISE και Revolut είναι ανάλογα με το ποια από τις δύο σου καλύπτει τις ανάγκες. Και οι δύο είναι εξαιρετικές επιλογές και ανταποκρίνονται γρήγορα.


Εσύ πως άνοιξες καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό; Χρησιμοποίησες μια από τις παραπάνω επιλογές ή κάποια άλλη; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις, τις προτάσεις και τις εμπειρίες σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε