Πόση RAM χρειάζεσαι για Gaming το 2022

Πόση RAM χρειάζεσαι για Gaming το 2022;

Όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία και τα γραφικά στους υπολογιστές, τόσο πιο γρήγορα αυξάνεται και η ζήτηση για περισσότερη μνήμη RAM από gamers. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό και πόση RAM είναι αρκετή RAM;

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες RAM για Gaming: DDR4, DDR5 για το 2022

Πόση μνήμη RAM χρειάζομαι για Gaming;

Ο αριθμός της μνήμης RAM που χρειάζεται για ένα gaming υπολογιστή βασίζεται καθαρά στη χρήση που του κάνει ο χρήστης του. Για παράδειγμα, αν θέλεις να παίζεις τις τελευταίες AAA κυκλοφορίες στα πιο υψηλά γραφικά, τότε θα πρέπει να σιγουρευτείς πως ο υπολογιστής σου έχει το πιο σύγχρονο και ισχυρό hardware. Σε όσο αφορά όμως τη χρήση της RAM, εκεί τα πράγματα διαφέρουν αρκετά, αλλά είναι ιδιαίτερα απλά.

  • 8GB RAM: Αν ενδιαφέρεσαι να παίζεις μόνο παλαιότερα παιχνίδια, indie games, ή οτιδήποτε δεν απαιτεί αρκετούς πόρους από το σύστημα σου, τότε τα 8GB μνήμης RAM θα είναι αρκετά για να σηκώσουν αυτούς τους τίτλους. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να διατηρείς ανοιχτό μόνο το παιχνίδι ώστε να εξοικονομείς όσο το δυνατόν περισσότερη RAM γίνεται.
  • 16GB RAM: Τα 16GB μνήμης RAM είναι ιδανικά για το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers αυτή την στιγμή, αλλά και για όσους θέλουν να διατηρήσουν το budget χαμηλό. Αν επιλέξεις σύγχρονες μνήμες με υψηλές ταχύτητες, τότε η διαφορά θα είναι ορατή.
  • 32GB RAM: Η ιδανική λύση για σοβαρούς gamers και όσους θέλουν να παίζουν με ύψιστα γραφικά τους πιο πρόσφατους τίτλους παιχνιδιών. Τα 32GB είναι αρκετά για να παρέχουν τεράστια διαφορά στη σταθερότητα και την ταχύτητα του υπολογιστή, ειδικότερα όταν έρχονται με υψηλές ταχύτητες.
  • 64GB RAM ή περισσότερο: Οτιδήποτε περισσότερο από τα 32GB μνήμης είναι ένα μπόνους. Λίγοι είναι αυτοί ωστόσο που θα επενδύσουν τόσα χρήματα για τόση πολύ RAM, καθώς δεν θα τους είναι πάντοτε απαραίτητη. Παρόλα αυτά, αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις επαγγελματικά το streaming σε 4K, τότε πιθανότατα να σου χρειαστούν αν παίζεις τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών.

Αν και η RAM δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταχύτητα και την απόδοση των games, είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα την προτεινόμενη μνήμη που ζητάνε οι τελευταίοι τίτλοι παιχνιδιών. Μιας και κάθε κατασκευαστής παρέχει τις βασικές πληροφορίες για τον τίτλο που κυκλοφορεί, μπορείς να δεις τις ελάχιστες απαιτήσεις των αγαπημένων σου παιχνιδιών ώστε να ελέγξεις την προτεινόμενη RAM που συστήνουν.

Είναι τα 16GB RAM αρκετά για Gaming;

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers, τα 16GB είναι περισσότερο από αρκετά για να παίζουν με άνεση τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Παρόλα αυτά, αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το streaming, ή σκοπεύεις να έχεις άλλα ανοιχτά προγράμματα παράλληλα με το παιχνίδι που παίζεις, τότε προτείνεται να αναβαθμίσεις στα 32GB RAM.

Έως και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, τα περισσότερα AAA παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα δεν ξεπερνάνε τα 12GB στις προτεινόμενες απαιτήσεις τους, ενώ οι ελάχιστα πιο παλιοί τίτλοι συστήνουν τα 8GB RAM.

Αξίζει να επενδύσεις για 32GB RAM;

Έως και πριν μερικά χρόνια, τα 32GB μνήμης RAM ήταν περισσότερο από αρκετά για το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers. Παρόλα αυτά, καθώς το gaming εξελίσσεται, με ολοένα και πιο μεγάλα, βαριά και απαιτητικά παιχνίδια να κυκλοφορούν και τους streamers να κυριαρχούν σε πλατφόρμες όπως το Twitch, τα 32GB γρήγορα έγιναν το καινούργιο στάνταρ των high-end gamers και video streamers.

Αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το streaming και έχεις έναν ισχυρό επεξεργαστή και μια ισχυρή κάρτα γραφικών, τότε τα 16GB RAM θα είναι περισσότερο από αρκετά. Επιπλέον, μπορείς πάντοτε να τα αναβαθμίσεις σε 32GB επενδύοντας λιγότερα από 100 ευρώ.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε