GTA 6 νέα, φήμες και ενημερώσεις από την Rockstar

GTA 6 νέα, φήμες και ενημερώσεις από την Rockstar

Η Rockstar Games έχει επιβεβαιώσει επίσημα πως το GTA 6 βρίσκεται υπό εξέλιξη. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το τι ακριβώς θα δούμε στον επόμενο τίτλο, εκτός φυσικά από ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες φήμες.

Σε ένα άρθρο που δημοσίευσε στο επίσημο Newswire blog της στις 4 Φεβρουαρίου του 2022, η Rockstar Games ανέφερε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η ενεργή ανάπτυξη για την επόμενη σειρά του Grand Theft Auto βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα μόλις είμαστε έτοιμοι, γι ‘αυτό μείνετε συντονισμένοι στο Rockstar Newswrite για επίσημες λεπτομέρειες.

Rockstar Games

Και κάπου εδώ, τελειώνουν όλες οι επίσημες πληροφορίες που έδωσε η εταιρεία για το GTA 6 και όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που μπορούμε να κάνουμε γύρω από το νέο τίτλο και τις φήμες που ακολουθούν γι ‘αυτό. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι πως δεν γνωρίζουμε ακόμη σε τι κατάσταση βρίσκεται το GTA 6 και πότε σκοπεύει η εταιρεία να το κυκλοφορήσει στο κοινό.

Για αρκετά χρόνια τώρα έχουν υπάρξει πολλαπλές φήμες για το τι μπορεί να περιλαμβάνει το GTA 6 και ποια μπορεί να είναι η ιστορία του, οι χαρακτήρες και οι πόλις σε αυτό. Και ναι, αναφέρω “πόλις”, γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε αυτή την φορά περισσότερες πόλις και όχι μόνο μια. Υπάρχουν επίσης φήμες πως το GTA 6 θα είναι η ανανέωση του San Andreas, ενώ άλλες φήμες θέλουν το νέο τίτλο να φέρει πίσω τις ένδοξες μέρες του Vice City.

Πότε μπορεί να κυκλοφορήσει το GTA 6;

Αν η Rockstar Games είχε ανακοινώσει το GTA 6 την ημέρα που κυκλοφόρησε το Red Dead Redemption 2, τότε κατά πάσα πιθανότατα θα βλέπαμε το νέο τίτλο να κυκλοφορεί μέσα στο 2020. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προβλέψεις μας για τη κυκλοφορία του νέου τίτλου.

Αυτό που μπορούμε ωστόσο να κάνουμε, είναι να υπολογίσουμε στο περίπου κάθε ποτέ η εταιρεία κυκλοφορεί ένα καινούργιο τίτλο στη σειρά του Grand Theft Auto:

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣΚΕΝΟΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙΤΛΟΥ
GTA 301/02/200122/10/200180
GTA: VICE CITY01/05/200229/10/2002512
GTA: SAN ANDREAS01/03/200426/10/2004724
GTAIV10/05/200629/04/20082342
GTA: THE LOST AND DAMNED20/11/200817/02/2009310
GTA: THE BALLAD OF GAY TONY26/05/200929/10/200958
GTA V03/11/201117/09/20132247
GTA 601/01/2019

Σύμφωνα με μια αναφορά από τον δημοσιογράφο Jason Schreier στο Twitter, αναφέρεται πως το GTA 6 θα κυκλοφορήσει κάπου στο 2025. Ο λόγος; Πως το παιχνίδι θα βρίσκεται σε μια μοντέρνα έκδοση του Vice City, η οποία θα επεκτείνεται με τον καιρό. Βέβαια, η συγκεκριμένη αναφορά καταρρίπτει την πιο πρόσφατη φήμη πως το GTA 6 θα μπορούσε να ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2023 και θα λάβει χώρα στο Μαϊάμι.

Και αν δεν έφταναν όλα αυτά, αναφέρεται επίσης πως θα υπάρχει ένας μόνο πρωταγωνιστής, το παιχνίδι θα λάβει χώρα τη δεκαετία του 1970 και η ιστορία πίσω από αυτό θα είναι ιδιαίτερα παρόμοια με αυτή του Red Dead Redemption 2. Παρόλα αυτά, όπως προανέφερα, όλα αυτά είναι φήμες και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα από την Rockstar Games, εκτός από το παρακάτω tweet το οποίο αναφέρει να μείνουμε συντονισμένοι στο Newswire blog της.

Θα έχει το GTA 6 γυναίκα πρωταγωνίστρια;

Σύμφωνα με έναν ισχυρισμό που δημοσίευσε ο Jason Schreier στο Bloomberg, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε γυναίκα να πρωταγωνιστεί στο GTA 6 – και για την ακρίβεια, μια Λατίνα γυναίκα.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, αυτή είναι μια αντανάκλαση για την αλλαγή στην κουλτούρα της Rockstar Games, η οποία έρχεται ως απάντηση στους ισχυρισμούς περί κραυγής και εκφοβισμού στο στούντιο.

Οι γνωστότερες φήμες και ισχυρισμοί για το GTA 6

Ποιος δεν λατρεύει μερικές καλές φήμες για την αγαπημένη του σειρά παιχνιδιών; Το GTA είναι είναι άλλωστε ο βασιλιάς των ισχυρισμών και με την Rockstar Games να διατηρεί κάθε πληροφορία άκρως μυστική, είναι απόλυτα λογικό οι οπαδοί του παιχνιδιού να κατακλύζουν κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter και το Reddit με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες φήμες και ισχυρισμούς για το τι θα μπορούσε να είναι το GTA 6.

Τέσσερις πρωταγωνιστές, τρεις πόλις και το ανανεωμένο Vice City

Η πιο πρόσφατη φήμη αναφέρει πως ο νέος τίτλος θα παρουσιάσει τέσσερις πρωταγωνιστές και τρεις πόλις. Αναφέρεται επίσης πως το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα στο Vice City ή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Παρόλα αυτά, πίσω στον Ιούνιο του 2021, ο gamer YouTuber Tom Henderson ανέφερε πως το GTA 6 θα είναι σε μια σύγχρονη και μοντέρνα εποχή του Vice City, μια φήμη την οποία επίσης υποστήριξε και ο Jason Schreier από το Bloomberg. Το βίντεο του Henderson μπορείς να το παρακολουθήσεις παρακάτω, στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τις ιδέες που έχει γύρω από το νέο τίτλο.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε αρχικά από την ανανεωμένη remastered έκδοση του GTA San Andreas, όπου ένα καινούργιο σπίτι εμφανίστηκε στο παιχνίδι το οποίο δεν υπήρχε στην παραδοσιακή και κλασική έκδοση. Αναφέρεται πως αυτό το σπίτι είναι ένα easter egg για το νέο GTA 6, το οποίο αναφέρει πως θα λάβει χώρα σε μια μοντέρνα έκδοση του Vice City.

Το GTA 6 στην Βραζιλία και στις ΗΠΑ

Μια απ’ τις γνωστότερες φήμες που δημοσιεύθηκαν για το GTA 6 ήταν από τον χρήση JackOLantern1982 στο Reddit [η οποία ωστόσο διαγράφτηκε οριστικά] η οποία ανακοίνωνε πως ο νέος τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη και ονομάζεται με την κωδική ονομασία “Project Americas”. Ο χρήστης ανέφερε επίσης πως το νέο παιχνίδι θα λάβει χώρα σε πολλαπλές χώρες, μεταξύ τους η Βραζιλία στο Rio de Janeiro και το Vice City στις ΗΠΑ.

Στη διαρροή αυτή, ο χρήστης ανέφερε επίσης πως το GTA 6 έχει εμπνευστεί από το Narcos, μια πασίγνωστη σειρά του Netflix γύρω από την ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ. Αυτός ο ισχυρισμός, η διαρροή ή φήμη, αποκάλεσε το όπως προτιμάς, θα μπορούσε κάλλιστα να ισχύει μιας και το Grand Theft Auto είναι γνωστό για τα ναρκωτικά που περιλαμβάνει μέσα.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του χρήστη στο Reddit, αναφερόταν πως οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να χτίσουν την δική τους αυτοκρατορία ναρκωτικών, με διάφορους τρόπους που ήταν παρόμοιοι στο Vice City – μα προφανώς άκρως αλλαγμένοι. Ο χρήστης ανέφερε επίσης πως τα αυτοκίνητα στο παιχνίδι θα λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλογα στο Red Dead Redemption 2, επιτρέποντας στους παίκτες να αποθηκεύουν τον εξοπλισμό τους στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου τους.

Τέλος, αναφέρθηκε πως το παιχνίδι θα λάβει χώρα στη δεκαετία του 1970 ή 1980, τα κτήρια θα αλλάζουν / παλιώνουν καθώς περνάει ο καιρός και μεγάλη σημασία έδωσε η Rockstar στις καιρικές συνθήκες του παιχνιδιού.

Το GTA στο Λονδίνο ή στο Τόκιο

Άλλη μια υποτιθέμενη διαρροή αναφέρθηκε και από την ιστοσελίδα Fireden, η οποία ανέφερε πως πρόκειται μια μοντέρνα Liberty City, η οποία εμπνεύστηκε από την διάσημη σειρά The Wire. Η διαρροή υποδηλώνει επίσης ότι βασίζεται επίσης σε ένα κύκλωμα φαρμάκων, καθιστώντας το ένα συνεπές θέμα για όλες τις υπόλοιπες διαρροές που έχουμε ακούσει.

Ο παραπάνω ισχυρισμός ωστόσο κυκλοφόρησε λίγο καιρό αφότου ο Dan Houser (ο συνιδρυτής της Rockstar Games) ανέφερε σε συνέντευξη του πίσω στο 2013 στο Polygon πως το GTA δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες χώρες, γλώσσες ή πόλις. Αυτό έκανε αρκετούς να υποθέσουν πως ο νέος τίτλος ίσως αναζητάει ένα καινούργιο μέρος, ή ακόμα και να επιστρέφει πίσω στο Λονδίνο. Παρόλα αυτά, τον ίδιο ακριβώς μήνα ο Houser σε μια συνέντευξη του στο The Guardian ανέφερε πως το GTA δεν θα επιστρέψει στο Λονδίνο.

Σύμφωνα όμως με μια πηγή που μίλησε στο TechRadar πίσω στο 2016, η Rockstar Games είχε επισκεφτεί την ιαπωνική πρωτεύουσα με στόχο τη δημιουργία του GTA: Tokyo. Η ιδέα για το παιχνίδι τελικά ακυρώθηκε επειδή το σύστημα των δρόμων δεν “βόλεψε” την εταιρεία, αλλά πριν την τελική ακύρωση το στούντιο είχε ήδη συναντηθεί με αρκετούς ντόπιους και τράβηξαν αρκετές φωτογραφίες ώστε να πάρουν μια καλή αίσθηση για την πόλη προτού ξεκινήσουν να δημιουργούν το παιχνίδι.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης πως η Rockstar Games ήταν αρκετά “σοβαρή” για ένα παιχνίδι στην Ιαπωνία και έφτασε μέχρι και στο σημείο να καταχωρήσει τα ονόματα GTA: Tokyo, GTA: Bogota και – μυστηριωδώς – το GTA: Sin City.

Παρόλα αυτά, αν δούμε την σειρά των παιχνιδιών όπως βγήκαν, ξεκινώντας με τα Liberty City – GTA 3, GTA 4, Lost and Damned, The Ballad of Gay Tony, στη συνέχεια τα Vice City – GTA Vice City και San Andreas / Los Santos – GTA: San Andreas, GTA 5, τότε αν η ιστορία επαναληφθεί, πιθανότατα να δούμε το GTA 6 να λαμβάνει χώρα στο Vice City ή Liberty City.

Νέα μεγάλη διαρροή για το GTA 6 (18 Σεπτεμβρίου του 2022)

Το PCGamer ανακάλυψε μια τεράστια διαρροή μέσω του GTAForums η οποία ανέβηκε από τους ίδιους τους hackers που ισχυρίζονται πως αυτό είναι το ολοκαίνουργιο GTA 6. Για την ακρίβεια, οι hackers ανέβασαν περισσότερα από 90 βίντεο του παιχνιδιού, τα οποία δείχνουν τόσο τον κώδικα όσο και τα περιβάλλοντα που τρέχουν πίσω από το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του hacker (ο οποίος εμφανίζεται με την ονομασία ‘teapotuberhacker’ στο GTAForums) είναι επίσης ο ίδιος ο οποίος ευθύνεται για το τεράστιο hack του Uber, και αναφέρει πως πήρε το βίντεο αποκτώντας πρόσβαση στον Slack λογαριασμό ενός υπάλληλου της Rockstar.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από την διαρροή φαίνεται να δείχνουν πως ο νέος τίτλος θα παρουσιάσει ένα gameplay με τόσο άνδρες όσο και γυναίκες χαρακτήρες, κάτι το οποίο σχετίζεται άμεσα και έμμεσα με αρκετές άλλες αναφορές, ισχυρισμούς και διαρροές που είδαμε στο παρελθόν.

https://youtu.be/WMohAU2VmwM
https://youtu.be/9GfPx1yAxQ0

Η Rockstar Games δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής για τα παραπάνω βίντεο.


Το άρθρο θα συνεχίζει να ενημερώνεται με όλα τα νέα που κυκλοφορούν για το GTA 6, καθώς επίσης και με όλες τις καινούργιες διαρροές και φήμες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Έως τότε, προτείνεται να παρακολουθείς το επίσημο blog της Rockstar Games, απ’ όπου και θα ανακοινωθούν πρώτες όλες οι νέες λεπτομέρειες για τον ερχόμενο τίτλο.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.
Social Media:

Σχολιάστε