Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Η μετατροπή PDF σε Word δεν ήταν πάντα μια ευχάριστη και γρήγορη διαδικασία, καθώς απαιτούσε να κατεβάσεις συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία πολλές φορές μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μόνο αν τα αγόραζες πρώτα. Όλος παραδόξως, η μετατροπή Word σε PDF ήταν πάντοτε μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία.

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε με ποιους τρόπους μπορείς εύκολα και γρήγορα να κάνεις μετατροπή PDF σε Word, ακόμα και αν είσαι αρχάριους, εντελώς δωρεάν. Απλά επέλεξε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες ή προγράμματα που καλύπτουν περισσότερο τις ανάγκες σου.

Οι καλύτερες ιστοσελίδες και τα καλύτερα προγράμματα για μετατροπή PDF σε Word

Η λίστα θα ανανεώνεται με κάθε νέο πρόγραμμα ή ιστοσελίδα που βρίσκω. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο εργαλείο που δεν έχω προσθέσει, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και πολύ ευχαρίστως να το κοιτάξω και να το προσθέσω και αυτό.

1. PDF2DOC

Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Προσθέτω πρώτο στην λίστα το PDF2DOC καθώς είναι ο πιο γρήγορος και εύχρηστος τρόπος για να κάνεις μετατροπή PDF σε Word. Η ιστοσελίδα παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης το οποίο είναι ιδανικό για αρχάριους χρήστες και μπορεί να προσθέσει μέσα σε ένα Word αρχείο οτιδήποτε περιλαμβάνει ένα PDF αρχείο, συμπεριλαμβανομένων και των γραμματοσειρών, τον σχεδιασμό και τις εικόνες.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία PDF αρχείων

Μπορείς να μετατρέψεις έως και 20 αρχεία ταυτόχρονα και στη συνέχεια να τα κατεβάσεις είτε ένα ένα, είτε όλα μαζί απευθείας σε συμπιεσμένο ZIP αρχείο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα, να κάνεις κλικ στην επιλογή “Upload” και στη συνέχεια να επιλέξεις τα PDF αρχεία που θέλεις να μετατρέψεις. Έχε κατά νου πως ναι μεν η υπηρεσία είναι δωρεάν προς όλους, ναι μεν περιλαμβάνει διαφημίσεις.


2. WPS PDF to Word Converter

Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Το WPS PDF to Word Converter είναι ένα πρόγραμμα διαθέσιμο για όλες τις εκδόσεις των Windows και σε αντίθεση με το PDF2DOC, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας online, το συγκεκριμένο θα χρειαστεί να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου. Όπως μπορείς να καταλάβεις, το να χρησιμοποιείς προγράμματα και όχι ιστοσελίδες είναι καλύτερο καθώς η διαδικασία είναι γρηγορότερη και τα αρχεία έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα επειδή δεν συμπιέζονται.

Μιας και τα προγράμματα είναι καλύτερα από τις ιστοσελίδες, έρχονται φυσικά και με περιορισμούς. Ως εκ τούτου, το WPS PDF to Word Converter σου επιτρέπει να κάνεις μετατροπή PDF σε Word έως πέντε σελίδες. Αν θέλεις να μετατρέπεις απεριόριστες σελίδες, τότε θα χρειαστεί να αγοράσεις την επί πληρωμής έκδοση, η οποία αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο κοστίζει $19.99 ετησίως. Εκτός από το πρόγραμμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις online υπηρεσίες τους, πάλι για διάφορες μετατροπές αρχείων, πηγαίνοντας εδώ.


3. Online2PDF

Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Το Online2PDF έχει αναφερθεί αρκετές φορές από διάφορες ιστοσελίδες πως είναι η καλύτερη λύση για μετατροπή PDF σε Word, αλλά και η γρηγορότερη. Η υπηρεσία σου επιτρέπει να ανεβάσεις έως και 20 αρχεία ταυτόχρονα, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 150MB σε μέγεθος. Αν επιλέξεις να ανεβάσεις ένα-ένα τα αρχεία σου, τότε κάθε αρχείο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100MB.

Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη σε έξι διαφορετικές γλώσσες (χωρίς να περιλαμβάνονται και τα ελληνικά σε αυτές δυστυχώς) και παρέχει ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον χρήσης.


4. Nitro PDF to Word Converter

Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του Nitro: Η δυνατότητα να κάνεις μετατροπή PDF σε Word απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα του, ή να κάνεις το ίδιο αλλά κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας το πρόγραμμα. Η δωρεάν online λύση σου επιτρέπει να κάνεις μετατροπή PDF σε Word, καθώς επίσης και να ανεβάσεις πολλαπλά αρχεία ταυτόχρονα αλλά και να επιλέξεις τις μορφές τους, στις οποίες υποστηρίζονται και τα PowerPoint και Excel αρχεία. Μόλις η μετατροπή ολοκληρωθεί, η υπηρεσία θα σου στείλει αυτά τα αρχεία απευθείας στο email σου ώστε να τα κατεβάσεις.

Παρόλο που το Nitro ακούγεται ως μια εξαιρετική λύση, σε περιορίζει η δωρεάν έκδοση του στις μόλις πέντε μετατροπές μηνιαίως, ενώ κάποια αρχεία που μετέτρεψα με αυτό είχαν προβλήματα με την μορφοποίηση τους, καθώς κάποιες γραμμές ήταν σε άλλα σημεία, κάποιες εικόνες δεν προστέθηκαν σωστά και πάει λέγοντας.


5. OnlineOCR

Μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο δωρεάν

Για το OnlineOCR, όλα βασίζονται στην ονομασία του. Αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ο όρος, το OCR είναι τα αρχικά του “Optical Character Recognition,” ένα απαραίτητο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζει τους χαρακτήρες που έχει ένα έγγραφο κατά την μετατροπή του σε άλλη μορφή. Έχοντας στον πυρήνα του το εργαλείο OCR, το OnlineOCR θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να κάνεις μετατροπή PDF σε Word, καθώς μπορεί να μετατρέψει και να αναγνωρίσει τέλεια ακόμα και τα ελληνικά, τα κορεάτικα, τα κινέζικα και τα γιαπωνέζικα. Για την ακρίβεια, υποστηρίζει πάνω από 45 διαφορετικές γλώσσες.

Παρόλο που είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία, το OnlineOCR σε περιορίζει στις 15 μετατροπές ανά ώρα. Αν έχεις αρκετά αρχεία που θέλεις να μετατρέψεις, τότε το συγκεκριμένο εργαλείο ίσως δεν είναι για εσένα.


Bonus εργαλεία για μετατροπή PDF σε Word

Όλα τα νέα εργαλεία για μετατροπή PDF σε Word και το αντίστροφο θα προσθέτονται στην παρακάτω λίστα, έτσι ώστε αν κανένα από τα παραπάνω δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου, να έχεις στην διάθεση σου ακόμα περισσότερα.


Εσύ ποιο από τα παραπάνω εργαλεία προτιμάς περισσότερο για μετατροπή PDF σε Word και γιατί; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε