Κορονοϊός: Οι καλύτεροι χάρτες για να βλέπεις την εξάπλωση του ιού

Κορονοϊός: Οι καλύτεροι χάρτες για να βλέπεις την εξάπλωση του ιού

Μπορεί ο Κορονοϊός να μας έχει κλεισμένους στα σπίτια, αλλά υπάρχουν αρκετοί χάρτες από τους οποίους μπορούμε να παρακολουθούμε την εξάπλωση του, καθώς επίσης και να βλέπουμε πόσα θύματα υπάρχουν αλλά και πόσοι ανάρρωσαν πλήρως από τον ιό.

Αλλιώς γνωστός και ως COVID-19, ο κορονοϊός είναι η τεράστια εξάπλωση που λίγοι περίμεναν πως θα γίνει κάποια στιγμή και το επίκεντρο της Ευρώπης. Μιας και είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μπορούμε να ελέγχουμε την εξάπλωση του ιού είναι μέσω ορισμένων ιστοσελίδων.

Διάβασε επίσης: Sport Zone: Πως να βλέπεις ζωντανά live αγώνες σε υπολογιστή και κινητό

Έχε κατά νου πως έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλές εφαρμογές στο διαδίκτυο και σε διάφορα stores οι οποίες αποκαλούνται ως “COVID-19 Trackers” ή “Coronavirus Trackers” και έχουν ως κοινό σκοπό την εξάπλωση malware ιών. Ως εκ τούτου, προσπάθησε να αποφύγεις τέτοιου είδους εφαρμογές και χρησιμοποίησε μόνο τις παρακάτω, οι οποίες και είναι οι ασφαλέστερες, αλλά και οι πιο έμπιστες και γρήγορες στα αποτελέσματα που παρέχουν.

Κορονοϊός: Χάρτες για να παρακολουθείς την εξάπλωση του ιού

Παρακάτω έχω δημιουργήσει μια λίστα με τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες ιστοσελίδες που παρέχουν χάρτες οι οποίες δείχνουν αναλυτικά την εξάπλωση του ιού. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποια ιστοσελίδα, μη διστάσεις να την αφήσεις στα σχόλια στο τέλος του άρθρου, και ευχαρίστως να την προσθέσω στη λίστα.

Bing COVID Tracker

Bing COVID Tracker

Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία, όλο και περισσότερες εταιρείες δημιουργούν εργαλεία για να κρατήσουν τους ανθρώπους ενημερωμένους επί της επιδημίας. Νωρίτερα σήμερα (16 Μαρτίου), η Microsoft κυκλοφόρησε έναν ολοκαίνουργιο πίνακα ελέγχου που παρακολουθεί την εξάπλωση του COVID-19.

Η εταιρεία αναφέρει πως τα δεδομένα που συλλέγονται για το Bing COVID Tracker προέρχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Μπορεί το Bing COVID Tracker να μοιάζει ιδιαίτερα πολύ με παρόμοια άλλα εργαλεία που ήταν από πιο πριν γνωστά, αλλά όχι μόνο είναι από τα γρηγορότερα, αλλά οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθούν και από τα κινητά και tablets τους, και όχι μόνο από τους υπολογιστές/laptops όπως συμβαίνει με τις περισσότερες άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Αν είσαι από μια συγκεκριμένη χώρα και δεν έχεις θέση την Bing σε Διεθνή ρύθμιση, τότε θα σου εμφανίσει περισσότερες πληροφορίες για την εξάπλωση του ιού στην χώρα σου, καθώς επίσης και τις τελευταίες ενημερώσεις αλλά και βίντεο. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό γιατί έτσι θα μπορείς να βλέπεις και αν έχει ανακοινώσει κάποια καινούργια πληροφορία η Κυβέρνηση σου, η οποία αφορά την υγεία και την εξάπλωση του COVID-19.


Johns Hopkins University Tracker

Κορονοϊός: Οι καλύτεροι χάρτες για να βλέπεις την εξάπλωση του ιού

Το Health Map ήταν ο πρώτος χάρτης που εμφανίστηκε για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας έρχονται από το Πανεπιστήμιο John Hopkins, ένα ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στη Βαλτιμόρη.

Διάβασε επίσης: Ελληνική Τηλεόραση: Δες Live TV δωρεάν από τον υπολογιστή

Αν και το συγκεκριμένο εργαλείο ενημερώνει τα δεδομένα του αρκετά συχνά, ίσως το μόνο αρνητικό με αυτό να είναι το γεγονός πως λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές και laptops και όχι τόσο καλά σε κινητά και tablets, όπου ο σχεδιασμός χαλάει γρήγορα και πολλές φορές τα δεδομένα δεν φορτώνουν καθόλου. Αν βρίσκεσαι από το κινητό, τότε θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις περισσότερο το Bing COVID Tracker.


ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
HealthMapWorld Health Organization
NextStrainNBC New York
New York Times’s Dashboard

Εσύ ποιους από τους παραπάνω χάρτες χρησιμοποιείς για να παρακολουθείς τη συνεχή εξάπλωση του ιού; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω, καθώς επίσης και να δω άλλους προτεινόμενους χάρτες.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε