Οι καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές

Αν ψάχνεις για τις καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές για νέους φωτογράφους, τότε αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την σωστή κάμερα για τις ανάγκες σου, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία για να ξεκινήσεις το φωτογραφικό σου ταξίδι.

Αν είσαι καινούργιος φωτογράφος και ετοιμάζεσαι να δεις την τεράστια διαφορά των φωτογραφιών μιας DSLR έναντι αυτών των smartphones, και ετοιμάζεσαι να αγοράσεις την πρώτη σου entry-level DSLR φωτογραφική μηχανή, τότε αυτό το guide θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την σωστή και αυτή που καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

Είτε έχεις ξανά πιάσει κάμερα στα χέρια σου, είτε ήσουν μια ζωή με την κάμερα του κινητού, οι παρακάτω κάμερες είναι ιδανικές για κάθε κάτοχο, αρχάριο η επαγγελματία. Σε αντίθεση με τις κάμερες των κινητών και τις mirrorless κάμερες, οι DSLR φωτογραφικές μηχανές παρέχουν μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία στους φωτογράφους, και γι ‘αυτό ξεχωρίζουν και προτιμούνται τόσο. Με τα στατιστικά που παρέχει το σώμα (body) της κάμερας και τον σωστό επαγγελματικό φακό (lens ή lenses), οι φωτογραφίες μιας DSLR κάμερας δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές ενός smartphone. Παρέχουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία, επιτρέποντας σου να τραβήξεις περισσότερες φωτογραφίες, περιλαμβάνουν περισσότερες επιλογές και δυνατότητες απ’ ότι οι mirrorless κάμερες και σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις το “πάνω χέρι” με τους μελλοντικούς φακούς που θα επιλέξεις να αγοράσεις.

Όλες οι DSLR φωτογραφικές μηχανές παρέχουν πολλές δυνατότητες για τους νέους φωτογράφους, αλλά τα entry-level μοντέλα, όπως η Canon EOS Rebel T7i / EOS 800D (και ο διάδοχος της: Rebel T8i / EOS 850D) τείνουν να παρέχουν λιγότερες δυνατότητες και είναι ελάχιστα πιο αργές στην αυτόματη εστίαση (autofocus) και στο burst shooting. Θα χρειαστεί να επενδύσεις αρκετά περισσότερα για να απολαύσεις όλες τις δυνατότητες μιας επαγγελματικής DSLR κάμερας, όπως για παράδειγμα την Canon EOS 90D, αλλά ως αρχάριος φωτογράφος, είναι σοφή επιλογή να επενδύσεις για αρχή πάνω σε μια entry-level κάμερα.

Διάβασε επίσης: Πως να επιλέξεις τη σωστή φωτογραφική μηχανή

Αν δεν είσαι σίγουρος για το ποια κατασκευαστική εταιρεία να επιλέξεις, την Nikon ή την Canon, τότε μπορείς να διαβάσεις τον οδηγό μας εδώ.

Οι καλύτερες και οικονομικότερες DSLR φωτογραφικές μηχανές για νέους φωτογράφους

1. Nikon D3500

Η καλύτερη οικονομική entry-level DSLR κάμερα αυτή την στιγμή.

Οι καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές
Image Credits: Nikon.gr
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αισθητήρας APS-C CMOS
Megapixels 24.2MP
Βάση φακού (lens mount) Nikon DX
Οθόνη 3-ιντσών
Συνεχής ταχύτητα λήψης 5fps
Μέγιστη ανάλυση βίντεο 1080p
Ιδανική για: Αρχάριους

Σε όσο αφορά τις entry level DSLR κάμερες, η Nikon παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές για τους περισσότερους νέους φωτογράφους. Η Nikon D3500 όχι μόνο τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες ακόμα και με τον στάνταρ φακό της, αλλά σου επιτρέπει να τραβήξεις έως και 1,550 φωτογραφίες προτού μείνεις από μπαταρία.

Το περιβάλλον χρήσης της κάμερας είναι επίσης ιδανικό για αρχάριους χρήστες, καθώς είναι φιλικό και εύκολο προς την χρήση. Η εταιρεία πρόσθεσε μέσα και έναν οδηγό για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις όλες τις ρυθμίσεις της κάμερας σου.

Σημείωση: Ένα από τα αρνητικά της Nikon D3500 είναι πως δεν έχει υποδοχή για 3.1. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό μικρόφωνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, εκτός αν αγοράσεις Bluetooth μικρόφωνο.

Διάβασε επίσης: Επεξεργασία φωτογραφίας: Δωρεάν προγράμματα και εφαρμογές


2. Canon EOS Rebel T7i / Canon EOS 800D

Παραμένει μια καλή επιλογή.

Οι καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές
Image Credits: Canon.gr
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αισθητήρας APS-C CMOS
Megapixels 24.2MP
Βάση φακού (lens mount) Canon EF-S
Οθόνη Αρθρωτή οθόνη αφής 3-ιντσών, 1,040,000 dots
Συνεχής ταχύτητα λήψης 6fps
Μέγιστη ανάλυση βίντεο 1080p
Ιδανική για: Αρχάριους

Η Canon’s EOS Rebel T7i (γνωστή και ως EOS 800D) παραμένει ακόμα μια εξαιρετική επιλογή, καθώς η OS 850D / Rebel T8i, η οποία είναι νεότερο μοντέλο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί στα χέρια σου. Η νεότερη έκδοση της Canon έρχεται με 4K ανάλυση στα βίντεο, καλύτερη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό και Live View focus points. Περιλαμβάνει επίσης και το τελευταίο Digic 8 chip για 7fps burst shooting, βελτιωμένη μέτρηση και ανώτερο χειρισμό θορύβου. Αλλά δυστυχώς η παγκόσμια πανδημία που μας έχει αλλάξει την καθημερινότητα τους τελευταίους μήνες, έκανε την κυκλοφορία του μοντέλου ιδιαίτερα δύσκολη, και έτσι η αγορά του αυτή την στιγμή καθιστάται από δύσκολη έως και αδύνατη.

Οπότε, παραμένει το 800D μοντέλο μέχρι και σήμερα μια καλή επιλογή; Ναι. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να τραβάς βίντεο σε 4K ποιότητα και δεν χρησιμοποιείς συνεχώς το focus με το Live View, το παλαιότερο μοντέλο παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για κάθε νέο φωτογράφο. Το μοντέλο παρέχει επίσης φιλικό περιβάλλον χρήσης και έναν 24.2MP αισθητήρα για να βλέπεις εντυπωσιακά τελικά αποτελέσματα στην ποιότητα των φωτογραφιών σου.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας σε Android και iOS


Nikon D5600

Χρειάζεσαι περισσότερη δύναμη; Τότε η D5600 της Nikon είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Οι καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές
Image Credits: NIkon.gr
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αισθητήρας APS-C CMOS
Megapixels 24.2MP
Βάση φακού (lens mount) Nikon DX
Οθόνη Αρθρωτή οθόνη αφής 3.2-ιντσών, 1,040,000 dots
Συνεχής ταχύτητα λήψης 5fps
Μέγιστη ανάλυση βίντεο 1080p
Ιδανική για: Αρχάριους

Αν ενδιαφέρεσαι να επενδύσεις λίγα χρήματα παραπάνω για μια δυνατότερη μηχανή, τότε η D5600 είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεσαι. Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των entry-level, έρχεται με χαρακτηριστικά που βάζουν ανταγωνιστικές φωτογραφικές μηχανές όπως την Canon EOS Rebel T7i / EOS 800D στη δεύτερη θέση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν την συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή να ξεχωρίζει από τα D3400 και D3500 μοντέλα, είναι η μεγαλύτερη LCD οθόνη, που όχι απλά γυρίζει και περιστρέφεται για να κάνει την ζωή σου ευκολότερη, κυρίως αν είσαι vlogger, αλλά ανταποκρίνεται και στην αφή, περιλαμβάνοντας ένα προηγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης, υποστήριξη Wi-Fi και μια μεγάλη γκάμα από ρυθμίσεις και επιλογές της κάμερας. Σίγουρα, πληρώνεις λίγα περισσότερα, αλλά κερδίζεις αρκετά. Είναι επίσης μια κάμερα η οποία θα σου διαρκέσει για αρκετά χρόνια.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες ιστοσελίδες για φωτογράφους


Canon EOS Rebel T7 / Canon EOS 2000D

Για νέους φωτογράφους με πολύ μικρό budget που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα.

Οι καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αισθητήρας APS-C CMOS
Megapixels 24.1MP
Βάση φακού (lens mount) Canon EF-S
Οθόνη 3-ιντσών, 920,000 dots
Συνεχής ταχύτητα λήψης 3fps
Μέγιστη ανάλυση βίντεο 1080p
Ιδανική για: Αρχάριους

Η Canon EOS 2000D είναι μια από τις οικονομικότερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές που μπορείς να αγοράσεις αυτή την στιγμή. Το κόστος της δεν χρειάζεται να σε ξεγελάει, καθώς έρχεται με 24MP sensor, υποστηρίζει Wi-Fi, NFC και Full HD εγγραφή βίντεο. Σίγουρα, μπορεί να μην τραβάει 4K ποιότητα βίντεο, να είναι αρκετά αθόρυβη και να έρχεται με πιο ποιοτική κατασκευή, αλλά παραμένει μια εξαιρετική entry-level κάμερα για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση για κάτι ακριβότερο.

Τα καλά νέα είναι πως ακόμα και με την συγκεκριμένη entry-level DSLR, αν μελλοντικά αγοράσεις έναν καλύτερο φακό, θα μπορείς να έχεις επαγγελματικά αποτελέσματα. Τέλος, για το συνολικό κόστος της κάμερας, έρχεται με ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όσο αφορά τη ζωή της μπαταρίας, σε αντίθεση με πολλές mirrorless.


Canon EOS Rebel SL3 / EOS 250D

Η οικονομικότερη entry-level DSLR φωτογραφική μηχανή με 4K ποιότητα βίντεο στα 30fps.

Οι καλύτερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές
Image Credits: Canon.gr
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αισθητήρας APS-C CMOS
Megapixels 24.1MP
Βάση φακού (lens mount) Canon EF-S
Οθόνη 3-ιντσών, 1,040,000 dots
Συνεχής ταχύτητα λήψης 5fps
Μέγιστη ανάλυση βίντεο
Ιδανική για: Αρχάριους

Η Canon EOS 250D θεωρείται αυτή την στιγμή ως μια από τις φθηνότερες entry-level DSLR φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν 4K ποιότητα βίντεο στα 30 fps. Έρχεται επίσης με έναν κλασικό και διαχρονικό σχεδιασμό, ο οποίος συμβαδίζει με τα σημερινά δεδομένα της μόδας. Η κάμερα έρχεται με 24,1 MP sensor, ενσωματωμένο flash και με μια 3-ιντσών οθόνη που γυρίζει και περιστρέφεται, καθιστώντας την ιδανική για vloggers.

Αν έχεις να επενδύσεις τα χρήματα, τότε σίγουρα δεν θα μετανιώσεις την επιλογή της συγκεκριμένης κάμερας, η οποία βέβαια έχει 9-point AF σύστημα και βαρύ rolling shutter όταν τραβάς σε 4K ποιότητα. Κατά τα άλλα, η EOS 250D είναι ένα από τα πιο “μοντέρνα” μοντέλα entry-level φωτογραφικών μηχανών που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή.


Εσύ ποια από τις παραπάνω κάμερες προτιμάς και γιατί; Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποια που δεν πρόσθεσα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου ή τις ερωτήσεις / απορίες σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Featured Image Credits: JD Gipson στο Unsplash

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή Επάνω
Κλείσιμο
Περιήγηση Ετικετών