Εντοπισμός Δέματος από ΕΛΤΑ, ACS, Ταχυδρομική και DHL

Αν έκανες μια online παραγγελία και σου έχει σταλθεί ο αριθμός αποστολής από την Courier εταιρεία με την οποία αποστάλθηκε το δέμα, τότε μπορείς εντοπίσεις το δέμα σου εύκολα και γρήγορα και να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή την στιγμή.

Εντοπισμός δέματος στην Ελλάδα

Όλες οι γνωστές courier εταιρείες παρέχουν τις δικές τους σελίδες για να παρακολουθείς τις παραγγελίες που στέλνονται μέσω αυτών. Παρακάτω έχω δημιουργήσει μια λίστα με τις γνωστότερες courier στην Ελλάδα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις και να συμπληρώσεις στο διαθέσιμο πεδίο τον αριθμό αποστολής που σου στάλθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα που έγινε η παραγγελία.

Εντοπισμός δέματος στο Εξωτερικό

Αν έχεις κάνει μια παραγγελία από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εκτός Ελλάδος, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις στην Google ή την Bing την courier εταιρεία με την οποία στάλθηκε το δέμα και να βρεις την Tracking σελίδα της. Κάθε εταιρεία παρέχει ένα πεδίο αναζήτησης αποστολών, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να το εντοπίσεις.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ιστοσελίδες όπως το 4Tracking.net το οποίο σου επιτρέπει να εισάγεις αριθμούς παραγγελιών και αυτό εντοπίζει αυτόματα σε ποια μεταφορική / courier εταιρεία ανήκει και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Η ιστοσελίδα παρέχει διεθνής υποστήριξη και ελέγχει τον αριθμό παραγγελίας σε περισσότερες από 670 διαφορετικές μεταφορικές.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

  • Γιατί η courier μεταφορική δεν αναγνωρίζει τον αριθμό αποστολής;

    Αν βάζεις τον αριθμό παραγγελίας στην σωστή courier μεταφορική και δεν σου εμφανίζει αποτελέσματα ή αναφέρει πως δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός αποστολής, τότε περίμενε λίγη ώρα και προσπάθησε ξανά. Συνήθως οι μεταφορικές χρειάζονται μερικά λεπτά ώρες έως ότου ανανεώσουν τους αριθμούς παραγγελιών από τη στιγμή που τους λαμβάνουν. Αν το πρόβλημα συνεχίζει, τότε επικοινώνησε με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

  • Γιατί έφτασε το δέμα αλλά δεν το έχω λάβει ακόμα;

    Αν μέσα από την ιστοσελίδα της μεταφορικής βλέπεις πως το δέμα έχει φτάσει στην περιοχή σου αλλά δεν το έχεις λάβει ακόμη, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις με την courier ώστε να ρωτήσεις γιατί δεν παρέλαβες το δέμα σου. Πιθανότατα να μην έφτασαν ακόμα σε εσένα, ή να χρειάζεται να το παραλάβεις από το κατάστημα.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.
Social Media:

Σχολιάστε