Δωρεάν Android TV εφαρμογές για κάθε χρήση

50+ Δωρεάν Android TV εφαρμογές και παιχνίδια για όλους

Υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν Android TV εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις, αλλά υπάρχουν ορισμένες που θα ‘πρεπε να βρίσκονται σε κάθε Smart TV.

Ενώ μπορείς να ανοίξεις το Google Play Store στην τηλεόραση σου και να ξεκινήσεις να σερφάρεις στις εκατοντάδες διαθέσιμες εφαρμογές, θα πρέπει επίσης να ‘χεις μεγάλη υπομονή και αρκετό χρόνο για να “σκοτώσεις” αναζητώντας τις κατάλληλες εφαρμογές. Συνήθως, είτε όταν αγοράζουμε μια καινούργια Smart TV, είτε όταν θέλουμε να ελέγξουμε την υπάρχον μας, σιγουρευόμαστε πως έχουμε ορισμένες βασικές Android TV εφαρμογές εγκατεστημένες.

Αυτές οι εφαρμογές θα καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, καθώς θα αναλάβουν τις πιο βασικές λειτουργίες, όπως την παρακολούθηση ταινιών, σειρών και βίντεο, την παροχή καναλιών ή ραδιοφωνικών σταθμών, την υποστήριξη συγκεκριμένων μορφών αρχείων, το sideloading άλλων εφαρμογών, την περιήγηση στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες και την επέκταση των λειτουργιών της Smart TV σου.

Σημείωση: Μιας και η ανάπτυξη εφαρμογών προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς, νέες Android TV εφαρμογές κυκλοφορούν συνεχώς. Θα συνεχίζω να ανανεώνω το άρθρο με νέες Android TV εφαρμογές και θα αφαιρώ όσες πάψουν την λειτουργία τους ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Ως εκ τούτου, αποθήκευσε το άρθρο στους σελιδοδείκτες σου για να ανακαλύπτεις νέες εφαρμογές κάθε μερικές βδομάδες.

Διάβασε επίσης: Xiaomi Mi TV Box – Κάνε την τηλεόραση σου Android Smart TV

Περιεχόμενο

Android TV εφαρμογές για ταινίες και σειρές

Android TV εφαρμογές για ταινίες και σειρές
Image Credits: Compare Fibre στο Unsplash.

Netflix

Το Netflix είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη streaming υπηρεσία για να παρακολουθείς ταινίες και σειρές. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τόσο για Android και iOS συσκευές, όσο και για Windows και Android TVs. Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα μελλοντικά με την εφαρμογή, μπορείς να χρησιμοποιείς το Netflix επίσης από το πρόγραμμα περιήγησης.

Kodi

Το Kodi είναι ένας ανοιχτού κώδικα player (ή media center, ό,τι προτιμάς), ο οποίος σου δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα περιεχομένου που περιλαμβάνει βίντεο, μουσική και podcast επεισόδια. Μπορείς να παρακολουθήσεις όλο το περιεχόμενο από διαφορετικές συσκευές, όπως από την τηλεόραση σου, από το laptop, το κινητό, το tablet ή ακόμα και από το Raspberry Pi σου. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο άρθρο με τίτλο “Τι είναι το Kodi και πως ακριβώς λειτουργεί;“.

Stremio

Το Stremio βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα προγράμματα και εφαρμογές για να παρακολουθείς δωρεάν ταινίες και σειρές με ελληνικούς υπότιτλους, σε ό,τι ποιότητα προτιμάς, μέσα από ένα εύκολο και πρακτικό περιβάλλον χρήσης. Το πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν προς όλους, ενώ περιλαμβάνει κατηγοριοποιημένα όλες τις ταινίες, τις σειρές και οτιδήποτε αναζητάς. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο άρθρο με τίτλο “Stremio: Δωρεάν ταινίες και σειρές με ελληνικούς υπότιτλους“.

Plex

Το Plex ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές που κυκλοφόρησαν για Android TVs – και παραμένει μέχρι και σήμερα μια απ’ τις καλύτερες. Ο κύριος σκοπός της εφαρμογής είναι να αναπαράγει βίντεο από τον υπολογιστή ή το κινητό στην τηλεόραση, αλλά υποστηρίζει επίσης και άλλους τύπους αρχείων, όπως μουσική, φωτογραφίες κ.α. Η εφαρμογή σου επιτρέπει επίσης να κάνεις streaming από cloud υπηρεσίες όπως το OneDrive, Google Drive και Dropbox. Επιπλέον, υπάρχουν επιπρόσθετα plugins που μπορείς να εγκαταστήσεις για να επεκτείνεις τις δυνατότητες του Plex, όπως να παρακολουθείς δωρεάν ταινίες και σειρές (αλλά με διαφημίσεις).

Pluto TV

Το Pluto TV είναι με διαφορά η καλύτερη εφαρμογή για να παρακολουθείς live τηλεόραση σε Android συσκευές. Η υπηρεσία περιλαμβάνει περισσότερα από 250 live και on-demand τηλεοπτικά κανάλια και εκατοντάδες χιλιάδες ταινίες και σειρές. Τα πιο γνωστά κανάλια είναι το CNN, NBC News, Fox Sports, MLS και πολλά ακόμα.

Wake on LAN

Το Wake on LAN δεν σου επιτρέπει να παρακολουθείς ταινίες και σειρές, αλλά σε βοηθάει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή χωρίς άσκοπες διακοπές. Αν χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως το Plex και το Kodi για να παρακολουθείς ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και πάει λέγοντας, τότε το Wake on LAN αποτρέπει αυτές τις εφαρμογές απ’ το να κάνουν αυτόματη παύση λόγο αδράνειας.


Android TV εφαρμογές για παρακολούθηση βίντεο και ψυχαγωγικού περιεχομένου

Android TV εφαρμογές για παρακολούθηση βίντεο και ψυχαγωγικού περιεχομένου - Dailymotion
Η εφαρμογή του Dailymotion σε διαφορετικές συσκευές / Image Credits: Dailymotion.com

Facebook

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εφαρμογές του Facebook, η εφαρμογή του για Android TVs είναι αρκετά διαφορετική. Στις Android TVs το Facebook λειτουργεί περισσότερο ως μια υπηρεσία για βίντεο, παρά για κοινωνική δικτύωση. Ουσιαστικά, σου επιτρέπει να παρακολουθείς βίντεο από φίλους, σελίδες και γκρουπ, καθώς επίσης και αυτά που έχεις ανεβάσει εσύ ή έχεις αποθηκεύσει σε κάποια λίστα.

Twitch

Αν λατρεύεις να παρακολουθείς live βίντεο με ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια, να γράφουν κώδικα, να μαγειρεύουν ή να παρουσιάζουν κάποιο ταλέντο τους, τότε το Twitch είναι αναμφισβήτητα η νούμερο ένα υπηρεσία για τους λάτρεις του live streaming.

YouTube

Κατά πάσα πιθανότητα, το YouTube θα το βρεις προ-εγκατεστημένο στην Android TV σου, καθώς είναι μια από τις βασικές υπηρεσίες της Google. Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει εγκατεστημένο ή το έχεις διαγράψει στο παρελθόν, θα το βρεις διαθέσιμο στο Google Play Store. Ως γνωστών, το YouTube είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία για βίντεο σε ολόκληρο τον κόσμο, παρέχοντας μια γκάμα με δισεκατομμύρια βίντεο.

YouTube Kids

Το YouTube Kids δημιουργήθηκε για να παρέχει στα παιδιά ένα πιο περιορισμένο περιβάλλον, το οποίο απλοποιεί και κάνει πιο διασκεδαστική τη διαδικασία της εξερεύνησής τους. Επίσης, διευκολύνει τους γονείς και τους φροντιστές να καθοδηγούν τα παιδιά, καθώς ανακαλύπτουν νέα και συναρπαστικά ενδιαφέροντα στην πορεία του ταξιδιού τους. Το YouTube Kids είναι διαφορετική εφαρμογή.

Vimeo

Το Vimeo, έρχεται και αυτό με την σειρά του προ-εγκατεστημένο σε μια μεγάλη γκάμα Android TVs, αλλά όχι σε όλες, οπότε ίσως χρειαστεί να το εγκαταστάσεις χειροκίνητα. Το Vimeo είναι η καλύτερη εναλλακτική του YouTube με ύψιστης ποιότητας βίντεο που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στο διαδίκτυο.

DailyMotion

Όπως το YouTube και το Vimeo, έτσι και το DailyMotion είναι μια από τις γνωστότερες βίντεο υπηρεσίες και θεωρείται ως καλύτερη εναλλακτική του YouTube για γενικό περιεχόμενο. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει

VLC Media Player

Αν παρακολουθείς ταινίες και βίντεο τα οποία περνάς στην Android TV σου μέσω κάποιου εξωτερικού σκληρού δίσκου ή USB συσκευής, τότε χρειάζεσαι μια καλή εφαρμογή που να υποστηρίζει κάθε μορφή βίντεο και μουσικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το VLC Media Player είναι μονόδρομος, τόσο στους υπολογιστές, όσο και στα κινητά, τα tablets και τις Android TVs. Η εφαρμογή υποστηρίζει σχεδόν κάθε μορφή βίντεο και μουσικής, είναι σταθερή, γρήγορη και ιδιαίτερα ελαφριά.

Red Bull TV

Αν σου αρέσουν τα extreme sports και δεν χάνεις ευκαιρία για λίγη δράση, τότε η Red Bull TV έχει αναμφισβήτητα μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ και βίντεο. Από extreme ποδηλασία, Enduro, Motocross, ιστιοπλοΐα, αγώνες αυτοκινήτων και μηχανών, έως και Μπάντζι τζάμπινγκ, καταδύσεις και ταξίδια σε μαγικά μέρη με φουτουριστικά μονοπάτια και πάρκα, η Red Bull είναι ο βασιλιάς των extreme sports.

TED TV

Το TED TV είναι ο νούμερο ένας προορισμός για όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν ομιλητές να μιλάνε πάνω σε θέματα στα οποία είναι ειδικοί. Από επιστήμη, επιχειρηματικότητα, τεχνολογία, ψυχολογία, ιστορία, μελλοντικές προβλέψεις έως και για θέματα που αφορούν παγκόσμια ζητήματα, οι ομιλίες στο TED θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο περίεργους ανθρώπους.


Android TV εφαρμογές για μουσική και ράδιο

Android TV εφαρμογές για μουσική και ράδιο
Image Credits: Samuel Regan-Asante στο Unsplash.

Spotify

Το Spotify είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου κομμάτια σε ύψιστη ποιότητα, να ακούς τους αγαπημένους σου podcasters, ή απλά για να αφήνεις το shuffle play να κάνει τις επιλογές. Η streaming υπηρεσία διαθέτει μια γκάμα με περισσότερα από 70 εκατομμύρια κομμάτια και 2.9 εκατομμύρια podcast επεισόδια. Το Spotify παρέχει επίσης περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια playlists και τον Ιούνιο του 2021, η υπηρεσία ανέφερε πως έχει περισσότερους από 365 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και 165 εκατομμύρια μηνιαίους συνδρομητές.

YouTube Music

Όπως και το Spotify, έτσι και το YouTube Music είναι μια streaming υπηρεσία για να ακούς μουσική. Η υπηρεσία περιλαμβάνει εκατομμύρια κομμάτια και πρόσφατα αντικατέστησε το Google Music στις Android συσκευές.

TuneIn

Αν απολαμβάνεις το κλασικό και παραδοσιακό ράδιο, τότε το TuneIn είναι η νούμερο ένα στάση. Η υπηρεσία περιλαμβάνει περισσότερους από 120 χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ τους και αρκετοί ελληνικοί και έχει περισσότερους από 75 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές. Επιπλέον, αν δημιουργήσεις τον δικό σου λογαριασμό, θα έχεις την δυνατότητα να βάζεις σε λίστες τους αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Web Browsers για Android TVs

Web Browsers για Android TVs
Ο Puffin browser σε Smart TV / Image Credits: Puffin

Mozilla Firefox

Αν ενδιαφέρεσαι για έναν σταθερό, γρήγορο και αξιόπιστο πρόγραμμα περιήγησης, τότε ο Firefox είναι μια απ’ τις καλύτερες επιλογές εκεί έξω. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους browsers της λίστας, η Mozilla εστιάζει ιδιαίτερα στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών της, μπορεί να συγχρονίσει όλα τα δεδομένα από το κινητό και τον υπολογιστή σου και παρέχει εκατοντάδες διαθέσιμα extensions (πρόσθετα).

Puffin TV

Ο Puffin TV είναι ίσως ο μοναδικός browser για Android TVs που μπορεί να ανταπεξέλθει στην σωστή εμφάνιση σχεδόν κάθε ιστοσελίδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης με έχει “σώσει” εκατοντάδες φορές όταν είχα να κάνω με Android TVs ή TV Boxes τα οποία δεν είχαν κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης και δεν υποστήριζαν τον Firefox. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη στο Play Store και υποστηρίζει σχεδόν κάθε Android TV, σε αντίθεση με τον Firefox.

DuckDuckGo

Το DuckDuckGo είναι μια από τις ελάχιστες εφαρμογές που παίρνει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα τόσο σοβαρά. Στόχος της εταιρείας ήταν πάντοτε η διατήρηση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών και γι ‘αυτό η μηχανή αναζήτησης έχει αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια από εκατομμύρια ανθρώπους. Ο DuckDuckGo browser είναι διαθέσιμος και για Android TVs, αλλά στην περίπτωση που αναρωτιέσαι, δεν διατίθεται μέσω του Play Store, αλλά μέσω του APKMirror.

Google Chrome

Κατά πάσα πιθανότητα θα προσπάθησες ήδη να εγκαταστήσεις τον Google Chrome από το Play Store αλλά γρήγορα θα αντιλήφθηκες πως δεν υπάρχει διαθέσιμος. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσεις τον Chrome στην Android TV σου με δύο διαφορετικούς τρόπους: Ο πρώτος τρόπος είναι να το εγκαταστήσεις από την εφαρμογή Aptoide για την οποία αναφέρομαι παρακάτω. Ο δεύτερος τρόπος είναι να κατεβάσεις το .APK αρχείο με την τελευταία έκδοση και να το εγκαταστήσεις μέσω του Solid Explorer File Manager (για το οποίο αναφέρομαι παρακάτω).


Android TV εφαρμογές για διαχείριση και οργάνωση αρχείων

Android TV εφαρμογές για διαχείριση και οργάνωση αρχείων - TV Launcher
Ο σχεδιασμός του TVLauncher / Image Credits: TVLauncher στο Google Play Store.

Solid Explorer File Manager

Μετά την κάθοδο του ES File Explorer, το Solid Explorer ήρθε για να αντικαταστήσει τον διαχειριστή αρχείων μας τόσο στα smartphones μας, όσο και στις Android TVs μας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδανική για να βρίσκεις εύκολα και γρήγορα όλα τα αρχεία σου, να κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογές, να διαγράφεις αρχεία, να εγκαθιστάς APK αρχεία από τρίτους, να συνδέεσαι στον FTP server σου και πολλά-πολλά ακόμα.

TVLauncher

Αν έχεις βαρεθεί τον προεπιλεγμένο και κλασικό σχεδιασμό της Android TV σου, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το TVLauncher. Ο συγκεκριμένος laucher σου επιτρέπει να επιλέξεις ανάμεσα από μια γκάμα χρωμάτων και σχεδιαστικών προτύπων για την αρχική οθόνη, να προσθέσεις κινούμενα backgrounds, να προσθέτεις τις αγαπημένες σου εφαρμογές στην αρχική οθόνη και πολλά-πολλά ακόμα.

Photo Gallery and Screensaver

Το Photo Gallery and Screensaver είναι η απόλυτη εφαρμογή για όσους θέλουν να βλέπουν τις φωτογραφίες τους από την τηλεόραση τους. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή σου επιτρέπει να βλέπεις τις φωτογραφίες σου από κάποια τοπική συσκευή (όπως USB φλασάκι ή εξωτερικός δίσκος ή SD Card), καθώς επίσης και από τρίτες υπηρεσίες όπως το Google Photos, το Facebook, το Flickr, μεταξύ άλλων. Σου επιτρέπει επίσης να προσθέτεις συγκεκριμένες φωτογραφίες για τη screensaver λειτουργία της οθόνης σου (όταν παραμένει ανενεργή για αρκετή ώρα και ξεκινάει να εμφανίζει αυτόματα φωτογραφίες και να τις εναλλάσσει).

Ουσιώδης Android TV εφαρμογές

Ουσιώδης Android TV εφαρμογές
Το Aptoide σε Smart TV / Image Credits: Aptoide

Aptoide

Το Aptoide δεν ήρθε για να αντικαταστήσει απλά το Play Store στις Android συσκευές, αλλά και για να παρέχει μια τεράστια γκάμα εφαρμογών και παιχνιδιών χωρίς τους περιορισμούς που θέτει η Google. Είτε αναζητάς για ένα εναλλακτικό store, είτε δεν μπορείς να βρεις ορισμένες εφαρμογές λόγο περιορισμών, είτε επειδή δεν ανοίγει το Google Play Store, τότε το Aptoide θα σε καλύψει πλήρως. Το συγκεκριμένο marketplace διαθέτει περισσότερες από 2500 δωρεάν Android TV εφαρμογές.

AccuWeather

Το AccuWeather είναι μια από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες εφαρμογές για την παρακολούθηση του καιρού. Η εφαρμογή έρχεται σε δύο εκδόσεις, μια δωρεάν και μια premium, αλλά η πρώτη θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, ενώ ανανεώνει τις καιρικές συνθήκες και ειδοποιεί τους χρήστες του σε πραγματικό χρόνο.

The Weather Network

Το The Weather Network είναι μια πανέμορφη εφαρμογή με προγνώσεις καιρικών συνθηκών. Την εφαρμογή την είχα αναφέρει και στο άρθρο με τις καλύτερες Android εφαρμογές καιρού και περιλαμβάνει βίντεο, καιρικές συνθήκες, χάρτες και 14-ημερη πρόβλεψη με 36-ωρες και ημερήσιες προβλέψεις.

TunnelBear

Το TunnelBear, το οποίο είχα αναφέρει στο άρθρο με τίτλο “Τα καλύτερα δωρεάν VPN προγράμματα“, παρέχει έως και 500 MB δωρεάν δεδομένων κάθε μήνα για ανώνυμη και ασφαλή λειτουργία. Η εφαρμογή θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της Android TV σου, ενώ θα σου παρέχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες που είναι μπλοκαρισμένες.

TVUsage

Το TVUsage είναι μια απ’ τις νεότερες και πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν Android TV εφαρμογές. Για την ακρίβεια, η εφαρμογή σου επιτρέπει να παρακολουθείς τα στατιστικά από τη χρήση που γίνεται σε μια τηλεόραση, όπως τα ημερήσια και εβδομαδιαία στατιστικά χρήσης. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες για να περιορίσεις τη χρήση της τηλεόρασης και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για το πότε έφτασε η στιγμή να κλείσεις την τηλεόραση.

Send files to TV (SFTV)

Το Send files to TV κάνει ακριβώς αυτό που αναφέρει και η ονομασία του: σου επιτρέπει να μεταφέρεις βίντεο, φωτογραφίες και μουσική από το κινητό ή το tablet στην τηλεόραση σου. Για να το κάνει αυτό, θα χρειαστεί να έχεις την εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό και στην τηλεόραση και συνδεδεμένες και τις δύο συσκευές στο ίδιο WiFi δίκτυο.

AirScreen

Ενώ οι Android TV συσκευές υποστηρίζουν πλήρως το Google Cast, που σημαίνει πως μπορείς να μεταδόσεις οτιδήποτε θέλεις στην τηλεόραση σου από οποιαδήποτε άλλη συσκευή με Android, συμπεριλαμβανομένων και των Chromebooks, δεν μπορείς να μεταδόσεις τίποτα από κάποια Apple συσκευή. Αν είσαι κάτοχος iPhone η iPad τότε με το AirScreen θα έχεις την δυνατότητα να μεταδόσεις τα πάντα στην τηλεόραση σου.

Sideload Launcher

Απ’ όσο θα ‘χεις παρατηρήσει ήδη, πολλές εφαρμογές που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στις Android συσκευές μας, θα πρέπει να τις κάνουμε sideload για να τις περάσουμε και στην Android TV μας. Το πρόβλημα ωστόσο με τις εφαρμογές που κάνουμε εγκατάσταση εκτός του Play Store είναι πως δεν μπορούμε να τις ορίσουμε ως προεπιλεγμένες. Εδώ έρχεται το Sideload Launcher το οποίο εμφανίζει όλες τις sideloaded εφαρμογές στην Android TV σου.

Τα καλύτερα παιχνίδια για Android TVs

Αν κάποιο από τα παρακάτω παιχνίδια δεν είναι διαθέσιμο στο Play Store της Android TV σου, μπορείς επίσης να ελέγξεις μήπως μπορείς να το κατεβάσεις από το Aptoide, το οποίο έχει λιγότερους περιορισμούς.

RetroArch

Το RetroArch είναι μια από τις πιο γνωστές και ισχυρές (ανοικτού κώδικα) emulator πλατφόρμες και μπορεί να εξομοιώσει μια τεράστια γκάμα από ρετρό gaming κονσόλες όπως το Atari 2600, NES, Nintendo 64, GameBoy και πολλές ακόμα. Ο συνδυασμός ενός χειριστηρίου κονσόλας, μια Android TV και το RetroArch, θα σου δώσει την δυνατότητα να απολαύσεις όλα τα παλιά αγαπημένα σου games, ενώ η εφαρμογή λειτουργεί επίσης ως media player για να παρακολουθείς βίντεο και να παίζεις μουσική.

Steam Link

Από τον Μάιο του 2018 έως και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Steam Link υπάρχει διαθέσιμο στο Google Play Store και ενεργοποιεί το streaming από τον υπολογιστή σε όλες τις Android συσκευές σου – από smartphones έως και Android TVs. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις υψηλή ταχύτητα ίντερνετ, τότε θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις streaming έως και 4K σε 60 fps. Μπορείς επίσης να ορίσεις την ποιότητα και σε 1080p απ’ τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Τέλος, προτείνεται τόσο ο υπολογιστής όσο και η τηλεόραση να είναι συνδεδεμένα με ethernet καλώδιο και όχι μέσω WiFi.


Συχνές ερωτήσεις για τις Android TV εφαρμογές

Γιατί δεν είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές του κινητού στις Android TV;

Στο Google Play Store της Android TV σου θα βρεις μόνο τις εφαρμογές που παρέχουν μια ξεχωριστή έκδοση της εφαρμογής τους βελτιστοποιημένη αποκλειστικά για τηλεοράσεις. Όσες εφαρμογές δεν είναι βελτιστοποιημένες για τηλεοράσεις, δεν θα τις βρεις διαθέσιμες στο Play Store.

Πως κατεβάζω δωρεάν εφαρμογές για την Android TV;

Ο επίσημος (αλλά όχι ασφαλέστερος παρόλα αυτά) τρόπος για να κατεβάζεις και να εγκαθιστάς εφαρμογές στην Android TV σου είναι μέσω του Google Play Store. Ένας εναλλακτικός και ασφαλής τρόπος που παρέχει ακόμα περισσότερες εφαρμογές είναι το Aptoide που ανέφερα παραπάνω.

Πως να φτιάξω μια εφαρμογή που δεν λειτουργεί ή κολλάει;

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με μια εφαρμογή η οποία κολλάει συνεχώς, κλείνει αυτόματα, σκαλώνει εντελώς ή δεν ανοίγει καθόλου, έλεγξε αρχικά στο Play Store μήπως υπάρχει νέα ενημέρωση που επιλύει το πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πάνε στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής και πάτα καθαρισμό της μνήμης cache και του προσωρινού χώρου αποθήκευσης.

Η Android TV δεν έχει το Play Store, πως το κάνω εγκατάσταση;

Αν διέγραψες κατά λάθος το Play Store από την Android TV σου, τότε θα χρειαστεί να επαναφέρεις την τηλεόραση στα εργοστασιακά της από τις Ρυθμίσης της. Εναλλακτικά, μπορείς να αναζητήσεις το APK αρχείο του Play Store (προσοχή στα κακόβουλα αρχεία) ή να το αντικαταστήσεις με το Aptoide.

Γιατί κάποιες εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες για την Android TV μου;

Ορισμένες εφαρμογές είναι βελτιστοποιημένες για να τρέχουν μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων, ενώ άλλες μόνο σε συγκεκριμένες εκδόσεις του Android. Για παράδειγμα, αν η Android TV σου έρχεται με το Android 8 ή 9, τότε δεν θα βρεις εφαρμογές που απαιτούν Android 10 και νεότερες εκδόσεις για να τρέξουν.

Πως διαγράφω μια εφαρμογή από την Android TV;

Από την επιφάνεια εργασίας της Android TV σου, πήγαινε στις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές, εντόπισε την εφαρμογή που θέλεις να διαγράψεις, κάνε κλικ πάνω της και πάτα στην επιλογή “Απεγκατάσταση”.

Κάποιες εφαρμογές της λίστας δεν είναι διαθέσιμες στο Play Store

Αν κάποια εφαρμογή ή παιχνίδι δεν είναι διαθέσιμο στο Play Store, τότε εγκατέστησε το Aptoide και έλεγξε εκεί για τη διαθεσιμότητα. Το Aptoide παρέχει πάνω από 2,500 εφαρμογές για Android TVs και λιγότερους περιορισμούς.


Εσύ ποιες Android TV εφαρμογές χρησιμοποιείς συχνότερα; Γνωρίζεις κάποιες που δεν έχω προσθέσει στις παραπάνω λίστες; Αν ναι, θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Featured Image Credits: Marques Kaspbrak στο Unsplash.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

6 σκέψεις στο “50+ Δωρεάν Android TV εφαρμογές και παιχνίδια για όλους”

 1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ . ΕΧΩ ΜΙΑ TV F&U SMART 4K 50 ANDROID 9.ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΤΗΣ VODAFONE TV ΑΛΛΑ ΣΤΟ PLAY STORE ΤΗΣ TV ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ .ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ?

  Απάντηση
  • Καλημέρα Μιχάλη, δυστυχώς εάν δεν υπάρχει η εφαρμογή της Vodafone στο Play Store, τότε δεν υποστηρίζεται για την συγκεκριμένη τηλεόραση που έχεις. Θα χρειαστεί είτε να επικοινωνήσεις μαζί τους, αναφέροντας το πρόβλημα σου. Έως τότε, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή από το APKPure, να τη μεταφέρεις με ένα USB στην τηλεόραση και στη συνέχεια να την εγκαταστήσεις χειροκίνητα στην τηλεόραση σου.

   Απάντηση
    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ,ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ,ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ VODAFONE TV.(ΕΓΩ ΟΛΟ ΧΑΡΑ) ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ .ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ :ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ?ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΞΑΝΑ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΒΙ.Η ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΟΔΟ.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Ο GOOGLE ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ? ΣΤΗ VODAFONE ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ VODAFONE ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

     Απάντηση
     • Μιχάλη πολύ καλημέρα! Λυπάμαι για την καθυστέρηση της απάντησης μου. Ποια εφαρμογή κατέβασες και σου εμφανίζει αυτό το πρόβλημα; Μπορείς να πατήσεις παρατεταμένα πάνω στο εικονίδιο της, να πας στις Ρυθμίσεις και να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη και τη μνήμη cache, κάτι το οποίο πιθανότατα να επιλύσει το πρόβλημα.

      Απάντηση

Σχολιάστε