Xiaomi Mi TV Box - Κάνε την τηλεόραση σου Android Smart TV

Xiaomi Mi TV Box – Κάνε την τηλεόραση σου Android Smart TV

Τι θα χρειαστείς; Μια οθόνη με HDMI υποδοχή και το Xiaomi Mi TV Box συνδεδεμένο στην τηλεόραση σου, η οποία θα μετατραπεί σε Android Smart TV.

Δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να αγοράσεις μια καινούργια Smart TV που να περιλαμβάνει το Android ως λειτουργικό σύστημα, αλλά ούτε και να περιμένεις τα επόμενα Black Friday. Αγοράζοντας το Xiaomi Mi TV Box είναι η σωστή και οικονομική λύση για να μετατρέπεις κάθε οθόνη (είτε υπολογιστή, είτε τηλεόραση) σε Android Smart TV. Και αν η οθόνη που έχεις είναι ήδη Smart TV και υποστηρίζει 4K ποιότητα αλλά κολλάει το μενού της, τότε το Xiaomi Mi TV Box θα λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Τι είναι το Xiaomi Mi TV Box;

Αν αναρωτιέσαι τι είναι και γιατί είναι τόσο γνωστό το Xiaomi Mi TV Box, τότε σε διαβεβαιώνω πως δεν είσαι ο μόνος. Μέσα από αυτό το άρθρο θα σου εξηγήσω ακριβώς τι είναι, πως είναι ο σχεδιασμός του, ποια είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και πως ακριβώς λειτουργεί.

Πως λειτουργεί;

Όλα τα Xiaomi Mi TV Box έρχονται με Android λειτουργικό σύστημα, που σημαίνει πως στην οθόνη σου θα βλέπεις εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες από το Google Play Store, καθώς και αυτές που ήταν προ-εγκατεστημένες στο TV Box. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την smartphone ή tablet Android συσκευή σου, έτσι και με το TV Box θα έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς το λειτουργικό σύστημα της Google μέσα από ένα μικρό κουτάκι το οποίο συνδέεται με κάθε οθόνη που έχει υποδοχή HDMI.

Για να στο περιγράψω ακόμα καλύτερα, σκέψου πως το Xiaomi Mi TV Box είναι ένας μικρός υπολογιστής που αντί για Windows, Mac ή Linux, περιλαμβάνει το Android λειτουργικό σύστημα. Όπως και κάθε υπολογιστής, έτσι και το TV Box μπορείς να το συνδέσεις σε όποια οθόνη υποστηρίζει HDMI υποδοχή (οι περισσότερες μοντέρνες αλλά και παλαιότερες) και μπορείς να το χρησιμοποιείς είτε με το πληκτρολόγιο που έρχεται στο κουτί της συσκευής, είτε συνδέοντας ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο. Μιας και δεν περιλαμβάνουν όλα τα TV Boxes αρκετές USB θήρες, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Το Xiaomi Mi TV Box περιλαμβάνει επίσης Wi-Fi για να συνδέεσαι στο διαδίκτυο, Bluetooth υποστήριξη για τις συσκευές σου, το Play Store για να κάνεις εγκατάσταση επιπλέον εφαρμογές και περιλαμβάνει από μόνο του το Netflix και το RedBull TV.

Σχεδιασμός και Τηλεκοντρόλ

Xiaomi Mi TV Box - Κάνε την τηλεόραση σου Android Smart TV

Ο σχεδιασμός των Xiaomi Mi TV Box(es) είναι αυτό που τα κάνει τόσο μοναδικά και ενδιαφέροντα. Τα περισσότερα είναι μικρά, μινιμαλιστικά και συχνά έρχονται σε μαύρο matte χρώμα, ενώ μπορείς να τα βρεις και σε λευκό χρώμα. Το λογότυπο της κατασκευάστριας εταιρείας συχνά βρίσκεται στο επάνω μέρος του TV Box, ενώ στο πίσω μέρος θα βρεις όλες τις διαθέσιμες υποστηριζόμενες θήρες και μπροστά συχνά υπάρχει ένα led το οποίο σε ενημερώνει πότε το TV Box είναι ανοιχτό και πότε κλειστό.

Το Xiaomi Mi TV Box θυμίζει αρκετά το Apple TV Box, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη θεωρώ πως είναι πιο “κομψό” και προσεγμένο (από άποψη σχεδιασμού). Δεν είναι ούτε πολύ ελαφρύ αλλά ούτε και βαρύ, κάτι που το κάνει ιδανικό για να το κουβαλάς μαζί σου και να το συνδέεις σε όσες τηλεοράσεις ή οθόνες θέλεις.

Φυσικά, όλα τα TV Boxes έρχονται με το δικό τους τηλεκοντρόλ, το οποίο είναι τις περισσότερες φορές ελαφρύ και φτιαγμένο από πλαστική κατασκευή. Έρχεται επίσης με ένα matte μαύρο χρώμα και η περιήγηση του είναι πανεύκολη. Χρειάζεται δύο AAA μπαταρίες, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία, και έχει φυσικά τα απαραίτητα κουμπιά για τις επιλογές, την ένταση του ήχου, για το Android και δύο επιπλέον κουμπιά που σε μεταφέρουν κατευθείαν στην εφαρμογή του Netflix ή του YouTube.

Xiaomi Τηλεκοντρόλ

Όσα και αν δοκίμασα, όσα και αν είχα στο παρελθόν, από την Xiaomi φυσικά, κανένα από τα τηλεκοντρόλ δεν χάλασε και οι μπαταρίες το διατηρούν ενεργό για αρκετούς μήνες. Το αναφέρω αυτό γιατί στην αρχή μου φάνηκε πολύ “φθηνό” και η αίσθηση του δεν είναι η premium αίσθηση που νιώθεις σε ακριβότερα μοντέλα, αλλά τελικά με καλή χρήση είναι όσο ανθεκτικό θέλει ο ιδιοκτήτης του να είναι.

Δυνατότητες

Καθοριστικό ρόλο για εμένα παίζει το γεγονός πως το Xiaomi Mi TV Box υποστηρίζει την 4K ανάλυση, εφόσον φυσικά το συνδέσεις σε μια οθόνη που μπορεί να παίξει σε 4K. Το περιβάλλον χρήσης του είναι επίσης σχεδιασμένο αποκλειστικά για οθόνες, κάτι το οποίο κάνει την περιήγηση στις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος αλλά και στην επιφάνεια εργασίας ιδιαίτερα εύκολη. Αν η οθόνη που έχεις δεν υποστηρίζει 4K ανάλυση, τότε το TV Box θα προσαρμόσει αυτόματα τις ρυθμίσεις του για την κατάλληλη ανάλυση της οθόνης στην οποία το έχεις συνδέσει.

Διάβασε επίσης: Sport Zone: Πως να βλέπεις ζωντανά live αγώνες σε υπολογιστή και κινητό

Μπορεί στο Google Play Store να μην βρεις την ίδια τεράστια γκάμα εφαρμογών που βλέπεις συνήθως στο κινητό ή το tablet σου, αλλά οι εφαρμογές που παρέχονται είναι αρκετές για ένα TV Box – άλλωστε το παίρνεις για να μετατρέπεις κάθε οθόνη σε SmartTV, όχι να παίζεις games, για τα οποία απαιτούνται Gaming Κονσόλες όπως το Xbox της Microsoft και το PlayStasion της Sony.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσω πως έχεις την δυνατότητα να αναζητάς πράγματα ή να δίνεις εντολές στο λειτουργικό σύστημα μέσω του τηλεκοντρόλ, το οποίο περιλαμβάνει μικρόφωνο για φωνητικές εντολές. Μιας και χρησιμοποιεί το Android λειτουργικό σύστημα της Google, έχει και ενσωματωμένο το Google Voice Assistant.

Όλες οι πλατφόρμες όπως το Netflix, το Amazon Prime Video, το Disney Plus, το Zee5 και πάει λέγοντας, υποστηρίζονται επίσης από το Xiaomi Mi TV Box. Φυσικά, θα χρειαστεί και πάλι να πληρώνεις την μηνιαία ή ετήσια συνδρομή σε αυτές τις υπηρεσίες, αλλά τουλάχιστον θα παρακολουθείς τα πάντα μέχρι και σε 4K ποιότητα.

Xiaomi Mi TV Box - Κάνε την τηλεόραση σου Android Smart TV

Αν λατρεύεις να στέλνεις τα βίντεο που βλέπεις στο κινητό ή το tablet σου απευθείας στην τηλεόραση, τότε το Xiaomi Mi TV Box σου δίνει και αυτή την δυνατότητα. Χάρη στο 4K Chromecast, μπορείς να στείλεις οτιδήποτε θέλεις από το κινητό στην οθόνη (ή καλύτερα στο TV Box) και να συνεχίζεις να σερφάρεις στο κινητό χωρίς να σταματάει το βίντεο στην οθόνη.

Αν το hardware της οθόνης σου ή τα ηχεία που έχεις υποστηρίζουν Dolby Audio, τότε θα χαρείς να μάθεις πως θα μπορείς να αξιοποιήσεις την ποιότητα του ήχου των ηχείων σου ακόμα περισσότερο στις ταινίες και τις σειρές χάρη στο Dolby Audio και το DTS 2.0. Και αν η οθόνη σου είναι καινούργιο μοντέλο, τότε θα απολαμβάνεις έως και HDR10 σε full 4K ανάλυση για πλήρης λεπτομέρεια και καλύτερο χρωματισμό στην εικόνα.

Πως να αγοράσεις το Xiaomi Mi TV Box φθηνά

Ένας από τους καλύτερους και οικονομικότερους τρόπους για να αποκτήσεις ένα Xiaomi Mi TV Box σε μαύρο ή λευκό χρώμα και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επιλογής σου, είναι μέσω του BangGood. Για να αποφύγεις το τελωνείο, προτού παραγγείλεις ένα προϊόν σιγουρέψου πως έχεις βάλει ως μέθοδο αποστολής το “Registered Air Male“. Κοστίζει λίγα παραπάνω χρήματα, αλλά κατά 99% δεν θα περάσει από το τελωνείο.

Διάβασε επίσης: Πως να κάνεις αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο (2021)

Θα παρατηρήσεις επίσης πως υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να εστιάσεις είναι αρχικά η υποστήριξη 4K ποιότητας, να περιλαμβάνεται τουλάχιστον μια USB θήρα για έξτρα χωρητικότητα ώστε να βλέπεις συγκεκριμένες ταινίες ή σειρές που κατέβασες, τουλάχιστον 8GB εσωτερικής χωρητικότητας και τουλάχιστον 3-4GB μνήμης RAM για να μην κολλάει. Όση περισσότερη μνήμη RAM έχει τόσο το καλύτερο.

Μιας και όλα τα TV Boxes τρέχουν κάποιο λειτουργικό σύστημα, συνήθως το Android, έρχονται και με διαφορετικές εκδόσεις. Φρόντισε να αγοράσεις ένα TV Box το οποίο έχει όσο πιο νεότερη έκδοση του Android γίνεται. Για παράδειγμα, μην αγοράσεις ένα TV Box που δεν υποστηρίζει τουλάχιστον το Android 9, ενώ να προτιμήσεις όσα έχουν το Android 10 ώστε να έχεις τουλάχιστον 2 χρόνια από ενημερώσεις και να έχεις πάντα τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών.

Με άλλα λόγια, ελέγχουμε τα παρακάτω:

 • 4K υποστήριξη ανάλυσης
 • Τουλάχιστον 1 USB θήρα
 • Android 8/9/10 και νεότερο
 • Το λιγότερο 3GB/4GB μνήμης RAM
 • Τουλάχιστον 8GB χωρητικότητας


Αν έχεις απορίες ή προβληματισμούς με την αγορά του κατάλληλου Xiaomi Mi TV Box, τότε θα χαρώ να σου απαντήσω στα σχόλια στο τέλος του άρθρου. Να σημειώσω επίσης πως όλα τα TV Boxes της Xiaomi που έρχονται με Android λειτουργικό σύστημα υποστηρίζουν και την ελληνική γλώσσα.

Featured Image Credits: Marques Kaspbrak στο Unsplash

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

4 σκέψεις στο “Xiaomi Mi TV Box – Κάνε την τηλεόραση σου Android Smart TV”

 1. Έχω την τηλεόραση LG PLASMA TV PB56 αλλά ενώ συνδέω το mi box S 4k με το hdmi, η τηλεόραση λέει δεν υπάρχει σημα. Δεν συνδέεται.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Άννα, σιγουρέψου πως από το τηλεκοντρόλ έχεις αλλάξει το μέσω προβολής από την Τηλεόραση στο σωστό HDMI. Αν συνεχίζει να σου εμφανίζει το ίδιο, σιγουρέψου πως α) το Mi BOX είναι συνδεδεμένο σωστά και το έχεις ανοίξει για να λειτουργεί και β), πως το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιείς δεν είναι ελαττωματικό.

   Απάντηση
 2. αν μπορείς να με βοηθήσεις, πως μπορώ να βάλω το google και να ανοίγω από εκεί διάφορες σελίδες ,ευχαριστώ για τον χρόνο σου

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μανώλη, το Xiaomi Mi TV Box έχει ήδη εγκατεστημένο το Google Play Store για αναζήτηση και εγκατάσταση εφαρμογών. Μπορείς επίσης να εγκαθιστάς μέχρι και εξωτερικές Android εφαρμογές με τη χρήση ενός USB.

   Απάντηση

Σχολιάστε