Δωρεάν-δημιουργία-αφίσας-στο-ίντερνετ-μέσω-του-Canva-3

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Το Canva είναι μια online υπηρεσία η οποία κάνει την δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε, ενώ είναι εύκολο στη χρήση και εντελώς δωρεάν.

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα αλλά ούτε και να έχεις γνώσεις από Photoshop και άλλα δύσκολα προγράμματα του είδους. Μέσω του Canva, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές αφίσες εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τον οδηγό παρακάτω, και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις έτοιμη την πρώτη σου αφίσα.

Πρώτα απ’ όλα, επισκέψου την ιστοσελίδα του Canva και κάνε σύνδεση με τον Facebook ή Google λογαριασμό σου. Η διαδικασία είναι αυτόματη και παίρνει μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις λογαριασμό με το email σου (χειροκίνητα).

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Μόλις συνδεθείς, στην αρχική σελίδα του λογαριασμού σου θα βρεις μια τεράστια γκάμα από έτοιμους σχεδιασμούς τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να δημιουργήσεις (εντελώς δωρεάν) λογότυπα, αφίσες, εξώφυλλα για τα κοινωνικά δίκτυα, e-book βιβλία, βιογραφικά, table of contents, media kits, εξώφυλλα περιοδικών και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.

Από το πεδίο της αναζήτησης, αναζήτησε τη λέξη “flayer” (που σημαίνει ‘αφίσες’) για να δεις όλα τα διαθέσιμα σχέδια που υπάρχουν στο Canva.

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Από τη νέα σελίδα που θα μεταφερθείς, μπορείς είτε να δημιουργήσεις μια κενή σελίδα και να φτιάξεις την αφίσα που θέλεις, ακριβώς όπως την θέλεις από την αρχή, είτε να επιλέξεις ένα από τα έτοιμα σχέδια και στη συνέχεια να τα επεξεργαστείς αλλάζοντας τις εικόνες, τα κείμενα, τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και πάει λέγοντας. Έχεις επίσης την δυνατότητα να αφαιρέσεις πράγματα τα οποία δεν σου αρέσουν ή ακόμα και να προσθέσεις σχέδια, εικόνες, φωτογραφίες, κείμενα κ.α.

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Για τον σημερινό οδηγό, θα δημιουργήσω μια αφίσα η οποία είναι για σεμινάρια φωτογραφιών. Ουσιαστικά, μόλις βρεις το σχέδιο που σου αρέσει, απλά κάνεις αριστερό κλικ πάνω σε αυτό και σε μεταφέρει στην σελίδα της επεξεργασίας απ’ όπου μπορείς να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν προγράμματα για σύνθεση μουσικής

Με το που μπεις στην σελίδα της επεξεργασίας του Canva, μπορείς να κάνεις διπλό αριστερό κλικ για να επεξεργαστείς τα κείμενα, αλλάζοντας τις γραμματοσειρές τους, το μέγεθος τους, ή διαμορφώνοντας ως bold ή italic.

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Από το αριστερό πλαϊνό μενού, έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα και διάφορα προ-σχεδιασμένα σχέδια. Έχε κατά νου πως δεν είναι όλα δωρεάν, οπότε σε κάποια σχέδια θα βλέπεις ένα μικρό εικονίδιο με το σήμα του δολαρίου το οποίο σε ενημερώνει πως το συγκεκριμένο εικονίδιο ή σχέδιο είναι επί πληρωμής. Μπορείς είτε επιλέξεις κάποιο άλλο δωρεάν, είτε να πληρώσεις ένα δολάριο για κάθε σχέδιο ή φωτογραφία που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και είναι επί πληρωμής. Παρόλα αυτά, η γκάμα με τα δωρεάν σχέδια είναι τεράστια, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα σχεδιάζοντας την αφίσα που θέλεις.

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Για να προσθέσεις ένα κείμενο, μια φωτογραφία ή ένα γραφικό στην αφίσα σου, ουσιαστικά μπορείς απλά να το σύρεις από την πλαϊνή λίστα μέσα στην αφίσα σου. Στη συνέχεια, θα έχεις την δυνατότητα να επεξεργαστείς αυτό που πρόσθεσες ή να αλλάξεις το μέγεθος και τη θέση του.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία PDF αρχείων

Μόλις σχεδιάσεις την αφίσα που θέλεις, θα έχεις την δυνατότητα να την κατεβάσεις σε διάφορες μορφές. Από το εικονίδιο τέρμα επάνω δεξιά, έχεις την δυνατότητα να αποθηκεύσεις την αφίσα σε μορφή PNG, JPG ή ακόμα και σε μορφή PDF.

Δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva

Το Canva δεν σε περιορίζει στον αριθμό σχεδίων που μπορείς να δημιουργήσεις μέσω της υπηρεσίας του, ακόμα και αν είσαι δωρεάν χρήστης και δεν χρησιμοποιήσεις το συνδρομητικό τους πακέτο. Από την ενότητα “Your Designs” θα έχεις επίσης την δυνατότητα να βλέπεις κάθε φορά όλα τα σχέδια που έχεις φτιάξει, καθώς επίσης και να κάνεις γρήγορες αλλαγές πάνω σε αυτά ή να τα ξανά αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου. Φυσικά, για να δεις αυτά τα σχέδια, θα χρειάζεται να συνδέεσαι με τον λογαριασμό σου.


Το Canva είναι μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο και παρέχει μια τεράστια γκάμα από δωρεάν σχεδιασμούς τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Πως σου φάνηκε η δωρεάν δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ μέσω του Canva; Αντιμετώπισες κάποιος πρόβλημα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε