Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024

Πως να μειώσεις τα έξοδα του blog σου

Δε χρειάζονται μεγάλες "θυσίες" για να μειώσεις τα έξοδα του blog σου.

Share

Το blogging για προσωπικούς σκοπούς είναι κάτι το οποίο δεν απασχολεί κανέναν blogger, αλλά αν έχεις στο μυαλό σου ως σκοπό να το μετατρέψεις σε καριέρα, τότε τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. Ξαφνικά, θα πρέπει να κοιτάξεις διάφορους παράγοντες και να επιλέξεις τι είναι αυτό που θέλεις να ανοίξεις και ποιο το budget σου. Θα έπρεπε να σε απασχολεί ακόμη περισσότερο αν άφησες τη δουλειά σου γι ‘αυτό και τα μόνα σου έσοδα είναι αυτά που βγάζεις (ή θα βγάλεις στο μέλλον) από το blogging.

Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιτυχίας στο blogging, αλλά υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να τα χάσεις όλα. Μπορεί να μην τα χάσεις όλα, αλλά να βάλεις ότι έχεις δημιουργήσει μέχρι σήμερα σε κίνδυνο. Αν και δεν ακούς συχνά για επιτυχημένους bloggers να “χρεοκοπούν,” είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο αν δεν διαχειρίζεσαι σωστά το blog σου και δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις.

Ελπίζω πως δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο. Αν τα πας “απλά καλά” με τα έσοδα του blog σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τα αυξήσεις. Αρχικά, διάβασε τα παρακάτω άρθρα:

Μείωσε τα έξοδα του blog σου

Αν και υπάρχει η πιθανότητα να σου φανούν μικρές οι παρακάτω αλλαγές, αν τις πραγματοποιήσεις θα μείνεις εκπληκτικός από τα πόσα χρήματα θα καταφέρεις να κρατήσεις στη τσέπη σου. Πριν από περίπου ένα χρόνο τα έξοδα του blog μου ήταν στα 200 ευρώ το μήνα, όταν πραγματοποίησα κάποιες αλλαγές, κατάφερα να μειώσω το μηνιαίο ποσό στα 60 ευρώ. Το blog δεν είχε πρόβλημα, έβγαζε πολλά περισσότερα από τα μηνιαία έξοδα του, αλλά και πάλι κατάφερα να τα αυξήσω στα 140 ευρώ το μήνα – ένα ποσό το οποίο είναι σημαντικό στις μέρες μας.

Μην ξοδεύεις χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεται το blog σου

Η σύνδεση σου: Από τη πρώτη μέρα που άνοιξα το blog μου άλλαξα και τη σύνδεση μου στο σπίτι. Από 8ρα την έκανα 24ρα. Το θέμα είναι πως δεν μου χρειαζόταν η 24ρα σύνδεση, μπορώ να ανεβάζω φωτογραφίες, να κάνω έρευνες και να δημοσιεύω άρθρα με την ίδια άνεση της 8ρας σύνδεσης. Αν και αυτό δεν σχετίζεται απευθείας με το blogging, είναι μια ιδέα που μου ανέφερε ένας φίλος και θα ήθελα να την έχεις κατά νου σου.

Το πακέτο φιλοξενίας σου: Είναι πραγματικά γελοίο το ποσό που μπορείς να γλιτώσεις αν αλλάξεις το πακέτο φιλοξενίας σου ή γενικά μεταφερθείς σε άλλη hosting υπηρεσία. Κάποτε, πλήρωνα 120 ευρώ το μήνα για dedicated server, στη συνέχεια μεταφέρθηκα στην GreekHost και τώρα πληρώνω μόλις 37 ευρώ το μήνα (αν και πάλι έχω μεγάλο VPS για τις ιστοσελίδες και τα blogs που τρέχω και θα μπορούσα άνετα να μεταφερθώ σε ένα μικρότερο πακέτο).

Αν δεν χρειάζεσαι ένα μεγάλο πακέτο φιλοξενίας με server που πιάνει μεγάλες ταχύτητες για ένα τόσο μικρό blog όσο το δικό σου (εκτός αν έχει εκατοντάδες χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες ημερησίως), τότε καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα υπάρχων πακέτα φιλοξενίας της εταιρείας στην οποία βρίσκεσαι, ή και σε κάποια άλλη.

Πρόσθετα και θέματα: Το WordPress παρέχει εκατοντάδες χιλιάδες θέματα (themes / templates) και πρόσθετα (plugins), υπάρχουν δωρεάν και επί πληρωμής. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ότι δίνεις παίρνεις, οπότε αρκετοί επαγγελματίες bloggers πληρώνουν πολλά λεφτά για να έχουν στην κατοχή τους επαγγελματικά εργαλεία με τα οποία δουλεύουν. Αντί όμως να συνεχίζεις να πληρώνεις για όλα αυτά, ρίξε μια ματιά για κάθε ένα και δες αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό σε χαμηλότερη τιμή ή και δωρεάν.

Χρησιμοποίησε τις δικές σου εικόνες στα άρθρα

dhmiourgia-fwtografiwn

Το 2015 ήταν μια περίεργη χρονιά η οποία στοίχισε πολλά λεφτά στις υπηρεσίες που παρέχουν stock φωτογραφίες. Όταν ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging, γνωρίζεις πολύ καλά ότι το visual content είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία ενός άρθρου / blog, οπότε αρκετοί πληρώνουμε πολλά χρήματα σε υπηρεσίες όπως το Shutterstock για να έχουμε στη διάθεση μας εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματικές φωτογραφίες νόμιμα.

Αν και υπάρχουν εκπληκτικές ιστοσελίδες οι οποίες παρέχουν δωρεάν stock φωτογραφίες, κάποιες φορές απλά δεν βρίσκουμε τη σωστή. Τέτοιες ιστοσελίδες είναι το Pixabay, το Pexels και το Unsplash. Ωστόσο, το 2015 χιλιάδες bloggers ξεκίνησαν να δημιουργούν τις δικές τους φωτογραφίες, μερικοί αγόρασαν μια κάμερα και άλλοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Buffer’s Pablo ή το Canva.

Οπότε, αντί να συνεχίζεις να πληρώνεις για stock φωτογραφίες, μπορείς να δημιουργείς τις δικές σου. Είναι πραγματικά πανεύκολο και εντελώς δωρεάν και στις φωτογραφίες μπορείς να γράφεις για κείμενο τον τίτλο των άρθρων σου – κάτι σαν αυτό που έκανα κι εγώ στο παρόν άρθρο με την featured εικόνα.

Μην πληρώνεις άλλους αρθρογράφους

arthrografoi

Εκτός κι αν έχεις μια τεράστια επιχείριση και δεν έχεις ανάγκη να παρέχεις ένα ακόμη βασικό μισθό σε κάποιον αρθρογράφο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να γράφεις τα άρθρα μόνος σου. Στην αρχή κανείς δεν έγραφε εκπληκτικά άρθρα, όλοι όμως με το καιρό μάθαμε να γράφουμε ποιοτικό περιεχόμενο.

Τον τελευταίο χρόνο βλέπω πάρα πολλούς bloggers να πληρώνουν επαγγελματίες αρθρογράφους για να ελέγχουν τη δουλειά τους ή να γράφουν άρθρα γι ‘αυτούς, και αυτό είναι κάτι το οποίο κοστίζει. Πολύ. Μπορείς να βρεις αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες δίνουν συμβουλές σε αρχάριους bloggers για το πως να γράφουν ποιοτικά περιεχόμενα, ξεκίνα να μαθαίνεις και κράτα τα λεφτά για κάτι πιο σημαντικό.

Εσύ που ξοδεύεις τα χρήματα σου ως blogger; Άσε το σχόλιο σου χρησιμοποιώντας τη φόρμα σχολίων παρακάτω και θα σε βοηθήσω να βρεις εναλλακτικές λύσεις για τις υπηρεσίες που σου αδειάζουν τις τσέπες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;