Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πως να αυξήσεις το file upload size του WordPress

Share

Ανάλογα με την web hosting εταιρεία και το hosting πακέτο που έχεις επιλέξει, έχεις και το ανάλογο file upload size στο WordPress.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν συχνά το μέγιστο file upload size έως 2MB, το οποίο είναι ιδανικό για το ανέβασμα φωτογραφιών ή μικρών κομματιών και βίντεο που δεν ξεπερνάνε το συγκεκριμένο μέγεθος. Αλλά τα 2MB σίγουρα δεν φτάνουν για άλλου είδους αρχεία, και αρκετοί χρήστες φαίνεται να αδυνατούν να ανεβάσουν υψηλής ανάλυσης φωτογραφιών στα portfolios τους, θέματα που έχουν κατεβάσει ή βαριά πρόσθετα που θέλουν να εγκαταστήσουν.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πως μπορείς εύκολα και γρήγορα να αυξήσεις το file upload size του WordPress.

Πως να δεις το file upload size του WordPress blog σου

Για να δεις ποιο είναι το όριο MB αρχείων που μπορείς να ανεβάσεις στο WordPress blog σου, απλά πάνε στην καρτέλα “Πολυμέσα” και κάνε κλικ στην επιλογή “Ανέβασμα αρχείων“. Στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί, γράφει το μέγιστο μέγεθος αρχείων.

1. Plesk Panel (ο εύκολος τρόπος)

Αν στο hosting πακέτου σου περιλαμβάνεται το Plesk Panel, τότε απλά κάνε σύνδεση, πάνε στην καρτέλα –> “Websites & Domains“, βρες το blog σου και κάνε κλικ στην επιλογή “PHP Settings“.

Πως να αυξήσεις το file upload size του WordPress

Από τις ρυθμίσεις του PHP, κατέβα προς τα κάτω και στα “Performance Settings” επέλεξε το “upload_max_filesize” και από 2MB κάντο 16MB ή όσο επιθυμείς.

Πως να αυξήσεις το file upload size του WordPress

Μόλις αλλάξεις το upload_max_filesize, κατέβα τέρμα κάτω και πάτα “Apply” για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που έκανες. Στη συνέχεια, κλείσε το Plesk, πάνε στο WordPress και επιβεβαίωσε πως οι αλλαγές όντως αποθηκεύτηκαν και το upload_max_filesize έχει μεγαλώσει.

2. Theme Functions File

Κάθε θέμα έχει και το δικό του Functions αρχείο. Σε αυτό το αρχείο αρκετοί χρήστες έχουν περάσει τον παρακάτω κώδικα και φαίνεται πως λειτούργησε μια χαρά στην αύξηση του file upload size τους.

@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

3. Δημιούργησε ή επεξεργάσου το php.ini αρχείο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κυρίως αν βρίσκεσαι σε shared hosting πακέτο, δεν θα δεις το αρχείο php.ini στο directory του server σου. Αν δεν το βρεις (βρίσκεται στο public_html/wp-admin), τότε απλά δημιούργησε ένα με την ονομασία php.ini στο root φάκελο του WordPress και στη συνέχεια πέρνα μέσα τον παρακάτω κώδικα:

upload_max_filesize = 64M
post_max_size = 64M
max_execution_time = 300

Σημείωση: Ενώ ο παραπάνω κώδικας έχει λειτουργήσει για αρκετούς χρήστες, αν το περάσεις και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με το file upload size, απλά άλλαξε το 64 και καν ‘το 10MB (κάποιες φορές αυτή η αλλαγή λύνει το πρόβλημα).

4. Χρησιμοποιώντας το htaccess

Αν οι παραπάνω δύο τρόποι δεν λειτούργησαν, τότε μένει ο τρίτος και τελευταίος τρόπος. Το αρχείο .htaccess θα το βρεις στον φάκελο public_html (εκτός αν το έχεις με διαφορετική ονομασία, τότε θα πρέπει να βρεις τον φάκελο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το WordPress), θα το επεξεργαστείς και μέσα σε αυτό θα επικολλήσεις τον παρακάτω κώδικα.

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Σημείωση: Στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά την αποθήκευση του αρχείου οι χρήστες δεχόντουσαν Internal Error στα blogs τους. Αν κάτι τέτοιο συμβεί και στη δική σου περίπτωση, απλά ξανά άνοιξε το αρχείο και αφαίρεσε τον κώδικα από μέσα ώστε να ξανά αποκτήσεις πρόσβαση στο WordPress blog σου.

Και ξανά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως αν βρίσκεσαι σε shared hosting πακέτο, οι παραπάνω τρόποι πολύ πιθανόν να μην λειτουργήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, απλά επικοινώνησε με την hosting υπηρεσία σου και θα αναλάβουν αυτοί όλη τη διαδικασία.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;