Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Online αγορές ρούχων: Συμβουλές και tips για καλύτερο shopping

Share

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι online αγορές τα σπάνε! Δεν χρειάζεται να περιμένεις στη σειρά ενός καταστήματος, δεν χρειάζεται να φύγεις από το σπίτι σου και μπορείς να αγοράσεις το οτιδήποτε φορώντας τις πιτζάμες σου. Κι ενώ όμως τα θετικά των online αγορών είναι αρκετά, δυστυχώς υπάρχουν και μερικά ιδιαίτερα εκνευριστικά αρνητικά.

Αρχικά, τα τζιν που κοιτάς μπορεί να είναι ωραία και αρκετά πιο φθηνά από αυτά που βρήκες στο κατάστημα της γειτονιάς σου, αλλά υπάρχει μεγάλη περίπτωση μόλις σου έρθουν να είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα.

Ευτυχώς, τα online καταστήματα έχουν βρει αρκετούς τρόπους για να φέρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα (και αρκετά αλλά) με αποτέλεσμα οι online αγορές σου να γίνονται πάντα ασφαλές, γρήγορα και να παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Παρακάτω έχω δημιουργήσει μια λίστα με όλα όσα πρέπει να προσέχεις προτού κάνεις τις επόμενες online αγορές σου. Αν έχεις κι εσύ κάποιο tip, μη δυστάσεις να το προτείνεις στα σχόλια παρακάτω.

1. Οι μετρήσεις είναι το παν! Θέλω να πιστεύω πως μέχρι στιγμής έχεις καταλάβει πως τα μεγέθη ρούχων ποικίλλουν από brand σε brand και από τη χώρα που τα κατασκευάζει. Είναι εύκολο σε ένα κατάστημα να δοκιμάσεις τα ρούχα που έχει, αλλά όταν κάνεις online αγορές, αυτή είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχεις. Ευτυχώς, τα περισσότερα online καταστήματα στις μέρες μας παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για το μέγεθος των ρούχων και, ως εκ τούτου, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το κατάλληλο μέγεθος για τη προτομή, τη μέση, τους γοφούς και πάει λέγοντας. Με αυτόν το τρόπο θα εξασφαλίσεις πως το νέο ρούχο που θα αγοράσεις θα έρθει με τις σωστές μετρήσεις.

2. “Σκάψε” πιο βαθιά στις πληροφορίες των ιστοσελίδων. Μπορεί μια μάρκα ρούχων να σου προτείνει πως το νούμερο 27 είναι το κατάλληλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα καθίσει σωστά πάνω σου. Αρκετές ιστοσελίδες παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα νούμερα και τα μεγέθη που παρέχουν και πολλές φορές θα βρεις συμβουλές από το κατάστημα για να αγοράσεις ένα ρούχο είτε δύο νούμερα πιο μεγάλο, είτε πιο μικρό.

3. Διάβασε τις αξιολογήσεις. Οι αξιολογήσεις των χρηστών είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο βασικά κομμάτια στα οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία. Διάβασε προσεχτικά όσες πιο πολλές αξιολογήσεις χρηστών μπορείς για ένα ρούχο που πας να αγοράσεις ώστε να πάρεις μια ιδέα για το μέγεθος, την ποιότητα κ.α. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες ανεβάζουν και φωτογραφίες από το προϊόν που αγόρασαν.

4. Το υλικό παίζει σημαντικό ρόλο στα ρούχα. Η αίσθηση ενός υλικού είναι εξίσου σημαντική όσο και το μέγεθος του ρούχου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ ‘το να λάβεις ένα υπέροχο φόρεμα ή ένα εντυπωσιακό πουκάμισο το οποίο έχει την αίσθηση γυαλόχαρτου. Δεδομένου ότι δεν μπορείς να αγγίξεις το ύφασμα και τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να διακρίνεις την υφή ενός κομματιού μόνο από τη φωτογραφία, θα ‘ταν εξαιρετική ιδέα αν έριχνες μια ματιά στα αγαπημένα σου ρούχα και έβλεπες από τι υλικό έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να επιλέξεις το ίδιο.

5. Δώσε προσοχή στα χρώματα. Είναι καλό να γνωρίζεις πως τα χρώματα που βλέπεις στη φωτογραφία ενός προϊόντος, δεν είναι πάντα τα ίδια με αυτά που θα δεις από κοντά στο ρούχο που θα αγοράσεις. Τα χρώματα της οθόνης καθώς επίσης και της φωτογραφίας πολύ πιθανόν να διαφέρουν ελάχιστα από αυτό που θα δεις όταν λάβεις το προϊόν. Αν τα χρώματα διαφέρουν αρκετά, τότε μη δυστάσεις να επιστρέψεις το προϊόν πίσω.

Online αγορές: Συμβουλές και tips για καλύτερο online shopping

6. Διάβασε την πολιτική επιστροφών. Κάθε ιστοσελίδα παρέχει όρους χρήσης, πολιτική απορρήτου και πολιτική επιστροφών. Είναι σημαντικό το προϊόν που αγοράζεις να σου παρέχει τη δυνατότητα να το επιστρέψεις στην περίπτωση που δεν λάβεις αυτό που πραγματικά θέλεις, είναι πολύ πιο μεγάλο ή μικρό, έχει διαφορετικά χρώματα και πάει λέγοντας. Κάθε κατάστημα παρέχει διαφορετική πολιτική επιστροφών, οπότε σιγουρέψου πως έχεις ξεφυλλίσει όλες τις σελίδες.

7. Κράτα σημειώσεις. Δημιούργησε μια λίστα με όλα τα καταστήματα και τις μάρκες ρούχων που έχεις αγοράσεις ή χρησιμοποιήσει και σημείωσε με ποιες έμεινες ευχαριστημένος και με ποιες όχι. Με αυτόν το τρόπο θα σιγουρευτείς πως οι μελλοντικές σου αγορές θα είναι πιο σίγουρες και αποτελεσματικές.

8. Μη ξεχνάς τους ράφτες! Ακόμη κι αν παραγγείλεις ένα ρούχο το οποίο δεν κάθετε αρκετά καλά πάνω σου, είναι μικρό ή μεγάλο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να το διορθώσεις με λίγα χρήματα στον ράφτη της γειτονιάς σου. Κάποιες φορές, είναι προτιμότερο να πας ένα ρούχο στον ράφτη παρά να το επιστρέψεις πίσω.

9. Μη φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις. Είτε έχεις διαβάσει εκατοντάδες αξιολογήσεις χρηστών, είτε είσαι σίγουρος για το μέγεθος, είτε έχεις απορίες σχετικά με τις μετρήσεις και τα χρώματα, δε βλάπτει να στείλεις όλες τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου στην εταιρεία από την οποία ετοιμάζεσαι να αγοράσεις προϊόντα. Οι περισσότερες απαντούν μέσα σε ένα 24ωρο και θα σου λύσουν τυχόν απορίες και προβληματισμούς.

10. Η κατάλληλη ιστοσελίδα. Είχα ξανά αναφερθεί παλαιότερα στο ίδιο θέμα, η ιστοσελίδα από την οποία θα πας να αγοράσεις ένα προϊόν είναι το άλφα και το ωμέγα. Προσωπικά, προτιμώ να χρησιμοποιώ ιστοσελίδες που παρέχουν συνδέσμους προς εξωτερικές ιστοσελίδες οι οποίες είναι αξιόπιστες, γνωστές και παρέχουν καλές μάρκες ρούχων. Και στην τελική, δεν χρειάζεται καν να μπαίνεις σε διαφορετικές ιστοσελίδες, αφού βλέπεις από πολλαπλές σελίδες και μάρκες ρούχα μέσα από μια ιστοσελίδα κι έτσι γλυτώνεις και άφθονο χρόνο. Τέτοιες ιστοσελίδες είναι το Skroutz, το BestPrice, το Amazon και πολλές ακόμα.

Εσύ από που προτιμάς να κάνεις τις online αγορές σου; Ποιο είναι το αγαπημένο σου κατάστημα και τι συμβουλές θα παρείχες σε έναν αρχάριο χρήστη που μόλις ξεκίνησε; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Comment
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;